![]() |
| | #11163 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 |
p42v10e primele impresii.. am reusit sa cumpar o plasma panasonic TX-P42V10E mi-a fost adusa din austria, adusa acasa m-a costat 1650 euro. oricum preturile sunt in scadere. e facuta in cehia. calculatorul l-am conectat pe mufa HDMI. ceea ce imi place cel mai mult la ea este "24p Smooth Film" la un film facut cu 24 cadre pe secunda se introduc cadre suplimentare si astfel imaginea in miscare devina mult mai fluida, ca si cum ar fi filmata cu mai multe cadre pe secunda (60 ?). astfel miscarea devine mai neteda si nu se mai vad pozitiile intermediare a obiectelor in miscare, ci miscarea e continua... acest lucru e valabil daca viteza de miscare nu e prea mare. ( standardul de 24 cadre pe secunda e de 100 ani si corespunde tehnologiei de atunci... mecanica, economie de pelicula etc.) introducerea de cadre suplimentare functioneaza corect, (folosind functia "24p Smooth Film"), daca si numai daca filmul este pe 24 cadre pe secunda, (23.97), si placa grafica din calculator e fixata la rezolutia de 1080p/24Hz. daca de exemplu filmul este de 25 cadre pe secunda, (placa grafica 1080p/24Hz) o secunda merge bine interpolarea cadrelor, si apoi la fiecare secunda are loc o "saritura" o mica deplasare a imaginii (daca este imagine in miscare), asa ca interpolarea e corecta numai cu filmele de 24 cadre pe secunda. de asemenea daca se foloseste "24p Smooth Film" trebuie ales modul de vizualizare pe CINEMA, modul de vizualizare THX - care este perfect calibrat pentru filme, nu poate fi asociat cu "24p Smooth Film", in meniu deoarece se considera ca interpolarea de cadre denatureaza filmul; ( mie totusi imi place sa fie miscarea mult mai neteda, mai fina decat cu 24 cadre pe secunda, care eu o percep prea sacadata). totusi pe THX mie mi se par fetzele actorilor prea palide... "24p Smooth Film" are si un mic dezavantaj: refeshul plasmei in acest caz nu mai este la 100Hz, ci doar la 60Hz, (nu stiu de ce) si astfel in zonele mari luminoase, albe se observa o palpaire cu 60Hz). 600Hz Sub-field Drive exista, sunt cele 600 de impusuri de aprindere a luminoforilor pe secunda, dar nu sunt egal raspandite in timp, ci sunt grupate in grupe cu frecventa de 60Hz, si cu pauza intre grupuri, astfel rezultand o usoara palpaire in zonele mari de alb ale imaginii. daca "24p Smooth Film" e pe OFF , impusurile sunt raspandite egal in timp si nu apare palpaire; (de fapt sunt grupate in grupe cu frecventa de 100Hz, si cu pauze intre grupuri, si nu se observa astfel palpaire deoarece frecventa de100Hz e suficient de mare); acest lucru se poate observa cu un osciloscop si o celula fotovoltaica (indreptata spre ecran) pusa la sonda osciloscopului. si de asemenea daca se selecteaza din placa grafica 1080p/50Hz, sau 1080p/25Hz, nu e palpaire pe zone de alb. daca se selecteaza 1080p/60Hz, sau 1080p/30Hz, apare palpaire pe zone de alb. pe THX nu se poate selecta nici "24p Smooth Film" si nici "intelligent frame creation" aceste 2 functii putand fi seelectate in celelalte moduri: CINEMA, NORMAL, DINAMIC. pentru ca "24p Smooth Film" sa functioneze corect am mai spus placa grafica din calculator e fixata la rezolutia de 1080p/24Hz, si filmul este de 24 cadre pe secunda. pentru ca "intelligent frame creation" sa functioneze corect placa grafica trebuie setata la 1080p/50Hz, daca filmul e la 50Hz, la 1080p/60Hz daca filmul e la 60Hz, la 1080p/30Hz daca filmul e la 30Hz, si la 1080p/25Hz daca filmul e la 25Hz, adica placa grafica trebuie sa aiba frecventa de refresh identica cu frecventa cadrelor filmului, altfel interpolarea nu merge corect. de exemplu daca avem un film facut cu 24 cadre pe secunda si placa grafica e setata la 1080p/50Hz sau 1080p/60Hz interpolarea nu e corecta , se mai vad cadre sacadate. alte observatii: nivelul de negru e mai bun decat la 42PV8 si culorile mai bogate, nu am vazut posterizare (6144 trepte de culoare- 3x 2048- 11 bit conversie) consumul e de 200W (mediu) -intre 100W (imagine neagra) si 300W (imagine alba)-, daca camera e intunecoasa si eco mode e pe ON si power save e pe ON. daca imaginea e complet alba si eco mode e pe OFF, dar power save e pe ON, consumul e de 350W. daca imaginea e complet alba, eco mode e pe OFF, si power save e pe OFF, atunci consumul e de 400W. are 4 ventilatoare, mai silentioase decat cele (tot silentioase) din PC. daca se foloseste colour management pe ON (culori "vivid") si digital cinema colour pe ON (gamutul de culoare marit 120%) atunci de exemplu iarba verde are o culoare mult mai intensa (profunda)decat in realitate, virand catre cyan : in realitate iarba e mai galbuie putin, decat cum o vezi cu gamutul de culoare marit. are PIP si PAP,( dar fara sunet). are 4 HDMI, mufa de retea sa mergi pe net cu el, sau sa il legi in retea cu calculatorul, iesire optica digitala, slot pt CAM , si slot pt card SDHC pe care am avut un film facut in format AVCHD cu o camera fullHD (1080i/50Hz) canon HF100, si care film a fost redat impecabil. ce nu imi place la ea, este ca marginea de sus, marginea de jos, si piedestalul sunt gri, si nu negre cum mi-ar fi placut.
__________________ Rebel XT Last edited by plop; 28-06-2009 at 03:05.. | ||
|
| | #11164 (permalink) | ||
|
Am vazut si eu in actiune pe material HD plasmele astea noi de la Panasonic, mai precis modelele entry 42C10 si X10 si laudat-ul G10 comparativ cu fostul high-end PY80. Nu stiu daca erau setate diferit insa ruland acelasi material (un meci de fotbal) diferentele intre noua generatie si cea veche erau imense !!! culori, contrast, luminozitate, claritate a imaginii in miscare, fluenta etc. Intre C10 si G10 diferentele erau subtile insa G10 afisa o imagine mai crisp (e full hd) si un contrast un pic mai bun. Dar diferenta de bani (de la 4600 ron G10 la 2800 ron C10) nu cred ca se justifica. Am mai vazut si o plasma LG de 50" tot full HD care se vedea binisor si era pusa langa un LG tot de 50" full HD dar LCD, care dupa ce ca nu tinea pasul la claritatea imaginii in miscare si abia distingeai nuantele de negru, costa si cu vreo 2000 ron mai mult !!!
__________________ Omul are iluzia ca vorbeste cu lumea întreaga la calculator. El e de fapt singur (Octavian Paler) | |||
|
| | #11166 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | Quote:
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #11168 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ If you think you know everything and think you've done everything, I know you're an idiot. | |||
|
| | #11169 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ | |||
|
| | #11170 (permalink) | ||
|
andrei83 garantia e la serviceul autorizat de importator, tu nu mai ai nici o treaba cu magazinul. Cu magazinul poti avea treaba in primele 10 zile dupa achizitie cand daca ceva nu-ti convine sau constati vreo defectiune il poti returna. Sa fi atent doar sa fie chiar nou, cu 0 ore de functionare, ulterior pentru orice alta pb. (sper sa nu fie cazul) cauti service-ul autorizat din orasul tau. avstore.ro e un mag online ok poti cumpara linistit de la ei. | |||
|
| | #11171 (permalink) | ||
oricum pt jocuri ar merge de luat seria b6000 (40") sau b7000 (55") de la samsung (led tv), deoarece au culori impresionante.
|
| | #11172 (permalink) | ||
| Dezamagire mare , lichidare de stoc la produse de raft, mii de ore de functionare, resigilate cu scotch cu marca Carrefour , rama pe alocuri zgariata, amprente digitale pe rama si pe ecran. Am renuntat si mai astept 2-3 luni sa vad evolutia pretului la 42c10 sau 42x10.
| |||
|
| | #11175 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | daca au mers vreo 2000 ore de functionare in magazin, fata de cele 60 000, sau 100 000 de ore, e aproape neglijabil, macar daca nu s-au stricat in cateva luni, au sanse sa nu se strice nici pe viitor. deobicei un produs nou daca se strica se strica dupa o luna, doua de functionare; daca a trecut acest timp sunt mult mai putine sanse sa se strice... totusi ar putea sa le dea la un pret mai mic...
|
| | #11176 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2005 |
salut tuturor am citit circa 50 de pagini din thread, dar tbh nu am reusit sa ma luminez pe deplin despre unele chestii. sunt 559 pagini ffs pe scurt... mi-am luat casa si pentru sufragerie trebuie sa imi iau un teveu.distanta de vizionare: approx 2,75m use: digitv, filme format dvd (player: asta) cu upscaling 1080p. pot de acum sa infig un notebook in el pe hdmi (ptr .mkv), dar nu stiu % din overall use si evident ca mai incolo o sa ma mut pe bluray, odata ce se vor mai ieftini putin device-urile - max decembrie 2009 zic eu. asta ca perspectiva de uz si ca sa stiti la ce o sa il folosesc. buget: 1000 eur or so. mi-as lua ceva bun atat ca dotari cat si ca reviews. adica nu sunt omul care sa schimb teveul la 6 luni (vezi si treaba cu HD de mai sus). pana acum m-am oprit la tx-p42g10e de la panasonic. acuma odata cu info astea am cateva intrebari noobish: 1. de la distanta aia o sa se vada nasol programele de televiziune normale? am inteles ca ar munci procul ca sa faca upscaling si din cauza asta ar fi sluggish, etc... nu ma astept sa se vada ca pe CRT (desi mi-ar placea), dar sa fie rezonabil at least. am citit pe diferite review-uri ca g10-le asta are o imagine f buna pe SD. 2. ce inseamna in termeni de image quality upscalingu ala de la dvd player? am inteles ca face un fel de resampling pentru rezolutii mai mari si s-ar vedea mai bine. se imbunatateste imaginea destul ca sa merite un teveu full hd? (oricum pe viitor ma orientez pe bluray, desigur, dar asta doar ca info) 3. e mica o plasma de 1m diag pentru distanta de mai sus (~2,75 m)? acum am un philips crt de 80 cm, stau cam la aceeasi distanta si mi se pare ok spre mare, desi il folosesc de vreun an jumate. va multumesc anticipat pentru raspunsuri si plx scuzati nubismul degajat | ||
|
| | #11178 (permalink) | ||
|
Eu am luat plasma descrisa pe pagina anterioara (Panasonic 37PV8) cu 50% reducere din pretul de raft. A iesit ceva de genul 1300 lei. Cand am ajuns acasa si am intrat in meniul service, indica 1400 de ore. In rest arata destul de bine, cu un pachet special (sol+carpa) i-am curatat si rama si ecranul si acum e ca nou. Eu zic ca a meritat, mai ales ca la pachet am luat si Sony 32V5500 cu 2700 de lei. P.S. Cei de RDS mi-au dat teapa din nou. Sa incerc data viitoare poate au aparate.
__________________ Decat cocoasa de munca mai bine burta de bere! | |||
|
| | #11179 (permalink) | ||
e ca si cum ai vrea sa citesti un ziar si il tii la o distanta prea mare pentru citit, si astfel iti fortezi ochii sa poti deslusi literele marunte.
|
| | #11180 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2005 |
am fost la altex in pauza si am vb cu baietii sa umfle un g10 si sa il conecteze la o antena sa vad si eu cum apare Vranceanu Firea la stiri pe un televizor de fite. tbh a fost o experienta cam nasoala. ok, nu aveau platforma digitala, era o paraciune de cablu, dar imaginea era cam dissapointing. doar discovery era ceva mai rasarit. stiu ca ati experimentat senzatiile astea dinainte, dar sunt cam dezumflat )in schimb pe imaginile HD transmise de ei pe acolo nu am vazut nici o diferenta intre 46PY8P si neopdp-ul ala de 46 mil. tot full hd, mai putine artificii, dar imaginea cam aceeasi. credeti ca e mai rentabil 46py8P cu 4 inch mai mare si 10 mil mai ieftin? multumesc pentru help. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |