![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Receiver AV - Raport Pret/Calitate
Salutare, Am nevoie de sfatul vostru pentru cumpararea unui sistem audio-video pentru un apartament. Ma gandeam sa-mi cumpar un Receiver AV + 5 boxe. Pentru receiver cred ca un raport pret/calitate ar fi Onkyo TX-SR606 (black) - Pentru cabluri m-am hotarat la : Eagle Cable Cablu boxe Calypso II 2.5 iar pentru boxe....habar nu am. Poate ma ajutati voi. Ce spuneti de receiver ? Este ok ? Recomandati altul ? Astept sfaturile voastre..... 10X
__________________ YM : ender_labs | GMail : enderlabs | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
N-ai zis ce buget vrei sa aloci in total si pt boxe. Vrei cu 2 standfloor sau cu 2 bookshelf pe fatza ? Oricum, sa-ti recomand cate ceva chiar si fara aceste info: Varianta 1: ieftin si ...... ok 1.a: Magnat 220 x 4 + Magnat 210 centru ( eventual + subwoofer magnat) - pret cam 850ron fara subwoofer care e optional 1.b: Magnat 880 x 2 + Magnat 220 spate + Magnat 210 centru - pret 7mil + 1.75mil x 3 aprox 11 mil La Magnat in gama asta cele mai laudate sunt 220-urile, au un sunet care nu-l gasesti decat la boxe mult mai scumpe (dublu). Restul sunt ok dar nu geniale. Ar fi o idee sa-ti iei doar 5 x 220. Varianta 2: Seria entry din ori ce brand din urmatoarele: Tannoy, PSB, Monitor Audio, Dali, Wharfedale si ar mai fi cateva. Cu oarecare rezerve Jamo. Nu JBL, nu Yamaha, nu Pioneer, nu Sony. Deja boxele din categoria asta te-ar duce la 12-15mil standfloor-uri, 5mil centrul, 5-9mil spatele. Varianta 2.5 ar fi niste branduri si mai bine cotate, tot seria intro: B&W, Triangle, Elac, Epos si mai sunt. Dar deja sari de mia de euro la acest nivel. La cota inferioara de pret, mai jos decat varianta 1 (pana in 11-12 mil) mai poti gasi mai greu un set Jamo S406 + centru si sateliti micuti, eu am dat pe ele 3.5 mil in metro la super promotie, asa normal le gasesti pe la vreo 7. La mai putin nu merita sa te bagi. Si, f important, ia-ti macar centrul cu boxele fatza din acelasi brand aceeasi serie. Sa zici ce te-ai decis si cum suna. Succes .....
__________________ Ecchi nano wo ikenai to omoimasu ! (being ecchi is bad ) .... hehehe da de ce oare nu pot sa ma abtzin :P | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
@enderlabs vezi ca cel mai important element dintr-un sistem HiFi sunt..Boxele(sper ca sunteti de acord cu mine).. de ce: -pt ca degeaba ai super scula de preamplif / amplif / receiver daca tu ai niste trancoate de boxe de carton. Mai degraba iti iei un amplif un pic mai slabut si iti iei un set de boxe de calitate care sa redea sunete clare si cat mai aproape de realitate. eu zic sa nu te grabesti, exista firme in bucurest care fac auditii cu sculele care le au la vanzare si te poti duce sa asculti mai multe tipuri de boxe / amplifuri etc. Vreau sa te intreb..esti sigur ca pt un apartament nu e prea mult un sistem 4.1/5.1 ? ma gandesc ca sunt boxe ca : warfdale, monitor audio, tannoy, PSB(care au game de pret diferite dar ne permit si noua muritorilor de rand sa ne bucuram de sunete de calitate) --si eu personal cred ca un 4.1/5.1 nu se merita intr-un apartament de bloc de 12-16 metri patrati (intr-o vila da!) . Asa cum am spus si in alte posturi, conteaza dimensiunea camerei, aranjamentul boxelor, genul de muzica pe care il asculti, etc etc. Insa cel mai important lucru este ca singura care decide pana la urma este "urechea" daca nu asculti inainte sa iti faci o idee degeaba cauti pe net review-uri si sfaturi....
__________________ viata este un mic univers...
| |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Quote:
Dupa ce am auzit un set de MA BR5 si MA BR6 m-am hotarat sa nu fac rabat (prea mare) la pretul boxelor. Asa ca as vrea sa ma decid intre Focal Chorus 700 si Monitor Audio Bronze (poate chiar Silver pe fata). Tu ce ai alege ?
__________________ YM : ender_labs | GMail : enderlabs | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
parerea mea....uitate si la receivere SH, deoarece cu 5-6 mil poti sa iei unu asemanator cu ala.....cablu pt boxe gasesti la Hornbach, iar boxe....trebuie sa te incante pe tine.....sh mai greu, ca pot fi hartonite la greu...
__________________ Conroe E6420@3200, Asus P5N-E-SLi 650i, 2x1024 ddr2 800 mhz Corsair dhx, placa video GIGABYTE 8800 GTS 512(G92),(13.000 pct 3dmark06), 750+250+250+160+80+120+120 GB hardiscuri, DVD-RW ASUS,DVD-rom Toshiba, rack pt harduri, CREATIVE AUDIGY 2, SAMSUNG 710n si altele... | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|