Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 01-07-2008, 10:27   #1
Registered User

KodiaK's Avatar

TV conectat la laptop.

Am un TV Panasonic 32LZD85F si vreau sa il pun pe un laptop Dell Vostro 1500. Din pacate laptopul nu are HDMI out asa ca conectarea s-a facut prin cablu VGA. Laptopul are rez de 1680x1050, iar TV de 1920x1080.
Singurul mod in care am reusit sa am o imagine functionala pe TV este in modul clone setat din nView (pl video este 8600M GT) si modul Laptop+analog display (Fn+F8) setat din laptop. Daca incerc sa setez analog display only de pe laptop (Fn+F8) nu am imagine nici pe laptop (logic) dar nici pe TV. Daca incerc DualView din nView am un desktop extins pe TV, adica am wallpaperul si nimik altceva, in schimb pot sa ma plimb cu mouse-ul pe TV. Insa daca deschid un film sau un joc nu pot sa le fac sa mearga pe displayul secundar (adica TV-ul). Ruleaza numai pe laptop iar pe TV am in continuare wallpaperul din windows.

Deasemenea am constatat ca rez maxima pe care o pot da TV-ului este 1280x1024.

Se poate face cumva ca sa am display exclusiv pe TV cand vreau (adica analog display only din laptop - Fn+F8) la rez care o doresc eu (adica 1920x1080)?
Este cumva de vina conectarea VGA? Oare nu poate mai mult TV-ul din cauza asta?

KodiaK is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2008, 14:01   #2
Registered User

as fi si eu interesat de aceasta problema - de ce ar fi nevoie pentru a conecta laptop-ul la tv ...in ideea de a ma juca sau a vedea filme pe tv? mentionez k vreau sa iau un tv cu plasma si probabil un laptop care sa aiba si blue-ray ...inca ceva, dak laptop-ul are B-R, e suficient sa vad filme sau mai am nevoie de ceva?( sau :se pto vedea filme de pe discuri B-R cu ajutorul unui astfel de laptop?- ca exemplu , ma gandesc la acer-ele acelea de la emag si nu numai.

maxxhl is offline    Reply With Quote
Old 07-07-2008, 16:46   #3
Registered User

KodiaK's Avatar

Ideal ar fi sa iti iei laptop cu HDMI si sa il conectezi prin aceasta iesire cu TV (evident TV-ul sa aiba HDMI in :P ). Eu am conectat laptopul cu un cablu VGA (adica D-SUB la ambele capete) si am rulat un film FullHD foarte OK. Eu nu am reusit insa sa setez la TV rez mai mare de 1280x1024, si nu reusesc sa imi dau seama de ce. Filmul insa se vedea foarte bine.

Vezi ca nu iti trebuie neaparat laptop cu Blu-Ray player. Nici nush cat de dezvoltata este piata de filme HD la noi.

PS: Vezi ca, la mine la TV cel putin, pe intrarea PC nu am decat 2 optiuni de aspect (16:9 si 4:3). Pe HDMI cred ca ai mai multe optiuni de aspect, si ai sa ai nevoie. Un film 16:9 eu l-am vauzt pe o banda cam 1/2 din inaltimea monitorului (aveam 2 benzi negre sus + 2 jos). Filmul nu vroia sa ia inaltimea TV-ul, si cred ca din cauza intrarii. Daca eram pe alta intrare cred ca aveam mai multe optiuni de aspect si puteam sa il aranjez altfel.

KodiaK is offline    Reply With Quote
Old 15-07-2008, 16:41   #4
Registered User

mersi pt raspuns. nu tin neaparat sa iau un laptop cu blue-ray, dar vreau unul cu placa video buna, sa ma mai joc pe el. acer-ele alea au placa buna si au si b-r, la un pret rezonabil.problema e ca acer-ul de 15" nu are hdmi...o sa iau unul cu ecran mai mare, doar pt ca are hdmi... problema e ca diferenta de bani e de 3-400 euro.in fine, mai urmaresc forumul, poate mai aflu cate ceva. de curiozitate, ce laptop ai?

maxxhl is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules