Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-10-2009, 12:12   #1 (permalink)
Registered User

Question SPDIF delay

Salutare!

Revin cu o nelamurire la un home cinema Samsung XT-XQ100. Situatia este in felul urmator: de pe calculator, scot imaginea pe TV pe Svideo (asta am pana imi cumpar lcd, dupa aia o sa scot pe HDMI), iar sunetul il scot pe home cinema printr-un cablu SPDIF.

Practic pentru a vedea un film pe tv+home cinema trebuie sa fac urmatorii 2 pasi: 1 clone desktop on tv. 2 use audio output realteck (in mod normal e pe direct output ca sa imi mearga pe boxele calculatorului).

Acum problema apare ca indiferent de ce player folosesc apare un delay de mai putin de o secunda intre imagine si sunet, astfel intai apare imaginea si imediat dupa sunetul, in multe scene va dati seama ca e enervant.

Nu imi este clar daca e o setare pe care nu am facut-o, sau imi trebuie un anumit player care rezolva problema asta. Daca aveti sfaturi le astept cu placere.

Multumesc

mastermind is offline    Reply With Quote
Old 18-10-2009, 01:56   #2 (permalink)
Registered User

donjugulator's Avatar

Quote:
Originally Posted by mastermind View Post
Salutare!

Revin cu o nelamurire la un home cinema Samsung XT-XQ100. Situatia este in felul urmator: de pe calculator, scot imaginea pe TV pe Svideo (asta am pana imi cumpar lcd, dupa aia o sa scot pe HDMI), iar sunetul il scot pe home cinema printr-un cablu SPDIF.

Practic pentru a vedea un film pe tv+home cinema trebuie sa fac urmatorii 2 pasi: 1 clone desktop on tv. 2 use audio output realteck (in mod normal e pe direct output ca sa imi mearga pe boxele calculatorului).

Acum problema apare ca indiferent de ce player folosesc apare un delay de mai putin de o secunda intre imagine si sunet, astfel intai apare imaginea si imediat dupa sunetul, in multe scene va dati seama ca e enervant.

Nu imi este clar daca e o setare pe care nu am facut-o, sau imi trebuie un anumit player care rezolva problema asta. Daca aveti sfaturi le astept cu placere.

Multumesc
Asa se intampla cind folosesti receivere sau sisteme home-theater pentru semnalul audio (sunetul si imaginea nu merg impreuna)...decodarea sunetului si a imaginii au durate diferite. In trecut aceasta problema nu exista deoarece ambele decodarii luam cam acelasi timp, insa progresul nu-i perfect - totusi vine si cu solutii...Ai grija ca TV-ul pe care-l cumperi sa aiba in meniu functia de lip-sync. Modelele low-end este posibil sa fie private de aceasta functie care compenseaza atunci cand senalul audio este procesat de receiver sau de sistemul tau home-theatre. Daca sunetul si imaginea sunt trimise direct la televizor, atunci acesta stie de timpii de decodare difereti si ti le sincronizeaza automat, insa data fiind situatia ta nu cred ca vrei sa asculti prin difuzoarele televizorului atata timp cat posezi home-theater. Sper ca te ajuta.

donjugulator is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 23:37   #3 (permalink)
Registered User

salut.am si eu o intrebare.folosesc laptopul ca sa vad filme mkv pe plasma, si prin iesirea spdif a laptopului folosesc un cablu coaxial cu adaptor de la jack 3,5 la rca,care e conectat la sistemul home cinema(philips hts 6515)pentru sunet.am setat pe spdif out din realtek,dar la sistemul home cinema nu se aude nimic.am incercat toate setarile dar nimic.cand introduc jack-ul la mufa spdif a laptopului se aprinde in mufa o luminita rosie.am inteles ca asta inseamna ca iesirea digitala functioneaza.laptopul e un acer 5220.poate ma puteti ajuta cu un sfat,cum sa procedez.va multumesc

radurobertino is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules