Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-09-2008, 12:13   #1 (permalink)
Registered User

enderlabs's Avatar

Receiver AV - Raport Pret/Calitate

Salutare,

Am nevoie de sfatul vostru pentru cumpararea unui sistem audio-video pentru un apartament. Ma gandeam sa-mi cumpar un Receiver AV + 5 boxe.

Pentru receiver cred ca un raport pret/calitate ar fi

Onkyo TX-SR606 (black) -

Pentru cabluri m-am hotarat la :
Eagle Cable Cablu boxe Calypso II 2.5
iar pentru boxe....habar nu am. Poate ma ajutati voi.

Ce spuneti de receiver ? Este ok ? Recomandati altul ?

Astept sfaturile voastre.....

10X

enderlabs is offline    Send Message via Google Talk to enderlabs Reply With Quote
Old 04-09-2008, 05:31   #2 (permalink)
Registered User

globulet's Avatar

Quote:
Originally Posted by enderlabs View Post
Pentru cabluri m-am hotarat la :
Eagle Cable Cablu boxe Calypso II 2.5
iar pentru boxe....habar nu am. Poate ma ajutati voi.

Ce spuneti de receiver ? Este ok ? Recomandati altul ?

Astept sfaturile voastre.....

10X
recieverul este decent(ok) iar cablul ala(de boxe..) daca nu il folosesti la boxe atunci il folosesti la ce...??

globulet is offline    Reply With Quote
Old 04-09-2008, 10:56   #3 (permalink)
Registered User

enderlabs's Avatar

Am nevoie si de boxe.....Dar nu m-am hotarat inca.

enderlabs is offline    Send Message via Google Talk to enderlabs Reply With Quote
Old 08-09-2008, 14:40   #4 (permalink)
Registered User

globulet's Avatar

pai ala e de boxe...cablul pe care tu il arati acolo in link e de BOXE

globulet is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2008, 16:10   #5 (permalink)
Registered User

Hawkie's Avatar

Am de vanzare 2 boxe Technics SB-M300 daca te pasioneaza...

Hawkie is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2008, 18:26   #6 (permalink)
Registered User

nneamtzul's Avatar

pentru boxe

Quote:
Originally Posted by globulet View Post
pai ala e de boxe...cablul pe care tu il arati acolo in link e de BOXE
din ce am inteles eu omul de boxe nu s-a hotarit inca ,nu de cabluri pt boxe,el cind scrie"iar pentru boxe nu m-am hotarit"se refera la boxele in sine,nu la cabluri pentru boxe

nneamtzul is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2008, 23:59   #7 (permalink)
Registered User

tzur's Avatar

N-ai zis ce buget vrei sa aloci in total si pt boxe.

Vrei cu 2 standfloor sau cu 2 bookshelf pe fatza ?

Oricum, sa-ti recomand cate ceva chiar si fara aceste info:

Varianta 1: ieftin si ...... ok

1.a: Magnat 220 x 4 + Magnat 210 centru ( eventual + subwoofer magnat) - pret cam 850ron fara subwoofer care e optional

1.b: Magnat 880 x 2 + Magnat 220 spate + Magnat 210 centru - pret 7mil + 1.75mil x 3 aprox 11 mil

La Magnat in gama asta cele mai laudate sunt 220-urile, au un sunet care nu-l gasesti decat la boxe mult mai scumpe (dublu). Restul sunt ok dar nu geniale. Ar fi o idee sa-ti iei doar 5 x 220.

Varianta 2: Seria entry din ori ce brand din urmatoarele: Tannoy, PSB, Monitor Audio, Dali, Wharfedale si ar mai fi cateva. Cu oarecare rezerve Jamo. Nu JBL, nu Yamaha, nu Pioneer, nu Sony. Deja boxele din categoria asta te-ar duce la 12-15mil standfloor-uri, 5mil centrul, 5-9mil spatele.

Varianta 2.5 ar fi niste branduri si mai bine cotate, tot seria intro: B&W, Triangle, Elac, Epos si mai sunt. Dar deja sari de mia de euro la acest nivel.

La cota inferioara de pret, mai jos decat varianta 1 (pana in 11-12 mil) mai poti gasi mai greu un set Jamo S406 + centru si sateliti micuti, eu am dat pe ele 3.5 mil in metro la super promotie, asa normal le gasesti pe la vreo 7.

La mai putin nu merita sa te bagi.

Si, f important, ia-ti macar centrul cu boxele fatza din acelasi brand aceeasi serie.

Sa zici ce te-ai decis si cum suna.

Succes .....

tzur is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2008, 15:15   #8 (permalink)
Registered User

mokanel65's Avatar

magnat 210/220 sunt niste pocnitori...dupa parerea mea, bineinteles...am avut in probe 2x220 plus centrul, nou noutze, se aud ingrozitor.

mokanel65 is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2008, 21:03   #9 (permalink)
Registered User

supermanreturns's Avatar

@enderlabs vezi ca receiverul nu are AAC...
_

supermanreturns is offline    Reply With Quote
Old 26-09-2008, 13:19   #10 (permalink)
Nick anterior: gyby

wraith's Avatar

@enderlabs vezi ca cel mai important element dintr-un sistem HiFi sunt..Boxele(sper ca sunteti de acord cu mine).. de ce:
-pt ca degeaba ai super scula de preamplif / amplif / receiver daca tu ai niste trancoate de boxe de carton. Mai degraba iti iei un amplif un pic mai slabut si iti iei un set de boxe de calitate care sa redea sunete clare si cat mai aproape de realitate. eu zic sa nu te grabesti, exista firme in bucurest care fac auditii cu sculele care le au la vanzare si te poti duce sa asculti mai multe tipuri de boxe / amplifuri etc.

Vreau sa te intreb..esti sigur ca pt un apartament nu e prea mult un sistem 4.1/5.1 ?
ma gandesc ca sunt boxe ca : warfdale, monitor audio, tannoy, PSB(care au game de pret diferite dar ne permit si noua muritorilor de rand sa ne bucuram de sunete de calitate) --si eu personal cred ca un 4.1/5.1 nu se merita intr-un apartament de bloc de 12-16 metri patrati (intr-o vila da!) . Asa cum am spus si in alte posturi, conteaza dimensiunea camerei, aranjamentul boxelor, genul de muzica pe care il asculti, etc etc.
Insa cel mai important lucru este ca singura care decide pana la urma este "urechea" daca nu asculti inainte sa iti faci o idee degeaba cauti pe net review-uri si sfaturi....

wraith is offline    Reply With Quote
Old 28-09-2008, 02:28   #11 (permalink)
Registered User

enderlabs's Avatar

Quote:
Originally Posted by wraith View Post
@enderlabs vezi ca cel mai important element dintr-un sistem HiFi sunt..Boxele(sper ca sunteti de acord cu mine).. de ce:
-pt ca degeaba ai super scula de preamplif / amplif / receiver daca tu ai niste trancoate de boxe de carton. Mai degraba iti iei un amplif un pic mai slabut si iti iei un set de boxe de calitate care sa redea sunete clare si cat mai aproape de realitate. eu zic sa nu te grabesti, exista firme in bucurest care fac auditii cu sculele care le au la vanzare si te poti duce sa asculti mai multe tipuri de boxe / amplifuri etc.

Vreau sa te intreb..esti sigur ca pt un apartament nu e prea mult un sistem 4.1/5.1 ?
ma gandesc ca sunt boxe ca : warfdale, monitor audio, tannoy, PSB(care au game de pret diferite dar ne permit si noua muritorilor de rand sa ne bucuram de sunete de calitate) --si eu personal cred ca un 4.1/5.1 nu se merita intr-un apartament de bloc de 12-16 metri patrati (intr-o vila da!) . Asa cum am spus si in alte posturi, conteaza dimensiunea camerei, aranjamentul boxelor, genul de muzica pe care il asculti, etc etc.
Insa cel mai important lucru este ca singura care decide pana la urma este "urechea" daca nu asculti inainte sa iti faci o idee degeaba cauti pe net review-uri si sfaturi....
Perfecta dreptate ai. Spatiul de auditie are cam 28 mp, si este intr-un apartament.

Dupa ce am auzit un set de MA BR5 si MA BR6 m-am hotarat sa nu fac rabat (prea mare) la pretul boxelor.
Asa ca as vrea sa ma decid intre Focal Chorus 700 si Monitor Audio Bronze (poate chiar Silver pe fata). Tu ce ai alege ?

Old 28-09-2008, 11:50   #12 (permalink)
Registered User

samsung710n's Avatar

parerea mea....uitate si la receivere SH, deoarece cu 5-6 mil poti sa iei unu asemanator cu ala.....cablu pt boxe gasesti la Hornbach, iar boxe....trebuie sa te incante pe tine.....sh mai greu, ca pot fi hartonite la greu...
Conroe E6420@3200, Asus P5N-E-SLi 650i, 2x1024 ddr2 800 mhz Corsair dhx, placa video GIGABYTE 8800 GTS 512(G92),(13.000 pct 3dmark06), 750+250+250+160+80+120+120 GB hardiscuri, DVD-RW ASUS,DVD-rom Toshiba, rack pt harduri, CREATIVE AUDIGY 2, SAMSUNG 710n si altele...

samsung710n is offline    Reply With Quote
Old 28-09-2008, 22:36   #13 (permalink)
Nick anterior: gyby

wraith's Avatar

Br5 sunt bune dar depinde cum le asezi in camera pe lungime sau pe latime

wraith is offline    Reply With Quote
Old 05-10-2008, 21:53   #14 (permalink)
Registered User

Ce receiver imi recomandati:denon 2809 sau onkyo 806? Va multumesc

lucian27b is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply