![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2003 Location: Bucuresti | Grafica si poveste ca la carte!!!
O poveste noua,o grafica super,personaje cum nu s-au mai vazut,toate ascunse sub doua coperti adica o banda desenata ca la carte. Am terminat primul numar al unei reviste super marpha.Garfica cum vedeti in reviste ca Marvel sau DcComix.Ce poti sa mai ceri.O poveste cu super eroi cu abilitati si cu puteri super noi. Am si idei pt continuare.Inca 5 numere din revista asta.Si poate si mai bine. Unde pot sa o vand,cine vrea sa o cumpere?100$ pentru fiecare numar al revistei?In ce tara ne aflam?Toata lumea vrea calitate ca afara si platesc doi bani pe ea.Trezirea bai baieti!!!Calitatea costa.Munca costa...Ideile costa... Achi cel Negru ... de suparare!!! | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| super-eroi..... harrrrr
super-eroi..... harrrrr pai io n-ash da nici o mie de lei pe super-eroii tai. Ai consumat hartia, timpul (shi eventualul talent) degeaba. poate studiezi shi tu genul manga ca sa-ti faci o idee cam ce inseamna o banda desenata la nivelul anilor 2000..... alea cu super eroi ..... hmmm..... uite, ma abtzin sa le balacaresc prea tare dar sun istorie antica. Acum japonezii scriu istoria; deci pune mana pe manga shi invatza dragutzule..... Invatzatzi, Invatzatzi, Invatzatzi ! "Benchio, Benchio, Benchio, " cum zicea Golden Boy ![]() PS: aaaa shi despre faptul ca nu sare romanu cu bani la BD-uri ai dreptate in mare da totushi stiu lume care si-a luat de la gura ultimii bani sa-si cumpere acolo un BD cat de mic. Io mi-am dat toti banii de cheltuiala pe GTO vol 1-13 cand am fost in Frantza Shi nu mai vorbi de rau oamenii ca in saracia lor numai sa-ti dea tzie 100$ pe volum le-o arde cand n-au nici ce manca
__________________ Ecchi nano wo ikenai to omoimasu ! (being ecchi is bad ) .... hehehe da de ce oare nu pot sa ma abtzin :P | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
tzur... am si eu o rugaminte... taci, daca nu stii despre ce vorbesti. Trecand peste faptul ca "super-eroii" de care faci tu misto au pus bazele comixurilor si ca revistele de colectie din serii DC sau Marvel valoreaza mai mult decat un rinichi si un plaman de-al tau pe piata neagra de organe si oricum mai mult decat orice Pokemon... e si o problema de respect sa intelegi gusturile altuia si in cazul de fata munca altuia (asa cum o fii ea). Manga a prins e adevarat... se vinde mult pe tema asta, dar sa nu ai vreo clipa impresia ca depaseste la vanzari "clasicii". Intr-un magazin de comixuri din Austria sau Germania de exemplu (orice magazin, cu exceptia poate a celor special destinate manga, daca exista asa ceva) exista un raion cu cateva sute de rafturi pentru super-eroi (a se citi DC si Marvel) si doua-trei rafturi pentru Sandy-Bell'isme. Iar colectionarii adevarati mai ales de peste ocean o sa iti rada in fata daca amintesti de manga. Si te asigur ca traiesc si ei in anul 2000... daca nu chiar in 2003. Eu stiu ca ai descoperit un univers minunat si deosebit si fantasmagoric si... dar las-o mai moale cu sfaturile ca ceea ce iti place tie e strict problema ta, nu si a altora. Am dat si eu multi bani in genul asta de magazine... uneori pe toti si as da cu siguranta si in Romania daca ar exista ceva de calitate apropiata fata de ceea ce este in vest. Calitatea costa intr-adevar si te asigur ca omul nu vorbea despre omul sarac care nu are ce manca, ci despre cel care iese pe-afara si da "toti banii de cheltuiala pe GTO vol 1-13".
__________________ The key to happiness in life is high expectations and your own bag of chips (Dogbert) | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2003 |
eh si eu as vrea un magazin de comixuri la noi nici macar nu le vreau in romana, prefer chiar in engleza, dar vad ca nu vine nimeni pe aici, prin tara, cu un shop. este pacat caci piata e inexistenta. dupa ce am aflat insa preturile de tipar si o arie de sponsori existenti f mica, m-am lasat de visat la ideea de a scoate un comix. ne-am gandit chiar sa platim noi desenatori din buzunarul nostru ca pe urma timp de 5-6 luni sa o publicam pe un cd la o revista de games sau pe un site mai mare romanesc, atata timp cat nu ni se cer bani, ca sa putem vedea piata. manga pentru mine este un fel de telenovela japoneza, parerea mea.
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Roadkill, tu nu stii ce vorbesti..... serios, asculta aici, pe scurt: tipologia asta gen super eroi, dau un nume rau conceptului de banda desenata. Povestile lor sunt foarte sablonatice, si se adreseaza copiilor sau cel mult adolescentilor. In America exista intradeva colectionari care strang papusi si benzi desenate, si "valoarea" lor creste in cazul in care nu au fost scoase din cutii sau daca au defecte (de exemplu ei platesc pentru un timbru vechi 30$ si pentru acelasi timbru dar cu defect mii de dolari - dac nu crezi cerceteaza pe net) Deci colectionarii vestici nu sunt un etalon decat pentru prostie. Ce ar trebui sa faca, ar trebui sa dezvolte subiecte pentru toate categoriile de OAMENI nu doar copii. Si asta chiar se fac in Japonia. Iar cele doua genuri SUPER EROI si MANGA nu vor putea niciodata sa concureze in vest, PENTRU CA: Din moment ce nu pot produce manga nu pot vinde, si banii pe manga-urile vandue se duc in buzunarul japonezilor, iar ei doresc sa intre in buzunarul lor, deci evident ca nu e bine pentru ei ca manga sa fie promovat. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Presimt ca se contureaza inca o lupta anime vs alt tip de animatie...la fel ca pe cinemagia.ro sau pe multe alte forumuri. Inca nu a inteles nimeni ca gusturile nu se discuta. Btw...cipiamon ai dreptate, daca ar exista mai multe manga traduse si in engleza ar fi mai multi cumparatori. Logic ca se gasesc mai multe benzi desenate cu super eroi - pt ca sunt in engleza si toata lumea stie limba.
__________________ Se mai cauta researcheri pentru FM 2009 v.9.2.0 | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Lol... Cipi, nu trebuie sa explici ca la tampiti... inteleg foarte bine si fara sa "caut pe net". Motivul pentru care pricep este acela ca fac parte din categoria celor pe care tu ii denumesti fara nici un fel de menajament "etalon pentru prostie", in sensul in care am si action-figures si colectionez si X-Men. Si da... marea majoritate a figurinelor pe care le am sunt NRFB (never remove from box) si am si 3 numere cu adevarat valoroase din X-Men. Numarul #1 din seria clasica, un numar aniversar limited edition si un numar integral plastic de-asemenea LE. Deci inteleg foarte bine fenomenul. Asa ca te rog... adreseaza-mi-te in concordanta. Trecand la partea a doua a postului matale... adica la implicatiile etice, am sa repet ce am spus in postul anterior: Quote:
Revistele de benzi desenate nu sunt destinate doar copiilor stai tu linistit. Exista destule aparitii destul de serioase... unele de la DC, altele Marvel, unele Dark Horse care sunt chiar interzise copiilor, si chiar si asa... discutand despre serii mai puerile -gen Spiderman- daca iti place universul nu iti prea pasa ce scrie in bubble, atata timp cat sunt bine desenati si rasfoirea e o experienta placuta. Sigur, nu exista nici un echivalent pentru Hentai, dar eu stiu ca tu nu la asta te gandesti cand zici anime In legatura cu cartoon-flicks daca ma intrebi -si iti sunt dator cu putina sinceritate- Dragon Ball Z e de kkt. Si ca realizare si ca poveste. Din punctul meu de vedere that is. Ma lasa rece. Nici nu vreau sa stiu cum arata benzile desenate inspirate dintr-un astfel de univers. Am vazut insa si manga pretty cool ca realizare si cretin ca story. Deci e o problema de gust asa cum am mai spus. Urmaresc universul X-Men fie el film, action-figure, BD sau cartoon de aproape 8 ani (cu dezamagirile si satisfactiile aferente) si nu regret nici o secunda timpul pe care l-am investit in chestia asta asa cum sunt sigur ca nici tu nu regreti ca pierzi timpul vizonand manga. Inca ceva ca veni vorba... a avea o colectie de action-figures nu este un etalon pentru prostie, asa cum a colectiona timbre nu este o prostie sau asa cum a colectiona orice for that matter nu este o prostie. Nici o colectie nu este inutila pentru ca iti da un scop... iti ridica moralul de multe ori si iti creeaza un sistem de valori. Colectia in sine poate fii lipsita de valoare practica, dar poate avea o incarcatura emotionala puternica. Daca nu colectionezi nimic nu ma astept sa pricepi si discutia se incheie pentru ca nu voi diseca notiunea asta pentru nimeni. Si sa nu uit... cand colegul tau de Pokemon a zis ca trebuie sa se alinieze baiatul cu comicul la anul 2000... m-am amuzat teribil. Pentru ca vezi matale... mi se rupe de ce credeti voi ca e bine sau de ce credeti voi ca ar trebui sa fie in topul vanzarilor. Cand va cuceri manga Hollywood-ul sau industria jucariilor in SUA sau Europa (where it matters) atunci mai discutam. Pana atunci mutati-va in Japonia. icub4ucm, nu e logic deloc. In Europa tot ce se produce in SUA se cauta. www.spawn.com
__________________ The key to happiness in life is high expectations and your own bag of chips (Dogbert) | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Am fost cam subiectiv in postul trecut, nu trebuia sa te judec asa aspru, atat pe tine cat nici pe "colectionari" in general. Adevarule ca pana la coada munca de creatie e subiectiva, deci cum ar fi ea nu poti sa o judeci cu obiectivism... pana la coada oricine e liber sa deseneze ce vrea.. Si eu sunt colectionar, am fost inca de mic, am vreo 4 clasoare cu timbre, dintre care unu plin cu timbre vechi si valoroase. Dar de fiecare data cand vad un un timbru frantuzesc din 40.. brazdat de o stampila germana care taie "franci" si scrie "phening" atunci chiar i-ti stimuleaza imaginatia, ca simbol al ocupatiei germane.... dar de aici pana la a colectiona papusi fabricate industrial sau nu stiu ce numar de revista mai vechi... mi se pare cu totul si cu totul altceva. Si ca sa nu vorbesc aiurea, am intrebat un psiholog amic, de ce ar colectiona cineva si de ce ar pretui cineva de exemplu un timbru cu defect sau un numar de revista vechi. Mi-a raspuns ca din cauza unei stime de sine scazute, colectionarul i-si strange obiecte care altii nu le au pentru a-si creste stima de sine, e simplu. Asa ca e doar un dezechilibru mental. Sa nu confundam colectionatul de papusi sau de benzi desenate cu colectionatul de tablouri sau de obiecte de arta, cu adevarat pretioase sau cu colectionarii de timbre. Cu ce te alegi daca strangi papusile? Probabil i-ti place sa joci dea mama si de-a tata cu ele prin casa, heh, no hard felling man, asta nu ar fi o crima Dar sa promovezi super eroi unei lumi intregi, sa-i bagi pe gat, mi se pare un fel de crima. Copil fiind i-ti plac toate si te obisnuiesti cu ele si mai tarziu devii subiectiv si nu mai poti sa zici ca sunt tampenii, pentru ca toata copilaria ta ti-au placut. Eu lupt nu pentru manga sau anime, eu lupt pentru libertate de expresie prin desen, NUMAI CA vesticii au indobitocit piata si toata lumea acum crede ca desene animate = pentru copiii si cu benzile desenate la fel. Japonia este pentru mine un fel de exemplu, unde arta este privita cu seriozitate, faci o banda desenata si lumea o citeste fara sa inceapa cu vreo prejudecata in minte. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Quote:
Eu am incercat sa iti explic ca sa intelegi... Observ ca nu reusesti si chiar mai mult te ambitionezi sa disconsideri intr-un mod marlanesc ce nu intelegi. Nu-i nimic. Nu ma astept la prea mult... probabil ca ai conditii mai dificile in familie... poate ai frustrari legate de complexul manga sucks big time la exporturi, care vad ca te roade pana la furie... Eu te incurajez oricum... Tot ce nu e manga e o prostie... tu ai dreptate... Pokemon pwnez. Legat totusi de colectii... ma prapadesc de ras la aerul tau condescendent... Habar n-ai tu ce e aia o colectie de arta, asa ca ciocu' mic si nu mai aminti de lucruri care te depasesc si de care stii din auzite. PS: 4 clasoare intregi? Lol... aia numesti tu colectie? Apropos sunt dezlipite de pe plicuri sau... Threadul se poate inchide, in ceea ce ma priveste.
|
| | #13 (permalink) | ||
|
ce ma enervezi, eu incerc sa-ti explic cat mai clar si tu nu intelegi nimic.... nu am sa fac recapitulare... daca vrei mai citeste o data postul meu. Ce ai zis acum nu are logica, eu tia- am zis ca sunt pentru arta, nu pentru ....... forget it... go back to your barbies.... | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|