![]() |
| | #22 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 |
ca sa continuam threadul. eu am un benq mp610 pe care l-am ales datorita pretului si numarului mare de lumeni si contrast. partea buna e ca se vede civilizat si ziua cu lumina aprinsa etc..deci poti sa te uiti linistit... nici rezolutia de 800x600 nu mi se pare mica pentru ca proiectez o diag de 2 m...am incercat si mai mare si sincer sa fii nu observi pixeli decat daca te uiti dupa ei...cand te uiti la un film sau un joc nu o sa stai sa belesti ochii dupa pixeli rainbow effect e f scazut ...eu unul nu observ nimic..am inteles ca depinde de la persoana la persoana oricum. e o investitie buna un proiector | ||
|
| | #23 (permalink) | ||
|
da, cred ca e cam la fel cu Benq 611c pe care l-am probat si eu Sunt de acord cu observatiile tale, din pacate pe mine m-a deranjat un pic rainbow si un pic mai mult oboseala ochilor. Ce distanta de vizionare ai la diagonala de 2m ? Normal ca nu stai sa numeri pixelii in mijlocul actiunii, dar la un peisaj intr-un film sau un prim-plan se observa ca un 1024x768 e mai clar, detaliile se vad mai bine si senzatia de "realitate" e mai puternica, mai ales pentru filme HD sau poze. Cu atat mai bine arata un 1280x720 mai bunicel. Stai sa te obisnuiesti cu asta, sa treaca senzatia de "incredibil" dupa primele saptamani, ca o sa-i gasesti tu motiv de upgrade, la fel am patit si eu ![]() Ai ecran de proiectie sau folosesti un perete ? Ma bucur ca mai apar noi posesori de proiectoare, vezi ce-am mai povestit noi pana acum si daca mai ai nelamuriri te asteptam cu intrebari
__________________ Nothing smart to say ... Last edited by flavian; 15-03-2007 at 00:16. | |||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
flavian la 2 zile dupa a venit un tip la mine, el face poze de profesie, si admira imaginea de la proiector (mie nu-mi placea de loc) si el zic da, parca e prea tare rosu si verde. Si am intrat in meniul de service si dupa ochiul lui mai format am reglat putin culorile, acum se vede impecabil, zici k e alt proiector fata de cel dinainte, ma refer mai ales la detalile in spatii inchise, nu-mi vine sa cred. e perfect asa k nu mai vand nimik il pastrez sunt super fericit,Eu am o diagonala de 3.20 metri adiq 126" , se vad pixeli (screen door effect) n-am ce sa fac, distanta de vizionare e de 5.30 metri. Insa nu e deranjant efectul de screen door, exact cum a zis dreptroman, tre sa te uiti dupa el k sa il vezi, iar la filme HD e super impresionant. rainbow pt mine e insesizabil, pot sa zic k vad cam 1% din timp o urma de rainbow effect, fata de Optoma ezpro 737 unde vedeam grupa mare
__________________ no sig | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
|
E cam pe locul 3 pe proiectoare LCD, dupa Epson TW700 si Sanyo Z5. N-ar fi el un proiector rau la calitatea imaginii, dar multi s-au plans de fiabilitatea lor. In principiu daca te stii norocos, poti incerca si un PT-AX100 daca il prinzi la pret bun, altfel cel mai bine iesi cu Sayo sau Epson, mai ales ca diferentele de pret sunt mici, pe la 1100-1200 eur se invart toate 3. Ce ar fi ceva mai ieftin, sunt DLP-urile, adica Optoma HD70 si Mitsubishi HD1000 care vin pe la 900-1000 eur, dar aici trebuie sa te numeri printre norocosii ca Phat care nu sunt afectati de rainbow si oboseala. Recomandarea finala tot Epson ramane, care stau cel mai bine la fiabilitate, politica de garantie, lentile de calitate si cu lens shift care-ti permite amplasarea usoara a proiectorului etc.
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #27 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2000 |
Mda... Am stat azi si am sapat azi pe avforums si se pare ca asa este. Cred ca pe un TW-700 o sa merg. Insa as vrea sa-l vad inainte , ceea ce e o problema la Romanika ....
__________________ Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta: inteligenta are limitele ei, prostia nu. | ||
|
| | #29 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 Location: Bucuresti |
Azi am pus gheara pe un Toshiba TDP-T90A ce parere aveti de el...eu sunt multumit,foarte multumit.
__________________ (\__/) (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. | ||
|
| | #30 (permalink) | ||
|
Depinde cat ai dat pe el... DLP 1024x768 cam scump din cate vad pe net, daca ai prins vreo ocazie si l-ai luat sub 1000 eur merge, altfel pt filme gaseai modelele de mai sus mult mai convenabile ca rezolutie, pret si performante...
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #35 (permalink) | ||
|
Intentionez sa refac livingul si sunt in dubii cu aranjamentul. In principal semnalul video va fi de la TV, insa cum sunt un cinefil inrait doresc si calitate pentru filme DVD / Blu ray. Initial m-am gandit la o plasma 720p de 50'' Panasonic ca fiind compromisul ideal, insa recent am indoieli si revin usor-usor catre vechea dragoste - proiectorul. Asta s-a intamplat datorita unei vizite prin Media Galaxy unde era un retroproiector DLP care avea o imagine excelenta si apoi mi-am adus aminte de diagonalele de speriat ce le pot obtine de la un proiector. Problemele sunt urmatoarele: - camera este relativ mare, deci spatiu ar fi de ajuns - fiind folosita ca living, am nevoie si de lumina naturala; bun, poate reusesc sa instalez ceva draperii, insa totusi ramane nevoia de a te uita la TV pe lumina naturala si sa nu simti ca stai in hruba. - cablaraia si pozitionatul proiectorului astfel incat sa incomodeze cat mai putin - calitatea semnalului TV si DVD. - cat de sesizabil este lag-ul la jocurile de pe console? - unde pot gasi pentru testare cateva modele? - mentenanta este putin mai complicata decat LCD / plasma, ca si costurile cu lampi si filtre. Semnalul video va veni cel mai probabil dintr-un receiver A/V Denon care poate face conversie a semnalului analogic la 480p. Insa nu stiu cum sa impac capra (TV + living luminos) cu varza (filme, eventual jocuri). Ar mai fi varianta cu inca un ecran (LCD sau plasma), insa m-as intinde mult prea mult cu banii.
__________________ Just little old me Last edited by Silviu Mihaila; 11-06-2007 at 15:44. | |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
sal, modele pentru test la noi nu gasesti punct. trebuie sa mergi la risc, din fericire nu e 100% riscul deoarece si eu si Flavian iti vom impartasi experientele noastre.Eu am avut prima oara acum 4 luni un Benq w100 , momentan este 21 mil la media galaxy, eu l-am luat de la www.cel.ro , atunci cam doar acolo se gasea, nici vorba in magazine de asa ceva. sufrageria mea are 24 mp2 , e maricica , iar proiectand cu benq acest din partea opusa a camerei obtineam o diagonala de 126" (3.20m) ce sa mai . era super pt dvd-uri ,PC prin DVI pt xvid-uri si alte filme HD, tv (prin tv tuner extern stand alone Leadtek). Insa pentru mine principala intrebuintare a proiectorului erau jocurile in format HD de pe un PS3 si un xbox360. Proiectorul are doar 1300 de lumeni ceea ce insemna k era putin cam mare diagonala de 126" pt ce putea el, insa tot ce era sub 110" se vedea perfect. Pt k imi doream sa vad acele joace HD in format nativ am facut pasul catre HD1000U (am avut norocul sa vina un prieten din state si mi l-a adus, astfel am dat 1000 si ceva dolari pe el , adiq aproape cam cat dadusem pe asta din Romania. HD1000u are 1500 lumeni si merge perfect pentru diagonala mea de 120" iar pe PS3 se vede incredibil , de asemenea filmele HD se vad incredibil. Despre lag la jocuri de pe console nici nu poate fi vorba. Asta al meu nu are filtre deci nu trebuie curatat, problema e ca la cat de mult ma uit la el ma tine lampa 1 an si cva maxim :P tre sa te hotarasti pentru ce il vrei, deoarece ambele sunt la fel de bune dar pt chesti diferite. daca vrei doar pt DVD , TV si PC atunci ia benq w100 ala , e super creda-ma , insa daca ai in plan un PS3 sau un xbox360 atunci trebuie sa iei un proiector 720p sau 1080p neaparat (iti zic din experienta), eu vad dvd-urile pe PS3 care mai nou datorita unui upgrade de soft le face si upscale, se vad incredibil , de blu-ray sa nu mai zic
|
| | #37 (permalink) | ||
| Quote:
Eu ti-as recomanda o solutie de genul : - Plasma 37-42" Non HD (Panny G9) pe care o gasesti noua in magazin la cel mult 1000 EUR - PJ HD 720p 16:9 pe care ti-l poti lua ori din state la preturi intre 1000 si 1200$ ori de la noi pe la 1000 - 1200 EUR Plasma e perfecta pentru TV , DVD , daylight , prieteni in vizita , girlfriends etc iar PJ-ul il folosesti doar la delights in felul asta economisesti lampa si nu mai trebuie sa stai cu jaluzele trase la 2 dupa amiaza. Daca n-ai prieteni prin state vezi ca sunt tipi care se ocupa cu comenzi iar comisionul nu e cine stie ce. | |||
|
| | #38 (permalink) | ||
|
merita sa ai si un TV in living pe langa proiector , eu din cauza k nu am tv stau de cand vin aksa pana ma culc cu proiectorul deschis , sa mearga acolo mai aud o stire o muzica , chiar daca nu ma uit. si din aceasta cauza ma va tine lampa cam 1.5 ani
|
| | #39 (permalink) | ||
|
Nu merg pe modelul respectiv de la BenQ din simplul motiv ca vreau cel putin 720p - blu ray si eventual jocuri. De altfel din ce am citit toti ridica in slavi HD1000U, insa mai am cateva luni de gandire pana voi face pasul final. Intre timp mai apar modele noi, mai scad preturile, eventual se vor vinde si in tara .Cu privire la varianta duala proiector - plasma / LCD : e o idee buna, insa si distantele de vizionare difera. Ma apuc de cautat pe net un setup care sa fie cat mai convenabil. Alte probleme minore ar fi alegerea ecranului precum si lungimea cablului HDMI, insa le atac mai tarziu. Nu ati putea explica detaliat care ar fi setupul vostru? Cu aranjarea in camera, boxe, etc.
__________________ Just little old me | |||
|
| | #40 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 |
Salutare lume ![]() Mi-am bagat si eu nasul prin proiectoare, am dat si eu de rainbow effect la DLP cand inca nu citisem pe net despre asta si frate-meu imi spunea ca "vad chestii" ![]() Pana la urma cred ca trebuie sa ma decid intre Epson TW620 si TW700. Stie cineva diferente/avantaje/dezavantaje ? Sincer prin specificatii nu prea vad nici un fel de diferente in afara de zoom , dar la pret e o diferenta de 4 milioane si un pic. Ce vad e ca 620TW nu are zoom asa de mare ( 1.5 fatza de 2.1). E esta un dezavantaj major ? Nu prea stiu ce inseamna factorul asta... e cumva un raport intre diagonala ecranului si distanta de proiectie ? http://www.itpromo.ro/promo/videopro...p_tw620~117734 http://www.itpromo.ro/promo/videopro...p_tw700~125747 | ||
|
| Advertisment | |
Devino un pirat, un mare lider al Oceanului! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|