![]() |
| | #221 (permalink) | ||
|
Cred ca voiai sa faci misto, doar un maniac star wars ar arunca banii pe asa ceva. Oricum, la un google scurt specificatiile par jenante: Quote:
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #223 (permalink) | ||
|
Sa ne intelegem: tipul conexiunii nu are nici o legatura cu rezolutia nativa a proiectorului. Adica cati pixeli arata el pe perete domle. Degeaba bagi tu in el la intrare full hd daca el face apoi scalare si strica prin redimensionare bunatate de semnal 1920x1080 in format 16:9, ca sa-l redea pe perete la o rezolutie de cacao de 1024x768 in format 4:3 pe care o mai gasesti doar la proiectoarele de 25mil pentru conferinte in ziua de azi. O fi el o jucarie cool, cu dvd integrat, cu radio, face si ca robotelul insa ca proiector pare cam varza, adica e doar ca sa te dai mare cu el la prietenii nestiutori ca sa zic asa. Ceea ce e dovedit si prin faptul ca greu gasesti o lista de specificatii la el, sa vezi daca e DLP sau LCD, daca are un zoom decent sau lipsa, sa calculezi un throw distance etc. Nici macar pe site-ul oficial n-am vazut asa ceva. Oricum, la 2-3000 de euro sau cat ai dat pe el luai un TW2000 de sta matzul in coada, cu 1920x1080 pe bune, adica pe ecran nu doar la intrare. Si cu contrast de 50.000:1 nu 1500:1 sau cat are jucaria aia. Si-ti ramanea si ceva marunis pentru un DVD-DivX player bun cu intrare USB si tot tacamul daca nu aveai deja asa ceva.
__________________ Nothing smart to say ... Last edited by flavian; 01-10-2008 at 21:46.. | |||
|
| | #225 (permalink) | ||
|
Scuza-ma ca trebuie sa-ti spun direct, dar cred ca n-ai nici o idee despre ce vorbesti. Ce face el se numeste down-scaling, adica ia semnal de 1920x1080 si il reda la 1024x768, micsorand rezolutia. Nu pricepi ca atata poate el sa scoata pe perete ? Intelegi termenul de REZOLUTIE NATIVA ? Nu are nici o legatura cu DVD-playerul integrat. Toate DVD-playerele au rezolutia maxima de 720x576 cat e sistemul PAL. Multe au doar 640x480 cat e NTSC. Unele fac up-scaling adica incearca sa ia rezolutia asta si sa o mareasca artificial la 1280x720 sau 1920x1080 pentru a scoate "semnal HD". Doar playerele Bluray sau HD-DVD scot rezolutie HD ADEVARATA. Dar inca o data: asta nu are nici o legatura cu rezolutia nativa a proiectorului !!! Jucaria ta NU este Full-HD garantat 100%. Uite aici, ca intre timp am gasit si cateva specificatii pe site-ul oficial: R2D2 Projector Features Vad ca mai e si DLP, deci inca un dezavantaj. Asta e, nu fii dezamagit, o fi el slab si scump ca proiector, dar pe prieteni o sa-i poti impresiona in continuare cu el.
|
| | #227 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Eu prefer proiectoarele DLP moderne pentru ca au contrastul mult mai mare, culorile sint la fel de bune cu cele de la LCD, nu sufera de fenomenul de "pixelizare", nu exista riscul "arderii/decolorarii" ecranelor LCD la utilizare intensiva pe timp indelungat, sint mai mici si mai usoare.
| ||
|
| | #228 (permalink) | ||
|
phat_sua - lasa frate, ca HD1000U este un 720p home-cinema adevarat nu un 1024x768 pentru conferinte. Si costa jumatate cat jucaria aia star-wars. oldshooterman - nativ DLP-ul are contrast mai mare, insa majoritatea LCD-urilor home-cinema vin cu iris dinamic si atunci se schimba total situatia. La fel si in cazul zoom, DLP rainbow sau DLP eye strain care pot fi problematice pentru unii posesori.
|
| | #229 (permalink) | ||
|
Se pare ca a crescut mult contrastul ANSI (fara iris dinamic) la proiectoarele LCD din generatia noua: undeva pe la 50%. Ceea ce le duce destul de aproape de DLP-uri. Iar fenomenul de pixelizare nu mai este vizibil de cel putin 1 generatie.
__________________ Just little old me | |||
|
| | #230 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2008 |
salut tuturor! dupa ce am citit cam tot ce ati comabatut voi aici si m-am pus cat de cat la curent cu proiectoarele imi fac planuri de achizitionare a unui device de genul asta. fiind limitat, totusi, de buget m-am oprit la benq w500. mi s-a parut ok reviewul de pe http://www.projectorreviews.com/benq/w500/index.php . tinand cont de posibilitatile lui ar fi pacat ca sursa de imagini sa fie mai prejos si de aceea m-am hotarat sa achizitionez si un Tvix. fiind inca profan in hitech-urile de fata, ar fi ok? s-ar potrivi la conexiuni, ar fi folosit proiectorul la adevarata lui valoare?...si ce parare aveti de proiector? merci anticipat! | ||
|
| | #231 (permalink) | ||
|
Putini din Romania isi permit sa testeze pe banda proiectoare pentru a putea face comparatii complete, deci sfaturile vin in cea mai mare masura din diferite testari si liste de discutii de pe internet si in mai mica masura din experienta personala. Cat despre Benq W500: este un model laudat, iar la partea de conectare nu vei avea probleme deoarece are intrari HDMI si component. De altfel doar pe acestea ar trebui sa le utilizezi daca vrei sa te bucuri de rezolutia mare nativa de 720p. Daca il combini cu Tvix atunci trebuie sa faci urmatorii pasi pentru a le folosit la adevarata valoare: - legatura dintre Tvix si proiector o faci printr-un cablu HDMI; - cauti surse (filme, documentare) la rezolutie mare, optim ar fi 720p; cel mai intalnit format de impachetare este mkv; - mai adaugi un sistem 5.1 pentru a te bucura si de sunet de calitate. In rest sa nu uiti de un ecran de calitate si de necesitatea de a face intuneric complet.
|
| | #232 (permalink) | ||
|
Daca zici ca esti limitat de buget, atunci nu stiu de ce vrei sa arunci banii pe Tvix care citeste doar DVD-uri si cateva formate standard de compresie HD, dar nu are nici macar un blu-ray sau hd-dvd drive. E de fapt un dvd-player ceva mai destept si mult mai scump. Pe lista mea, o astfel de jucarie ar fi ultima pe lista de cumparaturi. Daca ai deja un PC sau laptop cu iesire HDMI pe care il poti cupla la proiector, nu vad sincer la ce-ti mai trebuie asa ceva. Cu un PC poti oricand sa instalezi un player, un codec nou, poti sa-i atasezi un tv-tuner cu telecomanda care poate fi programata cum ai tu chef sa lucreze cu orice program, poti vedea pe el nu doar filme si poze ci si filmulete de prezentare executabile, prezentari powerpoint, jocuri etc. Mai bine pui banii aia de Tvix pentru un proiector mai bun sau un tv-tuner HD daca stai in Bucuresti si vrei sa vezi transmisii TVR1 sau PRO TV la maxima calitate. Daca ai deja un tv-tuner bun si nu vrei sa dai mai mult pe un proiector, te poti gandi la un sistem de boxe surround sau un player blu-ray daca vrei calitate maxima. Dar Tvix-ul chiar nu-i vad rostul sincer cand poti face tot ceea ce face el si mult mai multe cu orice laptop amarat care-i mai ieftin decat un tvix. Uite AICI un combo pe USB care citeste nu doar DVD ci si blu-ray si HD-dvd daca vrei ceva cat mai ieftin care sa citeasca de toate. Poate fi conectat la un eeepc900a sau un acer one care sunt niste jucarii ieftine si mici dar suficient de puternice ca sa ruleze aproape orice HD pe noile procesoare Atom. In rest, W500 e un model decent, se descurca onorabil si cu transmisiile TV clasice non-HD datorita functiei HQV. La contrast si luminozitate sta binisor, adica poti sa ai lumina in camera daca vrei sa te uiti la stiri sau la un meci, iar pentru filme sunt suficiente niste draperii sau jaluzele mai groase.
__________________ Nothing smart to say ... Last edited by flavian; 10-10-2008 at 10:47.. | |||
|
| | #234 (permalink) | ||
|
Poate un Atom de pe un eeepc sau aspire one la 1100RON sa mai faca figuri, desi in 90% de cazuri cred ca s-ar descurca fara probleme si cu HD-ul, mai ales in formate wmv si cu un player care nu papa resurse ca nebunul. Iar la 1700RON cat e un Tvix deja gasesti laptopuri bunicele cu procesoare Core2 care nu mai au nici cea mai mica problema cu continutul HD.
|
| | #235 (permalink) | ||
|
Ce ziceti de NEC VT670 , facand abstractie de pret ? Nu am gasit nicaieri niste specificatii calumea , nu stiu nici macar daca e DLC sau 3LCD. E bun doar pentru prezentari cum zic ei sau presteaza bine si pe filme ? Am de ales intre ala si : http://www.pcgarage.ro/videoproiectoare/benq/sp820/ | |||
|
| | #236 (permalink) | ||
|
Ambele sunt proiectoare de prezentari in format 1024x768. NEC VT670 e 3LCD fara iris dinamic asadar contrastul e doar 400:1 BenQ SP820 e un DLP simplu la fel ca alte N modele despre care am mai vorbit Daca te obliga cineva sa alegi STRICT intre ele, atunci mergi pe Benq cu DLP ca macar are un contrast cat de cat. Altfel mi se pare stupid sa alegi intre cele 2 modele cand la banii aia iti poti lua un Epson TW700 si-ti mai raman bani si de o lampa de rezerva: http://www.pcgarage.ro/videoproiecto...son/emp-tw700/
|
| | #238 (permalink) | ||
|
Pai pe linkurile date de tine apareau pe la vreo 50 mil ceea ce este exagerat, ca intr-adevar nu merita nici jumatate la asa specificatii. De aceea am zis ca de 50 mil iti iei TW700+lampa si esti boier. Dar daca cauti ceva cat mai ieftin pentru filme atunci intr-adevar W500 ramane alegerea, mai ales acum ca s-au ieftin pe la 25 mil.
|
| | #239 (permalink) | ||
|
Ma bate gandul sa-mi iau un proiector, si cum nu am mai lucrat cu asa ceva pana acum.. apelez la ajutorul vostru. Deoarece o sa fie folosit in special pentru filme, m-ar interesa ceva cu rezolutie nativa 720p. Am cautat putin si am gasit vreo 2 modele: - Optoma HD65 - BenQ W500 Nu stiu prea multe despre Optoma, dar baietii cu asa ceva cred ca se ocupa. BenQ nu imi inspira prea multa incredere, dar modelul asta pare sa fie laudat. Sunt si 2 tehnologii diferite, DLP vs LCD.. iar aici sincer sunt putin in pom.. Ce parere aveti? Orice sugestie e binevenita | |||
|
| | #240 (permalink) | ||
|
Despre diferentele de tehnologie poti citi aici: Home Theater Projector Review: Overview. Unul din principalele criterii de luat in seama este flexibilitatea instalarii: in functie de conditiile tale particulare poti sa fii nevoit sa alegi doar o anumita tehnologie. Ambele proiectoare sunt laudate si pe la acelasi nivel insa in acelasi timp au si lentile cu zoom foarte mic, ceea ce ciudat in cazul lui W500.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|