Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 30-07-2008, 17:29   #1 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Exclamation Sfat alegere camera HD de buzunar

Vreau sa imi cumpar, pt vacante, pt lucrul la lumina buna 99% o camera mica, de buzunar, cu card. VReau HD, sa urmaresc inregistrarile pe TV full HD de 40". Probabil nu voi edita niciodata inregistrarile. Prefer comoditatea, fiabilitatea si dimensiunea cardurilor de moemorie in pofida compresiei mai mari.

Totusi vreau sfaturile voastre in alegerea modelului. Eu m-am oprit la 4 modele, poate scoateti in evidenta plusuri si minusuri ale fiecaruia, sau poate avti filmulete facute cu ele, caci nu prea am gasit sample-uri. Propuneti si alte firme/modele. Important este sa fie relativ mici. Sunt de apreciat si functii manuale de WB, focus, expunere.... nu ma sperie asa ceva

Canon HF 100 sau HF10 ? http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=16186
Sony HDR-CX7 ? http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/...52921665089063
sau si mai portabile:
Sanyo Xacti HD 1010 ? http://www.sanyo-dsc.com/english/pro...010/index.html
Sony HDR-TG1 ? http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/...52921665400969

In cca o saptamana plec in vacanta in Austria, Viena - daca am vre-un avantaj, pot cumpara de acolo, eventual poate cunoasteti un magazin specializat sa ma trimiteti la fix.

Last edited by Mir; 17-08-2008 at 23:14.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 01-08-2008, 22:14   #2 (permalink)
Registered User

Mir, decat CX7 clar mai bine CX12. Are aceeasi calitate ca SR11/12 (cea mai buna din clasa, head to head cu HF100/10) si aceleasi controale manuale (rotita cam dial, nu e ring dar totusi). Un thread ar fi http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1052782

Sanyo nu as lua, review-urile mai serioase spun de problema pixelarii (compresie mare+encoder nu foarte bun), lipsa stabilizare optica.
TG1 sau TG3 e sexi/cool, dar nu are stabilizare optica si calitatea e clar mai slaba decat la CX12 sau SR12. Atat CX12 cat si TG1 mai au un dezavantaj: scriu pe memory stick...

Canon e super ok, ceva mai slaba la portabilitate si o idee mai slaba la lowlight decat CX12. Nu are vizor nici dial manual (vizor nu are decat SR12), dar scrie pe SD (clasa minim 4). Calitatea asamblarii e ceva mai slaba decat Sony.

Eu unul am fost in mare dilema cu camera. Insa cand am calculat cat costa diferenta de capacitate intre HF100 si SR11 (care e cu HDD de 60GB) nu am mai stat pe ganduri. Plus cam dial si vizor... cred ca e best bet la prosumer, inclusiv la manevrabilitate (pica excelent in mana). Am filmat jeturi de apa close-up si nu am vazut nici un singur artefact!
Evident, nu am cumparat de la Sonycenter, pretul fata de online e mai mare cu 6mil...
Insa nu e de buzunar.

Vezi ca treaba cu ergonomia e destul de critica, e important sa apuci sa tii camera in mana. Eu astept de 4 ani camera, tot am citit review-uri (camcorderinfo e best) si forumuri, pana sa astept ceva care sa nu fie pe caseta si cu calitate buna.

Later. Eu am fost in SUA si nu a fost o afacere sa cumpar de acolo. Aici am cumparat pe firma, deci am dedus TVA si alte impozite. Toate ghesefturile in strainatate nu sunt la magazinele retail ci la cele online...

han solo is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2008, 08:56   #3 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

la CX 12, nu e cam dubios "10Mpix" si senzorul mai mic ? cum poate sa fie mai buna ? Exista undeva sample-uri comparative ? mai ales la lumina redusa ? sau un grafic cu nivelul de zgomot, ca la aparatele foto ...

Cu HDD nu vreau, indiferent daca e mai ieftina, din cauza fiabilitati. Poate mai cade, poate mai filmez in alergare ...nu vreau sa stric HDD-ul instant...

Old 02-08-2008, 11:28   #4 (permalink)
Registered User

Senzorul mai mic la CX12? E acelasi senzor ca SR11/12.
Vezi link USA sau link Sony Ro (in Europa modelul e CX11e).
Imaging Device : 1/3" ClearVid™ CMOS sensor (with Exmor™ technology)
Pixel Gross : 5660K
Ala cu 10mpx e foto interpolat.
La CX12 inca nu este review, dar are exact acelasi senzor ca SR11/12
Review camcorderinfo.
HDD-ul e Toshiba, rezista la socuri mai bine decat camera. Plus ca dupa garantie se poate inlocui usor (e model de 1.8" ca la Ipod). Dar evident e mai putin rezistent decat mediul flash si in general TG3 cred ca e mai rezistenta decat SR11.
Sample gasesti pe Vimeo (cautare dupa tipul camerei) desi sunt recompresate, sau in original pe avforums si avsforum. Nu vei gasi grafice ca la camere foto, nu exista un site ca Dpreview.

LE: si evident ca la modelele cu HDD (SR11, HF10) poti inregistra si pe flash (MS sau SD). TG3 la Sonycenter era mai scump decat SR11 la Emag...
Un site interesant de teste comparative, daca stii germana (daca nu se poate traduce dar destul de dificil) e http://www.camcorder-test.com/
La poze sa nu te astepti la minuni. Sunt slabe rau la Canon si destul de slabe la Sony

Last edited by han solo; 02-08-2008 at 11:43.

Old 02-08-2008, 11:53   #5 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

da, zic fata de cel de la CX7 care este de : 1/2.9" ClearVid CMOS ( la CX11 si 12 este 1/3,1" ), lar la Canon HF si mai mic putin, 1/3.2" ...
apoi...am avut pe mana mai multe deviceuri cu HDD Toshiba de 1,8" si mi s-au stricat cateva ...asa ca nu mai am incredere. Unul in tinpul functionarii la o cadere de la cca 25cm ...au aparut Bad-uri, asa ca nu mai risc hdd mecanic in ceva portabil, mai ales asa de mic.
In plus, cum ziceam, imi convin SD-uri, la 150 lei 16GB nu mai e o problema pretul totusi...si am in ce sa le salvez cand se umplu.... Din pacate la Sony asta e nasol, ca MS este mai scump sensibil fata de SD...

Merci pt ultimul link ! vad ca au capturi, am sa le compar.

Old 02-08-2008, 13:42   #6 (permalink)
Registered User

CX7 e a doua generatie de la Sony, CX12 si SR11/12 sunt a treia. Primele generatii aveau probleme mari de zgomot chiar si la lumina buna. A treia generatie a preluat tehnologiile Exmorr si Bionz din gama profesionala si rezultatele sunt mult mai bune chiar la dimensiune mai mica.
Ca idee, daca ai PS3, fluxul de lucru/backup e extrem de simplu la AVCHD, in special la Sony. Anume, se recomanda carduri de 4GB pe care le poti face backup direct pe DVD (stiu ca si asta e cu cantec ca fiabilitate in timp) apoi le poti citi direct cu PS3, fara transcodari and stuff. Iar calitatea e net superioara unei redari cu PC-ul...
Pe 4GB intra cam 25min de filmare la calitate maxima...

Old 04-08-2008, 12:54   #7 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

ok, am inteles, deci ma orientez spre Sony CX12

Old 17-08-2008, 23:15   #8 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

dupa sfaturile primite m-am oprit in final la Sony SR11. Maine o achizitionez si revin cu impresii.

Old 18-08-2008, 01:43   #9 (permalink)
Registered User

Mir, cu ce pret ai gasit-o ?

astral2k is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2008, 09:30   #10 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

la emag cu 3700 lei

Old 18-08-2008, 11:16   #11 (permalink)
Registered User

bun, de acolo planific sa o iau si eu
Ce geanta recomandati pt camera SR11 ?
Si inca ceva pozele facute au EXIF (informatii cu data, ora si detalii fotografiere) ?

Old 18-08-2008, 11:23   #12 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

acum ma duc sa o ridic de la emag. e un singur exemplar...l-am rezervat
o sa revin cu detalii dupa-amiaza.

Old 18-08-2008, 17:19   #13 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Gata, am luat camera. sunt foarte incantat de imaginea video. La foto....nu prea are cum sa ma incante pe mine ...caci am cu ce sa compar....recomand utilizarea rezolutiei la foto de 2Mpix ( 1600 x 1200 ), cea de 6...7...10 Mpix arata interpolata indoielnic

Da, pozele au EXIF cu toate datele in ele

Nu stiu ce geanta sa recomand, caci eu o sa o port intr-o geanta mai mare, impreuna cu aparatul foto si alte accesorii.

Acum incep intrebarile mele.

1. Ce soft de editare video sa folosesc ? Care vede AVCHD full HD ? Cumva vreo versiune de Adobe premiere ?

2. Ce lampa suplimentara sa achizitionez ? Pe catalogul cu accesorii din cutia camerei sunt recomandate vreo 4 ( HVL-10NH - cu acumulatori AA, HVL-HL1, HVL-HFL1 - si cu blitz , HVL-HIRL - acesta din urma are si infrarosu pt nightsoot )

Old 18-08-2008, 17:56   #14 (permalink)
Registered User

Felicitari Mir!

Poti sa postezi cateva poze la 2,6,7,10 Mpix sa vedem cum se vad ?

Apropo, esti sigur ca ai luat ultima bucata ca pe site la ei scrie ca e in stoc (cel putin 3 bucati...) ?

Old 18-08-2008, 20:46   #15 (permalink)
Registered User

Sa fie intr-un ceas bun!
Foto nu se compara nici cu ,,banalul" meu T30, din punct de vedere al calitatii. Recomand insa rezolutia de 7MP, e putin interpolata fata de cei 5MP, dar e direct accesibila din butonul foto (e format wide, nu trebuie sa comuti la modul foto).
AVCHD full HD cam vad toate cica. Chestia e daca stiu sa faca 2 chestii:
1. procesare directa AVCHD full HD, fara trecere prin codec intermediar. E o chestiune de bun simt sa eviti transcodarile, chiar daca firme mari ca Apple spun ca au un megacodec (dupa care trebuie sa revii la AVCHD).
2. Smart rendering, daca faci doar join de clipuri sau operatii simple sa nu-ti faca reencoding.
La primul punct pica destul de multe softuri noi, Premiere, iMovie, Pinnacle Studio 12, Ulead...
Recomandabil de toti pro e Sony Vegas, ultima varianta evident.
La al doilea punct sunt doar doua softuri care stiu (cu buguri cu tot) si care satisfac si pct. 1: Cyberlink PowerDirector (doar ultimul build) si Nero PowerVision (recomandat).
Linkuri interesante: DVInfo si AVSForum.
Remember: setarea de autoslowshutter scade frame-ul pana la 1/30s. Poate sa fie buna in anumite conditii, atentie la panningurile rapide...
Si o alta recomandare: am citit ca pentru interioare, nu doar camera asta, dar cam toate (inclusiv pro) au focus-ul discutabil. Recomandarea e sa-l pui pe manual pe infinit si pe widest, cat timp nu intra in raza focala (scuze de termen, sunt noob) nu ai probleme de focalizare. Chestia citita de la un meserias de pe DVInfo, valabila cica si pt. aparate foto...

Old 18-08-2008, 21:11   #16 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

astral2k, merci !
am sa postez maine foto la toate rezolutiile, de pe trepied, insa zic ca nu are rost, e mai slaba decat un aparat foto de 250...350 lei la acest capitol.
Asa mi-au zis cei de la e-mag, ca era ultima sigilata, ca am cerut in mod expres sigilata, si am verificat cand am luat-o... Poate au mai adus intre timp de la importator, nu stiu...

han solo, merci frumos de lamuirile cu softul, da, vreau doar chestii simple, de unit clipuri, de taiat clipuri, cam atat ...pt inceput. Am sa caut Sony Vegas.
Am vazut treaba cu framerate-ul care scade la lumina slaba cand trec prin umbre , tocmai voiam sa caut in meniuri sa vad de unde dezactivez.

Merci si de sfatul cu focusul, dar il stiam, de la foto, de la aparatele cu senzor mic, unde indoor mai bine lasi pe manual focus undeva pe la 5...8m, nu chiar infinit, si este totul ok daca nu filmezi/pozezi ceva mai aproape de 1m or so
Oricum autofocusulfocusul e destul de rapid, si daca nu iti tremura mana sa zapacesti camera se caleaza destul de repede incat sa nu fie deranjant.

Iar pe lumina buna, afara, chiar pana pe inserat este extrem de curata imaginea, nici nu-mi vine sa cred, am redus shapeningul TV-ului ( LCD full HD ) caci era exagerat si imaghinile arata extrem de natural.

Intre timp caut un cablu mini DVI, am gasit aici , dar sunt din Craiova : http://www.adelaida.ro/product_info....fe823424be15cd
Daca stiti la alte firme la preturi umane....

Old 18-08-2008, 21:52   #17 (permalink)
Registered User

Multumesc pentru lamuriri.

han-solo, tu ce geanta folosesti pentru camera ?

mir, pentru un cablu hdmi mini vezi aici :
http://www.e-tc.ro/articol/203/29216...06_belkin.html
http://www.price.ro/index.php?sectio...aLa=&x=-1&y=-1

Old 18-08-2008, 23:29   #18 (permalink)
Registered User

astral2k, mie mi-a venit la promotie de la emag cu geanta originala sony.
mir, ala e pret nu uman, ci foarte bun! Cablu de 10m, mini Hdmi, mersi de link!
La SonyCenter cand am intrebat era pe la 2,6mil!!!

Revin la chestia cu softul, vezi ca Vegas nu stie smartrendering si iti face render la tot, chiar daca faci un banal cut/join. Din pacate chiar n-am avut timp, o sa caut sa cobor ultimul Nero de evaluare (ala cica e cel mai bun pentru lipiri de clipuri). Diferenta e de la cateva ore la cateva minute...
Tot din linkurile de pe DVinfo, cica e bine pe inserat sa faci expunerea pe modul twilight. Motivul e ca doar asa poti restrictiona gain-ul la 9db, altfel creste destul de mult (oarecum anormal, am filmat pe inserat un meci de tenis de camp, cu ochiul liber nu prea vedeam mingea, cu lcd-ul camerei o vedeam perfect dar parca prea se lumina totul).
Chestie iar valabila oarecum si la foto, uneori poate nu-ti convine sa se lumineze prea mult imaginea.
Insa din cate spune aici daca dai in mod twilight nu poti face manual WB si la interioare cica mai trebuie corectat.

O ultima chestie. Credeam ca PowerDVD e master player of AVCHD. Da, la clipurile astea foloseste accelerare HW (am 8600GTS) si in loc de 30%CPU pe un Q6600 cu CoreAVC/MPC am 1%. Dar am constatat ca panurile orizontale il cam deranjeaza si de cand am facut update de drivere... e naspa. Daca dezactivez accelerarea HW miscarea e MULT mai fluida. Concluzia e ca daca redai pe un PC material HD, asteapta-te la tot felul de cretinatati/setari/rezolutii/deinterlacing, etc.
PS3 scrie pe mine... e urmatoarea achizitie. Ar mai fi si PopcornHour, dar calitativ e mai bun PS3 (cred).

Old 19-08-2008, 00:17   #19 (permalink)
Registered User

Quote:
mie mi-a venit la promotie de la emag cu geanta originala sony.
poti sa-mi spui care model de geanta, si daca e ok pt camera, incarcator si alte accesorii.

Old 19-08-2008, 09:22   #20 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

han solo, da, am descoperit si eu ieri seara treaba cu Twilight, reduce expunerea la nivel normal pt a arata natural si , impresionant, scade nivelul de zgomot ENORM ! , practic devine inzesizabil pe filmerile noaptea, la lumona redusa. Excelent ! Ar fi fodt bine ca acesta setare sa existe in mod independent, ca la camerele mai pro, dar e bine si asa, o sa ma joc si cu compensarea expunerii automate sa vad ce rezultate obtin.

Am vazut ca frace destul de bine WB-ul la interioare, nu ies rosii imaginile pe lumina calda, imi place.

Revenind la playere, o sa incerc si eu diverse variante software, insa hardware, nu as vrea sa ma opresc la PS3, caci nu vreau sa bag pe discuri filmarile, momentan, cred ca o sa iau inca un HDD de 500 sau 750 GB, si m-as orienta catre un player Popcorn hour sa Tvix
Iarasi, aici trebuie sa studiez care e mai potrivit...

Acum plec la magazinul Vitacom sa vad daca gasesc cablu mini HDMI.

Inca o intrebare separata, fara alte montaje, cu ce soft pot sa convertesc din 1080 in 720p ( 1280 x 720 ) pentru vizionarea pe calculatoare ceva mai slabe si pe TV-uri HD ready ( 1366 x 768 ) ?

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules