Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 07-06-2008, 15:13   #101 (permalink)
raz

raz's Avatar

EMI imi displaci pe zi ce trece mai mult, prin faptul cum te bagi in seama pe toate threadurile in calitate de semi expert.

Uite putin aici, noul dell 2408, monitor destul de scump. Da pe la minutul 3:14 sa vezi in ce hal flickere fata de Necul din stanga. Clar au sisteme de backlight diferite sau lampile din spate au refresh diferit.

Am avut si la work un lcd iiyama de 19 de la care pur si simplu imi lacrimau ochii de la flicker. Cand ajungeam acasa era o desfatare sa stau la al meu.

ps: ala din stanga e Nec 2490, probabil cel mai bun monitor de 24 la ora actuala. Dar binenteles, costa o gramada si nici nu se aduce in Europa, ca altfel l-as cumpara...chiar cu input lagul mare care il are..

Last edited by raz; 07-06-2008 at 15:42..

raz is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 16:10   #102 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Continui sa loluiesc despre flickerul LCD-urilor. Ceea ce apare în filmul ala e un artefact a carui cauza nici nu ma obosesc s-o caut. Am vazut destule ecrane LCD la viata mea ca sa pot spune ca daca unul chiar flickaruieste, trebuie bagat urgent în service sau modelul trebuie evitat.

Oricum ideea e ca si eu ca si o gramada de coforumisti, nu am reveni înapoi, si nu pentru ca am gasit perfectiunea în prezent.

Nu serveste la nimic sa arati cu degetul un LCD nasparliu si sa-l compari cu cel mai tare diamontron de pe vremuri. Si sa bage în ecuatie flicker-ul când de fapt chestia asta e tocmai un punct tare la LCD-uri, faptul ca refresh-ul tipic de CRT e history.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 16:17   #103 (permalink)
raz

raz's Avatar

Flickerul ala de care vorbesc nu are treaba cu refreshul monitorului propriuzis, are treaba de modul in care functioneaza backlightul si refreshul lampilor florescente.

Asa nici un CRT la 75hz nu iti dai seama ca flickere, dar pe termen lung este obositor pentru ochi. La fel si multe LCD-uri, nu zic toate, dar la o gramada am vazut problema asta, ma dor ochii de la ele daca stau mai mult de cateva ore. La fel ca la o plasma de 50hz sau un tv normal de 50hz vazute de la distanta, pe majoritatea nu-i deranjeaza, altii (ca mine) sunt mult mai sensibili.

Tu si o gramada de forumisti nu ati reveni inapoi pentru ca nu va doare de acuratetea culorilor (cati din voi v-ati calibrat lcd-urile cu vreun spyder sau ceva asemanator?), contrastul, backlight bleedingul si contrastul neuniform, timpul de raspuns, rezolutiile "nescalabile" si input lagul. Pentru unul care insa are nevoie de contrast bun, culori si unghiuri bune, timp de raspuns si lag 0, nu prea exista nici o solutie de monitor LCD mai mare (22-24") la ora actuala.

Old 07-06-2008, 16:25   #104 (permalink)
Registered User

Sa fim seriosi, eu nu am vazut nici un LCD care sa-mi dea senzatia de flicker, in schimb o sesizam la CRT daca il uitam pe 60Hz. Nu se face review la monitoare cu material filmat unde totul e denaturat din principiu (culori, contrast, flicker din motive de desincronizare, etc...). Un usor bleeding e observabil doar pe intuneric si in scene intunecate din filme/programe tv, practic insesizabil la modelele noi. Cei care stiu ce fac nu au nici un fel de probleme cu DTP pe LCD bune (Samsung, Dell, Eizo, etc...). Timpii de raspuns au coborit si la cele performante la 6-4ms, Noua generatie de HDTV au timpi de raspuns de 6-5-4ms, contrast dinamic cu LED backlighting tot mai comun, etc...Practic sint acoperite toate necesitatile, chiar daca calitatea se plateste...(nu cred ca lucreaza cineva la monitor sub unghiuri de peste 20grade fata de perpendiculara pe ecran, si la Tv se cauta o pozitie cit mai comoda...)

oldshooterman is online now    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 16:31   #105 (permalink)
raz

raz's Avatar

Oldshooterman zi-mi un LCD de 22-24 cu input lag 0, si culori,contrast si unghiuri bune. Deci nu TN. Iti zic eu ca nu exista nici unul.

Hai sa zicem ca scuz faza cu 6ms g2g si 18 normal (ca nu pacalim pe nimeni cu aia 6) vs 0 ms la un CRT ca timp de raspuns, dar lagul ala cu 2 frameuri in spatele unui CRT ce zici ? E cum ai intrat pe un server si ai avea din start lag de 30-40ms. Diferenta e ca ai avea lagul asta in orice aplicatie. Pentru cine a jucat un joc multiplayer, 30-40 ms in plus reprezinta un handicap enorm.

Old 07-06-2008, 16:53   #106 (permalink)
Registered User

E posibil sa fii "flicker sensitive". Eu nu am sesizat nici o problema legata de input lag. Cea mai mare firma din Cluj de prepres e dotata cu LCD-uri Dell, proprietarul imi e prieten si acasa se uita la TV si lucreaza pe un LCD HDTV de 52", daca totul e bine reglat se vede perfect. Sint multe monitoare bune si foarte bune de 23-24-30": Gateway FHD2400, Dell UltraSharp 2408WFP, Samsung 245T, Samsung SyncMaster 2493HM, Samsung SyncMaster 305T, Dell UltraSharp 3007WFP-HC, HP LP3065. Pe pagina anterioara (5), postul 10, am dat citeva exemple de LCD HDTV 1080p excelente, si apar tot mai multe. (sa nu uitam ca pe mine ma intereseaza LaserTV despre care astept noutati luna asta!)

Old 07-06-2008, 17:03   #107 (permalink)
raz

raz's Avatar

Oldshooterman ai vazut filmuletul ala ? E un dell 2408, uite ce input lag imens are, practic nu te poti juca sau nu poti face munca rapida pe el (cad/3d). Si exemplele continua, samsungurile la fel, majoritatea stau foarte prost la lag. Singurul care pana acum face exceptie cat de cat e monstrul 3007 a lui Dell, cu input lag undeva la 10ms.

Si faptul ca folosesc atatia lcd-uri, folosesc ca nu exista altceva pe piata, plus ca foarte multi nu sunt pretentiosi (au toti aia de la prietenul tau lcd-urile calibrate, sau le au cum le-au primit ?). La work la mine aveam 5 oameni acealeasi monitoare, eram singurul care observam flickerul ala. La fel si la tv-urile din magazine, iti zic de la 20 metri distanta care e cu 50 si care e cu 100hz

Old 07-06-2008, 18:54   #108 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Nec 2490 ... costa o gramada si nici nu se aduce in Europa, ca altfel l-as cumpara
Se aduce in Europa, chiar si in Romania daca te chinui
Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Cea mai mare firma din Cluj de prepres e dotata cu LCD-uri Dell
Ce cauta Dell acolo chiar nu stiu ...

Last edited by mobutu; 07-06-2008 at 18:55.. Reason: Automerged Doublepost

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 19:17   #109 (permalink)
raz

raz's Avatar

mobutu, esti sigur ? se vinde LCD2490WUXi la noi cu 220v/50hz ? Un hint de o firma ceva ?

Sau vorbesti ca se poate comanda din usa...? Asta stiu si eu, dar ce faci cu garantia(daca ai ghinionul sa nimeresti peste unul cu pixeli morti sau defect ? )

Teoretic legat de tensiune, stiu ca ar merge cu transformator dar oare nu are vreun efect secundar mai ales din cauza celor 60hz->50hz ?

Old 07-06-2008, 20:55   #110 (permalink)
Banned

Si totusi exista un LCD care ofera un negru de 100 %. Jocurle se fac pentru LCD Sony ), BR asisderea, faptul ca Panasonic repeta obsesiv avantajele plasmei ( chiar daca am o plasma Panasonic ) ma face sa ma gandesc la un marketing agresiv.

Fata de plasmele cumparate pe CG ( Panasonic - 1024x768) versus un LCD 720p mi se pare ca LCD-ul castiga. Doar daca nu esti fanatic Acasa TV, OTV, Taraf TV,

stefanap is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 21:08   #111 (permalink)
Registered User

ti se pare prost. facem ce test vrei tu cand vrei tu, cu un lcd contra unei plasme 1024*768. dar pierde asa, de la prima secunda. pe material HD, SD nu ma pasioneaza.
iar negrul e o gluma buna. personal, nu vad sensul acelor discutii cu negrul perfect, dupa mine e inutil, dar lcd-urile inca nu ajung la negrul plasmei.

marketingul agresiv nu consta in repetarea calitatii produselor proprii. o fac toti producatorii, si chiar daca nu ar face-o toti, nu asta inseamna marketing agresiv in principal.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 21:43   #112 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
cu un lcd contra unei plasme 1024*768. dar pierde asa, de la prima secunda. pe material HD, SD nu ma pasioneaza.
iar negrul e o gluma buna. personal, nu vad sensul acelor discutii cu negrul perfect, dupa mine e inutil, dar lcd-urile inca nu ajung la negrul plasmei.
lcd-ul pe SD pierde si mai mult ..cat despre negru, nu are sens sa vorbim.
am acasa si lcd si plasma pt comparatie, asta asa sa nu creada cineva ca imi dau cu parerea aiurea.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 21:48   #113 (permalink)
Banned

Mandea , dar exista un monitor LCD cu un negru perfect la un pret demn de cauze mai bune. Este folosit penru a inlocui monitoarele CRT bune si foarte bune.

Faptul ca ca exista tehnologia ...

Old 07-06-2008, 21:53   #114 (permalink)
raz

raz's Avatar

stefanap :si...cum il cheama ? de curiozitate...

Stiti cand are lcd-ul negru perfect ? Cand este inchis
Pe bune, e mai negru ca la un crt, explicatia o las sa o cautati singuri

Old 07-06-2008, 22:03   #115 (permalink)
Banned

Articolul este de pe un site despre cel mai bun monitor DTP ? DTP?

Pretul = 10.000 USD care m-a impresionat. Matshushita Kotobuki sau Mitsubishi. ???

Sa nu uitam ca vorbim despre un LCD de 22 si nu de plasma. Iar Panasonicul cu 866 x 5xx este jenant ca si cel cu 1024x 768 cel vandut in .ro mai iefin ca un full HD LCD.

Dar deh daca vrei sa te uiti in .ro pe CATV iti iei plasma. Nici macar n serial 720p nu poti sa vezi.

Old 07-06-2008, 22:38   #116 (permalink)
Registered User

tu nu ai vazut in viata ta un film hd pe o plasma 1024*768, dupa ce spui. asta e clar, asa ca iti dai cu parerea ca sa fie. E jenant pana vezi cum se vede un film pe o plasma, moment in care nu te mai intereseaza asa mult specificatiile.

unde vb despre un lcd de 22? eu inteleg ca vb de alea minim de 37". si oricum e vb de comparatia LCD-PLASMA la aprox. acelasi pret. ca doar nu comparam x cu de mai multe ori X si iese x castigator. asta ar fi culmea culmilor.
du-te in cora sa vezi minunatele lcd full hd, se vad penibil pana la 2m, macroblocuri la greu. pe o plasma nici la juma de metru nu se vede asa ceva. poti sa sustii cat vrei, la capitolul strict calitate, plasma e net superioara. cum insa nimic nu e perfect, are alte neajunsuri, care o fac mai putin atractiva pt anumite categorii de cumparatori.

Old 07-06-2008, 22:55   #117 (permalink)
Banned

1024 x768 ? Plasma cea mai cumparata de romani ca se vede bine pe CATV ( oricum mai prost decat ultima generatie CRT).

Cand o sa ai o plasma sau un LCD 1080p nativ cu BR , mkv, atunci discutam.

Din moment la aceiasi diagonala avem LCD mai ieftin ca plasma nu ma discutam.

Sa reamintim: BR, PS3, XBOX 360, mkv la 1080p. Restul sunt vorbe din moment ce te uiti la Acasa TV pe Panasonic G10. Astia cu PS3, Wii, Xbox nu stau cu frica in san ca ai uitat o saptamana consola deschisa.

Old 07-06-2008, 23:03   #118 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Mandea, la ce macroblocuri te referi? Pentru mine termenul asta are un singur inteles, unicul dealtfel, si se refera la algoritmii de compresie video.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 23:04   #119 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by raz View Post
stefanap :si...cum il cheama ? de curiozitate...

Stiti cand are lcd-ul negru perfect ? Cand este inchis
Va ajunge in curind si la negrul perfect. Se lucreaza deja experimental cu iluminare la nivel de pixel (nanotehnologii...). Deocamdata e foarte aproape Samsung LN-T4081F, cu un contrast dinamic de 500.000:1 si la un pret rezonabil. "SAMSUNG's SmartLighting™ technology allows for an amazing 500,000:1 dynamic contrast ratio and ultra-sharp blacks." (FULL-HD, normal...)

Old 07-06-2008, 23:04   #120 (permalink)
Registered User

asa e, nu mai discutam, plasma e net superioara. te rog frumos, nu mai te baga in discutii fara argumente pertinente. vii si fluturi o cifra, si anume diagonala, dar habar nu ai ca e mult mai mult in spate decat aceasta cifra. esti ca aia care se uita la megapixelii de la un aparat foto si ii dau in sus si in jos cu asta. jenant.
pana o sa vezi un hd pe o plasma e clar ca vb din carti.

PB: stii tu la ce ma refer, la chestiile alea uriase, care apar mai ales la fazele in miscare (nu mai e vb doar de pixeli acolo, la cat sunt).

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules