Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-09-2008, 16:45   #1 (permalink)
Registered User

Sunet PC - LCD

Sper sa nu mai fi fost intrebarea asta pe aici, din ce am vazut eu nu. Ideea este ca vreau sa leg PC-ul la LCD Sony Bravia prin cablu normal VGA - mufa din spate pentru PC al televizorului. Imaginea este satisfacatoare ca si calitate insa nu am sunet. De ce cablu as mai avea nevoie si unde trebuie conectat? Placa sunet si mai ce de la mufele televizorului? Pun aceasta intrebare pentru a sti exact ce anume sa cumpar si sa nu dau banii degeaba pe cabluri inutile.

edm_addicted is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2008, 21:18   #2 (permalink)
Registered User

Bibiloy's Avatar

Quote:
Originally Posted by edm_addicted View Post
Sper sa nu mai fi fost intrebarea asta pe aici, din ce am vazut eu nu. Ideea este ca vreau sa leg PC-ul la LCD Sony Bravia prin cablu normal VGA - mufa din spate pentru PC al televizorului. Imaginea este satisfacatoare ca si calitate insa nu am sunet. De ce cablu as mai avea nevoie si unde trebuie conectat? Placa sunet si mai ce de la mufele televizorului? Pun aceasta intrebare pentru a sti exact ce anume sa cumpar si sa nu dau banii degeaba pe cabluri inutile.
E simplu manualu spune tot .Daca ai bravia 2 langa mufa PC IN ai o mufa audio IN ,conectezi un cablu audio la iesire calculator si acea mufa IN LCD

Bibiloy is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2008, 21:42   #3 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

si de ce pe VGA si nu pe HDMI ?

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2008, 22:36   #4 (permalink)
Registered User

Probabil ca e doar HD Ready si atunci pica exact pe maximul cat poate duce un cablu analogic VGA desi se zice ca pe HDMI calitatea ar fi mai mare. Sau e o impresie "psihologica" ? Daca l-ar cupla pe HDMI ar rezolva si cu sunetul. Chiar s-a rezolvat problema cu nVidia care nu stie sa scoata sunet prin HDMI sau e istorie ?

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2008, 20:40   #5 (permalink)
Registered User

E istorie. La 8400 M merge perfect HDMI out video + audio.

emagiul is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2008, 22:37   #6 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by geo2000 View Post
Probabil ca e doar HD Ready si atunci pica exact pe maximul cat poate duce un cablu analogic VGA desi se zice ca pe HDMI calitatea ar fi mai mare. Sau e o impresie "psihologica" ? Daca l-ar cupla pe HDMI ar rezolva si cu sunetul. Chiar s-a rezolvat problema cu nVidia care nu stie sa scoata sunet prin HDMI sau e istorie ?
Notiunea HD Ready semnifica lipsa unui tuner tv HD incorporat (la un HDTV), nu are legatura cu cabluri si conexiuni...
Conexiunea VGA e analogica iar conexiunile DVI (D/I) si HDMI sint digitale, prin conexiunile digitale calitatea semnalului (deci implicit a imaginii) e maxima.
Multe modele de PV Nvidia din ultima generatie au iesire HDMI (cu sunet, normal...) sau iesire DVI (cu sunet) cu convertor DVI-HDMI (cu sunet).

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules