Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 20-12-2006, 16:55   #21
Registered User

flavian's Avatar

DOLCE e televizune DIGITALA prin satelit.
Adica semnalul trimis de satelit, e receptionat de antena respectiva (o parabolica de mici dimensiuni).
Avantaje:
- imagine si sunet bune datorita transmisiei digitale (cablul e transmis analog)
- pret bun datorita promotiei cu echipamentele in custodie
- poate fi instalat aproape oriunde, nu depinzi de reteaua de cablu instalata in oras/cartier/bloc etc
- satelitul folosit de Dolce e mai usor accesibil decat cele folosite la concurenta (Focus Sat, Digi TV etc)
Dezavantaje:
- trebuie sa poti instala antena intr-un loc accesibil, astfel incat sa "vada" satelitul
- vremea proasta (ploi torentiale etc) si obstacolele (blocuri, pomi) din fata antenei influenteaza calitatea receptiei
- posturile TV se schimba din Receiver, deci pentru fiecare TV trebuie receiver separat, cu telecomanda separata

Televiziunea "prin firu de telefon" se poate implementa doar in sistem IPTV. Exista la noi un singur provider, INES TV dar costurile sunt foarte mari. Asta din cauza ca transmisia TV clasica ocupa 1-4Mbit/s echivalent banda internet. Ca sa nu mai vorbim de HDTV care necesita 4-12Mbit/s. Plus ca semnalul trebuie GARANTAT, daca viteza variaza, apar intreruperi ale imaginii pe TV. La romtelecom conexiunea internet ADSL merge la noi intre 1-4Mbit/s, dar o conexiune de 2,5mbit NEGARANTATA ajunge pe la 26eur/luna acum deci nu e foarte rentabil.

flavian is offline    Reply With Quote
Old 20-12-2006, 18:17   #22
Registered User

AIWA daca vrei pareri despre DOLCE de ce nu ai dat si tu un tel la mine ?
iar ma uiti.....

calin1 is offline    Reply With Quote
Old 20-12-2006, 19:38   #23
Administrator

AIWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by calin1 View Post
AIWA daca vrei pareri despre DOLCE de ce nu ai dat si tu un tel la mine ?
iar ma uiti.....
Cine te-a mintit ca am uitat ca am un prieten acolo?
In momentul cind e gata cu RKul ...la mine in garsoniera (sper sa termine pina la craciun ca s-au intins prea mult) voi baga DOLCE! Poate te dai ascuns cind incept cu telefoanele si stresu! Apropos singura posibilitate e montarea in balcon si sint cu fatza catre rasarit!(est)

Posibil sa pacalesc si batrinii si inca un amic pt parintii lui la tara (e cel cu patania de digi si nu mai cumpara pina nu vede la mine testat!

Rapeste-ti 20 de secunde din timpul tau sa salvezi onoarea gamerului roman ! Click aici si fii mandru !

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 21-12-2006, 00:40   #24
Registered User

flavian's Avatar

Satelitul Dolce este Hellas si se afla aproximativ pe directia SE
Mai exact 39 grade est (fata de 45 cat ar fi exact SE)
Vezi sa nu ai vreun bloc chiar in fata pe directia aia.
Vad Moldova la location. Pt Iasi elevatia e cam 35%
http://www.satlex.de/en/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80

In primele zile (1-2 dec) programarea se facea pe 5-7 zile, apoi s-a ajuns peste o luna, daca te inscrii acum, poate in februarie sa ti-l instaleze. Acuma depinde si cat de bune sunt "relatiile" lui calin

flavian is offline    Reply With Quote
Old 21-12-2006, 08:10   #25
Registered User

klaxhu's Avatar

hi

care e "patzania" cu digi ca eu nu inteleg.
eu am dgi montat de mine personal si merge brici de cand au aparut ei pe piata

oricum dolce imi face cu ochiu si mie, dar sa vedem ce ofera in viitor.

klaxhu is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2006, 09:43   #26
Registered User

florinel28's Avatar

Eu nu m-as arunca atat de usor in capcana RTL.Atentie ca semnati contractul pe 2 ani, ani in care pretul poate creste exponential de la o luna la alta.Si va creste.

florinel28 is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2006, 09:52   #27
just passing...

Rover's Avatar

poti sa semnezi contractul si pe un an...

Rover is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2006, 10:07   #28
Registered User

URZI's Avatar

hm.. trebuie citit cu grija contractul.. dak isi rezerva dreptul de a creste pretul atunci nu este ok...
oricum.. este cunoscut faptul k orice oferta ascunde ceva. nu iti da nimeni nimic moca

URZI is offline    Reply With Quote
Old 23-12-2006, 22:58   #29
Audio Only

Alex64's Avatar

Nu va entuziasmati prea rau cu Dolce-le asta ca nu e chiar asa roza treaba. Eu i-am sunat de vreo 3, 4 ori si m-au tot amanat cu instalarea (in conditiile in care am facut cererea in prima lor zi de functionare, 29 noiembrie). Am stat si m-am gandit cum o sa fie cu suportul tehnic, daca ei n-au fost in stare sa-mi faca nici instalarea intr-un interval rezonabil (by the way, nici pana azi n-au sunat). Apoi..al doilea receiver e gratis doar pentru pachetul de 3,9 euro, ia cititi cu atentie cum e daca vreti si ceva in plus fata de pachetul standard.

Eu am pus pana la urma Boom TV cu Supercinema, au venit dupa 3 zile. Probleme cu semnalul am inteles ca nu mai sunt, indiferent de vreme, pana acum a fost totul ok. Pretul abonamentului este intr-adevar mai mare, dar merita, e un serviciu de calitate.

Alex64 is offline    Reply With Quote
Old 28-12-2006, 01:21   #30
Registered User

ultimulom's Avatar

Din toata oferta un lucru nu inteleg : de ce faza cu receiverul gratuit e prezentata ca un serviciul gratuit oferit clientului? Atata timp cat eu sunt un consumator final care "cumpara" semnal tv nu ma intereseaza pe ce cale il aduce providerul , wireless/cupru/fibra/coaxial etc.
Receiverul (pe langa faptul ca e o petarda noname pe care romtelecomul probabil a cumparat-o bulk si a scris "dolce" pe ea - nu cred ca stie Diseque , sau alte standarde) ocupa loc ,daca ne gandim la un apartament... plus cablurile care mai trebuie trase prin casa ...eventualele gauri prin pereti. Asta ca am vazut ca sunt destui entuziasti in legatura cu partea asta.

Cunosc persoane carora li s-a refuzat 'bransarea' la dolce pe motiv ca nu sunt destui doritori in bloc...
Alta faza de kko e ca pe unele posturi apare sigla dolce... nu vad ce motiv au ei sa altereze semnalul tv si nici nu cred ca cineva care plateste doreste asta..

le: si ca putin offtopic: singura chestie pe care putea s-o faca romtelecomul daca vroia chiar sa iasa in evidenta... sa nu mai existe pachete de programe tv, fiecare sa-si aleaga programele dorite si sa le platesca doar pe alea ,nefiind obligat sa ia tot pachetul ci doar canalul ala pe care l-a ales.
Deh...probabil erau prea greu de calculat in cazul asta facturile pentru personalul romtelecom.

Last edited by ultimulom; 28-12-2006 at 01:34.

ultimulom is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2006, 23:59   #31
Registered User

Iesirea audio din receiver-ul de la Dolce este stereo sau coaxiala, optica?

depashitu is offline    Reply With Quote
Old 01-01-2007, 19:06   #32
Registered User

aha

are cineva idee ce rezolutie are semnalul tv
si care dintre furnizorii de televiziune are imaginea cea mai potrivita pentru plasme ?
Core 2 Duo E6600/3800mhz 1.48v, Gigabyte p35-ds4/333 ,Gainward 8800gts 320mb/670/2150mhz , 2*1g ddr 800 - U-max/1000mhz , 2*320G Samsung , Sirtec HPC500-A12s/noctua nf12s , Termaltake Tsunami Dream Silver /2*12silverstone/1*12 scythe/artic freezer pro, Logitech MX518 , Samsung 226BW S >
sound - , Denon AVR-3805 8.1. GH Gold. Infinity kappa120.3se ,Sennheiser HD595 , beyerdynamic dt880 PRO , 42PV60EH .

kappa_ii is offline    Reply With Quote
Old 01-01-2007, 19:37   #33
Banned

.:indie:.'s Avatar

Se merita sa trec la bunici (oras de provincie - Giurgiu) de la cablul tv existent la dolce?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 03-01-2007, 16:13   #34
Moderator

dtancu's Avatar

Quote:
Originally Posted by kappa_ii View Post
are cineva idee ce rezolutie are semnalul tv
si care dintre furnizorii de televiziune are imaginea cea mai potrivita pentru plasme ?
480i, evident. Nimeni in tara asta nu transmite in alta rezolutie cu exceptia lui INES IPTV (care are si programe HD 1080i in oferta, ProTV HD, Pro7 etc.). Toti DTH si cablistii transmit in SD 480i.

Despre ce fel de plasma vorbesti, HD-Ready sau SD? Daca e SD, orice DTH merge, imaginea e comparabila. Daca e HD-ready, nici un DTH romanesc nu e recomandabil, bitrate-ul este mult prea scazut (1-2 Mbps). Mai degraba cablu analogic.

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 04-01-2007, 22:30   #35
Registered User

Un-Baiat's Avatar

Quote:
Originally Posted by .indie. View Post
Se merita sa trec la bunici (oras de provincie - Giurgiu) de la cablul tv existent la dolce?
da

Un-Baiat is offline    Reply With Quote
Old 05-01-2007, 16:49   #36
Banned

actually nu cred ca o sa ma mut pentru ca in casa sunt mai multe televizoare

Old 14-01-2007, 13:55   #37
Registered User

kam1kaze's Avatar

Din cate stiam eu beneficiezi de oferta doar daca esti abonat la telefonie, prin semnarea contractului digi, te obligi sa mai stai 2 ani si cu telefonul. Daca nu, platesti instalarea si tot, de iti iese pe urechi. Astea nu sunt informatii sigure, dar asa am auzit si parca scrie si la ei pe site.

kam1kaze is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2007, 14:04   #38
Banned

care digi ?
aici e dolce

Old 14-01-2007, 16:41   #39
Registered User

Salut! Stie cineva daca se pot folosi si alte receivere cu Dolce? Eu m-am mutat recent in Olanda si m-ar interesa sa ma abonez, numai ca adusul receiver-ului ar putea fi o problema. Plus ca am auzit de la un amic ca receiverul pe care il dau ei nu ar fi foarte stralucit - latenta mare la schimbarea programelor (ca si la DigiTV).

(Asta e numai din auzite, nu l-am vazut personal cum functioneaza si nici nu ma pricep deloc la echipamente pt. satelit)

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

proteus is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2007, 19:35   #40
Registered User

eu astept sa vina cineva de la DOLCE de 2 luni!!! in conditiile in care mi-au garantat ca in 2 saptamani se face instalarea! Am fost de 3 ori deja la centrala telefonica din Crangasi sa ii anunt ca nu vine/suna nimeni! Mi-au spus ma suna in ziua curenta! No comment!

Costa is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules