Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-08-2007, 08:46   #381 (permalink)
Registered User

Receptor cu HDMI mi s-ar parea util sa apara si pe SD, eventual cu posibilitatea de upscaling. E pacat sa faci o dubla conversie (digital-analog in receptor si analog-digital in TV LCD sau plasma).
Daca receiverul actual nu stie iesire decat compozit e un mare minus pentru cei cu TV mai performante.

han solo is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2007, 09:35   #382 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

Quote:
Originally Posted by han solo View Post
Receptor cu HDMI mi s-ar parea util sa apara si pe SD, eventual cu posibilitatea de upscaling. E pacat sa faci o dubla conversie (digital-analog in receptor si analog-digital in TV LCD sau plasma).
Daca receiverul actual nu stie iesire decat compozit e un mare minus pentru cei cu TV mai performante.
ai si tu dreptatea ta. ai uitat de inca o conversie: in TV LCD sau plasma dupa analog-digital urmeaza inca o conversie digital-analog(ca oamenii nu pot percepe inca semnalele digitale :P ).
oricum sunt convins ca nu vom vedea receptoare cu iesire HDMI atata vreme cat toate serviciile sunt SD, doar ca sa se evite conversiile pe care le mentionai mai sus la persoanele cu televizoare performante.
oricum departe de HD nu suntem. cred ca in urmatorii 2 ani mai toti operatorii vor avea in oferta cateva posturi HD.

Last edited by daseth; 02-08-2007 at 10:10..

daseth is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2007, 10:59   #383 (permalink)
Registered User

party_man's Avatar

poate face dolce un efort si baga Telesport in baza?

Nu sunt din Bucuresti. YM-traffic_live 0755-387705
Am avut probleme cu tot_yo_andrei, mecanicdj, Cryo, Candya, El_cid, Cata1lin, Pitu, mentorica

party_man is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2007, 13:01   #384 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

ce rost are? nu mai au Premiere League. ce te mai poate interesa pe Telesport? :P
glumesc...fiecare cu preferintele sale.
putin probabil insa. nu cunosc conditiile contractuale dintre Dolce si Telesport dar nu cred ca pot fi schimbate chiar oricand.

Old 02-08-2007, 14:45   #385 (permalink)
Registered User

[quote=daseth;37366645ai si tu dreptatea ta. ai uitat de inca o conversie: in TV LCD sau plasma dupa analog-digital urmeaza inca o conversie digital-analog(ca oamenii nu pot percepe inca semnalele digitale :P ).
oricum sunt convins ca nu vom vedea receptoare cu iesire HDMI atata vreme cat toate serviciile sunt SD, doar ca sa se evite conversiile pe care le mentionai mai sus la persoanele cu televizoare performante.
oricum departe de HD nu suntem. cred ca in urmatorii 2 ani mai toti operatorii vor avea in oferta cateva posturi HD.[/QUOTE]

Adica vrei sa spui ca ultima conversie se face nu in TV ci in ochi... asta ca sa nu inteleaga cineva ca semnalul afisat pe un lcd sau plasma e altceva decat un semnal pur digital.
Cum ramane la capitolul iesire? Compozit cred ca mai au doar TV-urile cu lampi

Old 02-08-2007, 16:36   #386 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

[quote=han solo;37367746]
Quote:
Originally Posted by daseth;37366645ai si tu dreptatea ta. ai uitat de inca o conversie: in TV LCD sau plasma dupa analog-digital urmeaza inca o conversie digital-analog(ca oamenii nu pot percepe inca semnalele digitale :P ).
oricum departe de HD nu suntem. cred ca in urmatorii 2 ani mai toti operatorii vor avea in oferta cateva posturi HD.[/quote

Adica vrei sa spui ca ultima conversie se face nu in TV ci in ochi... asta ca sa nu inteleaga cineva ca semnalul afisat pe un lcd sau plasma e altceva decat un semnal pur digital.
Cum ramane la capitolul iesire? Compozit cred ca mai au doar TV-urile cu lampi
nu nu nu...ultima conversie se face chiar in TV..pentru ca nici un display fie el tub catodic, lcd sau plasma nu poate fi "atacat" direct cu semnal digital. trebuie sa ii dai semnal analogic ca sa stie el ce culoare si ce intensitate trebuie sa aiba fiecare pixel. eee si semnalul asta analogic, la ecranele care accepta intrare digitala provine de la o conversie digital-analogic din interiorul respectivului display.
ca sa te prinzi de smecherie gandeste-te la displayurile HD care au intrari component (YPbPr de exemplu). prin aceste intrari component semnalul HD analogic poate fi trimis direct la display, nefiind nevoie de nici o alta conversie analog-digital sau invers. asta inseamna ca ultima conversie digital-analogic s-a produs in aparatul care emite acel semnal video component. de la acesta din urma si pana la dispalyul video propriu-zis nu mai are loc nici o alta conversie
iar in ochi nu mai ai nici o conversie. in ochi faci doar receptie. toate semnalele care pleaca de la display si pana la creierul tau se numesc analogice
trebuie retinut ca nici un display nu-ti "arata" semnal "pur digital". prin semnal pur digital poti intelege semnal care transporta biti (0 si 1). si inca nu am descoperit metoda de interfatare digitala a creierului uman. pana si un sir de biti pus pe o hartie, la creier tot analogic ajunge, pentru ca lumina e semnal analogic. sper ca nu am intrat in folosofeli prea mult

Old 02-08-2007, 18:34   #387 (permalink)
Registered User

party_man's Avatar

Quote:
Originally Posted by daseth View Post
ce rost are? nu mai au Premiere League. ce te mai poate interesa pe Telesport? :P
glumesc...fiecare cu preferintele sale.
putin probabil insa. nu cunosc conditiile contractuale dintre Dolce si Telesport dar nu cred ca pot fi schimbate chiar oricand.
tocmai pentru ca nu mai are cine stie ce doar ceva meciuri de liga 1...

Nu sunt din Bucuresti. YM-traffic_live 0755-387705
Am avut probleme cu tot_yo_andrei, mecanicdj, Cryo, Candya, El_cid, Cata1lin, Pitu, mentorica

party_man is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2007, 19:22   #388 (permalink)
Registered User

Quote:
nu nu nu...ultima conversie se face chiar in TV..pentru ca nici un display fie el tub catodic, lcd sau plasma nu poate fi "atacat" direct cu semnal digital. trebuie sa ii dai semnal analogic ca sa stie el ce culoare si ce intensitate trebuie sa aiba fiecare pixel. eee si semnalul asta analogic, la ecranele care accepta intrare digitala provine de la o conversie digital-analogic din interiorul respectivului display.
ca sa te prinzi de smecherie gandeste-te la displayurile HD care au intrari component (YPbPr de exemplu). prin aceste intrari component semnalul HD analogic poate fi trimis direct la display, nefiind nevoie de nici o alta conversie analog-digital sau invers. asta inseamna ca ultima conversie digital-analogic s-a produs in aparatul care emite acel semnal video component. de la acesta din urma si pana la dispalyul video propriu-zis nu mai are loc nici o alta conversie
Man, complet gresit. La LCD semnalul de iesire e complet digital, pana si nivelul de iluminare al unui pixel (dat de transparenta ecranului) e in biti si nu are valori continue ca la CRT; ce sa mai spunem de nivelul de culori, ca acum se lauda cu ecrane de 10biti. La Plasma idem, ambele sunt dispozitive prin excelenta complet digitale la output.
Semnalul YPbPr, ca si RF, RGB, S-Video si compozit sunt convertite la digital.
Prin comparatie un tub catodic desi poate fi asemanat unui numar de pixeli orizontali/verticali, este analogic deoarece semnalul este modulat continuu (chiar si la cele mai noi cu procesare digitala, finalii de linii sunt analogici).

Scuze de offtopic dar e bine sa nu inducem in eroare pe cineva; la un LCD sau plasma cel mai direct semnal e cel digital... de aici si cerinta dotarii receiverelor cu HDMI.

Old 03-08-2007, 00:42   #389 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

ok in momentul asta incetez sa te contrazic pentru ca trebuie sa ma documentez. din punctul meu de vedere nu este exclus sa ai dreptate, chiar m-am gandit inainte de a scrie povestea de mai sus daca nu cumva LCDul sau plasma stie din informatie digitala cum sa lumineze fiecare pixel. am ezitat si pana la urma a decis zeul din mine ( ) ca functioneaza la fel la tubul catodic si ca trebuie sa postez asta.
daca am gresit imi pare rau si ma duc sa ma mai documentez. daca ai vreun link care sa ma edifice cu informatile continute acolo baga mare. scuze de off-topic.
on-topic: chiar si asa raman la ideea ca nu vom vedea HDMI pe un receptor care nu scoate decat SD. oricate argumente s-ar aduce. cand vine HD sunt sigur ca vom avea iesiri HDMI si component.

Old 03-08-2007, 12:09   #390 (permalink)
Registered User

@daseth,
http://electronics.howstuffworks.com/lcd4.htm
,,Active-matrix LCDs depend on thin film transistors (TFT). Basically, TFTs are tiny switching transistors and capacitors. They are arranged in a matrix on a glass substrate. To address a particular pixel, the proper row is switched on, and then a charge is sent down the correct column. Since all of the other rows that the column intersects are turned off, only the capacitor at the designated pixel receives a charge. The capacitor is able to hold the charge until the next refresh cycle. And if we carefully control the amount of voltage supplied to a crystal, we can make it untwist only enough to allow some light through.
By doing this in very exact, very small increments, LCDs can create a gray scale. Most displays today offer 256 levels of brightness per pixel."

Old 03-08-2007, 12:38   #391 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

nu mi se pare edificator. nu mentioneaza nimic despre faptul ca LCD-ul "stie" ce voltaj sa dea fiecarui pixel din informatie digitala. nu se pomeneste nimic despre un stream de date de unde LCDul sa ia ce ii trebuie pentru a pune imagine pe ecran
oricum am mai citit niste informatii pe forumuri (mai mult legate de monitoare LCD si de modul de a conecta un astfel de monitor la PC: DVI sau VGA) si s-ar parea ca ai dreptate: in monitorul LCD are loc o conversie analog-digital daca semnalul video vine VGA(adik analogic)

Last edited by daseth; 03-08-2007 at 12:57..

Old 05-08-2007, 16:30   #392 (permalink)
Registered User

Poate sa imi spuna si mie cineva...daca ma abonez la Dolce si vreau sa folosesc STB-ul serviciul in Italia...functioneaza?
Multumesc anticipat.

Apollo11 is offline    Reply With Quote
Old 06-08-2007, 08:07   #393 (permalink)
Registered User

Quote:
In masura in care s-ar putea folosi cartela Dolce intr-un receptor cu HDMI cred ca s-ar rezolva cerinta ta.Dar din cate am inteles cartelele Dolce sunt imperecheate cu receptoarele Dolce.

ciprianbirton is offline    Reply With Quote
Old 06-08-2007, 09:26   #394 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

Quote:
Originally Posted by Apollo11 View Post
Poate sa imi spuna si mie cineva...daca ma abonez la Dolce si vreau sa folosesc STB-ul serviciul in Italia...functioneaza?
Multumesc anticipat.
Din punct de vedere contractual am impresia ca este stipulat ca ai voie sa folosesti Dolce doar pe teritoriul Romaniei.
Tehnic vorbind, Hellas sat 2 are acoperire pe toata Europa, deci o sa mearga.

Old 06-08-2007, 12:25   #395 (permalink)
Registered User

HollowMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by ciprianbirton View Post
Quote:
In masura in care s-ar putea folosi cartela Dolce intr-un receptor cu HDMI cred ca s-ar rezolva cerinta ta.Dar din cate am inteles cartelele Dolce sunt imperecheate cu receptoarele Dolce.
nu e adevarat...

HollowMan is offline    Reply With Quote
Old 06-08-2007, 12:49   #396 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by HollowMan View Post
Quote:
Quote:
nu e adevarat...
Ce nu e adevarat?Se poate folosi cartela in alt receptor?
Fii te rog mai explicit!

Old 06-08-2007, 13:01   #397 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

ciprianbirton are dreptate: daca s-ar putea folosi cartela Dolce in alt receptor decat cel cu care ea e imperecheata, si daca acel alt receptor ar avea HDMI, atunci ar fi in regula: ai avea iesire HDMI la Dolce.
dar nu poti folosi cartela in alt receptor.

Old 06-08-2007, 15:01   #398 (permalink)
Registered User

Quote:
ciprianbirton are dreptate: daca s-ar putea folosi cartela Dolce in alt receptor decat cel cu care ea e imperecheata, si daca acel alt receptor ar avea HDMI, atunci ar fi in regula: ai avea iesire HDMI la Dolce.
Multumesc Daseth.Dar pana cand sa avem iesire HDMI ma multumeste si una RGB (cea mai buna metoda de transfer a semnalului compozit).Ai mai aflat ceva in sensul asta?
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Quote:
Multumesc Daseth.Dar pana cand sa avem iesire HDMI ma multumeste si una RGB (cea mai buna metoda de transfer a semnalului compozit).Ai mai aflat ceva in sensul asta?
Vroiam sa zic"RGB=CEA MAI BUNA METODA DE TRANSMITERE A SEMNALULUI VIDEO ANALOG"!!!!

Last edited by ciprianbirton; 06-08-2007 at 15:01.. Reason: Automerged Doublepost

Old 07-08-2007, 09:37   #399 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

nu am nici un raspuns. imi pare rau.nu stiu nici daca poate, tehnic vorbind, aparatul sa scoata RGB si nici cat de greu se activeaza optiunea aceasta in soft

Old 08-08-2007, 01:39   #400 (permalink)
Registered User

Mai am si eu o intrebare. E obligatoriu sa folosesti acel LNB primit odata cu antena si receiverul de la Dolce? Poti folosi alt LNB?

Apollo11 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules