Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-07-2007, 10:17   #361 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Te-ai uitat sa vezi cat de bine e fixata antena!Suportul de fixare este de doi lei si de aceea ai astfel de probleme!Eu am fixat singur antena (am strans bine suruburile) si nu am avut probleme pana acum!

novi is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2007, 11:36   #362 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by daseth View Post
fii atent: semnalul video compozit scos de receptorul DOLCE contine o anumita cantitate de informatie video. daca tu faci conversie de la video compozit la video component (RGB) nu ai de unde sa suplinesti lipsa de informatie(distanta de calitate de la un semnal video compozit la semnal video RGB). nu ai logic cum sa sporesti calitatea imaginii. e ca si cum ai intreba: "exista vreun dispozitiv care sa converteasca semnal video de definitie standard la semnal video de definitie inalta?".
Raspunsul este: exista adaptoare de la semnal video compozit la RGB dar conversia, din punct de vedere al calitatii este complet inutila.
Multumesc pentru raspuns.
Totusi cineva care are Dolce si un tv PHILIPS 29PT9521 spune ca primeste semnal RGB pe un cablu scart/scart.Eu eram nedumerit de ce pe intrarea scart a tv-ului meu(TELETECH2125M) unde se primeste RGB vad imaginea acoperita de o perdea verde transparenta.
Attached Files
File Type: pdf TV PHILIPS.pdf (634.7 KB, 15 views)

ciprianbirton is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2007, 15:06   #363 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

putin probabil sa existe cineva care sa reuseasca asta. STBul dolce nu scoate RGB pe euroscart ci doar compozit

daseth is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2007, 15:55   #364 (permalink)
Registered User

Jul 6 2007, 07:30
Post #3342

Junior

Group: Members
Member No.: 199 260

[quote name='King of Sat' date='Jul 5 2007, 09:38' post='3059659']
INREGISTRARE A TRANSPONDERELOR PLATFORMEI DIGITALE DOLCE-5 IULIE 2007,09.30.

Buna dimineata!
Stie cineva cum se poate scoate semnal RGB din receptorul Dolce catre TV?E posibil sau nu?
Exista vreun "device" care sa converteasca semnalul analog in RGB?
Go to the top of the page

+Quote Post
alexdonc
Rating: 5
View Member Profile

post Jul 6 2007, 08:09
Post #3343

Junior

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 14 891

Buna dimineata!
Stie cineva cum se poate scoate semnal RGB din receptorul Dolce catre TV?E posibil sau nu?
Exista vreun "device" care sa converteasca semnalul analog in RGB?
[/quote]

Uite aici: SCART. Iar STB-ul tau stie deja YpYbR prin SCART. De regula receptoarele TV cu doua intrari de SCART, au una din ele cu aceasta optiune. In cazul meu chiar merge; ar fi indicat sa citesti manualul cu specificatiile tehnice ale receptorului. Uite o mostra aici de la Philips-ul meu.
Attached File(s)
Attached File 29pt9521_12_pss_ron.pdf ( 634.74K ) Number of downloads: 40
http://forum.softpedia.com/index.php...131068&st=3330
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
putin probabil sa existe cineva care sa reuseasca asta. STBul dolce nu scoate RGB pe euroscart ci doar compozit
Ce ar implica (din partea Romtelecom) modificarea STB-ului pentru a scoate si component pe scart?
Daca tot e analog semnalul e pacat ca nu se ofera si video component(standardul video analogic cu cea mai buna calitate).

Last edited by ciprianbirton; 18-07-2007 at 15:55.. Reason: Automerged Doublepost

Old 19-07-2007, 09:32   #365 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

pai daca este adevarat ce a zis acea persoana pe forumul de la softpedia, inseamana ca STBul deja scoate RGB dar nu stiam eu asta.
parerea mea e ca persoana respectiva vede tot compozit(pentru ca daca citesti manualul TVului sau vei vedea ca mufa scart care suport RGB stie si compozit) dar el crede ca vede RGB.
cat despre ce trebuie modificat din partea RTc ca sa scoata RGB pe mufa respectiva, asta nu prea stiu. incerc sa aflu si daca stiu ceva postez.

Old 19-07-2007, 10:04   #366 (permalink)
Registered User

Quote:
pai daca este adevarat ce a zis acea persoana pe forumul de la softpedia, inseamana ca STBul deja scoate RGB dar nu stiam eu asta.
parerea mea e ca persoana respectiva vede tot compozit(pentru ca daca citesti manualul TVului sau vei vedea ca mufa scart care suport RGB stie si compozit) dar el crede ca vede RGB.
cat despre ce trebuie modificat din partea RTc ca sa scoata RGB pe mufa respectiva, asta nu prea stiu. incerc sa aflu si daca stiu ceva postez.
Daca se poate modifica doar softul STB-ului pt.a scoate RGB ar fi ok.Dar daca e nevoie de modificari interne nu prea cred ca s-ar rezolva problema.La tv meu mufa scart care suporta RGB stie si compozit(AV) dar pe RGB vad totul acoperit verde.Probabil ca ai dreptate din moment ce semnalul intra direct in AV.Astept noutati pe tema asta.Multumesc

Old 19-07-2007, 16:33   #367 (permalink)
Registered User

dolce tv=sfantu astepta

daca va abonati la dolce asteptati sa auziti povesti pescaresti in timp ce va creste par alb de batrinete. eu am vrut sa ma abonez la dolce ,da nu aveam telefon ca sa beneficiez de oferta. m-am abonat si la telefon , am asteptat o luna intreaga unde ei mi-ai zis ca vin intr-o saptamina . au pus telefon, m-au fraierit sa fac contract pe doi ani ca de' altfel nu pot avvea dolce la pret de oferta. acu astept dolce3 si imi vin cu tot felul de povesti : ba ca s-au pierdut datele din sistem si cererea mea din 15 iunie nu mai este; am facut alta pe 7 iulie, nici asta nu mai e buna, ca cica e anulata pe "motive tehnice" si nimic mai mult. dar la mine nu a venit nimeni de la romtelecom sa vada dac e semnal sau nu. eu stau la etaju 3 iar vecinu meu de deasupra are dolce tv deci SEMNAL EXISTA... si atunci ce... motive tehnice ii impiedica sa imi instaleze dolce?
niste incompetenti, m-au dus cu vorba de pe o zi pe alta, ba ca demersurile sunt facute, conditii exista, cererea e in curs de finalizare....bla bla :fuckoff:
acu imi pare rau ca am pus telefon pe 2 ani degeaba ca eu televiziune vroiam

imperia is offline    Reply With Quote
Old 19-07-2007, 16:51   #368 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

din cauza temperaturilor inalte intampinam dificultati tehnice in ridicare anumitor posturi la satelit(unul dintre cele 5 transpondere care contine majoritatea posturilor romanesti). se lucreaza la remedierea urgenta a problemelor
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
imperia, da un PM cu numarul de telefon pe care ai abonamentul sa vad daca pot sa te ajut.

Last edited by daseth; 19-07-2007 at 17:06.. Reason: Automerged Doublepost

Old 19-07-2007, 16:56   #369 (permalink)
Registered User

Exclamation dolce tv sau sfantul asteapta

daca vreti sa va abonati la dolce tv nu faceti prostia sa va puneti telefon inainte si mai mult sa faceti contract pe 2 ani. ca eu am patit ca m-am abonat la telefon ca sa am dolce tv la oferta aia cu 6 luni gratis cu abonament pe 2 ani. ei, acu am ramas cu telefonu , ca dolce nu mai vrea sa vina.
ca nu stiu ce dobitoc a dedus ca dupa ce mi-a pierdut cererea de inregistrare o data( eroare de sistem=pierdere de date) sa o anuleze pe motive tehnice ( asta dupa 1 luna jumate de dus cu presuletzul" venim maine, venim poimaine"). da care-s "motivele alea tehnice" nu mi-a explicat nimeni, ca operatoarele alea nu stiu nimic, desi promit ca ma suna ele a 2a zi sa-mi zica, dispar in ceata...si nu ma mai suna nimeni.
eu stau la etajul 3 si vecinu de deasupra are antena dolce tv. deci de ce la mine nu a venit nimeni sa vada daca am semnal? ca stiu ca vin unii cu un aparat si masoara semnalu. NU, la mine au decis sa o anulezer( cererea ) prin telepatie

Old 20-07-2007, 07:31   #370 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Am fost sapt trecuta la tara si ma plictisisem rau de tot de TVR, asa ca am zis sa pun o televiziune prin satelit. Prima data m-am gindit la Digi, dar apoi am ajuns la concluzia ca Dolce ar fi mai avantajos.
Ii sun eu duminica sa fac cererea de instalare si ma 'programeaza' undeva in urmatoarele 2 sapt, ceea ce era cam nasol, ca eu plecam intr-o sapt, dar macar sa-l stiu instalat pt vizite ulterioare.
Luni pe la 12 suna telefonul si ma intreaba aia daca sunt acasa ca sa vina sa instaleze Dolce (wtf?), iar in 30min au si aparut, iar peste alte 30min era totul gata. Deci la capitolul rapiditate stau foarte bine (cel putin in zona aia <pe linga Ianca, BR>).
Cit despre imagine, era mult mai clara pe un TV din '93 decit e acasa pe unul din 2007 (pe cablu, ce-i drept).
Ca idee, se merita fara nici o retinere in cazul in care e un singur TV; daca numarul aparatelor creste, nu stiu daca mai e la fel de avantajos (nici nu stiu daca pot fi folosite >3 TV-uri simultan).

Slash is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2007, 09:33   #371 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

da, slash, s-a discutat de ce e mai frumoasa imaginea pe un TV mai vechi decat pe astea noi, eventual HD, eventual cu tot felul de prelucrari digitale ale imaginii. daca face vreo deiferenta pentru tine vezi cam ce am postat eu pe threadul asta ca sa te lamuresti putin.

Old 21-07-2007, 21:07   #372 (permalink)
Registered User

in sfarsit mi-au instalat si mie dolce tv. am asteptat de mai bine de o luna jumate. dar se vede bine

Last edited by imperia; 21-07-2007 at 21:08.. Reason: eror

Old 24-07-2007, 20:24   #373 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Nu merge B1 acum!

Si-a revenit dupa o ora!

Last edited by novi; 24-07-2007 at 21:46..

novi is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2007, 13:36   #374 (permalink)
Registered User

Quote:
BUNA DASETH,

Ai reusit sa afli ceva?Se poate scoate RGB ?

Old 27-07-2007, 10:35   #375 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

din pacate nu am nici o noutate.

Old 27-07-2007, 16:11   #376 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

stiu ca aici se vorbeste de dolce dar aveti idee cum merge si digitalul si de la UPC? eventual o comparatie intre dolce si UPC. as vrea sa trec pe digital in ideea ca pachetul Plus de la UPC (cu toate discovery-urile) nu va mai fi disponibil decit pe digital de la 15 sept. eu ma uit numai la discovery (science, civilisations) si travel&living si nu as vrea sa le pierd.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 28-07-2007, 00:24   #377 (permalink)
Registered User

Thumbs up

Salutare oameni buni nota 10 pt Dolce , claritate ,promtitudine din partea Romtelecom in doua zile de la cerere l-am avut, am renuntat de tot la RDS chiar si la internet mi-am bagat Click-net super calitate si aici in plus primesc o singura factura cu toate (tel+dolce+internet).
O intrebare pt "daseth" daca pe viitor va fi cumva un receiver mai performant? ;de ex cu iesire audio pt 5.1 sau cu HDMI deoarece suntem la un pas de toate astea chiar HBO emite deja cu 5.1 si in unele tari chiar si in HD.

robocris is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2007, 10:05   #378 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

5.1 sper eu sa dam drumu foarte curand. eu traiam cu impresia ca avem, dar m-am lamurit ca nu e asa. vor fi vreo 2 posturi cu 5.1: HBO e sigur si celalat e Protv sau Pro Cinema. va anunt eu cand sunt gata.
5.1 vei scoate prin iesirea audio digitala optica din spatele receptorului. in acest moment poti folosi cu incredere acea iesire optica pentru ca, desi ai doar stereo, calitatea e mult mai buna. na, folosesti iesirea aia daca ai decodor audio Dolby Digital.
Receptor cu HDMI vom avea cand se incepe trecerea la televiziune HD. Acest eveniment nu-l pot inca preconiza pentru ca inca nu avem piata pentru HD. Eu estimez ca in urmatorii 1-2 ani ar trebui sa ne asteptam la HD dar asta e pura speculatie, neavand nici o informatie clara in acest sens

Old 01-08-2007, 17:21   #379 (permalink)
Registered User

Site-ul dumneavostra este intradevar interesant.Mult succes in continuare.www.x6.ro.

chircuandreea is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2007, 08:45   #380 (permalink)
Registered User

merci pt info "daseth"

robocris is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules