Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media > Comix

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-10-2007, 16:52   #1 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Ultimul comix citit

De curand am terminat seria Marvel Zombies iar momentan incerc sa termin Civil War Series care e destul de bine realizata, cu cateva volume mai plictisitoare dar foarte captivanta.Este si destul de maricica (100 si ceva de volume cu tot cu volumele speciale) si realizata in stil crossover.

Voi ce mai cititi?Serii noi aparute?Serii mai vechi?

Ce recomandati?

Last edited by TheCrusher; 22-10-2007 at 17:03..

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2007, 11:11   #2 (permalink)
Comix Freak

Badmofo's Avatar

Atatea chestii bune sunt.... Watchmen, V for vendetta, Sin City, Hellboy, Dark Knight Returns, Batman Hush, Preacher, Marvels, Astonishing X-men, etc. Astea sunt primele care imi vin in minte, dar mai sunt foarte multe albume bune.

Badmofo is offline    Reply With Quote
Old 24-10-2007, 21:09   #3 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Sandman, Lucifer, Y: The last Man. Samd.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 24-10-2007, 21:42   #4 (permalink)
Bursucul vesel

Salgado88's Avatar

Aventurile lui TinTin, in limba romana. Le-am vazut acum 2 zile la un chiosc InMedio, dar aia nu le vand pentru ca momentan n-au pretzurile
Am reusit totusi sa cumpar "TinTin: Lotusul albastru" din Diverta, 38.99 RON. Seria are 24 de cartzi, o sa ma rupa financiar

The thruth is out there.

Salgado88 is offline    Reply With Quote
Old 07-06-2008, 13:00   #5 (permalink)
Registered User

CAT_woman's Avatar

Sin City, Transmetropolitan si Batman. Utrmeaza sa-mi iau si Preacher, Y, Fell, Fables, 100 Bullets.
Tranzitia de la comix orientale la cele occidentale e mai dificila decat as fi crezut.
Desi cele occidentale au fost cele cu care am crescut, de mult timp n-am mai citit un comix. Stilurile sunt complet diferite. In timp ce mangas pun accentul pe sinceritatea sentimentelor, actiune bine conturata dar si bine motivata, personaje multidimensionale care evolueaza in timp, comix trantesc personaje cu backgrounduri generice, presarate de clisee, de multe ori exista 2 categorii de personaje, limitandu-le actiunile la either good or bad.
Cred ca-am avut asteptari prea mari de la comix, dunno poate imi voi schimba opiniile in timp.

CAT_woman is offline    Reply With Quote
Old 12-06-2008, 17:29   #6 (permalink)
Comix Freak

Badmofo's Avatar

Quote:
Originally Posted by CAT_woman View Post
Sin City, Transmetropolitan si Batman. Utrmeaza sa-mi iau si Preacher, Y, Fell, Fables, 100 Bullets.
Tranzitia de la comix orientale la cele occidentale e mai dificila decat as fi crezut.
Desi cele occidentale au fost cele cu care am crescut, de mult timp n-am mai citit un comix. Stilurile sunt complet diferite. In timp ce mangas pun accentul pe sinceritatea sentimentelor, actiune bine conturata dar si bine motivata, personaje multidimensionale care evolueaza in timp, comix trantesc personaje cu backgrounduri generice, presarate de clisee, de multe ori exista 2 categorii de personaje, limitandu-le actiunile la either good or bad.
Cred ca-am avut asteptari prea mari de la comix, dunno poate imi voi schimba opiniile in timp.
Tot ce zici ca urmeaza sa citesti e super. RECOMAND Watchmen, V for vendetta. Cele mai complexe si mai bune.

Sa fiu mai in tema, tocmai am terminat de citit Sin City. Really good, dar nu stiu.... Ma asteptam poate eu la putin altceva. Mi se pare ca stagneaza.

Old 12-06-2008, 19:01   #7 (permalink)
Registered User

nimr0d's Avatar

transmetropolitan e comics-ul meu preferat cred, urmat indeaproape de watchmen si V for Vendetta (de-abia astept filmul watchmen ).

Ma enerveaza seriile ongoing gen 100 bullets si the living dead ca de la un numar la altul uit complet ce se intampla, cel putin in 100 bullets nu mai sunt conectat deloc la actiune.

Am mai citit the losers, mi-au placut la nebunie primele 2 numere dar a avut cel mai prost sfarsit pe care l-am intalnit vreodata intr-un comics

cheers

nimr0d is offline    Reply With Quote
Old 19-06-2008, 10:42   #8 (permalink)
Comix Freak

Badmofo's Avatar

Quote:
Originally Posted by nimr0d View Post
transmetropolitan e comics-ul meu preferat cred, urmat indeaproape de watchmen si V for Vendetta (de-abia astept filmul watchmen ).

Ma enerveaza seriile ongoing gen 100 bullets si the living dead ca de la un numar la altul uit complet ce se intampla, cel putin in 100 bullets nu mai sunt conectat deloc la actiune.

Am mai citit the losers, mi-au placut la nebunie primele 2 numere dar a avut cel mai prost sfarsit pe care l-am intalnit vreodata intr-un comics

cheers
Da, ai dreptate... De aceea de obicei le citesc pe volume.
Nu stiu daca s-a mai spus, dar as mai sugera doua serii de Garth Ennis: Preacher (e o serie incheiata) si The Boys (ongoing), precum shi Planetary (de Ellis si Cassaday).
Va garantez ca o sa va captiveze.

Old 11-07-2008, 11:34   #9 (permalink)
Registered User

card's Avatar

Desi si eu prefer uneori sa citesc o serie cap-coada, de multe ori gasesc ca nu am rabdare sa astept sa se termine, si in cel mai bun caz mai uit sa iau numerele pe 2-3 luni cel mult, si se mai strang. Ma gandesc ca unele serii ca 100 Bullets sau Ex Machina se termina in vreo 2 ani, si chiar nu am vointa sa astept atat.

Pe de alta parte, atunci cand ajungi la sfarsit ai si un sentiment aparte de satisfactie. Imi amintesc cat de mult m-a miscat Y dupa ce l-am citit ongoing vreun an si ceva.

edit: Cat_woman, nu ma indoiesc ca unele Marvel/DC cu supereroi au personaje plictisitoare si nedezvoltate, dar sunt multe care au personaje si povesti incomparabile cu majoritatea manga-urilor. Imi amintesc ultimul manga interesant pe care l-am citit, era Death Note. De atunci nu am mai dat peste nimic. Mie pasul de la manga la comics mi s-a parut unul in fata, si am impresia ca daca nu am un motiv bun, nu imi doresc sa ma intorc.

Last edited by card; 11-07-2008 at 12:31..

card is offline    Reply With Quote
Old 11-07-2008, 12:04   #10 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Am observat ca la americani se citesc foarte multe comix-uri cu super eroi, ma refer la cele clasice gen JLA, Secret Invasion si chestii asemanatoare. Majoritatea mi se par plicisitoare sincer iar unele chiar promoveaza patriotismul lor fanatic.

Noul Iron Man (Invincible iron Man) a citit cineva?

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 12-07-2008, 23:08   #11 (permalink)
Registered User

CAT_woman's Avatar

Quote:
Originally Posted by card View Post
edit: Cat_woman, nu ma indoiesc ca unele Marvel/DC cu supereroi au personaje plictisitoare si nedezvoltate, dar sunt multe care au personaje si povesti incomparabile cu majoritatea manga-urilor. Imi amintesc ultimul manga interesant pe care l-am citit, era Death Note. De atunci nu am mai dat peste nimic. Mie pasul de la manga la comics mi s-a parut unul in fata, si am impresia ca daca nu am un motiv bun, nu imi doresc sa ma intorc.
Poate as fi considerat argumentul tau valid daca n-ai fi dat ca exemplu al apogeului calitatii manga pe Death Note. Acela e un manga mediocru, decent la nivel de plot, desenat bine, satira a societatii, dar nu exceptional. Ce varsta ai, sa stiu ce mangas sa-ti sugerez? :P

Old 13-07-2008, 08:42   #12 (permalink)
Registered User

card's Avatar

Nu am zis ca e un manga extraordinar, am zis ca e ultimul manga interesant peste care am dat. Este de asemenea si printre singurele care m-au facut sa citesc manga-ul, si sa nu astept anime-ul.

By all means, give it your best and don't hold back. Sunt curios ce o sa-mi sugerezi, un mecha filosofic, un postcyberpunk existentialist, cine stie. Poate chiar e bun si o sa-l citesc. Poate.

Old 13-07-2008, 10:01   #13 (permalink)
Registered User

CAT_woman's Avatar

For the fainthearted: sa nu cititi ce voi sugera.
Pentru 18+ : Kurosagi Corpse Delivery Service si MPD- Psycho.
Ambele sunt detective stories (u be lovin' Death Note and all...).

Daca doresti, si te pasioneaza genul, ti-as putea sugera si
Quote:
un mecha filosofic, un postcyberpunk existentialist, cine stie
Eu am cam incetat sa ma uit la animes din simplul motiv ca mai sar peste elemente din manga. E ca si cum ai prefera filmul si nu cartea pe care se bazeaza. Insa sunt si serii complet originale anime care merita vazute: Ergo Proxy.
Incerc sa dau exemple de serii cat mai noi, pentru ca stiu ce greu eu sa treci peste partea de vizual.

Old 13-07-2008, 13:50   #14 (permalink)
Registered User

card's Avatar

Nu ma pasioneaza genurile respective, dar atunci cand ti se spune "I've got some heavy stuff to give you" treci inevitabil prin ele. Pentru ca japonezii au anumite fixatii - de care m-am plictisit. M-am plictisit de aceleasi tipuri de personaje prin toate seriile, m-am plictisit de lucruri pe care le-am mai vazut. M-am uitat la Ergo Proxy cu fratele, dupa vreo 10-15 episoade ne intrebam ce naiba dureaza atata to get a point across. Credeam ca e facut dupa manga la cat de mult drags on. Avea cateva momente interesante, mai ales la inceput, dar m-am oprit pur si simplu pentru ca era plictisitor. Nu mi-a mentinut interesul. Am preferat sa revad un serial englezesc decat sa mai pierd vremea cu ala.

Cu MPD Psycho m-am intalnit acum un an sau doi cand am dat peste live action-ul lui Miike, cautand some entertainment intr-o perioada in care nu aveam ce face. Am citit plot-ul, nu mi s-a parut interesant, l-am uitat pana mi-ai amintit acum de el. Nici acum nu mi se pare interesant, so I'm gonna skip that.

Am sa incerc Delivery Service-ul, desi I've been pitched better ideas.

De la japonezi iau mai mult comediile si povestile de dragoste/viata, care le ies topnotch de multe ori. Cele mai bune plot-uri la ei sunt in jocuri, iar pana si adaptarile alora in manga/anime ies mult mai proaste.
Sunt de acord ca mai bine citesti manga-ul decat sa vezi anime-ul, dar nu mi s-a intamplat de multe ori sa zic "this is good, this, hai sa citesc mai bine manga-ul, it must be worth it".

Nu imi plac detective stories in mod special. S-a intamplat ca Death Note sa fie un detective story captivant. Diferit. Original in unele aspecte.

Old 17-07-2008, 17:00   #15 (permalink)
Comix Freak

Badmofo's Avatar

Am terminat de citit Marvel Zombies. Acceptabila. Nu ii mind blowing, dar merge. Am citit altele mult mai rele.

Old 30-07-2008, 18:20   #16 (permalink)
Registered User

card's Avatar

http://nautilus.ro/
Votati si voi BD. Fantasy si scifi se gasesc destule si acolo si prin alte librarii, dar ei sunt printre putinii care mai aduc si comics.

Old 24-11-2008, 16:40   #17 (permalink)
Registered User

outckast's Avatar

De urmarit acum de la Marvel: Punisher Max, seria noua Hulk (Rulk), Zombies seria 3. Si de la Dark Horse ultimul crossover Star Wars - Vector (si Legacy).

Eu urmaresc si Conan, dar e o chestie personala
Plus de la independenti: The Boys a lui Garth Ennis...

outckast is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media > Comix

Thread Tools

Posting Rules