Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 30-09-2007, 14:43   #441 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Mad_Turnip View Post
iti iei tuner special pentru dolce ? mai ok cred ca ar fi sa iei o placa de captura, tunerul avand implementat sistemul asta da ceva mai ieftin decat o placa dedicata. mai conteaza si cum vrei sa-l conectezi - se va vedea pierderea de calitate. pe RF sau s-video.

Am deja TV Tunerul asta pe calculator... si ma interesa sa stiu daca pot sa pun Dolce prin el. Adica daca are intrarile necesare... ca nu ma prea pricep la asa ceva.

Cum tre sa-l connectez ca sa se vada super bine?

Va fi diferenta intre cablu de la UPC si Dolce (ma refer la claritatea imaginii pe calculator) ??

kabum is offline    Reply With Quote
Old 30-09-2007, 18:44   #442 (permalink)
Registered User

apoq's Avatar

paaai il vei conecta pe RF(cu cablu coaxial) pentru ca vad ca tunerul tau nu are intrari RCA. dar pe RF e mai scazuta calitatea decat pe RCA sa zicem. solutia pentru tine ar fi un cablu adaptor care la un capat sa aiba mufa aia MiniDIN 9 pin si la celalat sa aiba RCAuri pentru video si audio. stiu ca exista asa ceva pentru ca tunerul pe care il am eu la munca asa este.
nu ma intreba unde gasesti asa ceva ca nu stiu. daca nu a venit cu tunerul un astfel de cablu poti incerca pe la magazinele de calculatoare. daca nu gasesti acolo poti incerca sa ti-l faci singur. este absolut banal daca ai conectorul MiniDIN si stii pe deasupra semnificatia fiecarui PIN. daca te hotarasti sa-l construiesti anunta-ma ca studiez eu cablul-adaptor de la al meu si iti zic ce e fiecare pin.

parerea mea e ca vei observa diferenta de calitate intre UPC analog si Dolce(care e digital by default)

apoq is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2007, 02:32   #443 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by apoq View Post
paaai il vei conecta pe RF(cu cablu coaxial) pentru ca vad ca tunerul tau nu are intrari RCA. dar pe RF e mai scazuta calitatea decat pe RCA sa zicem. solutia pentru tine ar fi un cablu adaptor care la un capat sa aiba mufa aia MiniDIN 9 pin si la celalat sa aiba RCAuri pentru video si audio. stiu ca exista asa ceva pentru ca tunerul pe care il am eu la munca asa este.
nu ma intreba unde gasesti asa ceva ca nu stiu. daca nu a venit cu tunerul un astfel de cablu poti incerca pe la magazinele de calculatoare. daca nu gasesti acolo poti incerca sa ti-l faci singur. este absolut banal daca ai conectorul MiniDIN si stii pe deasupra semnificatia fiecarui PIN. daca te hotarasti sa-l construiesti anunta-ma ca studiez eu cablul-adaptor de la al meu si iti zic ce e fiecare pin.

parerea mea e ca vei observa diferenta de calitate intre UPC analog si Dolce(care e digital by default)
http://www.imagehost.ro/pict/01023519470032b724ac7.jpg

Asa ceva este bun?
Cel care nu este in punga il foloseam sa captez prin tv tunner de pe o camera video.

Old 01-10-2007, 03:14   #444 (permalink)
Registered User

HollowMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kabum View Post
http://www.imagehost.ro/pict/01023519470032b724ac7.jpg

Asa ceva este bun?
Cel care nu este in punga il foloseam sa captez prin tv tunner de pe o camera video.

nu te lua dupa qpoq ca spune prostii
am avut 2000 XP Expert (ca al tau) si avea RCA si chiar am folosit dolce prin el.
pune-ti dolce si vei putea folosi RCA-urile si/sau intrarea prin coaxial.

HollowMan is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2007, 12:30   #445 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

mai Hollowman, uita-te la specificatiile tunerului si la poza postata de el. eu nu vad nici un rca pe acolo.
revenind, daca are RCA poti folosi cabluri Euroscart-RCA sau RCA-RCA ca sa conectezi aparatul Dolce la tuner.
daca totusi specificatiile sunt corecte si tunerul acela chiar nu are RCA, atunci apoq are dreptate. iar pozele ce le-ai postat tu imi par bune, in sensul ca ce vad eu acolo chiar pare a fi adaptorul ce-ti trebuie tie(cu mentiunea ca cel care iti va folosi tie este cel din dreapta cu mufele galben-alb-rosu, celalat imi pare cablu RGB si nu ai iesire RGB din aparatul DOLCE). mufele acelea sunt mufe RCA mama. vei cumpara un cablu care sa fie RCA-RCA cu mufe tata la ambele capete sau un cablu Euroscart-RCA cum mufa tata in partea cu RCA.
sper sa nu te confuzeze explicatiile mele.

daseth is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2007, 12:56   #446 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by HollowMan View Post
nu te lua dupa qpoq ca spune prostii
am avut 2000 XP Expert (ca al tau) si avea RCA si chiar am folosit dolce prin el.
pune-ti dolce si vei putea folosi RCA-urile si/sau intrarea prin coaxial.

Nu stiu care este RCA-ul, daca are sau daca nu are... dar asa arata TV Tunnerul de la spate:

http://www.imagehost.ro/pict/011255564700c42c88124.jpg

Old 01-10-2007, 13:27   #447 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

mufele alea colorate alb,rosu - audio si galben - video sunt RCA-urile !

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2007, 14:33   #448 (permalink)
Registered User

HollowMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Drankon View Post
mufele alea colorate alb,rosu - audio si galben - video sunt RCA-urile !
are rca FFS
am zis ca am avut unul identic... deci are RCA!
are compositul ala de 3 cabluri cu rca care se baga in intrarea neagra de langa TV!

Old 01-10-2007, 14:50   #449 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

pai cam asta se discuta cu omu: el(tunerul) fizic nu are mufele RCA(prin mufa RCA intelegand acel conector coaxial). daca ai nevoie de un cablu-adaptor(de care mentiona apoq) se numeste ca nu ai respectiva mufa. oricum deja o dam in offtopic. btw Hollowman, ce e aia RCA FFS?

deci cu tunerul tau plus cablul acela din dreapta poti sa iti conectezi Dolce la calculator.
mult succes!

Old 01-10-2007, 14:54   #450 (permalink)
Registered User

HollowMan's Avatar

ffs = for f*cks sake

nu e vorba de tuner fizic ca eu n-am vazut un tuner fizic sau placa VIVO cu RCA fizic si nici nu o sa vad vreodata pt ca nu s-a facut asha ceva
tunerele si placile VIVO au extensia de 3 cabluri rca pt sunet si video => DECI AU RCA!!!

Old 01-10-2007, 17:43   #451 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by daseth View Post
pai cam asta se discuta cu omu: el(tunerul) fizic nu are mufele RCA(prin mufa RCA intelegand acel conector coaxial). daca ai nevoie de un cablu-adaptor(de care mentiona apoq) se numeste ca nu ai respectiva mufa. oricum deja o dam in offtopic. btw Hollowman, ce e aia RCA FFS?

deci cu tunerul tau plus cablul acela din dreapta poti sa iti conectezi Dolce la calculator.
mult succes!

Asta vroiam sa aud
Multumesc mult pentru informatii si detalii
Abia astept sa vina cei de la Dolce

Old 01-10-2007, 23:39   #452 (permalink)
Registered User

Am incercat si eu sa cuplez receiverul dolce la tv tunner.am exact cablul la care se facea referire mai sus.ideea e ca am sunet dar nu am imagine.imi puteti spune ce pot face?

mutulik13 is offline    Reply With Quote
Old 02-10-2007, 15:40   #453 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

din pacate e treaba care tine de tunerul tau si nu de Dolce. Receptorul de la Dolce scoate semnal video pe toate cele 4 iesiri(2x Scart, 1x RCA si 1x RF). daca nu reusesti sa il faci sa mearga cu cablul acela (cabluri defecte, contacte proaste, softul defect sunt doar cateva cauze care imi vin repede in minte si o solutie sigura nu vei gasi pe topicul acesta) iti recomand conectarea pe RF(cu cablu coaxial).
succes!

LE: asigura-te ca folosesti cablul cu mufele galbena-rosie-alba. celalat e pentru RGB. asigura-te ca softul tunerului e instalat corect. cu alte surse video reusesti sa vezi imagine? of uite ca o dam in offtopic: discutie despre DOLCE si noi ajungem la tunere

Old 02-10-2007, 18:43   #454 (permalink)
Registered User

daseth eu iti mutumesc oricum.ideea ar fi ca nu prea stiu cum sa fac conexiunea prin cablu coaxial in sensul in care nu stiu cum as putea scoate sunetul

mutulik13 is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2007, 15:38   #455 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

pai ai si sunetul pe coaxial
cand alegi iesirea RF, receptorul iti pune in spectrul UHF pe unul din canale, semnalul sau video. Deci daca din tuner dai o cautare asa cum faceai cand aveai cablu, vei gasi un singur post (al receptorului). Il memorezi pe o pozitie in memoria tunerului apoi posturile le vei schimba doar din telecomanda DOLCE. Pe postul pe care se fixeaza tunerul vei aveai in mod normla si imagine si sunet.(gandeste-te ca atunci cand aveai cablu, pe coaxial venea si imagine si sunet)
clar acum ?

Old 03-10-2007, 16:06   #456 (permalink)
Registered User

Ikeaboy's Avatar

Am doua probleme MAJORE cu dolce:

1. lagul pe telecomanda. Fiecare schimbare de post tine 2 secunde. E GROAZNIC, pur si simplu nu poti sa zapezi calumea.

2. O multime de canale care nu sunt disponibile pe care "trebuie" sa le am in lista, nu stiu din ce motiv. Nu am gasit nici o modalitate sa le scot. E un feeling extraordinar cand incerci sa ajungi la un anume post si apesi pe "plus" pe telecomanda, si ai un sir de 3-4 ecrane albastre. Am senzatia ca ma uit mai mult la ecrane albastre de cand am dolce, decat la tv.

DUpa ce ca fiecare schimbare de post dureaza atat, mai trebuie sa existe si o multime de gapuri intre posturi. banuiesc ca nu se poate face nimic, right? Daca as fi stiut nu m-as fi mutat de pe astral.

Ikeaboy is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2007, 20:14   #457 (permalink)
Registered User

Ma poate ajuta cineva sa instalez Dolce mai repede? Mai am din concediu doar saptamana asta si pe urma e f.greu de a fi acasa prezent pt. instalare...Am facut cererea pe 26.10.07...Sunt recunoscator...

grandaddy is offline    Reply With Quote
Old 04-10-2007, 00:25   #458 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

@Ikeaboy
1. lagul de la schimbarea canalelor este caracteristic tuturor cutiilor de la Dolce si chir si Boom(folosesc aceeasi cutie). Tine de procesorul din ea, de soft, de faptul ca trebuie sa inceapa decodarea uni alt canal din intregul stream pe care il primeste. Nu ai cum controla acest lucru, dar te pot poate consola spunandu-ti ca e trist ca este asa dar ajungi sa te obisnuiesti. Si eu am ajuns sa o fac, dar eu o faceam de cand aveam cablu pentru ca la TVul meu desi el e de generatie recenta, comutarea se facea foarte greu. Deci adio zapping.
2. Iarasi iti dau veste proasta: nu poti renunta la posturile acelea. Deci daca ai in lista posturi la care nu esti abonat ele vor ramane acolo. Tot ce poti face este sa incerci navigarea printre posturi din meniul receptorului si nu cu tastele CH+/-

Sfatul meu: nu te panica si nu te ambala sa regreti asarepede televiziunea prin cablu. Ia ceva timp sa te obisnuiesti. Apoi incepi sa ii vezi si avantajele (calitatea imaginii, lipsa interferentelor gen purici, ghidul electronic de programe, posibilitatea programarii anumitor emisiuni, restrictia unor programe daca e cazul si or mai fi dar astea imi vin repede in cap)

@grandaddy incearca sa dai un mail la suport@dolce.ro explicandu-le ca esti in concediu si ca ii rogi frumos sa vina la tine cat mai repede ca sa poti sa fii si tu acasa. mentioneaza-le 2-3 zile in care ai fi disponibil si intervale orare in care ti-ar conveni. mai pune-le acolo si numarul de tel fix eventual si mobilul tau. s-ar putea sa fie sensibili si sa te ajute

Old 04-10-2007, 19:30   #459 (permalink)
Registered User

nneamtzul's Avatar

[quote=daseth;37547639]
restrictia unor programe daca e cazul si or mai fi dar astea imi vin repede in cap)

Chiar eu nu am incercat ,dar nu ar fi o posibilitate!?!daca am restrictiona unele programe(adik a celor la care nu sintem abonati si ne enerveaza ca apare ecranul negru)sa dispara din grila,sau pur si simplu ar fi tot acolo ,dar ni s-ar cere un cod/pin?

nneamtzul is offline    Reply With Quote
Old 05-10-2007, 09:24   #460 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

ar fi tot acolo dar cred ca inainte sa iti ceara cod pin tot ecranul cu "Eroare 4 va rugam sa va abonati bla bla.." iti va aparea.
nu vad ce te impiedica sa si probezi totusi.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules