Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-04-2007, 17:45   #161 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Salex2005 View Post
Salut!
Doresc sa imi pun Dolce. Am vedere spre est insa stau la parter si am si ceva copaci pe langa casa... Copacii influenteaza si ei calitatea receptiei sau numai cladirile?
Multumesc
Daca ai si un BLOC in fata sigur nu vei putea pune DOLCE decat pe bloc dar cel mai bine asteapta sa vina echipa sa constate!

novi is online now    Reply With Quote
Old 12-04-2007, 20:14   #162 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

Quote:
Originally Posted by xhermesx View Post
Nu Hapagiu, unii dintre romani am vrea urmatoarele:
1. Sa nu fim mintiti pe fata: televiziunea nu este digitala (cum o lauda dolce) cat timp semnalul emis de decodor este analog deci identic cu cel transmis pe cablu, daca nu chiar mai prost;
Aoleu meseriasule poate ne zici si noua ce faci tu cu o televiziune digitala TOTALA. Adik cam pe ce ai vrea tu sa-ti scoata semnalul? HDMI? DVI? Sau tu vrei un output mpeg ? Ai tu vreun decodor care sa stie ce sa faca cu semnal video digital?

Ce trebuie sa intelegi tu din toata treaba asta e ca la un moment dat orice semnal digital trebuie convertit in analogic ca sa-l perceapa cumva creierul ala al tau. Si la HDMI semnalul video digital este convertit in analogic de un decodor.

Se numeste televiziune digitala deoarece decodorul ala primeste stream de date. Si cand vorbesti de digital nu mai vorbesti de pierdere de calitate pe drumul semnalului catre tine. Spre diferenta de televiziunea analogica semnalul video parcurge sub forma analogica o distanta infima (de la STB la TV) pe cand la televiziunea analogica ai distante imense de parcurs cu semnalul ala care e foarte sensibil la interferente.

Vad ca sunt destui scandalizati de faptul ca nu e televiziune digitala TOTALA. Mai cititi si voi 1-2 chestii pe net inainte sa sariti cu gura ca va trage cineva in piept. Cred ca ar fi televiziune digitala totala numai atunci cand creierul o sa inteleaga semnale digitale. Pana una alta tot ce patrunde catre voi e ANALOGIC.

daseth is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2007, 12:20   #163 (permalink)
Registered User

Salut!
BLOC nu am de sud est, doar cativa tei. Problema e urmatoarea: daca masoara baietii acum, cat teii sunt desfrunziti, sigur gasesc semnal, dar ce se va intampla la vara cand teii aia vor avea frunze...
Acum la naiba, semnalul ala e asa firav de nu se propaga prin frunze de tei?
Si faza cu zapada cum o fi? daca pun antena pe casa si ninge trebuie sa urc sus si sa curat zapada din lighean?
Multumesc mult

Salex2005 is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2007, 14:07   #164 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

da, este posibil sa apara probleme cand infrunzesc copacii. la fel cand e zapada e posibil sa se piarda semnalul daca se aduna pe lighean. recomand sa astepti sa se umple copacii de frunze si apoi vezi ce fac instalatorii, daca reusesc sa-ti gaseasca semnal cum trebuie

Old 15-04-2007, 10:08   #165 (permalink)
Registered User

Question

Daca toata lumea ar fi profesionista in domeniul electronicii, multi dintre noi ar da informatii folositoare inclusiv despre tehnologiile utilizate de dolce, ca sa ii mai ajute pe cei care nu stiu. Mai putin ca sa scoata din ei ironii de doi bani. Daca ar fi sa adun bani din cate intrebari idioate am vazut pe forumuri, as fi bogat acum. Ii lamurim totusi neagresiv pe cei care nu inteleg, iar daca totusi nu inteleg in continuare, e problema lor, nu ne exacerbam ostentativ una dintre calitatile (posibile?) care le avem.

Daseth, nu am nivelul de cunostinte necesar ca sa te contrez in domeniu. Altii o pot face si iti pot arata ca exista in alte tari semnal HD primit de la decodor in TV.
In acelasi timp te anunt ca umilul meu creier poate percepe diferenta vizuala intre un semnal digital de inalta definitie primit de exemplu de la un HD DVD (sa zicem) prin mufa HDMI (ce face, ce se intampla si ce se decodeaza in continuare de la mufa in interiorul monitorului nu am stiut si nici nu ma intereseaza) si semnalul analog primit de la decodorul dolce prin cablul SCART - SCART. Nu am aceasta pretentie de la dolce, desi as plati ca sa o am de ei. Insa lauda exagerata ma deranjeaza, ca sa nu mai zic alte deficiente ale dolce/romtelecom ca devin offtopic.
Dupa teoria ta ilustra ar trebui sa primesc un semnal analog mai bun in TV de la dolce tinand cont ca am doar 50 cm de cablu intre decodor si TV si vreo 20 m intre decodor si antena decat semnalul analog care il primeam de la UPC printr-un cablu asemanator dar de lungimi de cativa km poate si care trecea prin multe jonctiuni! Ceea ce evident ca nu s-a intamplat la mine. Poate la altii.
Oricum, desi incerc sa imi contracarez ignoranta intotdeauna citind inclusiv de pe internet informatii, incerc in acelasi timp sa ocolesc si sa nu dau peste raspunsuri semipertinente si care sa in loc sa lamureasca, jignesc. Dar vad ca la tine ironia se indreapta nu numai in general dar si la adresa mea in particular, de aceea am pierdut timp sa raspund.
Btw, lucrezi la Romtelecom...?
Sa fii iubit!

xhermesx is offline    Reply With Quote
Old 15-04-2007, 10:19   #166 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Salex2005 View Post
Salut!
BLOC nu am de sud est, doar cativa tei. Problema e urmatoarea: daca masoara baietii acum, cat teii sunt desfrunziti, sigur gasesc semnal, dar ce se va intampla la vara cand teii aia vor avea frunze...
Acum la naiba, semnalul ala e asa firav de nu se propaga prin frunze de tei?
Si faza cu zapada cum o fi? daca pun antena pe casa si ninge trebuie sa urc sus si sa curat zapada din lighean?
Multumesc mult
Nici eu nu aveam vedere spre sud est si am pus antena pe bloc!Antena este oarecum verticala nu prea sta zapada pe ea!Cel mai bine o pui pe bloc si nu vei mai avea probleme!Blocul de cate etaje este?

Old 15-04-2007, 22:02   #167 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

@xhermesx
Cred ca ai dreptate si tonul meu a fost exagerat de ironic la adresa unei persoane neinstruite. Ceva totusi ma deranjeaza, atunci cand persoanele neinstruite in loc sa faca ceva in legatura cu asta, se scandalizeaza pe diverse teme necunoscute lor(vezi obiectia respectivului cum ca DOLCE nu e televiziune digitala totala). Adica el nu stie diferenta intre digital si analog, nici nu stie foarte clar ce ar trebui o televiziune sa indeplineasca pentru a deveni "digitala totala", dar tot i se pare ca DOLCE il trage in piept. Pentru mine asta este complet absurd(asta ca sa folosesc termeni non-agresivi cum m-ai sfatuit).
Ai zis de "deficiente DOLCE/Romtelecom". Nu consider ca o dai in offtopic. Chiar te indem sa o faci. Baga mare ca de aia e forum si esti pe topicul legat de DOLCE. Si poate facem o discutie constructiva daca scoti in evidenta problemele serviciului.
Si da, lucrez la DOLCE.
P.S. semnalul video venit prin Euroscart este net superior semnalului venit pe cablu RF(coaxialul ala care vine de la televiziunile analogice) si asta nu doar din cauza distantei mici pe care o parcurge. El de fapt nici nu poate parcurge distante prea mari fiind in banda de baza(aici chiar o dam in offtopic, iar la cursul de TV din facultate nu am invatat asa bine :P ). Oricum te asigur ca in mod normal trebuie sa observi imbunatatiri. Poti face comparatia conectand STBul pe Scart si pe iesirea RF(cablu coaxial). Dar totusi cine stie ce TV ai tu de nu esti multumit. Folosesti cumva plasma/LCD?

Old 15-04-2007, 23:50   #168 (permalink)
2K
Nick anterior: Fatal1ty

2K's Avatar

Care e bitrate-ul la care transmiteti si cat de multe post-uri sunt stereo,de exemplu la astral sau mai bine zis UPC doar VH1 si Mezzo (ultimul nu ma intereseaza) emit sunet stereo restul nimik.

2K is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2007, 00:56   #169 (permalink)
Inocent

HapaGiu's Avatar

din cate stiam io parca toate is stereo cica... ia sa ma duc sa verific

HapaGiu is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2007, 10:02   #170 (permalink)
Registered User

Daseth, np.
In momentul de fata sunt destul de multumit de serviciile Dolce. Nemultumirile mele anterioare le-am precizat mai demult, respectiv faptul ca am asteptat 2,5 luni instalarea si 2 saptamani activarea max pack (!).
In legatura cu calitatea semnalului: pe cablu UPC se vedeau foarte bine aproape toate posturile emise de ei; acum (prin legatura scart scart intre decodor si TV cu mufe scart cu picioruse aurite) sunt destule posturi care se vad cu putin "zgomot". Cel mai prost se vede de ex Pro Tv International, canal D si mai sunt si altele. Daca butonez repede intre canale, am cca 5-10 secunde pana cand dispare defazajul intre imagine si sonor. Baietii au instalat bine antena, au mai venit ulterior si au mai scos pe unul din sateliti ceva in plus la intensitatea semnalului, deci nu e de aici nimic. Antena e bine orientata, pe bloc de 10 etaje, iar ca TV am un LCD Sony KDL 32-S2530 HD ready (81 cm, destul de bunicel, cu panel si electronica buna). Cu care am vazut totusi perfect cablu UPC si cu care vad perfect filme HD de pe computer (transmise totusi analog prin cablu VGA-VGA de la computer).
La acesti bani nu am alte pretentii. Decat poate cu timpul, Romtelecom sa faca investitii mai mari astfel incat, contra unor sume corespunzatoare lunar (eventual pe sistem cartela ca afara?) sa isi permita sa ofere semnal digital HD (1080i/720p) la iesirea din receiver. Ai fi uimit sa vezi cati ar cumpara asemenea servicii!! Crezi ca sunt sanse pe viitor? Sau pentru acea latime de banda de la satelit "baietii destepti" ar cere prea mult astfel ca investitia sa nu se amortizeze?

Old 16-04-2007, 10:24   #171 (permalink)
Registered User

HollowMan's Avatar

nush cum ar reusi sa transmita HD romtelecom niste semnale care nu sunt HD de la providerii respectivi...
adica in afara de TVR, ProTV si Prima parca nu prea mai e nici unul HD...
deci degeaba o sa avem noi receiver HD daca nu au televiziunile romanesti transmisie HD.

Intrebare: Cablul SCART-SCART cu care a venit receiverul dolce este de proasta calitate? Eu pe LCD-ul meu Samsung HD Ready (81cm) la toate siglele are un zgomot de fundal pe margine (puricei), la subtitrari si la unele canale...
Cu un cablu mai de Doamne ajuta o sa dispara zgomotele sau trebuie schimbat receiverul si imi iau un GLOBO sau un Echostar pe la vreo 200ron... cu ocazia asta o sa receptionez si eu programe FTA care domnii patroni de la DOLCE au simtit marea nevoie sa le cenzureze prin interesanta lor conserva COSHIP facuta pe vapor intre pauzele de cafea.
22-10-2007, 20:39 ~ 1000th Post

HollowMan is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2007, 10:51   #172 (permalink)
Registered User

Hollowman, la mine mi s-a parut ca vad o foarte mica imbunatatire a semnalelor video si audio cand am cumparat un cablu scart-scart bun. Culmea e ca nu neaparat claritatea imaginii ci mi s-a parut ca imaginea are culori mai naturale (?). Poate o fi si autosugestia . In mod normal, cred ca la schimbarea cablului (daca cel initial de la dolce nu avea probleme), nu ar trebui decat sa se simta o imbunatatire a semnalului audio. Am inteles de la cei de la tehnic de la dolce ca semnalul audio emis de receiver e digital. Dar atunci nu ar trebui sa folosesti scart pentru sonor de calitate maxima ci iesirea corespunzatoare (parca compozit) din receiver.
E adevarat ca numai ProTv emite digital HD (parca). Dar la pariu ca intr-un an doi o sa emita majoritatea posturilor importante romanesti. Cat despre posturile "externe", unii emit deja.

Old 16-04-2007, 12:52   #173 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

deeeci hai sa icnerc sa lamuresc umpic lucrurile: orice alt TV in afara de un TV CRT 4:3 este nepotrivit pentru televiziunea standard(fie ca ajunge semnalul la voi digital sau analogic). Explicatia ia mult spatiu dar as putea-o rezuma la asta: ce iese din reciever(sau ce va vine pe cablu) este rezolutie PAL 4:3 standard definition(SD). Cand ii dai unui TV care e 16:9 si poate chiar si HD(adica ecranul are rezolutie imens mai mare decat rezolutia la care va vine semnalul video ), semnal SD atunci TVul acela incepe sa faca el modificari pe semnal(il face 16:9, il adapteaza la rezolutia lui mai mare). De aici rezulta o droaie de neajunsuri la imaginea pe care o vedeti pe sculele voastre de multi RONi. Ca sa va convingeti ca imaginea de la DOLCE e ok, puneti semanlul pe un TV conventional cu tub si 4:3. Sunt de parere ca va va frustra calitatea superioara pe care o veti observa pe TVul conventional.
Alte lamuriri: semnalul audio care iese din receptor pe una dintre caile urmatoare: RF, RCA, Scart este semnal audio analogic. Singura speranta de semnal audio digital este pe iesirea optica. Din pacate momentan nu se transmite nimic pe acolo. Dar deja s-a cumparat licenta si vom avea HBOul pe digital(sunet ac-3 5.1. evident veti avea nevoie de un decodor ac3 pentru ca degeaba iese pe acolo semanl digital daca voi nu aveti ce face cu el).
xhermesx tu faci multe confuzii din cate vad eu. Cand vorbesti de compozit, vorbesti de semnal video. Semnal video compozit ai pe iesirile RCA si Scart si nu se pune problema sunetului pe compozit cum zici tu.
mergi pe wikipedia.org sa te lamuresti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_Video
http://en.wikipedia.org/wiki/Component_Video
Inca ceva: cablul scart este pentru semnale analogice. Din acei multi pini se folosesc doar cativa: 2 pentru semanl video compozit, si 3 sau 4 pentru sunetul stereo(am zis 3 sau 4 pentru ca nu stiu daca masa e pe acelasi pin la cele 2 canale).
Scart mai poate fi in general folosit si pentru semnal video component(vezi linkurile de pe wiki de mai sus) dar nu e cazul receptorului DOLCE care scoate doar compozit.

Tu , pe cablul ala vga-vga scoti semnal video analogic pe componente. Care este foarte potrivit petnru semnale HD in analogic(asta ca sa nu traiesti cu impresia ca e nevoie de semnal video digital(pe HDMI cel ami probabil) ca sa ai HD. e foarte bun si semnalul analogic)
Povestea e lunga, si o dam deja in offtopic, adica ne departam de DOLCE si ajungem pe terenul televiziunii HD, semnalelor video HD, SD etc. Dar wiki e f bun pentru aprofundari.
Cablul scart care vine cu DOLCE nu este de cea mai buna calitate, dar daca va luati un cablu cu contacte aurite, ecranat de cateva zeci de RONi, nu aveti garantia ca se imbunatateste ceva.
Daca aveti probleme cu sunetul(zgomot de fond) nu uitati asta: duceti vol din STB la maxim si controlati volumul doar din TV. Ar trebui sa nu mai aveti probleme.
P.S. e nasol ca ai asteptat 2.5 luni. La inceput echipele au fost de-a dreptul sufocate de instalari. Plus lipsea experienta. Acum deja lucrurile intra in normal, instalarile se fac mai repede, mai bine si sunt si mai multi instalatori in teren. Asta a fost inceputul. Mi se pare normal sa fie mai greu. Nu incerc sa gasesc scuze, chiar mi se pare nasol sa astepti un serviciu pentru 2 luni si ceva.

Sper sa te mai fi lamurit cu anumite aspecte.

Last edited by daseth; 16-04-2007 at 13:11..

Old 16-04-2007, 13:41   #174 (permalink)
Registered User

Asa coane! Ai vazut ca se poate?
Multumim pentru lamuriri!
Altfel, ceva zvonuri pentru chestia cu semnalul HD pentru la anul?

Old 16-04-2007, 14:22   #175 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Si eu cand mi-am pus DOLCE a doua zi am schimbat CABLUL SCART cu unul BANDBRIDGE din MEDIAGALAXY la vreo 30 RON si se vede diferenta!Am antena pe BLOC si stau la etajul 5 din 10 si am cam 35 metri de cablu de la antena pana la TV plus o INNADITURA la intrare (am cablurile pe sub gresie si nu am mai tras altele pe deasupra)!La putere semnal 80% iar la calitate 90%!Sunt multumit de cum se vede atat pe LCD cat si pe CRT!

Old 16-04-2007, 15:13   #176 (permalink)
2K

2K's Avatar

Are un vecin un LCD HD Samsung 32 R71 sau ceva in genu,ideea e ca pe dolce se vede mai naspa decat pe un cablu normal de la UPC insa pe un televizor CRT 4:3 se vede extraordinar cum zice si daseth de aceea eu am intrebat la ce bitrate transmt cei de la dolce.

Old 16-04-2007, 15:45   #177 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Wink

Quote:
Originally Posted by Fatal1ty View Post
Are un vecin un LCD HD Samsung 32 R71 sau ceva in genu,ideea e ca pe dolce se vede mai naspa decat pe un cablu normal de la UPC insa pe un televizor CRT 4:3 se vede extraordinar cum zice si daseth de aceea eu am intrebat la ce bitrate transmt cei de la dolce.
Eu am un 26R71B!Uite ce setari iti recomand sa faci pentru o calitate a imaginii foarte buna!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0357.jpg
Views:	186
Size:	219.4 KB
ID:	210908  

Old 16-04-2007, 15:46   #178 (permalink)
Registered User

daseth's Avatar

aaa si intrebarea despre bitrate: este variabil in functie de cerintele fiecarui post din acel moment(scena cu explozii multe, natura miscare multa etc au bitrate mare, scenele statice, stirile de exemplu nu necesita bitrate asa amre. deci ar fi foooarte aiurea sa ocupi aiurea banda pentru stiri).
despre HD nu va pot spune chiar nimic. personal sunt ft interesat de HDTV dar nu stiu cand vom avea. in primul rand daca vom avea nu vor fi prea multe posturi pentru ca ocupa 1 post HD banda cat pentru vreo 8 canale SD(nu stiu daca dau cifrele corecte dar oricum e diferenta mare). deci trebuie asteptat. momentan, desi strigati voi tare: "suntem gata pt HD" majoritatea clientilor n-au nici o treaba cu HDTV. ce incerc eu sa va spun e ca inca nu avem piata pentru HDTV, nu-s destule TVuri HD la clienti in casa(motiv pentru care nu avem nici televiziuni care sa transmita HD).
deci cand vine vorba de HDTV nu va agitati prea mult. vor mai trece ani pana intra si la noi. aveti PCuri puternice si vad ca deja scoateti continut HD de pe calculator. asa fac si eu. e singura consolare

Old 16-04-2007, 15:53   #179 (permalink)
Registered User

Salut! Inteleg ca antenele acestea de Dolce stau aproape vertical; satelitii astia sunt numai pe la orizont? Pe la noi pe deasupra nu avem nimic oare? Ma gandesc ca astfel si distanta pana la satelit este MULT mai mare...

Salex2005 is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2007, 16:23   #180 (permalink)
2K

2K's Avatar

Are sens ca nu dati continut HD din moment ce desi noile televizoare HD-ready au intrat puternic in piata numarul de posesori e inca mic fata de restul ce au televizoare non-HD,ce era interesant este sa se ofere un serviciu de televiziune HD pentru cei ce au televizoare compatibile insa desigur la un pret mai mare.
Insa am inteles ca PROTV (singurul post HD blablabla) nu e chiar HD continutul HD fiind limitat la stiri/promo si unele filme foarte rare asa ca desi voi sa zicem oferiti optiuni pentru HD dak postul nu emite HD nu se merita din nou,doar dak e o metoda prin care sa faci upscaling...
@novi-Multumesc pt setari.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules