![]() |
| | #1941 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | Quote:
| ||
|
| | #1942 (permalink) | ||
|
mi-e teama ca pana ajunge in romania viitorul acela apar 100 de generatii noi de televizoare as lua un 4:3 acum, urmand ca atunci cand ajunge "viitorul" in ro sa-l schimb crt nu vreau iar un wide nu vad cum ar putea reda FOARTE BINE format 4:3 ori se turteste imaginea, ori taie de sus si jos , ce alte variante mai pot fi? sunt canale trasnmise 19:9 ? greu...pana acum inclin mai mult la plasma decat lcd spune, te rog, cat de repede schimba canalele al tau? are acel delay de 1-2 sec suparator sau se schimba instant (cred ca ai zis ca merg ok totusi) ? meniurile unde apar pe ecran? cumva jos, peste subtitrare? plasmele au in general ventilatoare de racire?
__________________ #aeon# | |||
|
| | #1943 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
nu are nici o treaba 16:9 (wide) cu capetele turtite, alea iti apar cand faci diverse operatii asupra formatului original ca sa umpli ecranul. Vederea umana e foarte dezvoltata pe lateral, ca atare 16:9 e o binefacere pt ochii nostri nicidecum ceva rau.
| ||
|
| | #1944 (permalink) | ||
|
fii mai explicit pls am o imagine aproape patrata pe care vreau sa o fac dreptunghiulara eu nu vad decat 2 variante, ambele cu deteriorari ale imaginii originale: lungire pe orizonatala a imaginii 4:3 => capete turtite, o imagine nereala practic.. privesti miss world si te miri ce dreak cauta grasele alea acolo a doua varianta este sa tai de sus si de jos imaginea patrata si ce rezulta sa fie intins pe tot ecranul => capate si picioare taiate, eventual filme fara subtitrari excludem obisnuinta, de ex. aseara am vazut porcaria de taxi4 venit pe dvd (16:9) pe un tv normal (4:3) si i-am taiat din laterale destul de mult sa mai umple ecranul; mi s-a parut totul ok in general
|
| | #1945 (permalink) | ||
|
aeon, poti sa te uiti cu black bars in format 4:3 sau faci zoom, caz in care iti maninca din laterale, ceea ce e bine pentru primele citeva sute de ore pentru ca scapi de sigle. plasma este mai pretentioasa dpdv al intretinerii, insa reproducerea culorilor si nivelul negrului sunt mult mai bune decit in cazul lcd-ului. in plus, un lcd de 40" bun cred ca te costa cu 50-100% mai mult decit o plasma, deci raportul calitate-pret este clar in favoarea plasmei. avind in vedere ca plasma se vede mai bine pe cablu tv decit lcd-ul, este de preferat sa faci zoom pe plasma 16:9 decit pe lcd 16:9 ![]() cu subtitrarile nu ai treaba daca ai un dvd-player cit de cit inteligent. sa nu mai zic de PC unde poti muta subtitrarea din vobsub unde vrei tu.
__________________ I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think | |||
|
| | #1946 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
aeon, daca filmul/emisiunea sunt facute din start 16:9 si le pui pe o plasma/lcd care e tot 16:9 nu ai ce capete turtite sa ai. doar nu crezi ca atunci cand s-a inventat 16:9 ar fi permis aparitia lui pe piata cu asemenea erori.
| ||
|
| | #1947 (permalink) | ||
|
despre pret stiu ca plasmele stau mai bine ; o sa iau ceva in jur de 90 cmla dvd-playere nu am ce comenta, lcd sau plasma e beton canalele tv in schimb... exista si canale transmise 16:9 la noi in ro? RCSin special? de ce plasmele ar fi mai pretentioase la intretinere? au o perioada de "rodaj", apoi? stiu ca ar trebui incarcat cu gaz din cand in cand, dar pe la magazine unde am intrebat e o mare nedumerire cand/cum/cat costa... pot aparea "pixeli" morti la fel ca la lcd?
|
| | #1949 (permalink) | ||
|
am citit cam 20 pagini, voi continua mai vreau si un televizor mic de 17-19'', lcd ca nu am variante am studiat cateva teste, samsung are pret bun si calitate buna dar ca posesor de monitoare samsung lcd (19'', mai multe modele) de ~2 ani nu am o parere extraordinara (luminozitate excesiva, culori palide, contrast obositor chiar la minim )
|
| | #1950 (permalink) | ||
|
incarcare cu gaz? lol, nu am auzit de asa ceva
__________________ I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think | |||
|
| | #1952 (permalink) | ||
|
eu auzisem ca-i chemi pe baetii de la service si iti fac ''plinu de plasma '' ca la frigider cind nu mai ai freon ![]() on topic - NU se face refill la plasme/lcd
__________________ Look but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, don't swallow The machine - C2D E8400@AC Freezer 7 PRO/ Samsung 920N/ 4 Gb ddr2 800 Corsair/ Gigabyte P35C-DS3R/ 1x320 gb, 1X400gb, 3x500gb, 1x500gb 32mb buffer/ 2 dvd-rw/ Leadtek 8800gt 512 ddr3/Creative platinum SE/ Carcasa Thermaltake Soprano - 2x coolere Nexus RealSilent 12"/ sursa THERMALTAKE 600W/ UPS APC 1400W@45 MINUTE BACK-UP POWER | |||
|
| | #1953 (permalink) | ||
explicatie de la media galaxy cu ceva timp in urma; era un lcd si o plasma unul langa altul, cam de aceeasi marime, preturi diferite si intreb de ce diferenta, ca de vazut se vedeau la fel (prost, dar era cablul lor vinovat)una din diferente ca plasma necesita la un interval reumplerea cu gaz dar nu stie sa se fi facut asa ceva pe la ei vreodata
|
| | #1955 (permalink) | ||
|
aoleo, nu am mai ris atit de foarte mult timp. anyway, am aranjat cu livrarea si imi vine si mie marti. o singura intrebare as avea. a legat-o cineva la pc prin vga. inteleg ca poate face 1:1 pixel mapping la 1024x768 cu un mic tweak in Media Player pentru aspect ratio. as fi curios cum se vede.
|
| | #1958 (permalink) | ||
|
cred ca iti trebuie un convertor toslink - coaxial. ceva de genul asta http://www.mwave.com/mwave/skusearch...D=done&nextloc= in alta ordine de idei, un cablu toslink - minioptical jack 3.5mm unde gasesc si eu? sa mai fie si lung, cam de aprox 5m
|
| | #1959 (permalink) | ||
|
stiu k imi trebuie deala insa n-am gasit pe la noi pe nicaieri si ma gandeam k poate ma indrumati voi ![]() au la media galaxy de 3.5 sigur insa nu cred k erau de 5 m . azi am trecut intamplator la cora si s-au apucat uni o firma deasta ciudata cred k romaneasca care face cabluri audio video sa le ambaleze mai misto si aveau ceva gama, hdmi-uri 5m , dvi-hdmi, erau misto , aveau insa optice toslink, nu aveau de 3.5 si nici coaxiale.
__________________ no sig | |||
|
| | #1960 (permalink) | ||
|
Nici eu n-am gasit phat da' sincer sa fiu nici nu m-a interesat prea tare problema. Imi bag picioarele, schimb cablul intre PS3 si xbox360 si asta-i tot. Cind o fi sa fac ceva schimb complet sistemul, iau un receiver cu 3-4 intrari optice si-am terminat discutia. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |