Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-10-2006, 12:56   #121 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Quote:
Originally Posted by depashitu View Post
Uite o comparatie de preturi intre noi, cehi, unguri. Mentionez ca germanii le vand, cel mult cu pretul din Cehia.
Panasonic TH-42PV60E CRT, LCD, Plazma TV pret, descriere, test

Panasonic TH-50PV60E CRT, LCD, Plazma TV pret, descriere, test

PS. Mai cumparati acum sau asteptati de la anul sa ajunga si le noi preturile de le ei, sau cel putin asa sper.
Corect, insa:

- preturile afisate acolo pentru Romania nu prea mai sunt alea. Il gasesti lejer pe la 67-70 milioane la noi la ora actuala (neomax, cel, emag etc.)
- la preturile din Ungaria/Cehia ai de adaugat transport pina aici, indiferent in ce varianta. Importatorul roman va trebui sa-l transporte pina aici.
- preturile nu vor scadea imediat, din ianuarie. Va dura ceva pina cind haiducii nostri sa renunte la adaosurile de astazi. Chiar daca accizele vor dispare, ramine problema de comoditatate: cine se duce in Ungaria/Cehia etc. sa si-l ia?

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2006, 15:04   #122 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

taxele sunt o problema acum , dupa 1 nu o sa mai fie una asa mare, dar ii dau dreptate lui dtancu, adaosurile o sa ramana sau poate chiar se vor mari (mentin preturile chiar dak au costuri mai mici-->profit margin mai mare)

rata de penetrare a HDTV-urilor in Europa este de 10%, ei gandesc asa, cine are bani sa isi ia HDTV isi ia, sunt prea putini cei care se uita la diferente de 300 euro asa k aia sunt neinteresanti pentru ei.

pe mine nu ma deranjeaza asa mult ca au preturi mari cat ma deranjeaza k au modele vechi (flanco, altex , media galaxy= astia mari)

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 20-10-2006, 15:32   #123 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by dtancu View Post
- la preturile din Ungaria/Cehia ai de adaugat transport pina aici, indiferent in ce varianta. Importatorul roman va trebui sa-l transporte pina aici.
- preturile nu vor scadea imediat, din ianuarie. Va dura ceva pina cind haiducii nostri sa renunte la adaosurile de astazi. Chiar daca accizele vor dispare, ramine problema de comoditatate: cine se duce in Ungaria/Cehia etc. sa si-l ia?
...baietii care le vand pe okazii.ro

Ca o paralela, importatorii din, sa zicem, Germania pot sa vanda cu aceleasi preturi; bine, iau cantitati uriase si beneficiaza in consecinta de reduceri. Deh, noi suntem mai departe de ei.

daca acum 2 luni nu gaseai 42PV60E sub 10-11.000 RON, acum vedeti si voi cum a scazut.
deci se pare ca nu au incotro si tb sa se conformeze preturilor din occident, daca nu vor sa ramana cu marfa pe stoc.
Reducerile actuale de pret sunt la plasmele care au intrat in tara cu taxe mari, deci reducerea se face din adaosul importatorilor. Vedeti ca se poate!

depashitu is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2006, 13:56   #124 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

ce ziceti de optoma HD70 (e 720p; cine are spatiu pt proiector) e foarte laudat pe avsforums, costa 1000$ in america, oare cat ar costa cu transport + vama in ro,

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 03-11-2006, 02:09   #125 (permalink)
Registered User

Salut, am si eu o intrebare!

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Canalul suplimentar de 8 biti trateaza gradul de transparenta a pixelilor , deci influienteza nuanta si in consecinta gradatia culorilor.
Pozele puse de mine sint facute ieri pe o plasma Pana SD alimentata cu semnal direct din cablu Astral pentru TV si din PC folosind conexiunea component.
Imaginea obtinuta din PC cind ruleaza filme in format HD cum sint cele demo din poze, depaseste ca performanta si calitate orice dvd-player home normal , exotisme de citeva mii de euro nu am avut posibilitatea sa testez pentru a compara.

Salut Florica, te deranjez si eu cu o intrebare:

Ai zis ca ai conectat PC-ul la plasma prin intrarea component. De la ce iesire din placa video? Eu am dual-dvi si o iesire S-video parca. Eu nu prea ma pricep, te rog sa-mi ierti intrebarile stupide

Eu vreau sa cumpar un TH42PA60 si vreau sa-l conectez la computer sa vizionez *.ts-uri si *.mkv-uri.

Cel putin din pozele puse de tine se vede absolut superb...

Mihnea_M is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2006, 08:48   #126 (permalink)
Registered User

Trebuie sa iti imaginezi ca pozele alea sint niste reproduceri palide a ceea ce se vede in realitate.
Imaginea reala e absolut superba, depaseste orice asteptare, iar cel mai bun mod de a obtine calitatea maxima este folosirea semnalelor HD din placa video pe conexiunea component.Binenteles ca si mai buna ar fi conexiunea DVI-HDMI dar eu nu am intrare HDMI pe plasma si oricum prefer component deoarece permite ajustari simple, fine, manuale.
Toate placile video nvidia, ATI din generatia actuala au iesire video HD pe component, mai explicit toate au un adaptor ce intra in mufa mica ce seamana cu s-video si se termina cu 3 mufe RCA Y,Pb,Pr adica iesire component HD.

florica is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2006, 10:11   #127 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Iata si primele LCD-uri care s-ar putea sa-mi schimbe parerea despre cumparat plasma (daca mai scad un pic la pret din ianuarie).

Televizor LCD Toshiba 42WLG66PG

Old 03-11-2006, 13:17   #128 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Trebuie sa iti imaginezi ca pozele alea sint niste reproduceri palide a ceea ce se vede in realitate.
Imaginea reala e absolut superba, depaseste orice asteptare, iar cel mai bun mod de a obtine calitatea maxima este folosirea semnalelor HD din placa video pe conexiunea component.Binenteles ca si mai buna ar fi conexiunea DVI-HDMI dar eu nu am intrare HDMI pe plasma si oricum prefer component deoarece permite ajustari simple, fine, manuale.
Toate placile video nvidia, ATI din generatia actuala au iesire video HD pe component, mai explicit toate au un adaptor ce intra in mufa mica ce seamana cu s-video si se termina cu 3 mufe RCA Y,Pb,Pr adica iesire component HD.

Multumesc mult pentru informatie!

Oricum am vazut ca TH42PA60 are intrare HDMI, insa mai am o singura ingrijorare: daca imi voi lua Play Station 3 voi putea sa-l conectez la HMDI-ul plasmei sau protectia HDCP ma va impiedica sa fac acelst lucru...?

Acesta e un lucru foarte important pt ca intentionez sa-mi iau un PS3 intr-un viitor apropiat...

Oricum sunt convins ca s-ar vedea excelent, chiar daca acest model de plasma nu e un display HD.... totul e insa sa se vada!

Astept cu deosebit interes un raspuns si multumesc inca o data petru amabilitate.

Old 03-11-2006, 13:26   #129 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

normal k va merge protectia aia e pt blueray sau HDDVD

dtancu superb tv-ul asta toshiba , specificati super si design tare, insa cum se compara cu sony bravia , am inteles k afara e mult mai ieftin deci poate va urma o scadere de pret, am gasit pe avforums (din UK) un thread intreg despre toshiba WLT66 , e echivalentul televizorului din UK sau e alt model , hai sa cautam mai multe despre el , mie personal imi place mai mult la design ca sony bravia, dak se ridica la nivelul lui la un pretz cu 10 mil mai mic, e belea

sony killer ? http://www.homecinemachoice.com/cgi-...050_WV_306.pdf

Last edited by phat_sua; 03-11-2006 at 13:37..

Old 03-11-2006, 15:29   #130 (permalink)
Registered User

Stai linistit ca am vazut Sony Bravia de 40" modelul X cu rezolutia nativa 1920/1080 si nu m-a impresionat chiar m-a dezamagit profund pe post de tv, cumparaorul unui astfel de display a incremenit cind i-am aratat cum se vede plasma, ii venea sa il arunce pe geam dupa ce a dat 5000 euro pe asa ceva.

Old 03-11-2006, 15:39   #131 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Quote:
Originally Posted by phat_sua View Post

dtancu superb tv-ul asta toshiba , specificati super si design tare, insa cum se compara cu sony bravia , am inteles k afara e mult mai ieftin deci poate va urma o scadere de pret, am gasit pe avforums (din UK) un thread intreg despre toshiba WLT66 , e echivalentul televizorului din UK sau e alt model , hai sa cautam mai multe despre el , mie personal imi place mai mult la design ca sony bravia, dak se ridica la nivelul lui la un pretz cu 10 mil mai mic, e belea

E exact acelasi lucru cu WLT66. Designul e tare de tot, e sec, fara luminitze, fara brizbrizuri, arata foarte profi.

42WLG66PG am vazut eu mergind la un prieten din Bucuresti. E cu doua taisuri:
- pe HD merge superb. Florica, degeaba, pe semnal 1080i sau chiar 720p se vede superb fata de un 42PV60 Panny, am comparat cu ochii mei. Un xbox360 legat la el mergea innebunitor, chiar daca 1080i e intretesut, are soft de deinterlacing si face o treaba destul de buna dupa ochii mei OK, n-are nivelele de black ale plasmei, dar diferenta de rezolutie se vede.
- pe SD plasma se vede mai bine, clar. E mai aproape de rezolutia SD o plasma. Un LCD 1080i ca Toshiba sau Bravia seria X interpoleaza foarte tare in sus semnalul SD ca sa-l afiseze pe cei 1920x1080 pixeli. Eu m-am uitat la cablu RDS pe 42WLG66PG si nu se vede grozav deloc. E ca si cind te-ai uita la un DivX pe un player DVD, se simte diferenta. Avea ghosting, ceva artefacte etc.

P.S. : florica, unde-ai vazut tu KDL-40W2000 la 5000 EUR taica? E maxim 3000 EUR peste tot prin Europa, iar Toshiba 42WLG66PG e pe la 2500 EUR maxim.

Last edited by dtancu; 03-11-2006 at 16:06..

Old 03-11-2006, 15:45   #132 (permalink)
Registered User

Quote:

Hmmm.... pai de ce ar exista input HDMI fara compatibilitate HDCP...? Nu prea are nici un sens... in fine, poate asa o fi

Old 03-11-2006, 16:00   #133 (permalink)
Registered User

Quote:
Unul pe un forum extern zice ca "HDCP is part of the HDMI standard, so your HDMI inputs are almost certainly HDCP-compliant."

Sper sa aiba dreptate, cel putin logic asa ar fi.

Old 03-11-2006, 17:04   #134 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

normal k se vede mai bine plasma pe SD dak este una EDTV , toti care avem putin treaba cu technologia asta stim k lcd se vede mai bine pe HD si cam f prost pe SD, depinde la ce vrei sa-l folosesti , dak prietenul tau si-a luat bravia X k sa se laude k da 5000 euro pe tv si sa-l foloseasca pt SD e prost dak vroia sa-l foloseasca peste xbox360 (cam singura sursa de content HD la ora actuala) atunci era altceva.

eu inca nu prea sunt convins intre plasma si lcd, adiq stiu k ai sharpness mai bun pe lcd dar glossy screen face sa se vada totul mult mai bine si pretul e mai mic, pe panny dai cam 69 mil acum , iar pe sony bravia v-series de vroiam dai mult mai mult,

nu scot astia vreun lcd deasta cu glossy screen cum au la laptop-uri
parerea mea e k nu prea conteaza sa ai 1080p , pt k 720 s-a impus deja ca un standard la console, nu o sa fie mai mult de 1 sau 2 joace pe 1080p si alea pt ceva ani , io zic k merita mai mult unu mai ieftin 720p pt 3-5 ani pana se baga SED-ul bine

Old 03-11-2006, 17:18   #135 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

oops scuze florica, acum am vazut ca tu vorbeai de seria X de la Sony, eu ziceam de W.

Old 03-11-2006, 19:10   #136 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Eu unul o sa tot repet ce vad cu proprii ochi, anume ca lcd-urile nu se vad chiar asa de prost pe SD pe cat zice lumea.
M-am plimbat si eu prin magazine, mediagalaxy, reprezentante, etc. si stiu ca toata lumea vede SD care se vede prost. Faza e ca se vede prost fiindca nu se sinchiseste nimeni de pe-acolo sa se vada bine. Cablarea e de 2 lei, setarile sunt de 2 lei, pur si simplu nu intereseaza pe nimeni sa faca sa se vada bine.
E o diferenta de la cer la pamant intre ce se vede in magazine (purici, ghosting de la canale trase prost) si ce faci sa se vada daca te preocupa problema un pic.

In alta ordine de idei, or fi plasmele bune pentru televizor SD (nu neg ca ar avea un avantaj mai mult sau mai putin important in fata LCD-urilor) insa pentru gaming nu mi se par solutii inspirate. Adica, nu mi se pare foarte frumos sa ma joc quake4 pe Xbox360 vreo 2 ore si dupa aia cand dau pe ProTV sa vad crosshair-ul pe fata andreei esca basca gloantele si sanatatea in stanga/dreapta. Stiu ca s-au facut progrese sa se scape de problema asta la plasme insa in continuare nu au fost eliminate pe deplin.

In legatura cu chestia aia lucioasa pe suprafata lcd-ului, nu stiu ce sa zic. Ca la plasme lumea se chiunuie sa scape de reflexiile din sticla care scad vizibilitatea si contrastul in timpul zilei. Deci nu sunt intotdeauna de dorit.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is online now    Reply With Quote
Old 03-11-2006, 19:21   #137 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Cris, eu m-am uitat la 42WLG66PG la RCS cablu la cineva acasa, nu in magazin. TV-ul era reglat si para-reglat, insa atit se poate scoate dintr-o sursa SD. Depinde foarte mult si la ce distanta stai de ecran pentru SD.

Pina la urma cred ca alegerea unui TV astazi sta in rezolutie..Pina acum se compara 1024x768 plasma HD Ready cu 1366x768 LCD. Dat fiind insa ca ecrane LCD 1080i au inceput sa se gaseasca la preturi cit de cit accesibile si la noi (si dupa 01/01 vor fi si mai accesibile), intrebarea e daca te multumesti cu 1024x768 pentru gaming sau treci la 1920x1080. Pe mine inca ma framinta intrebarea, dat fiind ca in ecuatie mai intra de la anul si Blu-Ray/HD-DVD cu 1080p output...

Old 04-11-2006, 08:43   #138 (permalink)
Registered User

"Cris, eu m-am uitat la 42WLG66PG la RCS cablu la cineva acasa, nu in magazin. TV-ul era reglat si para-reglat, insa atit se poate scoate dintr-o sursa SD. Depinde foarte mult si la ce distanta stai de ecran pentru SD."

Foarte bine observat depinde enorm de distanta, la fix 2m de un ecran de 40" imaginea TV SD este cosmar.
Acum eu fac referire in special la tv deoarece in afara celor citiva cunoscatori ce frecventeaza forumuri si utilizeaza serios tehnica IT, majoritatea cumparatorilor cumpara LCD sau PDP exclusiv pentru tv iar dvd-playerul e folosit numai la vazut "casete" adica discuri cu nunta, botez, concediu din Hawai, chestii care se vad mai prost decit tv-u.
Cunosc cazuri in care avind posibilitati financiare nelimitate au comandat playerul Blue-Ray pentru a beneficia de rezolutia panoului dar spre dezamagirea totatala nu a reusit sa procure decit citeva discuri iar disponibilitatea altora este sub semnul intrebarii.

Old 04-11-2006, 17:00   #140 (permalink)
Registered User

Chiar azi am stat de vorba la hi-fi arena cu reprezentantii Sony depsre scaderea importanta de preturi fata de cele de la lansare chiar si in Romania si am aflat niste lucruri interesante.
Se pare ca toti importatorii nu vor sa rateze sfirsitul de an la vinzari si nu mai asteapta luna ianuarie cu scaderea de taxe de la 42% la 15% pentru tv-uri si vind deja in "pierdere" urmind sa echilibreze treptat balanta anul viitor.
Pentru cine merge la acest expo poate urmari direct diferentele dintre plasme si LCD fiecare cu avantaje si dezavantaje, la LG sint chiar in aceeasi camera si se pot compara plus ca aici nu mai este ca in magazin fiecare beneficiaza de semnale HD.
Eu am fost placut impresionat de plasma LG de 50" si de retroproiectoarele JVC si Samsung ce folosesc tehnologii proprietare.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules