![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Focal Chorus 700V Line vs Monitor Audio Bronze (Silver)
Salut, Mare dilema, mare la boxe : Seria Focal Chorus 700V formata din : --> Fata : Focal Chorus 714 V --> Centru : Focal Chorus CC 700 V --> Spate : Focal Chorus SR 700 V --> Sub : Focal Chorus SW 700 V sau Monitor Audio Bronze : --> Fata : Monitor Audio Bronze Reference BR6 (aici intra in discutie si Silver) --> Centru : Monitor Audio Bronze Reference BR LCR (si aici Silver) --> Centru : Monitor Audio Bronze Reference BR FX --> Sub: Monitor Audio BRW 10 Monitor este mai iefina. Am auzit un set de BR6 si mi-au placut. Review-urile sunt iarasi bune, dar sunt facute de reviste englezesti. In ceea ce priveste Focal, se pare ca sunt mai bine vazute. Dar merita oare diferenta de 200) RON fata de Monitor ??? Uitasem, receiver-ul este Onkyo 806.
__________________ YM : ender_labs | GMail : enderlabs | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
de ce nu te duci tu la Real Acustic sa le asculti? Radu este o persoana deosebita si te va lasa sa vii cu receiverul tau si sa asculti. ca idee un matching bun este NAD Monitor Audio, sau NAD PSB (o alta optiune de luat in seama)
__________________ fac colectie de procesoare vechi shi arse! YM! PesteImputit | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Quote:
Nu au Focal . Monitor Audio le-am ascutat (cele fata) si se aud f bine. Ma gandeam daca se merita o investitie mai mare cu 2000 RON pentru Focal.
|
| | #4 (permalink) | ||
|
din punctul meu de vedere nu se merita....mai ales pt cei 28 metri patrati ai tai asa ca o sa iti raspund aici si pt topicul celalalt. nu stiu daca se merita sa dai asa o suma mare de bani pe gama silver, dar gama bronze este excelenta in bani aia . Este buna gama BR6 da sa stii ca chiar si BR5 Bronze este deajuns in 28 de metri patrati de apartament . de ce? pentru ca sunetele joase si mediile devin deranjante pentru 6 pereti de apartament. NU uita conteaza cum iti aranjezi boxele, pe lungimea apt. sau pe latimea lui. Daca tot faci un efort sa iti iei boxe bune si noi , fa un efort si ia un recevier/apmlif NOU ! Cabluri gasesti la multe magazine online daca vrei iti pot da linkuri pe PM(ca sa nu fac reclama , pt ca si la cabluri e o adevarata nebunie : ecranaj/dublu ecranaj, sa fie de cupru 99,99% etc si aici e de discutat )
__________________ viata este un mic univers...
| |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
Receiverul este un Onkyo 806 (nou). Nu l-am luat inca dar m-am decis pentru el. Cambluri am cumparat : Eagle Cable Cablu boxe Calypso II 2.5mm. Este ok ? Sau il schimb ? Si eu m-am mai gandit si nu o sa cumpar Focal. Sunt prea scumpe, dar ma gandeam ca boxele din fata sa fie MA Silver totusi.
|
| | #6 (permalink) | ||
|
eu am acum MA silver pt sistemul STEREO dedicat si AudioPro pt cel surround. Daca iei MA silver pt fronts ia si centrul tot din seria Silver. Cat despre sunetul incintelor silver (rs6) pot sa zic ca mie imi plac, sunt rapide si coboara frumos, fara coloratii pe medii dar fara sclipirea tweeterelor care caracterizeaza alte boxe (mult) mai scumpe. Eu le atac cu Vincent SP331 care le ofera 150w\canal in 8 ohmi, dar ca sa ma exprim asa sunt watti mai mari decat orice receiver comercial poate oferi. Powerul are 23kg....
__________________ fac colectie de procesoare vechi shi arse! YM! PesteImputit | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Corect @PesteImputit ! si fata si mijlocul trebui sa fie la fel - nu-i musai, dar altfel o sa risti sa ai diferite tonalitati si diferite nivele de putere pe canale... despre cablurile alea nu stiu multe...eu stiu de Oelbach si Supr PLY(astea ultimele le am eu). de receiver trebuie sa te gandesti ce vrei de la el: radio/muzica/tv etc sa vezi care exceleaza la categoriile care te intereseaza mai mult...vezi ca e un Yamaha Rxv 863 uitate dupa asta poate iti place..are mai multe optiuni..
| |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
Fata : Monitor Audio RS6 Centru : Monitor Audio RS LCR Spate Monitor Audio BR FX Sub : BRW 10 Este ok ? Silver pe fata, bronze pe spate. Receiver Onkyo 806. Cablu audio : Eagle Calypso II 2.5 mm.Aici am inca dubii, dar l-am cuparat. Poate daca voi insistati o sa-l schimb cu unul de 4 mm. Ce spuneti ? Buget :8500 - 9000 RON.
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
Chiar sunt curios cum suna toate la un loc ... ![]() Quote:
La boxe precum RS6 te trebuia sa te pretezi la niste cabluri mai de calitate, mai ales la subwoofer(caruia ii trebuie un cablu gros intr 2,5 si 4 mm), dar daca l-ai luat asta e...nu-i bai. bafta la cumparaturi
| |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Quote:
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|