![]() |
| | #181 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Nu conteaza ce rezolutie poti tu sa setezi, conexiunea S-video transmite doar semnal SD (576i) de unde rezulta o imagine dezastruoasa. Conecteaza-l prin VGA si vei fi surprins de calitatea imaginii sau prin DVI pentru imaginea de calitate maxima. Respectiv VGA(PC) la PC(TV) sau cel mai bine DVI(PC) la HDMI(TV) cu adaptor DVI-HDMI si cablu HDMI sau cu cablu DVI-HDMI. (sunetul se duce separat in AUDIO DVI-IN, se foloseste mufa de HDMI-2)
| ||
|
| | #182 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2007 | Quote:
| ||
|
| | #183 (permalink) | ||
Atita timp cit conexiunea e nepotrivita nu are rost sa incerci sa reglezi nimic. Pentru inceput faci o conexiune cu un cablu obisnuit (VGA) de monitor, duci toate setarile TV-ului la Default (adica la cum au fost din fabrica), dupa care eventual o sa constati ca imaginea e prea luminoasa si o sa faci ceva reglaje utile. Conexiunea digitala o sa te multumeasca deplin (DVI-HDMI). Cablurile au calitatea proportionala cu pretul (in general, la acelasi magazin de referinta), adica e preferabil un cablu mai scump de la un magazin ieftin, daca nu te pricepi.
| ||
|
| | #187 (permalink) | ||
Ar trebui sa mearga fara probleme. Eu as face conexiunea la PC sa ma asigur ca totul e in regula cu TV-ul si daca TV-ul merge bine pe PC dar nu si pe cablu, ar trebui chemata o echipa de la furnizorul de TV pe cablu sa regleze semnalul furnizat pe cablu.
| ||
|
| | #189 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2007 | scuze ca te deranjez inca o data..am facut cum ai zis... am luat cun cablu dvi hdmi... l-am montat.. merge lacrima... insa.. eu la plaka mea am o iesire dvi si una vga... si mnitoru meu e p dvi... si din 2 dvi uri trebuie sa bag unu in mufa d vga... am luat un adaptor... si nu vede nimik pe vga.. nu stiu ce sa cred... ca la setari il vede... cand bag tv ul si monitoru... il vede in setari..gen ce trebuie sa selectez.. dual view.. monitor + tv.. etc... insa eu nu am imagine deloc! de la ce o fi.. de la adaptor.. sa fie mufa vga d vina... desi nu cred k ininte cineva a avut monitor cu vga pe ea... c zici> merssi
| ||
|
| | #190 (permalink) | ||
De pe iesire DVI merge pe intrare VGA cu adaptor, invers nu! Deci nu ai ce sa faci pentru ca tu ai pe amindoua "monitoarele" (Tv si monitor) doar intrari digitale, iar la PV ai o iesire analogica si una digitala. Trebuie sa-ti iei o PV cu doua iesiri digitale (ex. 2xDVI), e solutia cea mai ieftina.
| ||
|
| | #191 (permalink) | ||
|
Am reusit sa-mi confectionez niste cabluri. Probleme sunt urmatoarele: - cablu VGA - VGA (cu cablu UTP) nu merge deloc. TV-ul nu ma lasa sa selectez sursa VGA. Cablul este verificat pe mai multe monitoare si merge. - cablul component (3 RCA - 3 RCA, tot cu UTP) merge, se vede acceptabil, dar nu pot modifica rezolutia. Windows-ul imi seteaza 1280x720. Cum fac sa o schimb? Am incercat sa adaug custom resolution dar nu mi le ia. Placa video este Nvidia 7300GT de la Gigabyte. TV-ul este Samsung 32R81. | |||
|
| | #192 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2007 | Quote:
| ||
|
| | #194 (permalink) | ||
|
se da: placa video Gf 7600 gt cu iesiri :VGA + DVI + Tv_out monitor LG 1730 17" conenctat pe VGA Acum vreau sa conectez si un tv LG 37LG3000 . El are urmatoarele intrari pe langa cele clasice : VGA si 3 mufe HDMI . Care este cea mai buna metoda de a face conexiunea lui cu PC-ul ? Un cablu cu mufa tata dvi la un capat si mufa tata hdmi care sa intre in monitor exista ? daca da ,unde pot gasi unul cam de 4m ? Si o nelamurire :tv-ul nu este full hd ,dar pe vga imi duce pana la 1920x1080 .Care este treaba ?
__________________ "Percepţia subiectivă creează realitatea alternativă" | |||
|
| | #195 (permalink) | ||
Conexiunea cea mai buna in cazul de fata e DVI-HDMI, cu cablu DVI-HDMI sau cu adaptor DVI-HDMI si cablu HDMI la ambele capete. Nu e o problema gasitul conecticii necesare. Orice monitor/TV poate sa suporte la intrare semnale cu mai multe rezolutii, in cazul HDTV se poate ca semnalul de intrare suportat sa aiba si rezolutie mai mare decit rezolutia nativa a ecranului. Semnalele cu rezolutii mai mici sau mai mari decit cea nativa vor fi scalate si afisate la rezolutia ecranului. | ||
|
| | #196 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2005 |
Maine(azi) vreau sa-mi cumpar acest LCD TV si vreau sa stiu daca il pot folosi ca pe un monitor obisnuit doar prin conectorul HDMI. Placa video este HD4870 cu doua iesiri DVI dar am adaptor HDMI. Vreau sa folosesc TV-ul la tot ce se poate: filme, jocuri pe pc (momentan nu am consola)... ca pe un monitor normal. Respectivul televizor nu are intrare VGA. Multumesc.
__________________ MB Abit IP35 Pro // CPU Intel Core 2 Duo E8400@3900MHz - 1.29V - 24h/7 // Scythe Zipang // Mushkin 2 x 2GB DDR2@880 MHz 5-5-5-15 @ 1.85V // HDD WD 2500KS // Gainward HD4870 512MB // Creative X-FI Extreme-Music 7.1 // Fortron Blue Storm II 500 // DVD-RW LG H30NRBBB black SATA // Case Sharkoon Rebel9 | ||
|
| | #197 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #198 (permalink) | ||
| Quote:
Daca nu ma insel combinatia adaptor DVI-HDMI + cablu HDMI-HDMI 3.9m, ambele cu mufele aurite, era in jur de 150 RON.
__________________ Fericirea vesnica se afla in casuta de mai jos (aia de langa Y!) | |||
|
| | #199 (permalink) | ||
|
@FireMan Pt. PC daca e sa ne luam dupa manuale nu e cea mai indicata conexiunea HDMI. La Samsung stiu ca scria in unele manuale explicit sa nu se foloseasca HDMI pt. PC. La plasma mea Pansonic mi s-au ars ambele porturi HDMI desi PC e conectat la priza cu pamantare si pus pe APC cu sursa Corsair. La service mi-au spus ca au frecvent plasme si LCD cu porturi HDMI arse dupa conectare la PC si sa nu mai folosesc HDMI pt. PC. Bineinteles ca dupa ce am adus plasma acasa am pus-o din nou pe HDMI si deocamdata merge ok. Problema mare e rezolutia aia de 1366x768 la 32" nu e deloc comod de folosit ca si monitor ( strict pt filme si jocuri e ok) . Un monitor la 30" are deja rezolutie nativa 2560x1600. | |||
|
| | #200 (permalink) | ||
Prin "cea mai indicata" se face referire la calitatea imaginii si comoditate (transporta si sunetul), dar trebuie respectate regulile de conectare (aparatele scoase din priza in momentul conectarii...)
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|