![]() |
| | #181 (permalink) | ||
|
@Fatal1ty: upscalingul e inutil. calitatea HD nu o obtii din semnale SD(alea de le primim noi de la providerii nostri adica posturile respective). asa stiu si eu ca protvul nu da decat unele emisiuni si reclama in HD. deci oferta la noi e saraca si nu tine de DOLCE asta. @Salex2005: elevatia antenei(nu stiu sa-ti dau definitia exacta a termenului dar aproximativ e unghiul antenei cu orizontala: http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80 ) este de vreo 40 grade. Ceea ce e destul de bine. Digi de exemplu au un unghi muuult mai scazut(satelitul lor da pozitia antenei) ceea ce aduce problem cand instalezi o antena si catre satelit ai diverse obstacole. La DOLCE unghiul ala de 40 grade face ca semnalul sa ajunga foarte bine la antena chiar daca ai un obstacol(cladiri,copaci) in fata antenei. @novi: eu am un CRT samsung HD . sa vad daca au efecte pozitive setarile date de tine erata: in postul precedent am cam facut abuz de cuvantul "aiurea" am vazut cand l-am recitit si acum nu pot edita
__________________ vand chopper Kawasaki EN500A 1993 2000euro http://forum.computergames.ro/87-aut...l#post38670189 | |||
|
| | #184 (permalink) | ||
| Quote:
sunt curios ce e cu calitatea aia... daseth... enlighten me @novi... tot slabutz e
__________________ 22-10-2007, 20:39 ~ 1000th Post | |||
|
| | #186 (permalink) | ||
|
ce vedeti voi acolo la Optiuni>>Selecteaza semnalul nu sunt "sateliti". DOLCE foloseste un singur satelit(Hellas Sat 2) si de pe acest satelit are 4 transpondere(EP1 pana la EP4 in meniul acela). Transponderele astea ar trebui sa le vedeti voi ca tzevi de comunicatie. Pe fiecare transponder se afla 14-15 posturi transmise. Deci daca nu ai calitatea si puterea corespunzatoare pe chiar si un singur transponder nu vei mai vedea bine posturile de pe acel transponder(lipsa imagine si sunet, intreruperi foarte dese ale imaginii si/sau sunetului astfl incat porgramul nu va mai fi vizionabil). Se considera ca ai un semnal bun atunci cand ai si calitatea si puterea peste 80% pe absolut toate cele 4 transpondere. Ce este sub aceasta valoare poate da probleme la vreme proasta chair daca in conditii normale nu simti nici un inconvenient. fadidraghici a zis ca ce vedeti voi acolo nu e calitatea imaginii. si are dreptate. e calitate semanlului aluia care vine de la satelit(care semanal e procesat destul de mult intai in LNB apoi in STB pana sa se ajunga la semnalul digital mpeg care sa fie decodat de receptor intr-un semnal video analogic). asta e faza la televiziunea digitala: daca semnalul e slab nu vezi nimic sau vezi cu intreruperi. calitatea imaginii e influentata de bitrate nu de semnalul de la satelit. deci nu e panica daca nu aveti peste 80%. adica valori de genul 60-70 sunt inca bune. dar pot aparea probleme. daca pana acum nu ati avut va recomand sa nu va agitati degeaba.
__________________ vand chopper Kawasaki EN500A 1993 2000euro http://forum.computergames.ro/87-aut...l#post38670189 | |||
|
| | #189 (permalink) | ||
|
Ce promotie se afla in desfasurare acum? Mai e valabila treaba cu abonare pe 2 ani, al doilea receiver platibil in rate? Sau aia e oricum?
__________________ Intrati, romani, intrati!http://forum.computergames.ro/7-gene...a/page-10.html Intrati si aici!http://forum.computergames.ro/attach...5&d=1190832593 Asta e cea mai tare! Intrati aici! E totul roz! | |||
|
| | #192 (permalink) | ||
|
@goe ar trebui sa le ai pe amandoua recieverele. da un mail la suport@dolce.ro cu problema ta. Nu uita sa specifici numarul de fix pe care ai facut abonamentul.
|
| | #193 (permalink) | ||
|
am trimis un mail la suport@dolce.ro aseara si am primit raspuns in timp util, surprinzator ca cineva mai lucreaza la ora aia si in weekend. in fine, se pare ca doar una din cele doua cartele era activata, am dat reply cu codurile de pe cartele pt solutionarea problemei. totusi nu inteleg cum doar una era activata din moment ce si pe al 2-lea tv imi functionau programele (fara cele 3 programe din pachetul explorer totusi).
| |||
|
| | #194 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 |
In sfarsit am reusit si eu sa montez Dolce. M-a costat 700.000 adica cat mi-a trebuit ca sa il urc pe un cetatean cu un aparat de sudura pe bloc sa imi sudeze si mie 2 tevi ca sa am de ce sa prind antena. Romtelecom nu are solutii decat pentru prindere pe perete, pentru cei cu vedere sud est. Echipa a instalat antena si plecat. La o verificare a semnalului am constatat ca aveam variatii de 70-90 % pe transponderul 3 90% stabil pe 1, 60% pe 2, si 90% pe 4. Ieri dimineata am urcat eu pe bloc si am orientat eu antena, cu rabdare, vorbind la telefon cu nevasta-mea care urmarea valorile semnalului jos, la TV. Am obtinut peste 90% stabil, pe toate cele 4 transpondere. Nu e nici o filozofie orientatul antenei. cu putina rabdare se face foarte usor. Deocamdata sunt multumit Numai bine, Alex PS Daseth, ai explicat foarte bine chestia aia cu transponderele , am inteles si eu ce sun chestiuile alea EP1 - EP4. Dar pe langa ele eu mai am in lista aia si un USER 1 Si USER 2 Pu unul din ele ma semnal si calitate maxima, pe celalalt nimic. Astea la ce se refera? Last edited by Salex2005; 23-04-2007 at 10:18.. | ||
|
| | #195 (permalink) | ||
|
@Salex2005: nu sunt sigur ce sunt alea. pot doar sa dau cu presupusul. Cred ca sunt un fel de sloturi libere. Adica in momentul in care sa zicem ca Dolce decide sa bage inca 10 pograme si nu mai are loc pe transponderele curente, mai inchiriaza 1-2 transpondere de la Hellas Sat si acele 1-2 transpondere apar in locurile libere. De ce pe unul ai semnal iar pe altul nu, nu pot explica. Imi pare bine ca ai reusit sa-ti orientezi cum trebuie antena. Chiar nu e complicat. Vezi sa fie fixata bine sa nu ti-o miste vantul. @goe nu stiu care a fost faza. Nu cred ca ti-am raspuns eu la mail. Oricum, s-a rezolvat? Sper ca da. aaa si in general va sfatuiesc cu caldura sa apelati la suport@dolce.ro in cazul problemelor de functionare. explicati foarte clar problema, nu omiteti numarul de telefon pe care e facut abonamentul si un raspuns va veni foarte repede.
|
| | #196 (permalink) | ||
|
pot sa raspund eu de ce are pe unul si de ce nu are pe altul. Pentru ca unul din cele 2 TP-uri este setat pe Dolce (unul din cele 4 tpuri predefinite). Am incercat eu sa setez cele 2 TP-uri de USER pentru programe FTA de pe HELAS SAT si nu a mers... Asa ca voi indrepta o intrebare catre daseth Ai idee cand si daca ne vor lasa domnii de la DULCE sa vizionam si programe FTA?!
__________________ 22-10-2007, 20:39 ~ 1000th Post | |||
|
| | #197 (permalink) | ||
|
eee la intrebarea asta nu stiu sa raspund. e problema ce tine de decizii de marketing si nu e domeniul meu. sincer si eu mi-as dori FTA la Dolce. pe de alta parte nici nu vreau sa inceapa sa imi zbarnaie telefoanele din Visheu de Sus si din Cucuietii din Vale ca de ce nu avem subtitrare la nu stiu ce post grecesc, ca de ce nu are semnal la nu stiu ce post bulgaresc, ca el plateste banii Romtelecomului si ca vrea urgent echipa tehnica sa vina sa ii puna subtitrare la filmul grecesc ca altfel reziliaza.
|
| | #200 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 |
Salut! Dupa ce mi-au orientat antena, cei de la Romtelecom au facut un fel de update sau ceva de genul asta; nu stiu ce a facut cel de jos, caci eu eram pe casa cu cel ce a orientat antena; mi-a spus sa nu stau in fata antenei ca isi cauta nu stiu ce; Se pot face update-uri de firmware la set top box prin satelit? Sau ce au facut ei atunci? Dupa ce am re-orientat eu antena obtinand valori maxime pe toate transponderele trebuia sa aplic si eu procedura aceea? Multumesc | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|