![]() |
| | #1962 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2007 |
Am un lcd samsung 32s71b si un pc. Problema: Cum e mai bine sa fac conexiunea intre cele doua? Vga sau cu cablu dvi hdmi? Intreb asta pentru ca in manualul tv-ului scrie ceva de genul ... conectand placa tv-ul la placa video prin dvi-hdmi nu se va vedea nimic,Dar pe aici si pe alte forumuri am citit ca lumea face asemenea conexiuni si e totul in regula.Nu am inca placa video cu iesire dvi si de aceea nu pot incerca, dar intreb si eu ca sa stiu daca merita sa-mi cumpar ca sa pot conecta pc-ul la tv-ul mentionat. | ||
|
| | #1963 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 |
Ma batea si pe mine gandul sa-mi iau un Pv70 .Azi am ajuns pe la MG-ul din Plaza...aveau acolo un model de 42" si i-am facut o proba atat pe TV cat si pe sursa HD. Daca pe TV, era clar ca se vedea mai bine ca orice de acolo, in ciuda receptiei proaste a programelor, surpriza placuta a fost pe HD..cred ca naturaletea culorilor si balansul + luminozitatea G10 sunt destul de bine alese ...e adevarat acum poate fi discutabila comparatia cu un LCD care are rezolutia nativa mai mare. E clar ca un semnal Full HD avantajeaza LCD-urile datorita rezolutiei, insa cred ca plasma ramane principala optiune dpdv al calitatii imaginii in aceleasi conditii..cel putin pt mine. Adica la un semnal 720p eu zic ca Pv70 e in top. Oricum, nu prea sunt clare specificatiile 1080p de la pv70 aflate mai pe toate site-urile...avand matricea de 1024x720 e clar ca se face un downscalling la 720p..afisand poate un 1080p ca un 1080i..any ideea ? Cine a facut teste cu o sursa full HD poate sa confirme ca scalarea in jos la 720p e fara pierdere majora si semnalul nu e sub unul 720 HD dupa procesare? In legatura cu rezolutiile suportate de Pv70, ele difera de cele PV60? Stiu ca s-au postat la un moment dat acum cateva pagini si as fi vrut sa vad daca as putea sa o setez mai sus - via computer.. PS: combinatia la meniul de service s-a gasit pt acest model ?...chiar e necesara calibrarea ? Mersi | ||
|
| | #1964 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #1965 (permalink) | ||
|
@manea1517: eu am conectat un laptop prin DVI 2 HDMI, dar Panny TH42PV60EH nu face pixel mapping 1:1, ca atare imi apare chenar negru, nu full-screen. Daca nu ai DVI-out, mai mult ca sigur nu ai iesiri component, asa ca trage tare pe cablu VGA; @WRT: eu am ca sursa HD un Playstation3, dar TV-ul stie 720p sau 1080i. In functie de cum setez PS3-ul, imi afiseaza ce rezolutie vreau eu. Sincer, intre 720p si 1080i, atat in jocuri, cat si in filme Blu-Ray nu vad nicio diferentza.... sunt convins ca este, dar ochiul meu nu o percepe. Ma rog, tre sa incerc si pe un TV full HD, dar n-am unde acum, poate la anul, cand fac upgrade
__________________ Băieţii buni n-are noroc... ...dar nici femeile nu e oameni | |||
|
| | #1966 (permalink) | ||
|
asta e bun ce ceva ? MYRIA MY26735 | |||
|
| | #1968 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #1969 (permalink) | ||
|
Mi-am luat si eu o plasma SAMSUNG PS-42C7HX (are 106cm) Am o problema - mi-am pus Dolce si nu se vede lacrima cum ar fi trebuit. Se vede ca si cum ai rula un filmultet tras cu telefonul pe calculator si ii dai 200%. cumva pixelizat.... Stiti cumva cum sa reglez sa se vada bine? | |||
|
| | #1970 (permalink) | ||
| Quote:
Mir , in 720p ar trebui sa se vada rezonabil. Acum problema e la SD (tv analog). puricele , merita dar depinde si de pretul de achizitie. | |||
|
| | #1972 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 |
E de la Dolce. Orice operator DTH de la noi se va vedea prost pe LCD/plasma. Eu am BoomTV. Si nu se vede foarte bine. Dar este acceptabil. Mai umbla si tu pe la contrast (cat mai scazut), sharpness (cat mai scazut)... Eu am SONY KDL 32V2500 si este OK. La inceput am fost putin dezamagit, dar umbland putin pe la setari si odata cu trecerea timpului, am constatat ca nu este chiar atat de rau Oricum, daca vrei TV pe LCD/plasma de dimensiuni mari (la mine mai e cum mai e, dar la tine...), singura solutie o reprezinta IPTV... dar costa ca draq...
| ||
|
| | #1973 (permalink) | ||
|
@carturaru: am si eu acelasi model de plasma ca si tine si ma bate de mult gandul sa incerc o conexiune dvi-hdmi (de vreo trei luni de cand am luat-o folosesc cablu vga cu rezultate bune). Tu ai incercat si spui ca imaginea obtinuta nu umple tot ecranul? Spune-mi, te rog, daca schimbi rezolutia din calculator, obtii vreo modificare? Ma intereseaza sa stiu daca mai merita sa iau cablu dvi-hdmi sau nu. Multumesc!
| |||
|
| | #1974 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 | Quote:
By the way : ai cumva o lista cu rezolutiile standard/nestandard suportate de plasma - setate prin PC ( pt PV60/PV70) ? Ai putea s-o fortezi peste 1024x720 , specificata de Panasonic? Eu de ex. am un CRT 16:9 nu tocmai nou care pot sa-l duc pana in 1024x768 fara probleme. | ||
|
| | #1975 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
aeon/ Tare m-a distrat chestia cu incarcarea cu gaz! Prostii! Vezi ca undeva pe avforums cineva explica amanuntit cum functioneaza plasma si de ce e bine sa adopti anumite setari in primele 100-200 ore. Nu stiu daca are ventilator sau nu, dar nu se incalzeste mai mult decat un crt. Ieri a mers mai mult de 12 ore si nu am observat nimic deosebit. Dac te uiti la filme de pe home cinema nu ai nici un fel de probleme cu formatele. Singurul lucru pe care l-am observat: daca te uiti 100 minute incontinuu la un dvd wide, cand iti raman benzi negre sus si jos, la terminarea filmului, daca dai pe av fara sa fie semnal, (tv-ul e negru) si in camera e intuneric, vei observa niste spatii in locul unde a fost afisata titrarea si niste dungi, la delimitarea suprafetei vizibile wide. Daca dai pe ale surse, usor, usor aceste imagini remanente dispar. Daca incerci sa vezi ce am spus eu, in timpul zilei sau cu lumina aprinsa, nu vei reusi. Pe avforums am citit ca asta nu e o problema si totusi te vei putea bucura de tv. pana aproape de pensie(sigur o sa apara ceva nou pana atunci). In ciuda acestor aspecte, cine vrea sa foloseasca plasma pentru actuala televiziune, cred ca e o optiune buna. Pe unele posturi cu semnal bun, aproape ca nu mai faci diferenta fata de un crt. Lasand deoparte aceste aspecte, inclusiv rezolutii si multe alte aspecte tehnice, am ajuns la concluzia ca cel mai mult conteaza impresia vizuala produsa asupra omului.Daca iti place cum se vede si esti cat de cat satisfacut, ce mai conteaza. Daca te apuci sa despici firul in patru, sigur vei gasi ceva care iti va afecta starea de satisfactie. | ||
|
| | #1976 (permalink) | ||
| Quote:
ACCEPTA inseamna ca poti sa bagi in el semnalul respectiv si ti-l afiseaza, dar nu la rezolutia semnalului ci la rezolutia nativa a ecranului (downscaling) AFISEAZA NATIV inseamna ca bagi semnalul si ti-l afiseaza la rezolutia de intrare, fara nici o scalare. In cazul tau concret: - bagi 720p (1280x720) => ti-l afiseaza la 1024x720 - bagi 1080i (1920x1080) => ti-l afiseaza la 1024x720 Deci n-ai ce diferenta sa vezi. Daca vrei sa vezi diferenta, uita-te la un ecran 1080i (gen seriile mai vechi de Regza de la Toshiba) sau 1080p. Acolo se vede diferenta, in defavoarea lui 720p desigur. 720p se vede frumos, pina cind apare un termen de comparatie. La un ecran nativ 1920x1080, 720p se vede un pic mai "moale", mai sters. | |||
|
| | #1979 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | Grea intrebare!, Vezi ca s-a mai discutat aici despre asta si nu prea s-a ajuns la vreun rezultat. Am vaga impresie ca nu e nicio diferenta, doar niste coduri folosite de Panasonic, in cine stie ce scopuri. Totusi diferenta de pret s-ar putea sa fie data de filiera pe care e importat.
| ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |