Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-09-2008, 13:26   #1 (permalink)
Registered User

Ce editor video Exporta direct in .MKV ?

Caut un program de editare video ( gen Ulead VideoStudio11, Adobe Premier ) care exporta materialul procesant direct in formatul MKV? , ca sa nu fiu nevoit sa reprocesez din .avi in .mkv si in acest fel sa pierd din calitatea imagini.

Negue is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 15:53   #2 (permalink)
oni
Registered User

Din avi in mkv nu pierzi deloc din calitatea imaginii, pentru ca mkv este un "container" (stocheaza fisierele media asa cum sunt, si poate contine mai multe "stream-uri" de date (video, audio, subtitrari) care au codecul lor). Si avi este cam acelasi lucru.

oni is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 17:41   #3 (permalink)
Registered User

E chiar acelaşi lucru, ambele sînt containere. Deci are nevoie de un multiplexor MKV separat, nu trebuie să suporte editorul acest format în mod direct.

wirespot is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 19:28   #4 (permalink)
oni
Registered User

Bineinteles ca sunt acelasi lucru, doar ca mkv-ul este mai evoluat.

Explicatia era pentru genul de intrebare de mai sus...

oni is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 21:16   #5 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

dai render AVI fara sunet, sunetul separat in mp3, aac, ac3 sau ce vrei tu apoi deschizi in mkvtoolnix si dai mux, dureaza cateva secunde.

o sa ai un fisier mpeg-4 matroska

In mkvtoolnix poti sa pui si sub daca ai/vrei ( maxim 5 ) si 2 coloane sonore ( alegi intre ele in MPC-HC prin click dreapta, audio, 1/2 ) si poti sa editezi chapters/attachments.

1.1, Qpad CT Large Black, Siberia USB, Lycosa.

juGGaKNot is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 00:21   #6 (permalink)
Registered User

AVI si MKV - Ce inseamna fiecare - multumiri pt. explicatii
Am inteles ca sant mici avantaje dar vreau sa scap de inca 1 pas in plus. aka folosirea unui set de programe prin transform avi in mkv.
Totodata sant constient ca orice modificare a materialului daca nu e directCopy inseamna pierdere de calitate. Ex: din DivX in DivX daca nu e Copy, tot vor fi pierderi.
Totodata sa nu uitam ca rezolvarea expusa in topic este editorul de material video care importa si exporta mkv

Am material DV si il export in dvix3 Fast-Slow, deoarece mi-sa parut cel mai simplu si rapid de setat&randat si dupa sesizarea mea ocupa cu 10% spatiu mai mult decat l-as fi rantat in DivX5-6 dar care necesita >triplu mult mai mult timp. Imi recomantati ceva la fel de simplu de setat (pt. inceput), dar care pastreaza calitate mai buna in acelasi spatiu ?
Pungile traiesc mai mult ca oamenii!

Last edited by Negue; 19-09-2008 at 00:58..

Old 19-09-2008, 09:27   #7 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

man tu nu ai inteles postul meu ?

AVI si MKV nu sunt codecuri, sunt containere, ce pierdere de calitate ?

dai render in avi ( fara sunet ) apoi il faci mkv cu mkvtoolnix ( LOSSLESS si dureaza cateva secunde )

LE :

Quote:
Din cauza tuturor acestor imbunatatiri, este mai dificil de transformat un film in format Matroska in format AVI, fara a pierde din avantajele Matroska. Din AVI in Matroska e foarte usor.

Trebuie doar sa intelegeti ca un film nu e compresat MKV, ci doar are continutul in format de fisier MKV (Matroska), codec-urile video cu care e compresat continutul probabil ar fi putut compresa continutul in format AVI dar intr-un mod nu chiar optim, sau cu pierderi de calitate.
Din AVI in Matroska e foarte usor
Trebuie doar sa intelegeti ca un film nu e compresat MKV
ci doar are continutul ( MPEG 4 daca ii dai render DivX ) in format de fisier MKV (Matroska)

Asta am citit din linkul tau, nu stiu ce pagina ai citit tu.

Last edited by juGGaKNot; 19-09-2008 at 09:37..

Old 19-09-2008, 12:20   #8 (permalink)
Registered User

JuGGaKNot, am inteles de containerele AVI si MKV iar ca sa nu fiu nevoit sa fac si operatiunea mkvmerge, speram sa gasesc un editor care sa exporte direct in MKV. Bineinteles, mai bine inca 1 pas, decat deloc. Referitor la "pierderea de calitate" - am scris "daca nu e directCopy", iar raspunsul tau a fost "e direct Copy" deci ... lamurita situatia.

Am intrebat de codec ca o intrebare separata. Dupa cate am citit x264 e sus in clasament.

Last edited by Negue; 19-09-2008 at 12:31..

Old 19-09-2008, 17:49   #9 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

x264 e cel mai bun dar nu e VFW ( video for windows ) nu gasesti in nici un editor render x264

dai render UNCOMPRESSED sau HUFFYUV ( sau orice codec LOSSLESS ) fara sunet .AVI
apoi .mp3 la melodie si folosesti tutorialul meu de randare MKV :

http://www.pgl.ro/forum/showthread.php?t=43543

Drept bonul fisierul obtinut este compatibil DXVA, ce inseamna asta vezi in tutorialul meu de playback :

http://www.pgl.ro/forum/showthread.php?t=43492

Quote:
Acest tutorial se adreseaza doar persoanelor care au o placa video ATI HD sau nVidia 8/9xxx!

DXVA asigura un playback cursiv si pentru filme blu-ray ( acele filme de 40 GB de pe torenti ) la 1920x1080 asa ca nu veti avea nici o problema in a vedea urmatoarele clipuri :

http://www.zdrive.ws/96252.html

juGGaKNot CS.GATHER.RO Ace 100 FPS
The Cheater Code HQ 1536x864 35 FPS
Str3sU 100 FPS - 1024x576 100 FPS
Derosa's Infamous 50 Kill Pug - 1600x800 40 FPS

Arhiva cuprinde cateva clipuri extreme care, in mod normal, nu merg decat pe un DUAL Core la 2.66 GHZ preferabil 3 GHZ

DAR

folosind acest tutorial ele vor merge cursiv inclusiv pe un pentium 4 sau athlon ( atata timp cat o placa video ATI HD sau nVidia 8/9xxx este prezenta in sistem, inclusiv 8500 GT de ex care costa <100 RON )
Disclaimer :

Ce vorbesc eu acolo 20-30 MB/minut se refera la Counter Strike VIDEO nu altceva, ce ai tu o sa fie mult mai mic

da render UNCOMPRESSED la un minut din un video si dai CC 18 ( cum scrie in tutorial ) si vezi cat ocupa si calitatea, apoi dai 26 si vezi cat ocupa si calitatea.

filesize'ul o sa scada la jumatate sigur, in plus fisierele vor fi DXVA ( citeste mai sus ce inseamna asta )

Old 19-09-2008, 19:02   #10 (permalink)
Registered User

Lord Doom's Avatar

Thumbs up Buna!

Daca doresti sa faci o conversie (recodare, transformare directa), sau editare primara simpla, poti folosi "VirtualDubMod". Este un program gratuit si eficient (o varianta modificata a celebrului VirtualDub). Suporta nativ formatul MKV, poate coda direct in H.264 (x264, AVC, etc) si salva direct im mkv, fara pasi suplimentari. Poti face chiar si editare primara, poti aplica filtre, etc cu acest program. Daca nu ai instalat in sistem codecul x264, descarca si instaleaza "K-Lite Codec Pack" sau altceva similar care are codecul respectiv.

H.264 este cea mai noua si ma eficienta forma de stocare video la ora actuala (calitate superioara la o rata de compresie mai buna si implicit fisier mai mic). Se mai mumeste si mpeg4 partea 10; iar comparativ, DivX 6 foloseste o forma optimizata de H.263 (o varianta mai veche a acestei tehnologii).

Este demn de mentionat si faptul ca materialul video codat in norma H.264, beneficiaza de o decodare in hardware pe majoritatea placilor video moderne instalate in calculator, precum si in Playerele ce se vand separat pt. TV (Home Cinema, etc). Deci redarea acestui material video este mai usoara si nu consuma asa multe resurse ca alte formate similare, dar care nu au decodare optimizata in hardware!

Codecul X264 are si o optimizare speciala pt. programul VirtualDub (si variantele modificate, ca de exemplu VirtualDubMod).

Incearca VirtualDubMod cu codecul x264, sa vezi daca esti multumit (pt. recompresie, filtrare, editare simpla este ideal, dar nu are posibilitati complexe de editare, efecte speciale, etc).

Succes!

Lord Doom is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 21:23   #11 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

x264 = h.264 open source

folosind vdubmod nu castigi nimic, nu poti sa editezi videoclipul cum poti in cel mai simplu program de folosit ( vegas ) si daca ai de ex un clip la 60 FPS si dai render la 30 FPS va fi de 2 ori mai lent, nu are sampling cum are vegas.

doar are output mkv si nu castigi nimic cu asta.

nu am incercat, nu stiu cat de complicat e cu profilul pentru x264 dar tot cel mai bine ar fi render uncompressed apoi render final in ripbot sau vdubmod sau megui sau orice.

LE : am aruncat o privire in vdubmod, cam praf ( partea de encodare ) cred ca are x264 VFW ( proiectul care nu mai are suport pe doom9 ) si asta nu e bine

ori asta ori a ascuns folderul temp unde tine .bat'ul prin C undeva.

Last edited by juGGaKNot; 19-09-2008 at 21:52..

Old 21-09-2008, 01:07   #12 (permalink)
Registered User

vegas stie de Dual/QCore ? ca Ulead VideoStudio nu foloseste decat 1 CPU

Old 21-09-2008, 11:14   #13 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

evident. daca alegi vegas iti dau eu print cu setarile de render.

in principal same resolution, uncompressed, interleave 0.300 daca ai 30 FPS, 0.250 daca ai 25 FPS etc etc

LE : citeste si http://forum.doom9.org/showthread.php?t=141274

incearca avidemux

apoi asta :

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=141289

Last edited by juGGaKNot; 21-09-2008 at 11:50..

Old 21-09-2008, 21:10   #14 (permalink)
Registered User

supermanreturns's Avatar

poate ne spui si cit costa licenta de vegas...
_

supermanreturns is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 22:13   #15 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

Trial o luna e suficient

Old 22-09-2008, 13:20   #16 (permalink)
Registered User

Decand am verificat ultima oara a trecut ceva timp, deci : editoarele si codecurile se misca mai repede pe os cu x64 ?

Old 23-09-2008, 20:59   #17 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

Quote:
Originally Posted by Negue View Post
Decand am verificat ultima oara a trecut ceva timp, deci : editoarele si codecurile se misca mai repede pe os cu x64 ?
sa raspund la intrebarea cu "editor care exporta direct" :

VFW direct din program ca xvid, CLI metoda mea.

Quote:
Q11: What'st the difference between VFW and CLI?
A: VFW is Video For Windows, an ancient tech created by microsoft (copying some stuff from quicktime), full of quirks and not able to support modern codecs. x264VFW is a ugly hack to make x264 work (more or less) with VFW, hence softwares like virtualdub and its modifications. The use of x264VFW is NOT recommended. x264 VFW is no longer officially supported.
CLI is a general term that means Command Line Interface. The classic console (command prompt) command which is generic and has no limitations like VFW.
intrebarea cu 64 biti : posibil deoarece ai mai mult de 4 GB ram ( 3.2 pe XP ), mai mult nu stiu, nu am incercat

Old 24-09-2008, 23:26   #18 (permalink)
Registered User

Daca Vegas, Ulead, Premier nu stiu de Dual-Quad-Core NU cred ca are vre-o relevanta daca ai 3G sau peste 4G pt. editare video, atita timp cat nu te ajuta procesorul(le). Intrebarea e daca in OS cu 64bit actualele procesoare se descurca procentual >+20% decat 32bit.
Apropo, encodarea cu ajutorul OS-ului Ubuntu se desfasoarea mult mai rapid folosind acelasi codec/setari ?

Old 25-09-2008, 21:20   #19 (permalink)
Registered User

Din cate stiu eu Vegas de la 8b stie multicore. Insa pentru operatii simple de join/cut, eventual cu tranzitii, de departe cel mai bun editor e Nero Vision 5 (din ultimul Nero pack). Stie multicore si mai ales stie smartrendering AVCHD, fireste daca ai fisiere sursa similare (de la acelasi camcorder) si rezultatul e acelasi bitrate/etc. In cazul asta in loc de ceasuri bune cu Vegas sau Premiere termini in cateva minute. Unde mai pui ca nefacand render la tot rezultatul nu pierzi calitatea...

han solo is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules