![]() |
| | #61 (permalink) | ||
|
mai dar de calitatea culorilor chiar nu vorbeste nimeni? ca la lcd sunt culori "sparte", artificiale, albul ala iti rupe ochii, negrul bate uneori in albastru, doar ca sa iasa la "contrast ratio" ? de backlight bleeding? ziceti ca de ce sa faci intuneric cand folosesti un proiector? pai de ce naiba ne luam ecrane mai mari? nu incercam sa ne simtim ca la cinema? acolo ai ferestre deschise? incercam sa cream o atmosfera propice pentru o traiere intensa. vrei jocuri? ia lcd vrei filme/tv? ia plasma sau proiector le: de ce oare unii vad instantaneu in 90% din cazuri cand un tv este lcd?
__________________ | |||
|
| | #62 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Despre plasme: "Today's best flat-panel images come from today's best plasmas, and it remains an evolving technology from which the best is yet to come. Unfortunately, though, recent plasma advances may simply be too little, too late. I won't fully discount it yet, but beyond the most demanding consumers willing to pay top prices, plasma is likely to cede the market to LCD..." Despre LCD: "LCD boasts the widest range of screen sizes, from compact tabletop 13-inchers, to 65-inch-plus room fillers. 1080p resolution is common even in mid-sized models, though the benefits of 1080p with screens under 50 inches are debatable. Most LCDs have matte screen surfaces that are less susceptible to reflections in a brightly lit room, and power consumption is typically less than similarly sized plasmas...LCD picture quality has undoubtedly come a long way in the past year. When you combine that development with the reasonable prices LCD sets command, the technology's broad appeal is understandable." In viitorul apropiat: "If you've not seen a prototype OLED TV or Sony's new compact model, it's hard to fully understand the impact of the picture...At its core, the manufacturing process is simpler than LCD or plasma, which could eventually make OLED the most economical display type. OLEDs also promise dramatically reduced power consumption, and much faster screen response times than either LCD or plasma...Great promise, and probably the eventual winner in the HDTV technology sweeps, once sizes grow and prices drop." Anul asta a inceput productia de ecrane OLED de dimensiuni medii si se preconizeaza introducerea rapida in productie a ecranelor peste 31" incepind de la anul. Referitor la postul de mai sus, televizoarele mai trebuie si reglate; atunci albul nu-ti mai sparge ochii si culorile nu mai sint artificiale. | ||
|
| | #64 (permalink) | ||
|
Pentru daca ai cunoaste anatomia ochiului uman si dimensiunile apartamentelor ( asta daca nu ai vila si ai un videoproiector HD) un televizor cu diagonala uriasa este mai obositor si mai periculos pentru ochi decat un TV Sport. Daca pui intr-o camera dintr-un apartament bucurestean un TV de 117 ca fiind centrul universului este ok. | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
In viitorul foarte apropiat se anunta o ieftinire semnificativa a plasmelor in general si introducerea pe piata a plasmelor de dimensiuni mici (32") si ieftine, incepind cu piata nord-americana. | ||
|
| | #66 (permalink) | ||
|
Pai aparitia OLED ar fi solutia ideala, pentru ca ar rezolva problema de calitate a LCD cat si cea de pret si diagonala a plasmelor. Sa speram ca mai apucam sa vedem OLED-uri in cativa ani ca la cum merge economia US si Chinei, dar mai ales petrolul, nu se anunta vremuri prea optimiste. @han solo - CVT pe Audi A4 in varianta multitronic este o certitudine de 8 ani. De alte firme sincer nu am auzit sa produca asa ceva in serie mare. Au mai avut Mini in UK si Ford in US niste tentative in ultimii ani.
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #67 (permalink) | ||
| Cate jocuri ai jucat tu pe Wii si PS3 ce sunt 1080P? Si pe mine ma intereseaza Full HD pentru ca voi conecta Plasma/LCD-ul la PC unde chiar voi rula pe ea material Full HD dar decat un LCD Full HD ce afiseaza imaginea slab sau are o diagonala de sub 40" mai bine o plasma buna de 42" cu pixeli dreptunghiulari PV 80 si ma ajunge in unele cazuri si mai ieftin... In alta ordine de idei in ziua de azi poti cumpara LCD-uri decente Full HD gen Sony 40W4000 cu o calitate ce rivalizeaza cu cea a plasmei dar din pacate preturile sunt ceva mai mari fata de o plasma cu aceeasi rezolutie si o calitate a nivelului de negru mai buna. | |||
|
| | #68 (permalink) | ||
| Quote:
Deci la un TV de 117cm trebuie sa stai pe la 2,3m pt 720p si 1.7m pentru 1080p ca sa zici ca beneficiezi de toata rezolutia aia. Asta din punct de vedere al unei persoane care vede bine, nu are nvoie de ochelari si chiar vrea sa vada milioanele alea de pixeli pe care a dat banii. Ma distreaza cei care isi iau 1080p de 40" fata de care trebuie sa stai normal la 1,5m distanta ca sa vezi corect rezolutia aia, apoi il monteaza undeva in fundul camerei la 4m de canapea de unde nu se mai vede nici mama diferentei fata de un 480p, dar se mandresc ca au FULL HD FRATE, nu ca amaratii aia cu plasme HD-ready ![]() Ca din punct de vedere al oboselii ochilor nu e chiar sanatos sa stai la distantele alea, mai ales la LCD-urile care te orbesc cu albul ala de neon, asta e alta poveste. O plasma, dar mai ales un proiector care nu-ti baga lumina in ochi cu forta sunt mai odihnitoare in cazul asta. Oricum, fata de vechile CRT-uri unde refreshul dadea dureri de cap si la distante de 3 x DIAG au mai evoluat lucrurile
__________________ Nothing smart to say ... Last edited by flavian; 29-05-2008 at 14:51. | |||
|
| | #69 (permalink) | ||
|
OFFTOPIC Ah, plasma vs lcd ![]() Un nou topic din gama "hai sa incaieram juma de forum" ![]() Va sta si asta alaturi de legendarele 98 vs XP, XP vs Vista, Intel vs AMD, Ati vs nVidia, castram cainii vagabonzi vs ii eutanasiem, pro sau contra avortului sau mult mai noul suv vs berlina ![]() Sa nu uitati ca am trecut si eu pe aici ![]() /OFFTOPIC ONTOPIC Fiecare isi ia ce vrea si in functie de ce buget dispune. Fiecare model are plusuri si minusuri, care sunt mai importante sau mai putin importante in functie de cumparator. Atat timp cat te-ai informat cat mai bine asupra tuturor caracteristicilor, nu ramane decat sa te hotarasti tu ce vrei, in functie de cum iti place sa fie imaginea, de cat te bine te stii in stare sa te ingrijesti un lucru, de caracteristicile aprtamentului TAU, etc, etc.
__________________ Rover over ! | |||
|
| | #70 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2007 | Quote:
![]() Serios acum, alb de neon la lcd vezi doar pe setari de fabrica, cum vezi si pe o plasma pusa pe dinamic. Un lcd calibrat nu-ti baga nimic in ochi, nu mai mintiti poporul cu televizorul. | ||
|
| | #71 (permalink) | ||
|
Da dar pana la ce punct poti scadea din luminozitate ca sa nu afectezi calitatea overall a imaginii...? Pe mine si la 6500k cu luminozitatea la 25% ma oboseste alb-ul afisat de LCD insa nici plasma nu sta foarte bn in acest domeniu desi nu te orbeste se stie ca lasa de dorit in cazul afisarii alb-ului.... | |||
|
| | #73 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Eu am scris "liniile de fabricatie pentru productia de masa". Cel de la Sony a fost facut in serie mica, iar anul trecut cind l-au facut inca era o problema serioasa durata de viata a OLED. De ex.: "Samsung has previously stated it'll start rolling out OLED TVs, monitors, and laptops in 2009.""Samsung SDI has just made a bold assertion about OLED technology: TVs and monitors will be using the tech just next year, and it will be in flexible displays by 2010. And Samsung's putting its money where its mouth is by doubling Active Matrix OLED production capacity from 1.5 to 3 million panels per year by 2009. At that point economies of scale kick in, so the plan is production doubling again by 2010." Sony a mai prezentat un prototip de HDTV: " Sony's 1,000,000:1 contrast ratio 27-inch OLED HDTV" http://www.engadget.com/photos/sonys...hdtv-1/128894/ Last edited by oldshooterman; 29-05-2008 at 18:44. | ||
|
| | #74 (permalink) | ||
| Quote:
Daca tu crezi ca un semnal 1920x1080 cu downscaling la 1024x768 se vede identic cu unul afisat nativ 1920x1080...inseamna ca esti foarte increzator in scalerele unei plasme. PS: intial n-am fost de acord cu EMI pe tema panasonicarilor HD-Ready, da' are si omu' ala dreptatea lui pana la urma )
| |||
|
| | #75 (permalink) | ||
|
plasma va mai fi destul de mult timp pe piata, cel putin pana se va impune o noua tehnologie care sa fie peste si tehnic si ca preturi. preturile la pdp fullHD sunt in scadere, in curand ajunge 50" mainstream (hdready). asa ca eu n-as crede vorbele unora altora si tot felu' de preziceri fanteziste ... asta daca nu cumva si blablaul meu se incadreaza tot aici | |||
|
| | #76 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 |
Dupa ce mi-au vazut ochisorii, votez clar pt. plasma. Cred ca de avantaje si dezavantaje s-a tot vorbit, asa ca nu le mai enumerez. Ce m-a socat insa la lansarea noi serii de Panny PY800, a fost implementarea unui asa numit "480Hz Sub-Field Drive" care se pare ca la miscare foarte rapida nu mai se foloseste doar de 300 de linii ci de 900. Iar la noua serie Kuro, negrul se estimeaza ca va fi "de 5 ori mai adanc". Pe cuvant daca mai inteleg... mai ales ca la ultima serie ma uitam la cadru si la panou, si era cam acelasi nivel de negru. Well, toate bune per total la plasme... mai ales ca remanenta s-a rezolvat in proportie de 99%. Singura problema pe care o mai vad, este cea legata de consum. Insa si aici se anunta modificari majore, cu panouri de 50" cu consum de 100W (wow). mobutu: vad ca ai postat intre timp. Sa stii ca nu e chiar asa simplu. Am vazut preturile recomandate pt. reselleri de la Panasonic, si am impresia ca ori au pus EURO la 40 RON, ori au luat in calcul cresterea barilului de petrol, ori e ceva in neregula. Am ramas socat sa aud de 50PY80 (adica versiunea mai ieftina) la 9499 RON. Repet, pret recomandat, la care distribuitorii au un discount de 10-15%. Enorm... inca mai sper ca e ceva in neregula. Din pacate insa, Panasonic Romania nu are nici-o intentie de a aduce stocuri masive din seria PY80, PY800 pana nu se termina TOATE cele din seriile mai vechi | ||
|
| | #77 (permalink) | ||
|
da, asa este politica, pun un curs acoperitor, din cate stiu eu acum este ~3.8 si da, tot asa este politica, desi au in stoc modelul nou (plasma, lcd, dvd, ce-o fi) stau sa se epuizeze stocurile vechi si deabia apoi pun la vanzare noul model. ca idee, pentru a afla pretul de vanzare la un etailer (care are cel mai mic adaos, nu vb. de marii retaileri) calculeaza cu ~20% fata de pretul recomandat de panasonic.ro ... pret mai mic numai cu 10-15% inseamna adaos nesimtit, crede-ma. ca tot vb. de 50py80 eu stiu ca va fi undeva la 8999, pret recomandat. dar vedem ... si preturile astea o sa mai scada. din pacate nu exista intentie serioasa de promovare fullhd, se va promova masiv seria mainstream PV8/80, alea care se vand in cantitati mari | |||
|
| | #78 (permalink) | ||
|
OMG- vreau si eu unul !!! <<perceptive pixel>> http://link.brightcove.com/services/...ctid=709364416
__________________ "Real men don't use backups, they post their stuff on a public ftp server and let the rest of the world make copies." — Linus T. | |||
|
| | #80 (permalink) | ||
|
__________________ power is nothing without ctrl | |||
|
| Advertisment | |
La viteza warp, prin galaxii straine! Teleporteaza-te acum si inregistreaza-te gratis pentru odiseea ta spatiala! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|