Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 08-06-2008, 09:45   #1
Registered User

RevoLverZ's Avatar

Recomandare boxe hi-fi + amp. entry level.

Am reusit sa pun deoparte fix 1400 ron, (stiu ca nu e mult dar de atata dispun) pentru un sistem 2.0 sau 5.1. Vreau ca boxele sa fie legate la pc, defapt receiverul. Nu ma pricep deloc la treburile astea, tocmai de aia cer ajuitorul celor cu experienta mai mare.

Pana acuma am ajuns la 3 variante. 2 variante de 2.0 si anume http://www.avstore.ro/boxe/wharfedale-diamond-9-2/ SAU http://www.avstore.ro/boxe/monitor-audio-bronze-br2/. Cele din urma am observat ca sunt f laudate de multa lume , posesori.

As inclina totusi pentru un sistem 5.1 , deoarece pe langa muzica ( pe mine nu ma deranjeaza sunetul 5.1 la muzica , chiar daca multi prefera doar 2.0) voi avea nevoie de sunet si la filme. acesta : http://www.avstore.ro/boxe/jbl-scs-178/

Pe partea de amplificare nu m-am documentat pt ca nu am cunostintele necesare. Deci, recomandati-mi un amplificator potrivit pentru sugestia cu boxele.

edit : intra in calcul si varianta magnat monitor 220. sau daca stiti orice alt best buy de la magnat care incape in buget.
Astept si sfaturi privind costurile si modalitatile de legare la pc. 1400 ron. nu am mai mult... prefer ca produsele sa fie noi. eventual in cazul amplif`ului 5.1 sa il iau la 2nd hand , deoarece am vazut ca sunt f scumpe.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
frate, chiar nimeni nu se pricepe ?

Last edited by RevoLverZ; 08-06-2008 at 09:45. Reason: Automerged Doublepost

RevoLverZ is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2008, 21:03   #2
Nick anterior: Stiletto

Vantage's Avatar

Sa ne tii la curent cu ce ai realizat. Si pe mine m-ar interesa un 2.0 la ~1500 ron format din wharfedale-urile diamond 9-2 sau MA bronze br2. Dar cand am vazut ce preturi au amplificatoarele stereo mai de "doamne ajuta" (noi), am inceput sa am dubii ca pot face ceva ca lumea de banii de care dispun.

Bafta!

Vantage is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 04:16   #3
Registered User

rico_inside's Avatar

http://panasonic.ro/Produse/Sisteme-...pt860/722.html

Pret: http://www.dm.ro/panasonic-sc-pt860-p8149.html

Si mie imi place muzica pe 5.1, mai ales dupa ce am ascultat niste concerte live pe DVD. Si, daca vrei 2.0, poti comuta oricand, mai ales daca e puternic sistemul. Parerea mea...

rico_inside is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 07:06   #4
Registered User

globulet's Avatar

eu zic ca cei 1400 ron sunt cam putini pentru 5.1...asa ca mergi pe un sistem stereo de o calitate mai buna...gandeste-te ca mai trebuie sa pui bani si la un amplif ok..care la mai putin de 600ron nu prea gasesti

gandeste-te si la sh...

globulet is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 11:25   #5
Registered User

RevoLverZ's Avatar

De saptamana viitoare ma voi ocupa exclusiv de alegerea finala.
Voi opta cel mai probabil pentru Magnat Monitor 880 - standfloors http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_i...t/Monitor_880/

si pentru amp. http://www.yamaha.co.jp/english/prod...ht/rxv361.html

Total 1440 RON.

Old 10-06-2008, 18:36   #6
Registered User

Doggfather's Avatar

poate in timp o sa poti sa pui si pentru rear 2x magnat 220 , suna excelent in banii lor

Doggfather is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 22:31   #7
Registered User

RevoLverZ's Avatar

pai pentru asta m-am hotarat sa iau un amp. cu iesire pe 5 canale.
Am zis ca in timp, poate mai strang bani de restul pieselor.

Prin sistemul asta vreau sa sparg mitul lui z-5500 de best bang for the buck. Puteam sa il zbor de tot si in acelasi buget aproape, sa iau un receiver sony si ma ajungea totul la maxim 11 milioane.

Sper sa reusesc sa fac pasul asta si sa iau optiunea corecta

Old 17-06-2008, 11:45   #8
Registered User

notorious's Avatar

Eu am monitor 990 (5.1) + sub activ, si sunt multumit de el. Sincer nu l-am folosit niciodata la puterea lui. Sunt si altele mult mult mai bune. Dar tinand cont ca eu l-am primit cadou de la sotie sunt super multumit de el. Cred ca il gasesti undeva la 1000 de ron. Mai adaugi un apli 5.1 SH cam la 600de ron si esti rezolvat. Asta daca nu vrei sa astepti si sa iti iei un apli nou. Sunt useri aici pe forum care vand aplificatoare SH bune sau erau cel putin. Si cativa dintre ei sunt de incredere. Salut si GL.

notorious is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 13:45   #9

Vantage's Avatar

Pana la urma am depasit putin bugetul si am luat http://www.avstore.ro/boxe/wharfedale-diamond-9-2/ si http://www.avstore.ro/receivere/harman-kardon-hk-3380/

Boxele se aud extraordinar, dau un sunet "plin", echilibrat comparativ cu vechiul meu sistem 5.1 entry level. De mentionat ca nu coboara in frecventa la fel de mult ca sistemele cu subwoofer (logic), deci aceste boxe nu sunt pt bubuiala.

Old 01-07-2008, 10:46   #10
Registered User

notorious's Avatar

Sa le folosesti sanatos. Parerea mea e ca trebuia sa mai pui niste cash si sa iei un ampli 5.1. Nu stii ce iti rezerva viitorul. Era mai simplu in viitor sa iti iei doar boxele si sa ai deja amplificarea.

Old 01-07-2008, 11:09   #11
Registered User

parerea mea e exact pe dos, amplif-urile 5.1 sunt, la aceiasi bani, mai slab calitativ, pe demonstrate. mai bine un amplif stereo clasic. sa le stapanesti sanatos. nu coboara asa in frecventa dar pe masura ce asculti ai sa vezi ca o toba suna a toba, nu a chestia aia de la subwoofer, care e o bubuiala sparta.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2008, 13:55   #12
Registered User

Poti sa iei ceva in genul asta ca boxe http://www.avstore.ro/boxe/cerwin-vega-ve-15/ si un amplificator stereo SH, mai ales ca vreo 6 milioane gasesti sigur ceva bun.

pulp@fiction is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2008, 19:57   #13

Vantage's Avatar

Multumesc

Quote:
Originally Posted by notorious View Post
Sa le folosesti sanatos. Parerea mea e ca trebuia sa mai pui niste cash si sa iei un ampli 5.1. Nu stii ce iti rezerva viitorul. Era mai simplu in viitor sa iti iei doar boxele si sa ai deja amplificarea.
Ai dreptate, mai bine as fi luat un amplificator 5.1, dar unul bun (si nou) este mai mult decat am dat eu pe boxe+receiver. Si deocamdata nu-mi permit.

Quote:
Originally Posted by Mandea
... sa le stapanesti sanatos. nu coboara asa in frecventa dar pe masura ce asculti ai sa vezi ca o toba suna a toba, nu a chestia aia de la subwoofer, care e o bubuiala sparta.
Asta am observat, si numai flacuri ascult de cand le-am luat

Old 02-07-2008, 15:43   #14
Registered User

Xp3rT's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
parerea mea e exact pe dos, amplif-urile 5.1 sunt, la aceiasi bani, mai slab calitativ, pe demonstrate. mai bine un amplif stereo clasic. sa le stapanesti sanatos. nu coboara asa in frecventa dar pe masura ce asculti ai sa vezi ca o toba suna a toba, nu a chestia aia de la subwoofer, care e o bubuiala sparta.
Perfect de acord cu ceea ce a zis Mandea. Mi-au trecut prin mana multe amplificatoare/receivere, de 10 ani de zile, inclusiv cele 5.1 care nu au nici pe departe un sound curat, clar si definit cum au cele clasice (mai ales statiile pe pe tranzistori, cunoscatorii stiu de ce) nu mai vorbim de alea pe lampi care sunt foarte scumpe. Am ramas la ceea ce se vede in semnatura. Desi suna bine si Denon si Marantz si Harman Kardon si anumite modele de la Technics (alea cu mosfeti AA si condensatoare electrolitice de tip TA KEH II cu miez de bambus) Onkyo si Nakamichi or Pioneer sau Sony (alea facute la ma-sa si ta-su in Japan, nu facaturi din Malaysia,Singapore sau mai nou C.E. (comunitatea europeana) etc, am ramas la Yamaha. Fiecare percepe sunetul intr-un anumit fel. Eu prefer sunetul natural, cald dar expresiv in acelasi timp, bine definit, cristal intr-un cuvant. Nu-mi plac alea care au sunetul agresiv sau artificial. 5.1 ca si sistem de boxe mi se par niste glumitze comparativ cu niste boxe sanatoase, clasicul 2.0. Nici intrumentele, nici vocea n-or sa sune in veci definit/clar/legat asa cum trebuie, pe un sistem de boxe sau statii/receivere 5.1.
AMD A64 X2 6400+@3200Mhz(16X200)||Thermaltake MaxOrb||Gigabyte GA-MA770-DS3||4X1GB A-Data DDR2-800+ Extreme Edition(4-4-4-11 CR2)||WDC-WD3200AAKS||Leadtek 8800GTS 640MB(Revision A3)@650/1560/2000||COMPRO V300 Standalone||Asus Xonar D2||LG FLATRON L1917S-SN||Logitech MX-3000 Laser||Case RaidMax XFORCE Black (2x120mm+1x250mm FAN)||Corsair VX450W||UPS Apollo-1065F 650VA ||UPS VMARK-650VP

Hi-Fi : Receiver Yamaha RX-450, Equalizer Sony SEQ-711, Speakers Sony SS-MF515

Last edited by Xp3rT; 02-07-2008 at 15:59.

Xp3rT is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2008, 17:44   #15
Registered User

notorious's Avatar

Quote:
Originally Posted by notorious View Post
Mai spun o data ce am zis si mai sus. Trebuia sa mai pui niste bani si sa iei un ampli 5.1. Nu am zis sa ia un domotec sau o cine stie ce balarie. Te pot contrazice si eu ca un sistem bun 5.1 + un ampli 5.1 bun dau clasa unui sistem stereo + ampli stereo. Intradevar amplificatoarele bune costa dublu de cat un sistem de boxe. Dar il cumperi si asta e. Boxele pe parcurs le poti schimba ptr simplul fapt ca sunt mai accesibile ca pret.

Plus ca omu nu dispunea de bani sa isi ia si receiver si equalizer sau cel putin asa zicea. Oricum fiecare is achizitioneaza in functie de buget, gusturi si ureche muzicala.

Old 02-07-2008, 18:13   #16
Registered User

la ce da clasa? la muzica in niciun caz, am mai avut discutia asta, muzica se asculta stereo si subwooferul nu are ce cauta la muzica. pt filme, da, merita. sa ai un sistem 5.1 foarte bun, pe care sa il pui cand asculti muzica in 2.0, iar merita. dar costa.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2008, 19:35   #17
Administrator

AIWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by pulp@fiction View Post
Poti sa iei ceva in genul asta ca boxe http://www.avstore.ro/boxe/cerwin-vega-ve-15/ si un amplificator stereo SH, mai ales ca vreo 6 milioane gasesti sigur ceva bun.
Si eu as recomanda acelasi lucru!

notorious ...nu te supara dar Mandea chiar are dreptate!
Depinde ce faci cu sistemul...care e procentul muzica VS film
Daca e mai mare in partea muzicii...da-mi voie sa-ti spun ca un sistem STEREO...e cel mai indicat!
Acum ceva ani am bagat 15 mil in cel mai performant sistem 5.1 de PC (era best of the best atunci) si FOARTE sincer...dupa ce am trecut de febra unui lucru nou in casa...muzica tot pe batrina statie stereo suna mai bine!

Rapeste-ti 20 de secunde din timpul tau sa salvezi onoarea gamerului roman ! Click aici si fii mandru !

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 19:52   #18
Registered User

La un sistem 5.1 e foarte greu sa se obtina un sunet liniar. Nu zic, poate la unul scump, da. Dar la astea de 10-15 milioane ma indoiesc. La fiecare exista diferente intre gamele de frecvente: fie prea mult bass, cazul vestitului Genius, pe care l-am si detinut o perioada de timp si cu bass-ul la jumatate dupa un sfert de ora ma durea capul, fie prea multe medii, sau prea putine inalte. Mi-aduc aminte ca ma enervasem la un moment dat si pusesem niste tweetere de masina pe Genius-ul ala . Problema e ca si daca iei un sistem 5.1 sau e la x .1 cat suporta amplificatorul, daca nu dispui boxele cum trebuie si le tii gramada iarasi e degeaba. Mie unul nu imi place sa aud ce nu exista de fapt, cazul frecventelor joase emise de subwoofer. Chit ca pierd nu stiu ce efecte sau alte "facilitati", o sa recomand oricand un amplificator stereo si o pereche de boxe, capabile sa duca eventual mai multa putere decat da amplificatorul, ca sa stai si linistit.

pulp@fiction is offline    Reply With Quote
Old 08-07-2008, 16:06   #19
Registered User

Am comandat un receiver onkyo tx-sr 605 7.1 si m-ar interesa un sistem de boxe magnat monitor 990 .As dori sa stiu daca in opinia voastra este o alegere buna si daca pt un buget de 1300 ron pot gasi ceva mai bun de atat?

SAMSONICS is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2008, 18:11   #20
Registered User

Doggfather's Avatar

Quote:
Originally Posted by SAMSONICS View Post
Am comandat un receiver onkyo tx-sr 605 7.1 si m-ar interesa un sistem de boxe magnat monitor 990 .As dori sa stiu daca in opinia voastra este o alegere buna si daca pt un buget de 1300 ron pot gasi ceva mai bun de atat?
in 1300 poti sa iei o pereche de 880 si una de 220

Doggfather is offline    Reply With Quote
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules