![]() |
| | #41 (permalink) | ||
|
Cris am sistemul din semnatura si ma uit la mkv-uri cu Media Player Classic sau VLC si imi merg fara probleme, sacadari sau alte desincronizari... Am vazut SinCity in 1080p si a mers foarte bine... problema cred ca-i de la tine de undeva.
__________________ Powered by Intel&nVidia, Aim by Microsoft IE 3.0&Steelpad QCK, Skill by N0NAME! | |||
|
| | #43 (permalink) | ||
|
Deci e interesant. Un mkv gen SinCity sau Renaissance 1080p, imi merge fara probleme. Insa filme normale, gen Cruel Intentions 1080p, sacadeaza. Ar mai ramane sa incerc sa fac niste overclock dar sunt destul de impotriva practicii... altfel nu-mi dau seama de la ce ar putea fi. Audio-ul e procesat de ffdshow in graf; poate sa fie de la asta? Oricum, stiam ca X2-urile de la AMD sunt mai slabe decat cele de la Intel, dar nu ma asteptam sa am totusi probleme.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #46 (permalink) | ||
| Quote:
Palitul 2600HD cu HDMI care l-am luat e inca in service (1 saptamana deja, PC-Garage daca va intrebati). Din fericire n-am asa mare nevoie de el, dar totusi..
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #48 (permalink) | ||
| http://www.tvix.ro/site/page.php Nu va mai chinuiti cu up-grade de sistem, luati-va un Media Center si-ati rezolvat problema la jumatate de pret ![]() Ma cam mira ce spuneti voi pe aici, pentru ca pe un DualCore cu placa video 8800 GTS exista materiale video in full HD care sacadeaza... De obicei, filmele Full HD NU sunt in format .mkv ci in format .TS Vizionati un film de 20-45 Gb. si discutam de sacadare, nu rahatzele de 4,5-8 Gb.
__________________ Q6600/AC Freezer 7 Pro | ASUS P5E | 2x1 Gb Mushkin 1066| BFG 8800 GTS 512 OC | Arctic Cooling Silentium T3/AC 550 W. Last edited by nicumur; 31-10-2007 at 15:49.. | |||
|
| | #49 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
pai alea la 20+ giga sunt necomprimate de regula, si te ajuta placa video nespus acolo. pe langa asta, chiar daca nu te-ar ajuta placa si pica totul pe procesor, fiind necomprimate suplimentar (ma refer la stresul dat de codarea cu x.264) procesorul are o sarcina usurata. nu se sacadeaza pe dual core, i se sacadeaza lui Cris, ca are el ceva in neregula pe acolo. c2duo al meu decodeaza lejer orice x.264 oricat de puternic e codat. | ||
|
| | #50 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #51 (permalink) | ||
|
Da, Popcornul pare a fi o superscula la un pret mai mult decat tentant. Am urmarit evolutia lui si se pare ca ar fi o rebranduire a unui proiect mai vechi, esuat... Totusi a ajuns si in Europa dar extrem de putine bucati (cam 100 de bucati in SUA si tot 100 de bucati in Anglia...Oricum, se pare ca ar fi o chinezarie ieftina, nu stiu cat de fiabila este. Iar, beta-testerii vor fi chiar primii cumparatori ![]() Ca sa nu existe vreun dubiu, eu NU am vreo legatura cu firma care aduce TVIX-ul in Romania, doar am cumparat un 5100SH de la ei si sunt supermultumit.
__________________ Q6600/AC Freezer 7 Pro | ASUS P5E | 2x1 Gb Mushkin 1066| BFG 8800 GTS 512 OC | Arctic Cooling Silentium T3/AC 550 W. | |||
|
| | #53 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 |
Pentru cine e curios poate citi reviews-uri pe siteul asta , o adevarata autoritate in materie de mediacentere: http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Reviews Popcornu nu a convins deocamdata. | ||
|
| | #54 (permalink) | ||
|
MC-ul meu e deocamdata un Asrock 4CoreDual-FullHD, 1GB RAM, un e2140 racit pasiv perfect stabil in 2.9GHz (testat cu orthos), un AudioTrak Prodigy 7.1 (mai calitativ in filme/muzica decat orice media center pc iti poti lua de pe piata, realtek-urile sunt niste mizerii in comparatie cu Via Envy24HT), un tvtuner leadtek global (mai mult pt telecomanda compatibila cu Media Center), 2hdd-uri de 750GB si unul de 1TB, sa imi incapa colectia de filme. Nu zic ca TiVX ala nu e misto (pt ca este!), dar are si el limitarile lui. Tre' sa-ti iei decodor pt 5.1, n-ai loc de multe harduri etc.
__________________ “Stii cum e, oricine ajunge acolo in parlament sau la Guvern fura. Da` pa` asta deja il stim. Si eu daca as fi Nastase as fura. Cine nu ar fura?”. Aurel Marinescu, Mizil. "Mircea Geoana, I f*ck you" - Calin Popescu Tariceanu, macar o data gand la gand cu poporul roman. | |||
|
| | #55 (permalink) | ||
Nu ai spus ce placa video ai , dar iti garantez ca Tivx ala are o imagine pe HDMI superioara si pentru un neavizat. Nu are nevoie de sisteme de operare, softuri de redare, driveri speciali, setari si configurari extensive, chestii care iti maninca timp si nervi.Daca urmaresti forumurile vei observa ca exista o infinitate de probleme cu redarea materialelor HD pe PC: nu merg codecele sau merg prost, nu merg unele playere deloc sau partial, calitatea video este dramatic influientata de driveri si setarea acestora, implementarea grafica hardware a diversilor producatori isi spune cuvintul la obtinerea unei calitati video bune. Eu am mai avut discutii in legatura cu performanta video PC versus playere home si am sustinut superioritatea PC dar ce nu am precizat este faptul ca in spatele unei imagini perfecte stau sute de ore de teste, instalari , configurari si calibrari foarte complexe si instabile, upgradarea la un nou driver da peste cap toata munca.Si dupa toate astea vine Tivx care ridiculizeaza eforturile depuse. Apoi TIVX este mic, silentios, portabil, se pote utiliza pe post de HDD extern, se poate conecta prin LAN la PC sau la server FTP , putind reda continutul multimedia al acestora. Dispune de conexiuni complete audio-video HDMI,Component, S-video, compozit si analogic stereo, digital coaxial si optic, conexiuni ce ii permit conectarea de la un banal tv CRT pina la panouri full-hd , amplificatoare clasice stereo sau receivere multicanal. | ||
|
| | #56 (permalink) | ||
hai sa fim seriosi, iti trebui un core avcplayer, un media player clasic si un program de subtitrari in principal (poate si un ac3 pt sunet), nu iti trebuie sute de codecuri. nu am observat diferente notabile intre driveri, presupun ca te referi la cei ai placii video. in maxim 20 minute am pus totul ca sa imi mearga orice filme hd. nu e nevoie de sute de ore, decat cand nu stii exact ce sa pui si pierzi timp pana ajungi la o configuratie buna. dar, o data ce ai facut asta, a doua oara mergi la sigur. mi se pare dragut tivx, dar nu vad niciun motiv pentru a da niste bani in plus cand oricum am pc-ul configurat. | ||
|
| | #57 (permalink) | ||
Eu am explicat pentru perfectionisti. Daca te multumeste imaginea default fara nici o ajustare este ok , nu ai pretentii. Pe un panou de peste 1m conectat pe HDMI cu placa video 8800 GTS poti vedea diferente dramatice intre driveri diferiti , unii nu fac deinterlaceul cum trebuie, la altii nu poti ajusta gamma, nvidia nu are bifat default inversetelecine, cu altii nu merge compensarea overscanului, reducerea zgomotului si accentuarea contururilor duce la fenomene de rupere a imagini sau sacadare, etc.Pure-Video tehnologia soft lucreaza cu anumite configuratii hard in anumite situatii. Unele placi video au zgomot digital vizibil sau prezinta inteferente, chestii intilnite deobicei la noname ...si uni se intreba de ce exista diferente de preturi la acelasi produs facut de firme diferite. Mai departe unele playere soft nu redau sau redau prost anumite formate, formate care merg perfect cu alte playere, unele playere au la dispozitie zeci de setari pentru procesarea imagini (ex:KMP)...altele nimic. Codecele aiurea sau instalate aiurea iti fac vaza partea multimedia si numai o reinstalare de Win poate rezolva mizeria. O imagine buna se obtine calibrind semnalul video nu se lasa default, imaginea poate fi intunecata, luminoasa, arsa, spalacita, suprasaturata. Pina si banalul reglaj de lumina si contrast nu se regleaza pentru a obtine o imagine mai buna sau a imbunatati vreun parametru.Contrastul este un atribut nativ al panoului, reglajul are rolul numai de a obtine o valoare CORECTA pentru o vizonare precisa. | ||
|
| | #58 (permalink) | ||
purevideo e zero barat la x.264 si majoritatea filmelor de pe net asa sunt. sunt mkv-uri codate x.264, deci nu face nimic purevideo. dupa aia, nu e vb ca sunt sau nu perfectionist, ci ca nu am vazut niciuna din problemele semnalate de tine. mai e un aspect deosebit de important mult mai important decat ce ai spus tu. si anume distanta de la care privesti, pentru ca una e sa te uiti la un 42 de la 1 m si alta de la 3, de exemplu. normal, de la 3, nu mai vezi asa usor imperfectiunile, ci doar problemele majore. prefer sa ma dau putin mai in spate daca e cazul si sa fie ochiul pacalit si cu asta basta decat sa caut nod in papura. pentru ca repet, nu am patit niciuna din problemele semnalate de tine. mi se par ca se vad arhisuficient, mai degraba ma uit numai la hd-uri decat sa ma incerc dvd-uri, care se vad incomparabil mai prost orice nebunii ai incerca sa mai faci. | ||
|
| | #59 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 |
Revin acum cu doua precizari pentru cei care m-au contrazis: 1. (Cris) Purevideo este acum si pe XP. Insa nu este deocamdata decat in PowerDVD sau WinDVD, CoreAVC spune CLAR ca inca nu are suport GPU iar ffdshow nici atat. Basca (mamii ei) versiunea de evaluare de PowerDVD se pare ca nu face play de H.264, doar versiunile licentiate (Ultra) stiu. De ce am cautat? Pentru ca am cateva mkv-uri 1080p (unul demo Samsung - color of China) care cu ffdshow am un core la aproape 100% iar celelalte 3 la minim... O sa incerc si CoreAVC, ffdshow abia a scos o versiune multithread care insa... necesita ca mkv-ul sa fie facut in slice-uri. 2. Relativ la calitatea materialelor HD, cineva sustinea sus si tare ca sunt surse serioase si ca daca am vazut eu HD-uri slabe nu stiu sursele... M-a umflat rasul cand am vazut Star Wars toata seria HD, iar Lucas a declarat ca nu are in plan o versiune HD... De unde sursa initiala? Pai dupa posturi HD (HBO) la care consecinta a fost o decupare barbara a siglei si latimea a ajuns pe la 540pixeli... Am vazut astfel de diferente intre materiale rip HDDVD sau Bluray sau TV HD rip... diferenta mare, in special la puritatea culorilor. Iar pentru perfectionisti (cum spunea florica) le recomand sa vada si parerile pe Amazon la discurile originale... nici producatorii nu scot matritele perfecte de obicei... Later: Tocmai am pus CoreAVC 1.6. Alta mancare de peste, se imparte pe toate nucleele... dar totusi fabulos, in aceste conditii am 25% media de utilizare la Q6600... Last edited by han solo; 19-11-2007 at 22:09.. | ||
|
| | #60 (permalink) | ||
|
Eu cred ca o sa trec pe Tivx or something. Dupa cum stiti probabil, mi-am luat o tzeapa cu un Palit 2600Pro care avea iesire HDMI inclusa (fara adaptor) insa care nu-mi vede Bravia-ul. Nu stiu de ce nu-l vede, poate sa fie de la driveri (am incercat mai multe versiuni), poate sa fie de la placa, poate sa fie de la cablul meu HDMI (desi cu placa video integrata si cu add-on bracketul cu iesire HDMI cu care vine placa de baza Asus M2V-HDMI acelasi cablu merge fara probleme), habar n-am de ce nu merge si deja a inceput sa mi se rupa ca sa zic asa. Asi putea incerca sa cumpar alta placa video ATI 2600 dar ma risc din nou si mai pierd si bani aiurea (nu ca ar fi scumpe dar ma sacaie). Pana la urma o sa ajung si eu la o solutie din asta TivX, mi se pare destul de eleganta. Insa ezit din cateva motive: - TivX e nejustificat de scump in acest moment imho si pot sa pun pariu ca in 2-3 luni fie voi gasi ceva cu cel putin 100euro mai putin fie vor scade ei pretul. Din cauza ca 4100 si 5100 contin electronica care de-acum e old-generation (desi isi face treaba din cate stiu) si in curand vor incepe sa apara aparate cu cipset-ul Sigma nou. - Suntem exact pe marginea trecerii de la Sigma-ul vechi la Sigma-ul nou, am inteles ca pana si Eboda au ceva in plan pe aceasta tema. Iarasi cred ca e doar o chestiune de scurt timp pana cand vor apare variante asemanatoare la preturi mult mai atractive. Nu ca nu pot sa-mi iau acum TivX daca vreau intr-adevar, dar am iarasi sentimentul ala tampit ca imediat ce il cumpar apare o eboda la 150euro care face exact acelasi lucru.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|