![]() |
| | #1 | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucuresti | Captura: USB Streaming vs FireWire Am citit pe un thread cum ca USB streaming-ul e o porcarie. Am o camera digitala Sony DCR-PC330E si vreau sa fac captura prin USB. OK, dau drumu la VDub (daca stiti programe de captura mai bune va rog sa-mi spuneti) si salvez in format necomprimat. Adica 320x240,25fps. Desi fisierul este asteptat de mare (380 MB pt 1 minut), calitatea este neasteptat de PROASTA. OK, am zis sa maresc rezolutia la 640x480. La fel de prost se vede!!! Sa fie din cauza ca am camera conectata prin USB la PC? Prin FireWire se vede mai bine?? Si inca o intrebare... de ce nu pot sa fac captura de pe caseta? Cand intru in play/edit mode cu cablul USB bagat ba imi zice ca e in USB mode si nu mai pot sa fac nimic decat sa accesez memory stickul (are asa ceva), ba imi afiseaza meniul (cu memory stick scos), dau play dar nu-mi detecteaza PC-ul camera decat daca dau in camera-tape mode (si atunci functioneaza practic ca o webcam). Oare sa mearga sa capturez de pe caseta doar prin FireWire? | ||
|
| | #2 | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 | USB-ul e folositor doar la transfer de poze si ceva gen webcam, in rest nu are latimea de banda necesara pentru transfer video la calitate decenta. Cumpara-ti o placa firewire+cablul aferent si gata.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #3 | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 | pentru partea de captura video, uita de USB si gata, nu-ti mai face atatea probleme incercand sa compari si sa inventezi roata patrata | ||
|
| | #4 | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucuresti | Ok, am inteles, Firewire good, USB bad. Nu stiam ca d-aia am intrebat, nu m-am dat eu destept incercand sa "inventez roata patrata". Va multumesc pt info. Si am mai intrebat ceva, daca tot am deschis thread nou... cel mai bun program de captura de pe camera este...? VirtualVCR, VirtualDub etc? In cazul in care spuneti VirtualDub, imi recomandati codecul Huffyuv pt "losless" compression? Last edited by Slasher; 18-09-2004 at 18:01. | ||
|
| | #5 | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucuresti | Fratilor am si eu dilema... am facut captura prin FireWire si cu VirtualVCR si cu alte programe de ¨captura analogica TV¨ ca cica tot astea se folosesc si la captura digitala de pe miniDV, in total vreo 4 softuri. Bun, rezultatul capturii iese tot pe TV (asa vreau eu) si deci nu ma intereseaza dungile alea orizontale (imi scapa cum le zice). In schimb imaginea, la portiuni de miscare are rupturi orizontale care se observa si pe TV, ca la jocurile FPS cand e scos Vsync-ul (si apar rupturi ale imaginii). Cum scap de astea? | ||
|
| | #6 | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 | nu scapi software, asta e problema tv-out-ului care trebuie sa fie in primul rand ieftin si accesibil tuturor, nu de calitate.... | ||
|
| | #7 | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucuresti | Pai eu scot pe tv un stream capturat deja, adica dau play la fisier. Si problema nu apare la un film de exemplu. Am uitat sa mentionez ca la fel face si pe monitor. Oricum e ceva de la acel pc pt ca am mai incercat pe 2 pc-uri si nu face...codecuri ceva... exista un unistaller pt toate codecurile din sistem? ![]() | ||
|
| | #8 | ||
| Bre oameni buni, risk sa ma repet: Pinnacle Hollywood Studio, best capture soft, facut si testat de mine pe un Athlon XP la xxxx, pe port FIREWIRE.. Atentie, odata conectata camera, aveti CONTROL DE PE PC, prin SOFT. Inainte, inapoi, still & stuff. Iar ca si captura.. ce vreti voi: VCD, SVCD, DVD... voi alegeti.. Hai sa aveti spor ![]() ![]()
__________________ Gigabyte 7N400 Pro 2 Rev. 2, AMD Barton 2600+@3200+, cooler Gigabyte Rocket 3D PCU22GV, Gigabyte Geforce 5700FX (GV57128D) with Arctic Cooling Solution (NV Silencer) , 2x256Mb Kingmax 433 Mhz & 2 x Kingston 256 400Mhz – dual channel active, DVD RW LG GSA 4120b FWA115, HDD 1xSeagate Baracuda ATA V 7200rpm 8Mb 160Gb & 1x Seagate Baracuda ATA V 7200rpm 2Mb 80Gb, Waporware CHEAIFANSIN 400 W | |||
|
| | #9 | ||
| Am uitat sa va spun ca programul incorporeaza si program de scriere foarte dragutz, gen Nero .. Bagi filmu->scoti CD(DVD)-u![]()
__________________ Gigabyte 7N400 Pro 2 Rev. 2, AMD Barton 2600+@3200+, cooler Gigabyte Rocket 3D PCU22GV, Gigabyte Geforce 5700FX (GV57128D) with Arctic Cooling Solution (NV Silencer) , 2x256Mb Kingmax 433 Mhz & 2 x Kingston 256 400Mhz – dual channel active, DVD RW LG GSA 4120b FWA115, HDD 1xSeagate Baracuda ATA V 7200rpm 8Mb 160Gb & 1x Seagate Baracuda ATA V 7200rpm 2Mb 80Gb, Waporware CHEAIFANSIN 400 W | |||
|
| | #10 | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucuresti | Control de pe PC ai la (aproape) orice program de captura, chiar si din vdub sau din windv sau dvio (2 softuri free de captura foarte dragute si simple). Si WinDVD Creator stie sa faca DVD-uri/VCD-uri + editare. | ||
|
| | #11 | ||
| apropos de firewire vs usb, usb2.0 e mai rapid ca firewire, numai ca nu stiu cate camere au usb2. | |||
|
| | #12 | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 | Diferenta dintre 400 vs 480 Mbps conteaza prea putin cand vorbim de DV. ceea ce conteaza decisiv este suportul software.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #13 | ||
| Degeaba fac captura pe usb2, din punct de vedere ergonomic este mai simplu si mai eficient pe ieee - pe care am full control asupra sursei de semnal direct din calculator, nu trebuie sa ma joc la camera. Asta stie pana si Win.MoovieMaker! ![]() Slasher, foloseste un program de captura digitala, ca nu ai ce face cu analogicul pe ieee. Daca ai sp2, si vrei sa vezi diferente, incearca mai intai pe MoovieMaker, si pe urma ai sa vrei sa treci pe Pinnacle Hollywood, sau Adobe Premiere
__________________ Apple Addict! | |||
|
| | #14 | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucuresti | Pana una alta am folosit si WinDVD si Pinnacle Studio9 si VirtualDub dar mai misto si mai simple mi s-au parut 2 programele free de captura digitala: WinDV si Dvio. Captura pe FireWire bineinteles. | ||
|
| | #15 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 | deci sa inteleg ca pe usb captura a fost mult mai proasta fatza de firewire? desi teoretic usb ul 2 are viteza mai mare fatza de ieee ma tot chinui la niste capturi, un amator cu softul camerei scoate pe un cd o super imagine capturata prin firewire la un rahat de laptop iar eu cu ditamai controllerul scsi, matrita de 4 hdd scsi, captura prin usb, super procesor super memorie etc, sute de giga capturati iar in final iese un rahat, pana nici captura necomprimata nu se vede ok iar plus codecul iese ceva cu mult mai slab decat cd ul lui )))))))))))) ca sa nu mai spun ca eu am caseta de 8mm iar a lui e de 5mm | ||
|
| | #16 | ||
| Si eu ma chinui de 2 zile sa capturez de pe o camera video Sony nush ce model de prin 2005 (cand ajung acasa va spun) pe computer ca apoi sa le scriu pe DVD. Scopul meu este sa scot calitatea maxima de pe camera, ca apoi sa-l compresez daca ocupa prea mult spatiu. Ca soft-uri am Pinnacle Studio 12 si Adobe Premiere CS3. Precizez ca in acest moment ma chinui cu un cablu USB (da, stiu, tre sa ajung sa cumpar un cablu FireWire). Pinnacle crash-uieste daca ii dau ca format avi (err de program tipica de windows). Pe mpeg merge, dar calitatea e execrabila. Adobe Premiere nici nu vrea sa recunoasca camera. Astept sa vad cum se va prezenta situatia cand voi cumpara cablul de FireWire. Intre timp, ce program de captura recomandati?
__________________ Vand Ford Focus Ghia, August 2007, Hatchback 2.0 TDCi 136CP, garantie 3 ani live fast, die young and leave a good looking corpse | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|