![]() |
| | #141 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 | Quote:
Quote:
Acum, experti sau ne-experti, faceti oameni buni testul "suprem" inainte de a face achizitia. E mai complicat, dar va lamuriti odata pt. totdeauna. Mergeti frumos cu PC-ul (cu o placa video serioasa), conectati LCD-ul si Plasma pe Dual View, calibrati ambele TV-uri pe cat de bine puteti (ca doar n-o sa va lase nimeni sa stati 2-3 saptamani cu colorimetrul in mana si cu sample-uri de culori la voi). Dupa care va lamuriti singuri. Iar daca nu stiti cum sa va dati seama de lag, cum sa va uitati dupa defecte de posterisation/banding, solarisation, tearing, pixelation, over-sharpening, ghosting, halo & co... Well, atunci cititi si voi pe net despre fiecare in parte, sau luati cu voi pe cineva care se pricepe sa vi le arate. Trageti o linie si alegeti. P.S. Pot sa se supere pe mine oricati fani LCD doresc, insa concluzia mea a fost de fiecare data aceeasi. Indiferent de parerile "expertilor"... in special a celor care habar n-aveau sa dea explicatii la defectele pe care le aratam. Sau daca erau explicatii, erau jenante, de genul "nu e setat corect" sau "e din cauza luminii din showroom"... Last edited by MonkY; 08-06-2008 at 10:51.. | ||
|
| | #143 (permalink) | ||
|
PigBrother expertii joaca pe lcd-uri cand sunetul o ia inainte imaginii din cauza lagului ? ![]() Plus ca exista plasme full HD, si retentia imaginii e ceva de trecut la plasme. In rest ai timp de raspuns 0, lag aproape 0, unghiuri cat cuprinde, culori bune, mult mai scalabil la rezolutii, contrast mult mai bun, iluminare uniforma, nu ai light bleeding, si lista poate continua. Legat de 1024 cat au plasmele noastre, la distanta la care ne uitam noi (3 metri) ar fi fost aiurea sa ne luam full HD la diagonale de 37 si 42. Full HD merge de la 50" in sus, sau daca stai la 1 metru de tv-ul de 37 sau 42.
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD Di macro ; Takumar 135mm f/2.5 | |||
|
| | #144 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 |
raz, stii care e problema mare cu acei "experti" ? E faptul ca nu au testat niciodata acelasi joc cu un CRT in stanga si LCD-ul in dreapta, sau o plasma si LCD, ca sa vada exact delay-ul respectiv. Dar, fiecare are dreptul la opinia lui. Si cred ca fiecare pe banii lui are dreptul sa-si aleaga ce doreste si ce crede ca este mai ok. | ||
|
| | #145 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Presupun ca discutia e in primul rind pentru informare, nu pentru a "transa" ceva. Pentru cine nu se pricepe, si vrea imagine buna fara cercetare preliminara, e recomandabila plasma. Datorita principiului de functionare sint bune toate, nu prea conteaza modelul. LCD-ul e in plin proces de evolutie, sint foarte multi producatori si o varietate mare de produse, o achizitie la repezeala poate aduce multe deceptii. (exemplu recent pe threadul celalalt) De ex. pentru mine face parte din distractie sa caut tot felul de "jucarii" si sa vad ce-i cu ele. De ex. am avut un HMD cu ecrane OLED si nu mi-a placut calitatea imaginii (culori, contrast), desi probabil era de vina modulul de alimentare nu ecranele in sine.
| ||
|
| | #147 (permalink) | ||
Eu am ramas "masca" urmarind un demo de pe Blu-Ray pe o plasma Panasonic de 65" la un stand de prezentare (materialul rula pe mai multe modele HDTV simultan). Imaginea e absolut fantastica, vazuta de aproape (2m), efectul de "fereastra" e uluitor, am simtit in stomac senzatia de zbor aproape de sol dintr-o scena. Pentru asta (ecran foarte mare si foarte bun) astept cu nerabdare sa lanseze Mitsubishi LaserVue sa vad ce-i cu ele. -------------------- Editare ulterioară -------------------- "Australian government’s proposed regulations to ban most plasma and LCD HDTVs by the year 2011...The government is proposing a new energy rating system based on six stars to inform consumers about the power performance of TVs...The Australia Broadcasting Company (ABC) is reporting that under the proposed system the majority of current plasma HDTVs would not meet the requirements and would be removed from the market." O propunere asemanatoare a venit si din partea conservatorilor din Marea Britanie. Dar va fi ca si cu tigarile, vor fi destui care sa le cumpere in alta parte. Asta e doar ca o curiozitate, despre tendinta pietei in general. Last edited by oldshooterman; 08-06-2008 at 14:48.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #148 (permalink) | ||
|
Mda, vad ca in ultima vreme topicul a luat-o pe directia cea buna ![]() Unde erati voi fratilor cand ma bateam singur cu LCD-istii ? ![]() Traiasca plasma, OLED-urile, laserul si proiectoarele. Sa le vedem la preturi tot mai mici. Pentru LCD ... la mai mare (calitate).
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #149 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Gran Turismo HD ar fi unul restul 5 ti le las tie... Ideea e ca 1024x768 nu e o rezolutie atat de slaba chiar si pentru jocuri ce nici in 720p pe console nu vin (vezi cazul GTA IV pe PS3) dar eu nu cred ca cei ce isi cumpara plasma o folosesc pt jocuri datorita unor probleme native numite image retention + phosphor trails asa casual gaming merge altfel.... Last edited by 2K; 09-06-2008 at 02:52.. Reason: P | |||
|
| | #150 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #152 (permalink) | ||
|
Laptop Sony Vaio FZ , iesire HDMI, Placa video nvidia 8400M GT, 3 tipuri diferite de TV, 2 LCD 82, 1 Plasma 127, imaginea iese din ecran, pe VGA merg bine toate trei. Nu reusesc sa ajustez nici cum imaginea iar driverele sunt cele mai noi de pe siteul sony, pe siteul nvidia nu am gasit nimic, din cate am inteles au pasat divizia mobile catre producatori sa se spele ei pe cap cu diversele probleme. Stie careva ceva solutie ?
__________________ 0mU | p0rn0 | |||
|
| | #155 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Vand SE W710 | |||
|
| | #156 (permalink) | ||
Curiozitati din lumea "Big-HDTV": "Sharp to ship world's biggest LCD display for sale...The 108-inch display, priced at roughly 11 million yen ($108,800), would be made to order and sold mainly to businesses...Sharp's new display is likely to be surpassed next year when Matsushita Electric Industrial plans sales of its 150-inch plasma display for use on billboards." Dar toate astea sint niste "mici glume" fata de "World's Largest HDTV": Cowboys New Stadium to Have World's Largest HDTV (2008-06-12 01:38pm) Dallas Cowboys owner Jerry Jones is installing what will be the world's largest HDTV in the team's new stadium, which is set to open in late 2009. The screen will be 160' by 70', or some 11,000 square feet in all. The Dallas Morning News reported that the world's ultimate big screen also carries a big price tag - $35 million - which is more than it cost to build Texas Stadium, the Cowboys current playing field, in 1971. The world's current largest HDTV is in Japan. It is 8,000 square feet." | ||
|
| | #157 (permalink) | ||
LCD-urile sint tot mai subtiri si consuma tot mai putin, s-au imbunatatit si timpii de raspuns la noile generatii. "JVC introduces super slim, eco-friendly LCD TVs" http://www.tgdaily.com/content/view/38100/97/ | ||
|
| | #160 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
ba e exact asa. nu se plange nimeni ca sunt prea groase (sau oricum prea putini), cat sa aibe sens aducerea in prim plan a faptului ca sunt si mai subtiri. marketing sa ia ochii. jenant. sa ne intelegm, eu nu neg ca e un lucru bun, doar ca nu are sens sa bati moneda pe asta, daca esti un producator cinstit. iar faptul ca o data cu imbunatatirea performantelor i-a scazut si grosimea, e cu totul altceva.
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|