Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2008, 11:02   #121 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rover View Post
bun, sa ma inscriu si eu la coada
1. Plasma panasonic 42pv80
2. Placa video ati radeon 9800 pro cu o iesire vga, o iesire dvi si o iesire tvout. Pe iesirea vga sta monitorul intrucat este un crt. Deci mai raman libere DVI-ul si TV-out-ul.

Rezolutia monitorului este setata la 1024/768.

Cand conectez pe tvout vad imaginea, dar o vad incetosat (nu pot sa citesc iconitele de pe desktop)...la filme pare ca merge ok.

Am luat un cablu DVI-HDMI...mi-a scos peri albi. Cand il conectez, imi recunoaste tv-ul, imi spune ce rezoltie accepta. OK. Daca il pun pe clone simplu, imi arata o patratica mica (imaginea desktopului) pe tv. Daca ii dau ZOOM 2 se mareste pana la marginile orizontale, dar imi lasa doua dungi late pe vertical (asta banuiesc ca e din cauza imaginii 4/3 a monitorului). In schimb imaginea se vede foarte clar, pot sa citesc iconitele.
Daca il pun pe extended, imi arata un patrat verde fara sa mai vad nicio iconita. Indiferent de rezolutie imi spune Input 1080p.

Care ar fi solutia sa folosesc totusi cablul DVI ?
Placa grafica noua.
Oricum,e cam ciudat ceea ce descrii tu pt ca si eu am 9700 Pro,diferenta mica intre ce ai tu si ce am eu,si totusi n-am avult astfel de probleme pe 37pv7.Singura problema pe care am avut-o era ca 9700 nu isi dadea seama ca poate numai anumite rezolutii,rezultand o imagine neagra pana reuseam sa schimb la o rezolutie acceptata de HDMI.Cand am pus 1280x720...Stai asa,tu ai pus 1024x768?NU PUNE ACEASTA REZOLUTIE GRESEALA MARE,pune 1280x720.

Iti spune input 1080p pt ca rez verticala pusa de tine e 768,care e mai mare de 720 (vb de rez verticala),si scalerul automat se baga de modul 1080p.Scalerul de la Panny e facut in asa fel incat sa trateze tvul cu rez orizontala de 1280,nu 1024,o sa ai batai de cap daca pui 1024,AR nu o sa fie corect (windowza nu stie de pixeli dreptunghiulari etc).

O placa grafica noua precum 8800GTS poate rula si Starcraft pe HDMI.

Lionhunter is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 13:08   #122 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

Pai si eu ce si unde setez?
Daca il las pe clone, imi ia rezolutia monitorului, care este 1024*768, n-am cum s-o pun pe 1280/720, ca nu mai vad nimic (crt de 17'').
Daca il pun pe extended nu vad nicio iconita, doar un patrat verde si imi schimba si rezolutia la monitor cand incerc sa o schimb pe tv

Poti sa-mi spui mai detaliat ce setari ai tu, pls? Ah, si sper ca esti conectat DVI-HDMI, ca sa nu vorbim lucruri paralele

PS. Schimbarea placii video iese deocamdata din discutie, pt ca am in plan schimbare intregului calculator. Oricum, o placa video mai puternica nu stiu ce mare branza ar face, avand in vedere ca am un semprin la 2200 si 1 GB de ram

Rover is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 16:53   #123 (permalink)
Registered User

Uita-te in manualul se utilizare al placii video. Din cite tin minte intotdeauna a fost mai greu de scos si reglat imaginea pe un monitor secundar de pe placa ATI (cind mai facem proiectii la club si apare cite un laptop cu PV ATI iar proprietarul nu stie ce trebuie facut, se pierde vremea cu asta). Pe Nvidia e simplu de tot, poti seta instant fara probleme ce rezolutii vrei pe 2 monitoare independente.

oldshooterman is online now    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 17:13   #124 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

kkt,s-a sters reply-ul.Ceea ce scrisesem era ca inafara de alegerea rezolutiei de 1280x720,nu am avut probleme,nu am facut alti pasi suplimentari.
Aveam plasma legata de calculator,fara monitor,pe DVI-HDMI,dar pt a alege rezolutia 1280x720,am bagat si scartul,pe care imaginea a aparut imediat,si din scart am ales rez d 1280x720 pt primary display sau cum ii spune,si m-am bagat inapoi pe HDMI si a aparut imaginea,fara probleme.

Old 11-06-2008, 20:10   #125 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

aoleu, ameţii de tot
pai tu nu ai tot o iesire vga si una dvi? inteleg ca ai scos vga-ul si ai lasat doar pe dvi. dar dupa aia cum ai trecut inapoi sa ai monitorul primar?

LE. incercai in felu urmator: pusai plasma clona, si setai rezolutia monitorului 1280*720. Pe monitor apare ca dracu, pe plasma apre destul de bine, dar nu vad toata imaginea de pe monitor, in sensul ca imi taie juma' din taskbar, imi taie juma din iconitele de pe randul de sus, si la fel si pe stanga si pe dreapta. pot sa-i fac ceva sa mai "strang" imaginea ca sa intre toata pe plasma?

Last edited by Rover; 11-06-2008 at 20:26..

Old 11-06-2008, 20:45   #126 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rover View Post
aoleu, ameţii de tot
pai tu nu ai tot o iesire vga si una dvi? inteleg ca ai scos vga-ul si ai lasat doar pe dvi. dar dupa aia cum ai trecut inapoi sa ai monitorul primar?
Da,am lasat doar pe dvi.In lipsa altui display,calculatorul a considerat plasma ca primary display.Si nu am pus inapoi monitorul.

Quote:
LE. incercai in felu urmator: pusai plasma clona, si setai rezolutia monitorului 1280*720. Pe monitor apare ca dracu, pe plasma apre destul de bine, dar nu vad toata imaginea de pe monitor, in sensul ca imi taie juma' din taskbar, imi taie juma din iconitele de pe randul de sus, si la fel si pe stanga si pe dreapta. pot sa-i fac ceva sa mai "strang" imaginea ca sa intre toata pe plasma?
I se spune HDMI overscan.Deoarece plasmele de 37/42 au rezolutia orizontala de 1024,ca sa aiba acelasi nivel de detaliu ca si cand ar fi avut 1280,plasma face un zoom mic la imagine.Nustiu daca la pv80 poti sa il dezactivezi,da sunt destul de sigur ca 9800le nu poate compensa pt acest zoom.De exemplu,8800le meu poate face un resize la imagine,ca sa fie vizibila pe tot ecranul.

Old 11-06-2008, 21:07   #127 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

pai inteleg ca e degeaba atunci faza cu primary, pt ca eu vreau sa folosesc si monitorul si plasma alternativ, fara sa mai restartez, doar sa dezactivez din placa portul hdmi cand nu am nevoie de el

Imi aduc aminte ca atunci cand foloseam tv-outul puteam sa ma joc la setarile imaginii de pe tv. Aici nu gasesc la placa video nicio astfel de stare

Old 11-06-2008, 22:33   #128 (permalink)
Registered User

Rover schimba placa aia, astea din generatia noua se descurca excelent si nici nu costa prea mult

Mihai is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2008, 22:58   #129 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

ar fi niste bani cheltuiti degeaba ...placa de baza e pe agp, ar insemna sa caut PV tot pe agp...prefer sa astept si sa ma chinui cu asta pe care o am cateva luni in plus, ca sa pot sa schimb tot calculatorul...o sa incerc sa vad cum merge si cu cablu VGA-VGA

Old 13-06-2008, 16:11   #130 (permalink)
Registered User

rico_inside's Avatar

Ce ziceti, ca si calitate la imagine, daca vreau sa leg un PC cu mufa DVI la Plasma care are doar HDMI:

Cablu DVI + Adaptor HDMI e tot una cu Cablu HDMI + Adaptor DVI?
- cablurile si adaptoarele sunt facute de aceeasi companie(no name:>)
-practic ar fi acelasi lucru nu? fiindca in ambele situatii intervine un adaptor,care poate avea impact asupra calitatii imagini.

Stiu, ca poate recomandabil ar fi un Cablu Hdmi cu Dvi la celalalt capat, fara sa mai intervina adaptor, dar nu am gasit aici la mine in oras asa ceva.

rico_inside is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2008, 18:26   #131 (permalink)
Registered User

DVI si HDMI sint conexiuni digitale, calitatea imaginii e identica la DVI si HDMI; HDMI duce si sunetul in plus fata de DVI. Adaptoarele respective nu influenteaza calitatea imaginii in nici un fel, fac doar conexiunea intre mufe diferite.
De la PC cu mufa DVI la Plasma care are doar HDMI iti trebuie un cablu DVI-HDMI sau un cablu HDMI (la ambele capete) + un adaptor DVI-HDMI. (sunetul separat)

Old 13-06-2008, 22:01   #132 (permalink)
Registered User

rico_inside's Avatar

Am reusit sa gasesc cablu direct DVI to HDMI.
Multumesc.

rico_inside is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2008, 19:44   #133 (permalink)
Registered User

Bibiloy's Avatar

Placa video Gainward 9600GT cu iesire HDMI,LCD cu 3 intrari HDMI,cablu HDMI-HDMI de 10m,imaginea este buna cum fac sa bag sunetu ?
La placa video mi sa dat 2 cabluri scurte de 25-30cm:Optical SPDIF cable si SPDIF cable(internal),acum cum fac conexiunea cu placa audio onboard de la Gigabyte 965P si placa video.
Placa de baza are iesire audio SPDIF coaxial si optical,placa video are SPDIF extern dar nustiu daca este in sau out.
Sa inteleg ca iau cablu optical si-l cuplez la la iesirea optical de la placa de baza si SPDIF-ul placi video care sa zicem ca ar fi in si atunci as avea sunet prin HDMI catre HDMI-ul de la LCD corectati-ma daca gresesc sau care ar mai fi solutia.
In manualu placi video imi arata altfel de cablu SPDIF external(VGA conector) fata de cel care mi la dat acesta fiind subtire si cu mufe micute si cel internal asta cum sar cupla ca pe placa video nu am vazut nicio mufa cu 2 pini sau n-am depistato eu

Bibiloy is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2008, 20:18   #134 (permalink)
Registered User

Nu am stat sa studiez configuratia ta, dar ar trebui sa mearga conexiunea SPDIF din PB+cablul primit spre SPDIF din PV (care e pentru introducerea sunetului in PV pentru HDMI)

Old 15-06-2008, 00:02   #135 (permalink)
Registered User

Bibiloy zimi si mie care e scorul la cablul HDMI to HDMI de 10m si de unde l-ai luat!
Merci

FlorinHiT is online now    Reply With Quote
Old 15-06-2008, 00:30   #136 (permalink)
Registered User

globulet's Avatar

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=...e+Google&meta=

e asa greu....???

globulet is offline    Reply With Quote
Old 15-06-2008, 17:17   #137 (permalink)
Registered User

Bibiloy's Avatar

Quote:
Originally Posted by FlorinHiT View Post
Bibiloy zimi si mie care e scorul la cablul HDMI to HDMI de 10m si de unde l-ai luat!
Merci
L-am luat din magazin gen Dioda la pretul de 61 Ron,dar am vazut si la Flanco la pret de 92 Ron

Old 16-06-2008, 11:34   #138 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by globulet View Post
esti foarte tare frate....cel mai tare...tine-o tot asa!
Poate ma interesa calitatea cablului !
Merci Bibiloy

FlorinHiT is online now    Reply With Quote
Old 16-06-2008, 17:25   #139 (permalink)
Registered User

salut!

are idee cineva unde as putea gasi un adaptor hdmi mama - hdmi mama? am incercat deja cu google si n-am gasit decat pe conectica.ro dar magazinul e putin cam departe de mine si-mi trebuie oarecum repede . la elfast n-au iar la vitacom nu par sa aiba pe site dar poate a vazut cineva prin magazine. orice alta sugestie este, bineinteles, binevenita.

merci.

joeblow is online now    Reply With Quote
Old 18-06-2008, 18:29   #140 (permalink)
Registered User

Bibiloy's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Nu am stat sa studiez configuratia ta, dar ar trebui sa mearga conexiunea SPDIF din PB+cablul primit spre SPDIF din PV (care e pentru introducerea sunetului in PV pentru HDMI)
Merge bine sunetu claritate si efecte exceptionale chiar nu credeam ca o sa am imagine si sunet de calitate ce sa mai HDMI-ul e perfect.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules