Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-09-2008, 20:18   #21 (permalink)
Registered User

mersi de raspuns dar intrebarea era daca e sesizabila diferenta intre hdmi si vga si daca merita efortul. eventual poate raspunde cineva care le-a incercat pe ambele...

adyx06 is offline    Reply With Quote
Old 11-09-2008, 11:42   #22 (permalink)
Registered User

wampy's Avatar

Quote:
Originally Posted by adyx06 View Post
mersi de raspuns dar intrebarea era daca e sesizabila diferenta intre hdmi si vga si daca merita efortul. eventual poate raspunde cineva care le-a incercat pe ambele...
Pai asta am intrebat eu de la inceput. Nu stiu la 3m cum e insa la 10m, la mine, cu un cablu scump, cateodata imi tremura imaginea desktopului, lucru care probabil n-ar avea loc folosind un cablu digital hdmi.

wampy is offline    Reply With Quote
Old 11-09-2008, 15:16   #23 (permalink)
2K
Nick anterior: Fatal1ty

2K's Avatar

Dar un cablu HDMI 1080p de 10m costa de rupe....

2K is online now    Reply With Quote
Old 11-09-2008, 15:41   #24 (permalink)
Registered User

Quote:
mersi de raspuns dar intrebarea era daca e sesizabila diferenta intre hdmi si vga ...
E sesizabila.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 11-09-2008, 17:27   #25 (permalink)
Registered User

OK. este sesizabila. pana acum avem un raspuns...
la conexiunea hdmi sunt sanse sa apara incompatibilitati cu placa video, instabilitate, etc in plus fata de vga?
intreb pt ca am mai citit si pe alte forumuri si din cei care se plangeau de probleme erau cei cu hdmi...
in plus mai exista sensibilitatea electrostatica a portului hdmi.multumesc!

Old 11-09-2008, 18:22   #26 (permalink)
Registered User

Aparatele si prizele ar fi bine sa aiba impamintare, conectarea la HDTV se face cu aparatele scoase din priza. Daca PV nu are HDMI folosesti cablu DVI-HDMI, sau adaptor DVI-HDMI + cablu HDMI. Daca nu duci sunetul prin HDMI la TV (dar il vrei in TV) trebuie gasita o intrare HDMI in TV care sa accepte sunetul separat. Daca ajunge intr-un amplificator separat nu conteaza.

Old 11-09-2008, 23:23   #27 (permalink)
Registered User

wampy's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Aparatele si prizele ar fi bine sa aiba impamintare, conectarea la HDTV se face cu aparatele scoase din priza. Daca PV nu are HDMI folosesti cablu DVI-HDMI, sau adaptor DVI-HDMI + cablu HDMI.
TV-u n-are impamantare; teoretic isi ia prin cablul coaxial de antena (sau prin cablul hdmi?).
Chestia cu aparatele scoase din priza e imp. Tx.
Mi-am cumparat adaptor DVI-HDMI deocamdata. Posibil sa nu mai iau PV cu hdmi daca merge bine asa. Mai ales ca sunetul il voi baga intr-un sistem 5.1 oricum.
Si, oricum, exceptand transportul sunetului, n-am vazut inca vreo referire clara ca ar fi vreun avantaj evident al variantei [PV cu hdmi - hdmi TV] fata de [PV fara hdmi - adaptor DVI-hdmi - hdmi TV].

Old 11-09-2008, 23:43   #28 (permalink)
Registered User

S-a mai spus de citeva ori, DVI si HDMI sint conexiuni digitale, deci nu exista nici o diferenta de calitate in semnalul transmis. Diferenta consta in conectica si sunet (in plus la HDMI).

Old 12-09-2008, 00:03   #29 (permalink)
Registered User

wampy's Avatar

Ramane sa mai cumpar cablu hdmi. Lung si eftin (sau nu cel mai ieftin). Gasisem si cablu mixt (incepea cu DVI si se termena cu hdmi) dar am preferat sa iau adaptor ca poate imi iau PV cu hdmi, mai incolo, totusi.
Tx evrii badi.

Old 13-09-2008, 15:23   #30 (permalink)
Registered User

mai stii cat era cablul dvi-hdmi? adaptorul cat a costat si de unde? ms.

Old 14-09-2008, 12:28   #31 (permalink)
Registered User

wampy's Avatar

Quote:
Nu stiu cat era cablu ala mixt. Pe VGA-VGA de 10m am dat 70-80 roni. Adaptorul e 17 lei si ceva. De la magazinele alea Conex, d p Lizeanu. Posibil sa trec luni pe acolo sa-mi iau hdmi-hdmi de 10m. Voi intreba. Adaptor probabil are si la Media Galaxy, la mall Vitan, d ex (la Unirea parca e mai mica pravalia).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Pana la urma am umblat azi pe la Real si prin Obor. Adaptoare n-am vazut decat mai scumpe decat al meu (25, 35, 45 RON...). Aveau si cablu dvi-hdmi dar relativ scurte (1.8, 2.8m...) la 60-70RON.
Mi-am luat cablu hdmi si l-am conectat prin adaptor la DVI si pot sa confirm ca n-are nici o legatura cu cel VGA (la aceasi lungime - 10m) care, la randul lui, n-avea nici o legatura cu video prin euroscart, de ex. Prin euroscart pulseaza, dubleaza contururile luminoase, etc. Cel VGA nu mergea rau pe un film, de ex, la prima vedere, insa daca ma uitam la desktopu pc-ului sau la o imag statica, mai de aproape vedeam niste desincronizari sau cum sa le zic, niste linii orizontale care fluctuau, pe suprafete mari culoarea oarecum nu era omogena, palpaia usor pe portiuni, apoi cateodata, rar, mai tremura si imaginea putin, etc.
Cu adaptoru si cablu (cele mai ieftine gasite) este acum ireprosabil. Cum ar fi desenata imaginea pe sticla!

Last edited by wampy; 14-09-2008 at 12:30.. Reason: Automerged Doublepost

Old 14-09-2008, 22:30   #32 (permalink)
Registered User

k, ms! cred ca voi lua un dvi-hdmi. initial ma gandeam ca si un vga-vga ar ajunge dar am sa merg pe varianta digitala.

Old 18-11-2008, 17:13   #33 (permalink)
Registered User

HDMI provine din High Definition Multimedia Interface. Pentru transferul semnalului video digital de la o sursa la un Tv, sursa trebuie sa converteasca semnalul digital in unul analog in urma acestui proces exista o pierdere de informatie.
Totusi o iesire HDMI poate transfera un semnal video digital de la o sursa (precum un DVD player) fara a face conversia la analogic. Astfel se realizeaza un transfer al tuturor informatiilor video de la sursa digitala la conexiunea HDMI sau DVI. HDMI este capabil sa transfere atat semnal audio cat si video.
Tehnologia HDMI poate transforma rezolutia video de la 480i pana la 1080p, totusi fiecare producator determina parametri componentelor HDMI pe care le utilizeaza. Tehnologoa HDMI poate fi implementata la televizoare, AV Receivere, DVD Player, Blu-ray Disc Player, HD-DVD Player, HD Cable Boxe si HD Satellite. HDMI include HDCP (High Definition Copy Protection) aceasta permite producatorilor sa isi protejeze drepturile de autor.
Exista patru versiuni de HDMI care au fost dezvoltate dealungul anilor. In fiecare dintre acestea conectorii fizici sunt la fel, dar caracteristicile acestora au evoluat in timp, toate versiunile noi sunt compatibile cu cele mai vechi, cu alte cuvinte poti utiliza cele mai noi versiuni ale HDMI si sa le poti conecta la aparate care functioneaza cu versiuni HDMI mai vechi, dar nu vei putea beneficia de toate caracteristicele versiunii noi.
HDMI 1.0 – Acesta este prima versiune de HDMI, acesta imbina un semnal digital video cu doua semnale audio pe un singur cablu, de exemplu de la un DVD echipat cu HDMI la un Tv
HDMI 1.1 – Aceasta versiune adauga abilitatea de a transfera nu numai un semnal digital si doua audio pe un singur cablu la care se adauga posibilitatea transferarii semnalelor Dolby Digital, DTS si DVD-Audio precum si pana la 7.1 canale.
HDMI 1.2 – Aceasta versiune de HDMI beneficiaza de transferul a semnalului SACD in forma digitala de la un player la un receiver.
HDMI 1.3 – Aceasta versiune este cea mai recenta, include imbunatatiri atat in domeniul audio cat si video, odata cu aparitia Blu-ray Disc si HD-DVD exista posibilitatea transferarii fluxuri de date pentru noile formate audio : Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD si DTS-HD.
In planul video HDMI 3.1 a marit latimea de banda care poate fi transferat de la sursa la display. Acesta inseamna ca fata de standardul de 24-bit cu care suntem obijnuiti, HDMI are posibilitatea de a transfera pana la 48-bits.
Viitorul HDMI
Pe masura ce componentele audio si video evoluaza, veti putea observa ca conexiunile de tip HDMI vor devenii in curand un standard. Mai mult ca sigur jungla de cabluri din spatele sistemului tau home theater vor disparea pe masura ce toate conexiunile audio si video vor fi reduse la o conexiune HDMI.

georgeccc is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules