![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
As avea need de help... Mi-am luat TV LCD de 32 (82cm) HD Ready si cu hdmi (ma rog, si alte jmekerii: PIP, PAP, PAT, etc, ca are 2 tunere). Am luat cu hdmi pt ca in magazine am observat ca cele cu semnal hdmi merg incomparabil mai bine decat cele montate pe euroscart sau composite... Insa momentan eu nu mai am o pl video cu hdmi (am X1650PRO). L-am montat pe a doua iesire DVI (cu adaptor la D-Sub sau VGA, cum se zice) si am setat 1360X768 (1366 nu vrea placa). Am pus niste filme HD (1280 rezolutie) si se vede super bine si cu contrastul la max. Ma intreb daca tb sa mai schimb placa video. Ce avantaje sunt cu hdmi? Sesizabile la ochi? Dinainte anticipat multumesc! smile.gif | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
DVI si HDMI sint iesiri digitale, HDMI transporta si sunetul. Nu este diferenta de calitate (la DVI-HDMI). Daca cuplezi TV-ul prin DVI-adaptor-VGA se vede la o calitate ceva mai mica dar greu sesizabila la filme.
| ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Am facut si eu testul DVI placa video ( 9800 gx2 ) si HDMI pe un joc si-a iesit ceva dragut c-o grafica pe tv foarte buna! Nu stiu daca mai sus de DvI/HDMI te poti duce ca si calitate. http://forum.computergames.ro/attach...5&d=1220903314 Poza O sa urmaresc acest thread si te anunt de info. As vrea sa stiu ce se poate face ca sa pastrez imaginea si pe pc si pe plasma in acelasi timp sa nu fiu nevoit sa ma mut dintr-o parte in alta a camerei... dar nu cred ca se poate.
__________________ I`m just a very enthusiastic amateur with a Canon. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
"HDMI are aceleasi semnale video electric vorbind ca si DVI. In plus mai are sunetul digital si o modalitate de protectie HDCP a continutului de pe DVD-upscaled, Bluray... Deci la ce il folosesti tu se vede la fel. Daca vrei sa joci jocuri la rezolutia aia este alta problema." Eu i-am raspuns: "Legatura n-o fac practic prin DVI. Am dual DVI in placa video insa TV-u are D-Sub, asa ca bag un adaptor in placa (mai pierde si ala) si plec cu un cablu VGA de 10m (de calitate). Consecutiv, nu stiam ca hdmi duce si sunet. Eu l-am legat din pc printr-un cablu jack stereo la 2 rca-uri (tot 10m). Este mai bun sunetul prin cablu hdmi? In ultimul rand, referitor la jocuri, intradevar eu nu uzez... iar copiii sunt stabiliti afara. Mai apar insa tot soiul de nepoti pe aici si m-ar interesa ce avantaje sunt pt jocuri. Oricum m-ai pus pe ganduri si probabil voi proceda la schimbarea placii video care am luat-o mai ieftina tocmai ca ziceam ca nu prea ma joc... Dar e "in urma" configuratiei care mi-am facut-o acum (cu quadcore Q9300 - 2,5GHz la 1333 fsb). Multumesc si astept detalii in masura in care mai ai timp." Nu mi-a raspuns inca. Ma puteti lumina? Alcineva mi-a indicat existenta unui adaptor de la DVI la HDMI! Oare cu asta se rezolva problemele si nu trebuie sa-mi mai schimb placa video? Nu cred. Nici sunetul nu stiu daca mai vine prin adaptorul asta. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
Pierderi in digital putin probabil sa am. In analogic pot fi interferente, cu o probabilitate mult mai mare, depind in mare parte de calitatea si ecranarea cablului, mai ales la distanta asta. Deci mai bine imi luam adaptor din ala DVI-HDMI si faceam legatura prin cablu hdmi, ca sa "circule" digital. Sau imi luam cablu DVI-DVI (in loc de asta VGA) si puneam in capat tot un adaptor DVI la HDMI (daca exista, ca daca pun adaptor la VGA, degeaba, ca transform cablul intr-unul analog, de fapt), renuntand eventual la sunetul prin hdmi. Bat campii? Imi trebuie oricum placa cu hdmi? Last edited by wampy; 09-09-2008 at 11:03.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Asta e. Mi-am luat degeaba cablu VGA. Da' mai am un proiector si cred ca il folosesc pt ala... Vaszik imi iau pl cu hdmi si cablu hdmi de 10m. Sper ca exista, mai ales ca mi-ar trebui chiar mai lung (15-20!) ![]() Cu sunetu nu inteleg. Daca am sistem 5.1 ce fac? Vine 6 canale pe hdmi-u asta? | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
HDMI transmite sunetul pe mai multe canale. Placile video care au HDMI transmit si sunetul. Sint si PV (ex. Nvidia) care scot sunetul prin DVI si printr-un adaptor DVI-HDMI dedicat transmit video+audio digitale. PV respective vin cu un cablu special care preia sunetul de pe PB-SPDIF si il introduc in PV. Trebuie avut grija ca PB sa aiba iesire SPDIF coaxiala, pentru ca unele au doar SPDIF optica!
| ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Eu am un 9600gt, fara HDMI insa cu dual DVI. + un Sound Blaster Audigy SE la care zice : Supports SPDIF Out for Stereo Digital Speaker/ connection with Creative Digital I/O Module (sold separately) deci ar fi asa ceva: http://us.creative.com/products/prod...0&campid=20782 Banuiesc ca ar trebui sa pot sa le cuplez la LCD nu ? Acum ramane de vazut daca gasesc asa ceva la noi sau iau de pe net. Dupa ceva cercetari am gasit : http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1023063. Cica ar inlocui chestia aia de la Creative, citez: Mufa aia cretina SPDIF de pe Audigy si X-Fi se numeste Flexijack si e un alt mod prin care Creative scoate bani de la fraieri. Adica vreo 30 euro, daca imi amintesc bine http://www.creative.com/products/pro...5&product=1780. Oricum, modulul cu pricina nu e de gasit in Ro. Alternativa (aproape) gratuita aici http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1023063. Nu ai nevoie decat de mufa adaptoare din fotografie si de un banal cablu RCA mono . Last edited by Alexneo; 10-09-2008 at 00:46.. | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Quote:
Si inteleg ca ar mai fi si avantajul de a transmite digital sunetul (in loc de transport analog, cu un cablu jack stereo - idem sau jack stereo - 2RCA). Problema e ca PC-ul nu va putea trimite sunet 5.1 pe HDMI decat cu anumite placi de sunet. Pentru a avea sunet digital prin HDMI iti trebuie o placa video cu iesire HDMI si o placa de sunet cu iesire digitala interna. Apoi intradevar TV-ul nu are 5.1 difuzoare, ce rost are sa trimiti semnal 5.1 in el? Mai usor este sa te legi cu adaptorul ala DVI-HDMI care o sa "care" numai semnalul video digital iar sunetul digital din PC il bagi intr-un receiver 5.1 - daca placa de sunet are iesire digitala (coaxiala sau optica). In caszul meu am sunet 7.1 onboard. Placa d baza nu are iesire digitala in spate (e "ocupata" cu 1394, eSATA, etc) insa are HDMI_SPDIF intern. In spate are iesirile analoage pt 7.1 (6 jackuri) din care as putea sa scot un sistem 5.1 (am). Last edited by wampy; 10-09-2008 at 17:05.. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2008 |
salutare! am un ati radeon 9550 cu 1 iesire dvi si una vga iar lcd -ul este un samsung 32M86 cu hdmi si vga. deocamdata nu am gasit adaptor dvi-hdmi. a facut cineva comparatie pe acelasi tv lcd cu cabluri hdmi si vga? merita efortul cu hdmi sa zicem la un cablu de 3m? sunetul il scot oricum separat prin sistem 5.1. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|