![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Cu si despre DVD/Divx Playere (recomandari/probleme/etc)
Am vazut ca deja au inceput sa apara DVD player-ele care suporta si formatul Divx 3.x,5.x. Acum intrebarea mea este are cineva deja asa ceva? Cum merg? Subtitrarile se pot folosi? Chiar si e-Boda a scos un model care suporta divx-urile. http://www.************.ro/product.p...ry=electronice impresii? | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Ceva impresii despre playerul e-boda pot sa-ti dau eu pentru ca am unul acasa. Nu pot sa intru prea mult in detalii pentru ca nu-l am de multa vreme, dar cate ceva am apucat sa invat despre el. 1 la mana: sunt multumit de calitatea imaginii. 2: citeste fara probleme si divx si xvid, si nu se impiedica nici in CDRW-uri. 3: ma cam enerveaza partea de subtitrari. Si aici detaliez ceva mai mult. In primul rand subtitrarile sunt afisate cu un font meschin. Aproape invizibil (daca nu cumva de uiti la TV de la 1 metru). Apoi subtitrarea este aliniata la stanga, nu este centrata. Penibil. Apoi daca o linie de dialog este afisata pe 2 randuri, din randul de jos lipseste primul caracter. Daca linia este prea lunga, dupa un numar de caractere face trim. Nu am numarat exact, dar dupa cateva cuvinte se taie brusc macaroana. Apoi, daca mai era nevoie, indiferent de frame-rate-ul filmului (si presupunem aici ca subtitrarea este sync cu filmul), subtitrarea este redata ca si cum ar fi facuta la 25 fps. Nu-mi dau seama cum au reusit sa faca tampenia asta, eu am descoperit din greseala. Acum cand ard divx-uri la 23.976 sunt atent sa adaug pe CD si un .sub la 25 fps. Nu am apucat sa-i contactez pe inginerii de la e-boda, dar cand l-am cumparat mi-au spus ca suporta update-uri software si poate se vor rezolva si problemele astea. In rest ce sa-ti mai spun? Poti selecta lejer din telecomanda un fisier .sub daca ai mai multe pe CD, deruleaza cu 2x, 4x, 8x, 16x si 32x, CD-uri audio n-am bagat in el si oricum n-as fi in masura sa spun cum se aud. Daca te intereseaza si alte amanunte mai intreaba. Acum nu-mi mai trece nimic prin cap (poti afla de pe site ceva detalii tehnice). | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Mersi mult de informatii. Chiar ma gindesc sa-mi iau si eu unul ca-i mult mai comod decit un pc cu tv-out & stuff. Nu stiam insa daca gama asta de echipamente a ajuns inca la o "maturitate" in ceea ce priveste divx-urile. Exista si posibilitatea de upgrade soft? Am vazut pe net unele chiar cu port Ethernet. Ce porturi ai la al tau? | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Salut! Ivan, atentie, este disponibil un update pt DVD. Si eu am un E-Boda si sunt foarte multumit de el, exceptand evident, partea de subtitles. Acum, sunt sincronizate, sunt "centrate" dar... haotic iar partea cu trim-ul inca mai exista... Citeste mult mai bine DVD-urile. Le-am reprosat celor de la E-Boda pe mail cum ca nu au facut mare lucru legat de subtitrari si mi-au spus ca lucreaza acum la o noua versiune care va schimba fontul, dimensiunea si culoarea... dar nu imi pot preciza cu exactitate o data cand va fi disponibila.. Gigi, eu ti-l recomand acest DVD... insa va trebui sa mai astepti urmatoarele update-uri ca sa fii pe deplin multumit... eu unul m-am cam grabit... dar tot nu-mi pare rau.
__________________ Gigabyte 7N400 Pro 2 Rev. 2, AMD Barton 2600+@3200+, cooler Gigabyte Rocket 3D PCU22GV, Leadteck A7600GT TDH 256 GDDR3 , 2x512Mb Geil 400 Mhz – dual channel active, DVD RW LG GSA 4120b FWA115, HDD 1xSeagate Baracuda ATA V 7200rpm 8Mb 160Gb & 1x Seagate Baracuda ATA V 7200rpm 2Mb 160 Gb, Waporware CHEAIFANSIN 400 W ![]() Laptop: Acer Aspire 6920G - pentru cunoscatori | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Update-ul de soft se face la sediul firmei... cel putin pentru moment. De ce? Pentru ca inca se lucreaza la firmware-ul aparatului iar cei de acolo nu acorda garantie decat la ce pun ei nu ce pui tu pe aparat si constati ca nu mai merge. Insa, vb cu o persoana de la service-ul lor, am inteles ca va fi disponibil la un moment dat si pe site-ul lor firmware-ul si il poti updata direct de acasa, fara sa mai bati drum pana la ei. Cum se face? Foarte simplu, la fel ca la bios-ul placii de baza. Exista un "BIN" care se da jos de pe Net, se prajeste pe un RW in Nero, se baga in aparat si face el singur procedura. Mai asteapta putin pt ca o sa fie in curand gata o versiune care rezolva problema subtitrarii pt DivX (asta in cazul in care ai player E-Boda DV-555X).
__________________ Gigabyte 7N400 Pro 2 Rev. 2, AMD Barton 2600+@3200+, cooler Gigabyte Rocket 3D PCU22GV, Leadteck A7600GT TDH 256 GDDR3 , 2x512Mb Geil 400 Mhz – dual channel active, DVD RW LG GSA 4120b FWA115, HDD 1xSeagate Baracuda ATA V 7200rpm 8Mb 160Gb & 1x Seagate Baracuda ATA V 7200rpm 2Mb 160 Gb, Waporware CHEAIFANSIN 400 W ![]() Laptop: Acer Aspire 6920G - pentru cunoscatori | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
nu stiu daca am voie, dar ma risc...cred ca gasiti ceva info si aici...se pare ca sunt mai multi oameni care l-au cumparat http://www.hi-fi.ro/phpBB2/viewtopic...3678a08e8934c3
__________________ Rover over ! | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Ivan, vezi ca au mai scos intre timp o versiune, asa ca tu esti norocosul care face update direct la vs. 2, care sta mai bine la partea de subtitles. Eu le-am scris un mail acum 2 saptamani in care le reprosam ca primul update nu a adus modificari majore si am primit un raspuns din partea lor cum ca au marit fontul si au rezolvat sincronizarea cu fisierele de subtitrare MicroDVD adica ".sub". Bafta! Sa-mi spui daca e OK, pt ca eu abia dupa 28 iunie ajung la ei. Astept! MS!
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Pai... ma bucur sa aud asa vesti bune. Vestea proasta este ca nu stiu cand voi avea timp sa merg pe la ei. O posibilitate ar fi sa-i dau playerul lui frate-miu care lucreaza prin zona si sa-l rog pe el, alta ar fi sa-l iau la munca si sa ma duc seara dupa program. Iti dai seama ca nici una din optiuni nu pare sa rezolve problema foarte curand. Oricum, va tin la curent daca voi apuca totusi sa fac update-ul. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
dar de acesta ce parere aveti : http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=2012 | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Salutare Mir! It`s been a while... Oricum, interesant aparatul. Pot spune insa ca, dpdv al design-ului E-Boda este mult mai aratos... si mai subtire Nu stiu ce stie sa faca asta in plus sau daca cipul ala este mai bun decat MT de pe E-boda.. dar pretul este acelasi. Eu exact atat am dat pe al meu, pt ca l-am luat de la Media Galaxy din Mall. In fine, pt E-Boda exista deja vs 2 de upgrade pe cand la asta... cine stie cand o sa fie disponibila. In fine, un candidat serios de luat in considerat.. Astept primele impresii de la fericitii detinatori
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 |
MIR, dati-l la teste mah ![]() pentru ca Eboda are super publicitate peste tot si a devenit astfel marca super cunoscuta. trebuie sa fie la jumatate de pret aparatul din linkul tau sa razgandeasca 2-3 clienti hotarati deja pe DV555 si aia poate numai din intamplare.... | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 Location: Bucuresti |
Ma intrebam si eu ce e mai bun. Iata textul care m-a convins (Artech-ul meu va veni maine): ''Din respect pentru utilizatorii acestui forum, imi permit o discutie despre DV-555X de la Eboda, asupra caruia s-a discutat mai sus. Intr-adevar are o serie de dezavantaje. Recent, mi-am cumparat si eu unul. Sunt nemultumit in ceea ce priveste subtitrarile: nu vede toate titrarile (marea majoritate din cele cu extensia.sub nu sunt citite). Nu sunt citite nici subtitrarile care contin mai mult de 12 caractere sau care se afla in alt folder. Apoi, acele putine care sunt citite, sunt aliniate la stanga. Recent, un coleg de serviciu a comandat de la http://xxxx un Artech, o scula noua adusa in tara. Am ramas foarte impresionat. Vede orice subtitrare, chiar cu diacritice romanesti, subtitrarea nu mai trebuie sa aiba aceeasi denumire cu cea a filmului, firmware gratuit postat pe net, iar pretul este acelasi cu cel de la Eboda. In plus, la dorinta ta ti-l poate aduce acasa si facut testari.'' Sunt foarte multumit de E-Boda mea ''batrana 434'' (a facut 6 luni), dar am inteles ca 555, la suburi, inca nu stie meserie. Cu un update de firmware o sa stie, pana atunci... | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 Location: Bucuresti |
Si acum, realitatea aia cruda, nu virtuala de mai sus! Ne aflam in RO. Am comandat la DigitalWorld. Ieri am confirmat. Azi a venit, o firma de curierat (330.000 lei). Agentul a sunat cand era... in fata portii. A fost norocul lui ca eram acasa. Altfel, ca in RO. Am un nou Artech, AN-DVX900. Ei sa vedeti cum se vad diacriticele!!! Te-ngrozesti. Nu are menu-uri in romana. Nici n-aveam nevoie, dar cred ca faptele se leaga (oarecum ca aparitia diacriticelor numai daca la Regional Settings pui RO). Deci, ei au exemplare pe care nu le verifica daca au ultimul firmware. Daca subul nu are acelasi nume, nici gand. Nu mi-a deschis un CD, cu un .avi si un .sub. Acum stiti ce urmeaza: sacul, incarcat la spinare, cauta firma (o fi aceeasi cu garantia???), daca sunt, daca au chef, daca stiu ce e de facut. RO! Daca puteti, nu cumparati de la ei. Daca aveti cunostinte la OPC, sho pe ei! Nici n-am putere sa fiu indignat, mi-e scarba! Ivan, bineinteles ca, imediat ce-o sa aiba firmware-ul, o sa scriu aici cum merge. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Vesti bune. Am facut update-ul. De fapt l-am trimis pe frate-miu cu aparatu' si l-a facut el. Nu mi-a adus inca playerul dar mi-a facut un scurt review telefonic ![]() Subtitrarile se vad cu font mare (a se citi lizibil), pe centru, dintr-un capat in celalalt al ecranului. Si da, subtitrarile sunt acum sincronizate. De-abia astept sa il recuperez si sa prind un weekend-doua de "cinema la mine acasa". Daca apare ceva nou pe care nu l-a observat frate-miu va tin la curent. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Nu ma pricep prea bine, am citit toate articolele si specificatiile la E-Boda DV-555x, dar mi-a scapat un lucru referitor la filmele facute cu XviD si anume daca stie de veriunea 1.0 a XviD-ului pt. ca pe PC stiu ca am avut neplaceri la filmele facute cu XviD-ul mai nou si rulate cu un codec mai vechi (se vedea tot filmul sacadat), intreb pt. ca in specificatii sunt mentionate versiunile de DivX (3.11, 4.xx, 5.xx etc.). Alta problema ar fi legata de filmele care au defecte (key-frame-uri sctricate... cred [sper ca zic bine]) si care pe PC ...in functie de player... la momentul respectiv se blocheaza (sau nu). In timp, cred ca micile problemele aparute se vor rezolva cu un firmware mai nou. | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Despre xvid1 nu stiu ce sa-ti spun, habar n-am cu sunt codate filmele la care ma uit. Chiar daca nu ar avea acum suport, sunt 100% sigur ca va apare un update care va rezolva problema. Despre cealalta problema stiu ce sa-ti spun: nu are nici o importanta. Presupun ca nu ai (in cel mai rau caz) decat o mica-mica minoritate din filme defecte. N-am auzit de nimeni care sa colectioneze filme cu probleme tehnice, lumea prefera filmele proaste care 'merg' bine ![]() Sfatul posesorului: ia-ti. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |