Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-08-2007, 13:32   #61 (permalink)
Registered User

Chifteluta's Avatar

Ai mai omis sa spui despre calitatea transmisiei, sunetul de cele mai multe ori decalat de imagine, sensibile la semnal, la cel mai mic norisor imaginile ingheata sau se intrerupe semnalul. Citesc si eu pe aici sa aflu ce-i determina pe oameni sa aleaga televiziunea digitala (Dolce, UPC, BOOm, etc...) si nu pot sa inteleg. Ori sunt masochisti si le place sa se chinuie cu o transmisie si calitate a sunetului-imaginii de tot rahatul, ori m-au rapit pe mine niste extraterestrii intr-o noapte si mi-au facut un transplant de ochi si de perceptie. Nu stiu cum se vede televiziunea digitala in alte tari (vorbesc de tarile dezvoltate), dar la noi se aplica deocamdata principiul Romanesc: hai sa platim mai mult pe un lucru mai prost. Daca afara venea cineva sa-i instaleze televiziune digitala la unul acasa si i se vedea cu patratele si spalaciturile alea de culori, ii dadea cu receiverul in cap. Romanilor (aici ma includ si eu) daca li se arata un rahat si li se povesteste ca-i prajitura, il mananca. Inca nu suntem in stare sa zicem "nu".

Chifteluta is offline    Reply With Quote
Old 13-08-2007, 13:45   #62 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by galex View Post
Eu stau pe Sos. Giurgiului, colt cu Dr. Gazarului... Si din cate am inteles, prin zona asta au un nod optic f. bine pus la punct. Sper sa nu fie probleme, deoarece am deja 2 TV si un TVTuner in casa, conectate dupa 2 splitere... Banuiesc ca or sa-mi schimbe cablurile sau spliterele, caci nu prea se mai vede optim in ultima vreme, mai ales la computer.

Spune-mi si mie, tot asa mare lag este la schimbarea programelor? Adica, comparativ cu schimbarea programelor la Analog, cam cat de mare e diferenta?

Si inca ceva, chiar poti sa schimbi volumul de la TV cu telecomanda de la STB?
Au adus acum niste receptoare stb branduite UPC, care sunt o adevarata bijuterie.Comutarea intre canale este in timp real, fatza de cele 1-2 secunde la modelele vechi..
Am inteles de la tehnicieni ca aceste stb uri au un tuner mai bun ca la precedetele modele, fiind net superioare.

2. cu volumul e o alta poveste.
poti sa schimbi volumul la tv daca anterior selectezi pe tv un nivel mediu de sunet si te joci din telecomanda stb ului , in sensul cresterii/dezcresterii volumului unui canal..

lafayette is offline    Reply With Quote
Old 14-08-2007, 11:13   #63 (permalink)
Senior Member

Vall's Avatar

Quote:
Originally Posted by Chifteluta View Post
Romanilor (aici ma includ si eu) daca li se arata un rahat si li se povesteste ca-i prajitura, il mananca. Inca nu suntem in stare sa zicem "nu".
Nu ne baga pe toti intr-o oala . Eu am reziliat contractul de net cu UPC-ul dupa 3 saptamani din cauza problemelor pe care le aveau . Deci se poate .

Vall is offline    Reply With Quote
Old 14-08-2007, 18:32   #64 (permalink)
Registered User

bebe_unik's Avatar

pana la urma se poate faca plata facurii si la banci?
la mine in sector sunt doar 2 centre de relatii cu clienti unde este o coada de 20-30 de persoane(majoritatea babe si mosi care mai au si ei de intrebat ceva)
eu nu reusesc sa stau la coada aia super tampita si teoretic sunt 2 casiere, dar practic lucreaza cate una timp in care cealalta isi bea cafeaua (me mad)

sau daca nu platesc pe o luna sau o anumita perioada nu vine cineva la usa sa ma intrebe ce se intampla????
pls help

bebe_unik is offline    Send Message via Google Talk to bebe_unik Reply With Quote
Old 17-08-2007, 10:57   #65 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by bebe_unik View Post
pana la urma se poate faca plata facurii si la banci?
la mine in sector sunt doar 2 centre de relatii cu clienti unde este o coada de 20-30 de persoane(majoritatea babe si mosi care mai au si ei de intrebat ceva)
eu nu reusesc sa stau la coada aia super tampita si teoretic sunt 2 casiere, dar practic lucreaza cate una timp in care cealalta isi bea cafeaua (me mad)

sau daca nu platesc pe o luna sau o anumita perioada nu vine cineva la usa sa ma intrebe ce se intampla????
pls help
Poti sa platesti factura in numerar la ghiseele Bancii Transilvania. Ma intreb care furnizor vine la usa sa iti reaminteasca sa iti platesti facturile sau sa te intrebe ce se intampla de nu ai platit...

dana_do is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2007, 14:36   #66 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Si eu am fost sunat sa trec la digital. Ce ma intereseaza...
Quote:
Am inteles ca voi instala STB pe unul dintre televizoare, si pe celelalte voi putea sa urmaresc in continuare doar pachetul analogic Basic.
...so, cum procedam pe mai multe televizoare?

De asemenea, oamenii mi-au zis ca pana la sfarsitul anului vor fi vreo 120 de canale in plus. Are cineva informatii in sensul asta?

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2007, 15:37   #67 (permalink)
AIX
Registered User

AIX's Avatar

Pentru mai multe televizoare - splitter, STB-ul conectat doar la unul, iar pe celelalte o sa ai doar pachetul Basic; sau cate un STB si pentru celelalte.

De vreo 10 zile am fost trecut pe digital, pana acum au tot aparut probleme - 1 zi nu a mers (rezolvat de service), partea de info/EPG - nu merge tot timpul, de multe ori apar artefacte/macroblocuri pe unele canale (dar situatia variaza de la zi la zi), mai apar si _foarte_ mici desincronizari ale sunetului.

Nu prea sunt bucuros de faptul ca am ajuns sa lucrez cu doua telecomenzi (STB+TV)(chiar, se poate face ceva cu o telecomanda universala? recomandari?) si ca STB-ul e negru (din motiv de TV argintiu).

Calitatea imaginii mi se pare ceva mai buna decat inainte pe analog. Canalale se schimba ceva mai greu decat la TV, iar sunetul e mai tare sau mai incet, depinde de la canal la canal (la TV aveam activata optiunea de egalizare a sunetului - a.i. nu mai apareau diferente de sunet intre canale, acum STB-ul fiind conectat pe una din intrarile AV - nu se mai poate aplica chestia asta - si nici nu am gasit la STB vreo functie asemanatoare).

AIX is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2007, 11:24   #68 (permalink)
Registered User

Stie cineva mai multe detalii despre noile decodoare STB branduite UPC?

depashitu is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2007, 14:58   #69 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

eu inca mai am o parte din canalele plus (de ex discovery science, civilization, hystory, travel and living, extreme) asa ca nu vad de ce sa trec acum. stiam si eu ca din 15 septembrie dispar din grila insa vad ca nu mi le-au scos, cel putin pina azi.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2007, 10:23   #70 (permalink)
Registered User

[QUOTE=lafayette;37397914]Au adus acum niste receptoare stb branduite UPC, care sunt o adevarata bijuterie.Comutarea intre canale este in timp real, fatza de cele 1-2 secunde la modelele vechi..
Am inteles de la tehnicieni ca aceste stb uri au un tuner mai bun ca la precedetele modele, fiind net superioare.

Spune-mi si mie cum arata, din ce an sunt, se aseamana cu cele vechi.
Si mie mi-au schimbat STB model 2005, cu anul la fel model 03.2006, deci se pare tot cu unul vechi.

Old 21-09-2007, 12:16   #71 (permalink)
Registered User

Mie mi-au dat un STB pe a carui cutie scrie CISCO. Model Explorer Z65DVB - UPC. E branduit UPC. Schimbarea canalelor se face in timp real, etc ... merge bine, nu e decalat sunetul, imi place. E clar un progres. Am digiral in living si cu splitter in restul casei analogic, pachetul basic.

BorisFlokow is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2007, 12:52   #72 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

question: cate STB-uri poti lua in chirie? Cat costa chiria lunara pentru fecare STB suplimetar? Din cate stiu eu, e 5 lei/STB.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2007, 14:46   #73 (permalink)
Registered User

@BorisFlokow:
scrie anul fabricatiei pe el? sonorul se aude cursiv?

Old 22-09-2007, 10:00   #74 (permalink)
Registered User

Detalii serviciu UPC Digital

Am cateva intrebari in legatura cu UPC Digital:
1. Canalele Digital Adult pot fi urmarite 24/7 sau doar noaptea, ca la analog?
2. Se pot urmari inregistrari ale emisiunilor, asa cum se poate prin iNES IPTV, sau asta e alta mancare de peste?

andiro76 is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2007, 13:10   #75 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Am fost azi la UPC sa trec si eu pe digital (nu stiu daca e bine ce fac la ce servicii de cacao au) insa desigur nu mai aveau STB-uri. Mai veniti miercuri.
Mi-au zis ca nu pot inchiria al 2-lea STB (am 2 tv-uri) si ca tb contract nou. This sux big time.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2007, 20:17   #76 (permalink)
Registered User

Pentru cei interesati iata aici: http://www.scientificatlanta.com/cus...ce/7011532.pdf STB-ul de la UPC.

Dragosman is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2007, 17:26   #77 (permalink)
standalone

Quote:
Originally Posted by h0stile View Post
eu inca mai am o parte din canalele plus (de ex discovery science, civilization, hystory, travel and living, extreme) asa ca nu vad de ce sa trec acum. stiam si eu ca din 15 septembrie dispar din grila insa vad ca nu mi le-au scos, cel putin pina azi.
La mine dupa intreruperi de semnal repetate cu varf de cateva ore lipsa, au reusit sa le "rezolve" si pe alea. Drept urmare reziliez contractul si optez pentru alt provider pentru ca nu mi-a picat prea bine metoda de upgrade la digital. Sunt curios ce cuprinde factura pe septembrie, pachetul Plus a lipsit din grila.

Matrix is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2007, 18:29   #78 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

La STB-ul ala, are cineva idee daca pe conectorul tv-out pot atarna un alt tv-tuner? :|
Din ce zic ei acolo, este un passthrough pentru semnalul analogic, ideea este daca mai exista semnal analogic.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2007, 23:25   #79 (permalink)
Registered User

Deci .. .raspunsuri ... la stb-ul de care vorbeam mai sus nu mai sunt probleme cu sunetul, are 2 iesiri scart simultane, sunet spdif ... si loc pentru cartela sim ... care nu stiu la ce foloseste deocamdata. MENTIONEZ ca pot fi conectate simultan la el 2 device-uri, respectiv un tv si un tuner, si merg simultan, dar pe acelasi post.

STB-ul meu e facut de cisco ... cel putin asa scrie pe cutie si este produs in iulie 2007.

BorisFlokow is offline    Reply With Quote
Old 26-09-2007, 22:41   #80 (permalink)
Registered User

la mine nu merge pe tv tuner nici mort
precizez ca este al doilea receiver (inchiriat si fara probleme, 5Ron)
am incercat prin euroscart cum zic in manual, am incercat si prin cablu, si nu se vede decat tot ce era pe analogic, si nu semnal video (din receiver)
sa fie de la tvtuner ori e alta balartie la mijloc?!?!

cel instalat la tv, a mers din prima si fara probleme

elvis77ro is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules