Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 25-06-2008, 17:13   #1
Registered User

KodiaK's Avatar

BluRay Player vs PS3

Dupa parerea voastra, ce ar fi mai bine sa folosesc pt a ma uita la filme. Player stand alone sau un PS3. Evident PS3-ul va fi folosit la greu si in jocuri. Daca iau player stand alone at s-ar putea sa iau Xbox360 pt gaming ceea ce inseamna costuri mai mici dupa aia pt jocuri (dupa modare).
Ma inteseaza in principal cam care ar fi limitarile playerului din PS3, sau ce poate face un player standalone si nu poate face cel din PS3.

KodiaK is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 17:32   #2
Registered User

Din cite am auzit, PS3 poate face cam tot ca player blu-ray, ceea ce multe playere de pe piata nu pot. Iar faptul ca te si poti juca e un avantaj de necontestat. Pe linga controler iti iiei si o telecomanda si ai 2 scule intr-una.

whitecat is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 17:40   #3
Registered User

KodiaK's Avatar

Daca chiar este asa atunci suna tentant. Cu jucatul e mai nasol ca dau 250 roni pe un joc, in loc de ~5Roni cat as da in cazul Xbox360

Old 25-06-2008, 17:45   #4
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Playerul BR din PS3 e în mod paradoxal unul din cele mai bune BR playere de pe piata, cu un upscaling de DVD (adica SD) excelent. Deci dpdv al calitatii, ai deja raspunsul la întrebare. Apoi, nu are limitare, dimpotriva, multe playere stand-alone concurente de la Sony au limitare, ceea ce e hilar. PS3 e upgradabil la formatul BR 2.0 în timp ce majoritatea playerelor stand-alone vor ramâne 1.1

EMI is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 17:56   #5
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Playerul BR din PS3 e în mod paradoxal unul din cele mai bune BR playere de pe piata, cu un upscaling de DVD (adica SD) excelent.
e cumva si region-free (sau exista vreun hack)?

k-man is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 18:06   #6
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Nu am întâlnit vreo referinta în acest sens, deci în principiu nu. Daca aparea, ar fi fost bomba zilei.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 18:36   #7
blu ray

novi's Avatar

Nu este region free dar in schimb sunt destule filme blu ray care sunt REGION FREE si poti sa le cumperi din USA la pret foarte bun!Lista cu diferite filme blu ray region free o gasesti AICI!

novi is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 21:47   #8
Registered User

Quote:
Originally Posted by novi View Post
Nu este region free dar in schimb sunt destule filme blu ray care sunt REGION FREE si poti sa le cumperi din USA la pret foarte bun!Lista cu diferite filme blu ray region free o gasesti AICI!
super, nu stiam asta! probabil doar cele mai recente release-uri sunt inca codate pe regiuni...

k-man is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 22:17   #9
blu ray

novi's Avatar

Nu neaparat!Unele sunt codate altele nu!Cele care sunt codate le poti gasi si in EU care merg pe varianta de PS3 din EU!

novi is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 22:38   #10
Registered User

nneamtzul's Avatar

Apropo

Stie cineva vreun model de bd player care sa stie 1080p,mai ieftin decit samsung p1400 ,care e vreo 1000 ron?

nneamtzul is offline    Reply With Quote
Old 25-06-2008, 22:55   #11

mobutu's Avatar

DMP-BD30 de la Panasonic a ajuns la noi pe la 1400 RON, TVA inclus.
http://www.panasonic.ro/Produse/Blu-ray-player/Dmp-bd30/653.html

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 13:41   #12
Registered User

Quote:
Originally Posted by nneamtzul View Post
Stie cineva vreun model de bd player care sa stie 1080p,mai ieftin decit samsung p1400 ,care e vreo 1000 ron?
Toate playerele Blu-Ray stiu 1080p, ar fi culmea sa nu stie. Mai ieftin decat acel model de Samsung nu cred ca vei gasi.

In alta ordine de idei, PS3 e foarte bun ca player Blu-Ray prin HDMI, dar nu poate fi comparat cu un player stand-alone la upscaling, sau la redarea unui disc Blu-Ray prin iesirea pe componente.
Core 2 Duo E8400 with ZEROTherm BTF-90 on EVGA nForce 780i TriSLI - Black / Asus 8800GTX - Black PCB / 2 x 2GB Patriot Extreme Performance - Black / Powered by OCZ600SXS StealthXstream Quad-Rail, 600W / Samsung Peripherals Zen Edition Black / Grundig Vision II 32" (Courtesy of Grundig Factory in Vienna) - Black / X-Fi Xtreme Audio PCIEx / Asus PW191A Black / Fuck the rest

Andi is online now    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 14:26   #13
Registered User

KodiaK's Avatar

Mersi de raspunsuri. Se pare ca o sa merg pe un PS3 atunci. Banuiesc ca nu se poate hackui cumva sa citeasca si mkv-uri :P

Old 26-06-2008, 14:42   #14
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Ba chiar se poate din ce am citit pe undeva - nu mai stiu exact unde.

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 15:56   #15
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cosmin_C View Post
Ba chiar se poate din ce am citit pe undeva - nu mai stiu exact unde.
Nu se merita sa-ti instalezi linux pe el doar ca sa vezi mkv-uri.

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 16:09   #16
Registered User

nneamtzul's Avatar

da culmea

[quote=Andi;38495793]Toate playerele Blu-Ray stiu 1080p, ar fi culmea sa nu stie. Mai ieftin decat acel model de Samsung nu cred ca vei gasi.

da nu eram sigur ca stiu toate 1080p,spre exemplu un toshiba hd player(dar e alt format nu e blu ray)stia doar 1080i,si m-am gindit sa nu fie si la unele bd la fel

nneamtzul is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 23:00   #17
Pinguis quod tumidus

Nu se poate "hackui", mkv-urile trebuie convertite. Dureaza dar rezultatul e ok daca urmezi procedura corecta. Linux nu am incercat deocamdata, dar sunt oameni care au obtinut rezultate decente insa Linuxul nu are acces la tot hardware-ul PS3, e rulat in mod hypervizor si sunt destule functii hw la care nu poti "ajunge" cam orice ai face.

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 23:53   #18

mobutu's Avatar

Playere albastre region-free:
www.bluraymods.com

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2008, 22:07   #19
Registered User

Quote:
Originally Posted by Andi View Post
In alta ordine de idei, PS3 e foarte bun ca player Blu-Ray prin HDMI, dar nu poate fi comparat cu un player stand-alone la upscaling, sau la redarea unui disc Blu-Ray prin iesirea pe componente.
Din pacate nu e asa (sau din fericire?). La upscaling e cunoscut ca fiind printre cele mai bune. Eu am luat PS3 ca player in urma review-urilor citite pe net (nu ma intereseaza jocurile). Pt a ajunge la calitatea PS3 un player standalone costa prea mult.

whitecat is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2008, 09:02   #20
Registered User

Cred ca se face o confuzie PS3 este foarte bun ca player BR , practic se poate considera, chiar daca suna ciudat, cel mai bun player BR avand rezerve sa treca la profil 2.0 din update firmware, treaba imposibila pentru playerele existente.
Pana acum nimeni nu a gasit defecte la redarea BR in nici un benchmark sau la o simpla vizionare normala.
Partea cu redarea DVD este complet o alta mancare de peste.
La capitolul asta PS3 sta prost, fiind sub un player dvd de categorie medie cu multe probleme atat pe deintelacing cat si core:
"The PS3 has no film-based de-interlacing support. It is essentially locked in video mode the entire time, so as the cadence changes, resolution is compromised. This is pretty much unforgivable at this stage in the game and embarrassing compared to every other DVD player I’ve tested from Sony."
"The PS3 allows you to select from two separate color spaces via HDMI: RGB and YCbCr. Neither of them passes below black information, so head and toe room are clipped. There is also some minor pixel cropping with DVD playback (BD playback had no pixel cropping"
Si concluzia: "It is a shame that Sony put so much work into the PlayStation 3 in some areas but not in DVD playback"

florica is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules