![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| HDMI Video+Audio din Comp in Receiver Salut, Ridic o noua problema de conectica. Sa zicem ca avem un calculator situat cam la 5 m de un receiver AV. As dori sa trimit semnal audio+video de la calculator la receiver prin cablu HDMI. Calculatorul are o placa video Nvidia 8800GT, si de asemenea de o placa de sunet on-board (chipset ALC889A) de pe o placa de baza Gigabyte GA-P35-DS3R. Ce mai trebuie sa cumpar ? Trebuie sa schimb placa video ? Trebuie sa cumpar o alta placa de sunet ? Telul ar fi sa trimit la receiver filme de pe o unitate blue-ray sau din formate HD cu sunet DTS-HD sau Dolby True HD,astfel incat receiverul sa le decodeze. Cablu HDMI este 1.3. Multumesc,
__________________ YM : ender_labs | GMail : enderlabs | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Daca nu vrei sa schimbi placa video duci semnalul video digital prin DVI-HDMI la TV/Monitor si sunetul separat (de ex. prin coaxial digital) la receiver. Altfel iti trebuie o PV cu iesire HDMI sau DVI-audio. Pentru DVI-audio trebuie adaptor dedicat spre HDMI.
| ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Quote:
E capabila de DTS HD si Dolby True HD. Stie si audio si video. In Romania, bineinteles ca nu se gaseste nicaieri. Era normal ![]() Dar, din fericire, am gasit-o pe ebay la vreo 300 $. Mai astept sa scada cursul putin si o cumpar.
|
| | #4 (permalink) | ||
|
mai adaug si eu o intrebare: pe urmatorul setup: abit ip35 pro, 8800gt, audigy1, am cum sa trimit sunetul prin hdmi (prin cel care o sa intre in dvi si mai departe in reciever) daca nu atunci cea mai buna solutie ramane prin spdif.. acolo pot sa iau un cablu de 15m fara pierderi de calitate ? daca da de unde ? multumesc anticipat!
__________________ Whyismyspacebarnotworking?! | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Revin cu aceasi speta. Placa de la Asus se pare ca nu se gaseste pe nicaieri prin Romania. In plus se pare ca este un produs Beta cu destule probleme. Asa ca revin la aceasi problema. Am o placa 8800GT montata pe un Gigabyte DS3R. Placa de sunet este cea on-board, cred ca e un Realtek. Cum fac sa trasmit sunet si audio printr-un cablu HDMI catre receiver ?
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Daca PV nu e prevazuta special cu posibilitatea de a transmite si audio (prin iesire HDMI sau DVI-audio), cea mai simpla solutie e ca audio sa fie transportat separat. Altfel, combinarea audio cu DVI se face prin dispozitive electronice costisitoare. ex.: Gefen EXTDVIAUD2HDMI Dviaudiotohdmi Adapter: Compare Prices, View Price History and Read Reviews at NexTag | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
In loc sa cumpar un device costisitor schimb placa video. SIMPLU ! Totusi ramane dilema : ce placa video asigura transportul sunetului prin HDMI ? (convertor DVI-HDMI) Calculatorul este intr-o alta camera si deja am tras un cablu HDMI prin pereti. Nu as mai vrea sa trag si un cablu audio coaxial.
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Depinde. Nvidia de la generatia 9* are intrare audio SPDIF pe placa video care trebuie conectat la iesirea SPDIF a placii de sunet (separata sau onboard) sau a dispozitivului care genereaza sunetele cu pricina (unitate bluray maybe). ATI are un approach complet diferit care nu necesita cablul respectiv. Detalii nu stiu, nu am mai vazut o placa ATI de prin 2001 | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Eu am un Gainward 8800GT care a venit cu un cablu S/PDIF coaxial catre TV-Out, cu un adaptor DVI-HDMI. Am inteles (cu toate ca in manual nu se descrie cum si nici eu nu am testat inca neavand iesire audio S/PDIF coaxiala) ca astfel se poate trimite sunetul alaturi de video printr-un singur cablu HDMI la TV/Receiver.
| ||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
Eu am un WinFast PX8800 GT. Nu are decat astea : Adapter/Cable Bundled HDTV Cable x 1 DVI-to-VGA Adaptor x 1 6-pin Power Cable x 1 De fapt adapotrul HDTV este un DVI2Component adapter.
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Eu o am pe asta: http://www.gainward.de/media/files/S..._datasheet.pdf | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|