Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > RPG > Diablo

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-08-2000, 10:45   #1 (permalink)
And
Registered User

Question Paladin de cursa lunga

Lord Torin - paladin CLVL 46 - solo NM/hell

Inca de la inceput fac precizarea ca am gindit totul pentru nightmare si hell avind in vedere ca pe normal aproape orice "strategie" este eficienta.
Distributie puncte:
Eu am ales urmatoarea regula:
Nivele pare
Strength:2
Dexterity:2
Vitality:1
Energy:0

Nivele impare
Strength:2
Dexterity:1
Vitality:1
Energy:1

La CLVL 31
Strength:85
Dexterity:65
Vitality:55
Energy:30
Aici stop la energy. Sint baieti care nu baga deloc la Energy dar cele 15 puncte investite se justifica din plin dupa parerea mea.
Mai departe am dus Dexterity la 79 (pentru a putea purta o rune sword fara a fi nevoit sa apelez la modificatori), Vitality la 60 si restul am pompat in Strength. Stiu, vitalitatea e mica, dar Chaos Armor si Ornate Armor au niste cerinte de Strength colosale. Pe de alta parte nu intotdeauna gasesti niste item-uri cu +xx to Strength care sa convina si din alte puncte de vedere (mai usor am gasit itemuri echilibrate cu +xx to life). Dupa ce rezolv treaba cu 170 la STR am de gind sa bag serios in Vitality. Am facut niste calcule si din cauza CLVL-ului relativ mic in camparatie cu MLVL pe hell punctele bagate la Dexterity sint irosite, Defense este oricum jenant la paladin fata de barbar (ce bune sint skill-urile pasive ) si attack ratingul marit nu va creste sansa de a nimeri intr-o proportie rezonabila datorita MLVL >> CLVL pe hell. Treaba cu defense-ul se rezolva infinit mai bine prin blocking-ul scutului iar cea cu "to hit", de ce nu, prin Convinction si printr-un CLVL tot mai mare.
Va pun la dispozitie niste formule sper utile:

Chance to Hit
Chance to Hit = 200 * AR/(AR + DR) * Alvl/(Alvl+Dlvl)
Where:
AR is the Attack Rating statistic of the attacker
DR is the Defense statistic of the defender
Alvl is the level of the attacker
Dlvl is the level of the defender
Auto Hit and Auto Miss
There is an automatic 5% chance that any attack will hit ("auto hit") and conversely an automatic 5% chance that an attack will miss ("auto miss"). To reflect this, the chance to hit is adjusted up to 5% if the calculated chance is less than 5%, and adjusted down to 95% if the calculated chance is greater than 95%.

pentru Paladin:
Attack Damage melee = Base weapon* ((100 + Strength + Skill bonuses) / 100) + Special weapon
Attack Damage ranged = Base weapon * ((100 + Dexterity + Skill bonuses) / 100) + Special weapon
Attack Rating = ((Dexterity * 4) + Attack Ratingitems - 28) * (Skill bonuses)
Defense (Dexterity / 4) + Defenseitems + Skill bonuses
Life = (Vitality * 3) + (Clvl * 2) + Lifeitems
Mana = (Energy * 1.5) + (Clvl * 1.5) + Manaitems
Definitions:
Skill Bonuses = Modifiers gained from passive or active skills or auras, for example:
Paladin - Sacrifice skill (damage), Might (damage) and Concentration (damage) auras
The bonuses to Attack Rating multiplies, rather than add to, the base Attack Rating that is calculated from Dexterity and item bonuses.
Base weapon = Listed damage of weapon, excluding special damage.
Special weapon = Additional weapon damage derived from cold, fire, lightning and poison effects.

Analiza skilluri.
Pe aceasta tema se pot purta discutii interminabile dar totusi o analiza lucida scoate in evidenta anumite lucruri. In primul rind paladinul nu e "barbar" si, ce e mai important, NU ARE skilluri pasive. Treaba se simplifica, in stinga ai un combat skill, in dreapta o aura, bineinteles poti jongla cu ele dupa necesitati dar tot doar 2 pot coexista simultan. Deci trebuie realizat, in functie de situatie, un combo cit mai eficient. Mai mult decit atit trebuie facuta o distinctie intre skillurile si aurele care suna frumos pe hirtie si cele care se dovedesc cu adevarat eficiente in lupta reala (de exemplu la cele ofensive e simplu de observat in ce ritm scade bara de viata a monstrului in urma "retetei" aplicate).
Se vedem acum cum se prezinta concurentii de buton sting al mouse-ului (main attack).
Combat Skills:

SACRIFICE
Level 1 are Attack Rating +% 20 si Damage % 180 ajungind la nivel 20 cu Attack Rating +% 115 si Damage % 408. Aparent acest skill e superb dar are si neplacutul Damage to Self: 8%. La inceput m-am gindit ca e vorba de 8% din viata personajului (aceasta eroare a aparut la inceput chiar in ghidul oficial Blizzard), dar NU, procentele se calculeaza la damage-ul pe care il produci. Explicatia Blizzard e relevanta acum in acest caz, daca poti produce un damage de 500 si monstrul tinta are doar 200 HP lovitura iti ia 8% viata din cei 500! Tot Blizzard-ul recomanda sa iti iei arme mai putin puternice pentru a eficientiza acest skill. Bineinteles poate fi folosit in combinatie cu itemuri x% life steal dar asta nu rezolva prea mult si life steal mi se pare mai util la o vindecare activa a "ranilor" in timpul luptei decit pentru a compensa "sacrificiul". Pe nightmare si hell ce mult conteaza un plus de viata obtinut in urma life steal-ului! Nu va ginditi ca 8% life steal compenseaza 8% Damage to Self! NU! Matematic, sa zicem ca un monstru are 150 HP, ii dai prima lovitura de 100 si recuperezi 8 puncte de viata dar la a doua ii dai tot 100 damage si recuperezi doar 4! Deci e necesar un extra % life steal. Daca vreti neaparat puteti compensa damage to self si prin aurele complementare Prayer sau Redemption. Nu sint de acord cu asta, voi explica de ce la analiza aurelor. Un avantaj al acestui skill este ca nu consuma mana -> aveti de administrat o singura "resursa", viata, nu mai aveti grija manei - nu va intereseaza monstrii cu mana-drain, nu alergati dupa mana potions etc. Bonusurile la damage si attack rating sint consistente deci in "dreapta" poate fi folosit orice (holy freeze, salvation) fara a compromite forta de atac.
Nu consuma mana, vrea multa viata, seamana a barbar, nu? Daca totusi alegeti calea "sacrificiului" recomand un suport de cel putin 12-15% life steal sau sa beti potiuni de viata in prostie.
Eu nu am ales aceasta cale deci recomand 1 punct bagat aici, prereq.

ZEAL
Eu am folosit mult timp acest skill ca NORMAL attack pe nivelele de dificultate normal si NIGHTMARE. Da, in nightmare! NU bagati mai mult de 2, maxim 3 puncte in acest skill (asta insemna SLVL 4 , probabil veti gasi si folosi item-uri cu +1 to all skill level). Mai mult de 3 puncte bagate in acest skill nu se justifica si un zeal SLVL>4 e chiar periculos pe NM&hell. Adica la un zeal SLVL 7 de exemplu e IMPOSIBIL sa opresti atacul si sa te retragi din mijlocul unui zeal 8-swing attack sequence (in timpul asta poti fi ucis lejer). Degeaba te incinta cele 7-8 lovituri adiacente, la un moment dat vei fi surprins cit de multe vor rata tinta. Atentie mare la skill-shrine-uri!

VENGEANCE
Pe hirtie nu arata extraordinar (in comparatie cu Sacrifice de exemplu), SLVL 1 are Elemental Damage doar +%35 si un Attack +20% care ramine constant pina la SLVL 20 si progresul acestui skill pare lent. Insa aplicat pe monstrii acest skill e fantastic (sa vedeti cum si-o fura monstrii cu stone skin!). Intr-adevar are un oarecare consum de mana dar la un paladin CLVL decent mana nu este o problema. Cold damage-ul este extrem de util (nu intotdeauna este usor de gasit o arma cu +1 to x cold damage care sa corespunda si din alte puncte de vedere), durata inghetarii creste si ea odata cu SLVL-ul. 4-6 puncte bagate in acest skill reprezinta un minim. Cu acest all-purpose skill am facut tandari orice! Ei da, l-am umilit pe Lord de Seis pe nightmare! (si datorita rezistentelor bineinteles - alaturi de bone spirit lord-ul da si niste COLD-uri malefice)

CONVERSION
In combinatie cu THORN acest skill il face(a) invidios pe necromancer! Totusi exista niste probleme cu acest skill. Patch-ul 1.03 a "echilibrat" acest skill intr-un hal fara de hal - acum necesita un numar enorm de puncte pentru o sansa de converti eficienta. Oricum probleme cu acest skill existau si inainte, daca sansa de a converti era prea mica exista riscul sa distrugi sau sa slabesti excesiv tinta conversiei, daca totusi investeai si cresteai Chance to Convert la 46% (SLVL 8) aveai de asteptat 90! de secunde pina puteai ucide "supravietuitorii". Cel putin cu un caracter bazat pe melee sint adeptul unui joc agresiv, rapid, nu am chef sa asist la mari lupte epice intre monstrii.

HOLY BOLT, BLESSED HAMMER, FIST OF THE HEAVENS ZERO puncte, sint atit de slabe incit nu merita discutate. Amintesc totusi o tactica legata de utilizarea BLESSED HAMMER pe cow level, alergi intruna si ciocanul ar trebui sa omoare vacile. Sincer nu am chef experimentez nimic pe linia asta.

SMITE
1 punct, prereq pentru CHARGE. Am citit ca unii ar utiliza stun attack-ul pentru a ameti monstrii cu teleport (pe hell, bineinteles) dar la smite level 1 durata Stun-ul este de numai 0.6 secunde, presupun mult prea mica, si a investi 3-4 puncte in acest skill doar pentru aceasta ocazionala utilizare mi se pare dementa curata (nu am ajuns inca la council members pe hell, poate atunci imi voi revizui parerea).

CHARGE
Un skill excelent! Probabil toata lumea ii cunoaste eficienta asa ca ma rezum la un aspect negativ mai putin vizibil. Pregatiti-va paladin-ul in primul rind pentru melee combat, NU va bazati exclusiv pe CHARGE! Sint destule locuri unde nu aveti spatiu pentru charge si e foarte neplacut si demoralizant sa nu aveti solutii in situatiile respective (ati inteles ideea, VENGEANCE sau SACRIFICE ). Pentru a va super-deplasa pe un drum fara obstacole intr-un anume loc folositi Shift+charge, nu costa mana!
La charge bagati cite puncte doriti (informativ, eu am terminat NM-ul fara nici un punct in charge).

HOLY SHIELD
Skill sau aura? Ce a gindit Blizzard? HOLY SHIELD nu este un combat skill! Personal nu folosesc aceasta aura (skill) deoarece am deja 74% sanse de a bloca, deci un procent foarte apropiat de 75% max blocking.

Analiza aure.
Aurele sint de 2 feluri, defensive si ofensive. A sosit momentul sa reamintesc, paladinul poate avea "in dreapta" O SINGURA AURA. Pentru un joc rapid si eficient prefer AURELE OFENSIVE.
Pentru cei ce au gasit utile si aurele defensive le voi demola pe rind.

PRAYER
La inceput va puteti descurca foarte bine si fara, mai tirziu aceasta aura devine complet inutila (utila poate in multi-player desi si aici am mari dubii). Pe NM/hell nu ajuta nici cu 20 de puncte bagate in ea! ZERO puncte.

CLEANSING
Reduces Poison&curses duration. Pentru otrava e mult mai util un antidot (sau item-uri cu 75% poison length reduction) iar pentru blesteme SLVL 3 abia reduce durata cu 50%. In majoritatea cazurilor am reusit sa ucid monstrii inainte sa mai apuce sa blesteme ceva.

MEDITATION e o aura de CLVL 24 si asigura o rata de regenerare a manei absolut fabuloasa (prin comparatie cu warmth-ul vrajitoarei care e pasiv ce-i drept) 65% SLVL1, 110% SLVL4, 350% SLVL20! O vrajitoare ar fi foarte fericita sa aiba linga ea un paladin cu o asemenea aura.
Are nevoie de prayer si cleansing ca prereq asa ca pentru solo puteti renunta la meditation fara remuscari.

DEFIANCE
Asta este una dintre aurele care arata foarte bine pe hirtie si functioneaza perfect pe normal. Din cauza asta multa lume pompeaza in ea la greu si astfel se irosesc puncte pretioase. DEX-ul nu are absolut nici un efect asupra abilitatii de a bloca si cheia apararii paladinului este blocking-ul nu defense-ul! Paladinul are un "base blocking" 30% (comparativ Amazon - 25, Barbarian - 30, Necromancer - 20, Sorceress - 20) si trebuie speculat acest avantaj. O crestere a blocking-ului de la 46 la 63% pare nesemnificativa fata de o dublare a defense-ului dar in practica ... (repet, vorbesc de NM si hell) Si ca sa inchei cu DEFIANCE, in Diablo II marile probleme apar la atacurile MAGICE adica acolo unde defense-ul este inutil.

VIGOR
Este buna pentru recuperarea cadavrului si daca aveti de gind sa bagati in REDEMPTION.

REDEMPTION
Prerequisites: Prayer, Cleansing, Defiance, Vigor. Aura in sine nu e rea dar sint prea multe puncte prereqs irosite. In timpul luptei prefer o aura ofensiva iar dupa macel exista suficiente potiuni pentru refacere. In anumite situatii simplifica lucrurile deoarece previne invierea scheletilor, fallen-lor, fetish-lor etc dar per-total nu merita. Zero puncte.

RESIST FIRE, COLD, LIGHTNING & SALVATION.
Recomand sa evitati a risipi puncte in primele 3, 1 punct in SALVATION este suficient. Credeti-ma, se poate ajunge la nivel 30 si fara 1 punct in RESIST FIRE sau LIGHTNING.
La SALVATION se pot investi 1-3 puncte (eu am un singur punct).

AURELE OFENSIVE

MIGHT
1 punct, prereq. Aceasta aura OK doar pentru normal difficulty si oricum este surclasata de CONCENTRATION care apare la nivelul 18.

BLESED AIM
1 punct, prereq pentru CONCENTRATION. Creste consistent Attack Rating-ul dar in practica am obtinut rezultate mai bune cu CONVICTION.

CONCENTRATION
Super-aura. In combinatie cu Sacrifice, Vengeance sau Charge produce mega-damage. Bagati cit va lasa inima, 4,5,6 sau daca va place chiar 20. In anumite perioade ale evolutiei apar probleme cu "to hit" si atunci trebuie trecut pe CONVINCTION.

FANATICISM
Are 2 concurenti poate prea puternici, CONCENTRATION si CONVINCTION.

HOLY FIRE, HOLY FREEZE, HOLY SHOCK. Merita mentionat doar HOLY FREEZE-ul, SLVL 4 incetineste monstrii cu 40%. Daca vreti, 4 puncte.

THORN-ul este poate cea mai discutata aura si pe buna dreptate. Incontestabil este o aura cu efecte vizibile atit pe hirtie cit si in lupta insa, acelasi sfat, nu va bazati exclusiv pe thorn, vor exista in joc destule momente in care nu veti dori sa incasati damage. Conversion este perechea ideala pentru thorn, poate din cauza asta a simtit Blizzard-ul nevoia "echilibrarii" pentru conversion. Punctele bagate aici depind in foarte mare masura de gustul personal (de la 1 la 20 ). Eu am bagat 1 singur punct in thorn, prereq pentru convinction. Nu de alta, dar nu imi place sa fiu sac de box.

SANCTUARY
1 pct, prereq.

CONVICTION
Mareste enorm attack rating-ul, in plus scade si rezistentele monstrilor. Cu 5 puncte investite veti simti din plin efectele benefice ale acestui skill. Face pereche buna in special cu vengeance dar si cu sacrifice sau zeal.

ECHIPAMENT
Weapons
Salvati primul imbue (cel de pe normal) pentru nightmare unde veti gasi item-uri "exceptionale". Eu am gasit pe normal o war axe, one-hand damage 16 -28, -15 to monster defense per hit, 8% life stolen, +120 attack rating, +5 to strength cu care am treierat fara probleme tot actul IV pe normal si actele I, II, III pe nightmare. Daca nu gasiti ceva convenabil pe normal folositi gamblingul, ca item unic recomand Hellplague - o Long Sword foarte buna pentru un CLVL 25-30. Oricum e putin probabil sa nu pice de la monstrii ceva dragut one-hand. Pentru actul IV - NM am simtit nevoia unui plus de damage si am dat imbue pe o ancient sword (gasisem si o rune sword dar am pierdut-o dintr-o prostie).
Deci primul imbue il recomand pentru o arma one-hand, in functie de ce gasiti alegeti rune sword, ancient sword sau naga. Daca alegeti o armura recomandarea mea este sa fie ornate armor. Cu un defense de baza 417 - 450 aveti toate sansele sa obtineti o armura cu peste 800 defense si atribute meseriase (din pacate paladinul arata mai bine in Chaos decit in Ornate).
Arma ideala pentru paladin.
Sabie sau sceptru?
Greu de spus, eu prefer sabiile pentru ca arata mai bine (in plus imi displace si sunetul sec pe care il produce un sceptru cind pocneste monstrii), au damage de baza superior si au damage-ul constant 100% indiferent de tipul monstrului fata de sceptre care au extra-damage(150%) vs undead&small dar si penalitati (66%) vs large. In plus un Divine Scepter este greu de gasit pe NM. E adevarat, un imbue pe Divine Scepter care are deja +x to Charge, Concentration sau alt skill specific paladinului poate avea ca rezultat, +2 to all paladin skill level, piercing ("Ignores target defense") si alte atribute meseriase. Repet, asta e doar teorie.
La sabii prefer "rune" pentru very fast attack speed.
Atribute ideale ar fi:
King's +121-150 to Attack Rating, Damage: +181-200%. Prefixul King's nu va exista explicit pe sabia rara obtinuta dar poate fi "dedus" in functie de Enhanced Damage si + Attack Rating. Pentru rune avem un King's max damage 30 - 126 iar pentru ancient 54 - 129. Aceste valori sint din pacate doar orientative dar un damage 30 -90 pentru rune sau 50 -110 pentru ancient este perfect realizabil.
+ Cold Damage - Frost Adds 1-4 Cold Damage
+ Life Stolen - Leech/ Locust 4-7% / 8-10% Life Stolen Per Hit
+ Mana Stolen - Bat/Vampire 4-8% / 9-12% Mana Stolen Per Hit
+ Weapon Speeds -Quickness - Greater Attack Rate Increase
- Monster Defense
Puncturing -(10-20) to Monster AC Per Hit
Bashing -(25-40) to Monster AC Per Hit
Succes la imbue!
O arma speciala pentru charge ar putea fi obtinuta prin imbue pe un Martel de Fer. Are un damage de baza de 61 -101 (dar cere Min Strength 169), dupa imbue probabil veti avea un charge damage de ordinul miilor (ceva de genul 2400 -4000).
O arma speciala pentru conversion ar putea fi Skewer of Krintiz - Unique Sabre extrem de usor de obtinut la gambling. Are un damage minuscul 3 - 8 (perfect pentru a nu slabi excesiv monstrii) si Ignore Target's Defense - un atribut ideal pentru conversie.

Shields
Dupa cum am mai zis, cheia apararii paladinului este scutul.
Aici atrage atentia in mod special Sigon's Guard - Tower Shield. Se observa usor Defense-ul neglijabil (23) dar ... are +1 to All Skills si pentru paladin 74% blocking. Acest 74% blocking e fantastic!
Un alt scut pe care ar trebui sa il aveti in inventar este un Pavise (exceptional tower shield) socketat. De ce pavise si nu Grim sau Ancient? Simplu, Grim Shield-ul nu e socketabil iar Ancient-ul are doar 46% Block fata de 54% la Pavise. In acest scut bagati 3 diamante perfecte si veti obtine un 50 -55 resist all! In anumite situatii acest scut se poate dovedi deosebit de util mai ales ca in timpul luptei se poate folosi o aura ofensiva (in loc de salvation).
O a treia varianta ar fi un Pavise-Imbue, probabil va avea in jur de 75% blocking, enhanced defense si/sau ceva resist-uri/ +life, mana etc

Armor
Aici recomand un Chaos si mai tirziu Ornate cu enhanced defense si atribute cit mai utile.

Belts, boots, gloves, helms, rings&amulets
Aici am urmatoarea recomandare, nu folositi item-uri exceptionale care ofera un plus de defense in dauna rezistentelor. Cheia jocului sint rezistentele! Pe hell exista infernala penalizare de -50 resist all. Resist Lightning&Fire sint cele mai utile dar nici Cold&Poison nu sint de neglijat. Imaginati-va ce placere va fi intilnirea cu OblivionKnights pe Hell.
Folosesc Treads of Cthon - unique Chain Boots pentru 50% Stamina Drain si Fastest Run/Walk. Imi place sa alerg cit se poate de repede fara sa am grija staminei. Am folosit mult timp si Vidala's Fetlock. Aici a intervenit si un factor subiectiv, efectiv imi plac cizmele astea cum arata. Puteti folosi cu incredere niste cizme mult mai bune cu Fastest Run/Walk, resist-uri si destule alte chestii interesante.
The Hand of Broc - unique Leather Gloves pentru 3% Life Stolen Per Hit, 3% Mana Stolen Pert Hit, +20 To Mana.
Bladebuckle - unique Plated Belt Defense: 30, Damage Reduced By 3, +20 Defense, +10 To Dexterity, +5 To Strength, Attacker Takes Damage of 8
Cizmele au defense 8 iar manusile 2! Cu toate acestea am zburdat prin Nightmare!
Inele si amulete nu am cine stie ce dar ma descurc.
SETURI ...
Aici treaba e simpla, am ignorat din start seturile care umbla la "linia mediana" (sabie, scut, armura). Aceste 3 puncte sint mult prea importante si efectul "de set" nu compenseaza nici pe departe slabiciunea in oricare dintre aceste 3 puncte.
SINGURUL SET care nu "strica" aceasta linie mediana este Iratha's Finery. In plus bonusul de set este in spiritul atributelor componenetelor ce alcatuiesc setul. Adica per-total avem un 50% resist all +10% To All Maximum Resist!, Poison Length Reduced by 75, Half Freeze Duration, +5 To Minimum Damage si modestul +11 To Dexterity. Normal, defense-ul componentelor din set e minuscul dar ... Cu mari chinuri am reusit sa gasesc 3 itemuri din 4, imi lipseste Iratha's Collar Amulet.

And is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2000, 12:48   #2 (permalink)
Registered User

GiGi's Avatar

Wink

in cat timp ai scris toata povestea asta???

GiGi is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2000, 13:42   #3 (permalink)
Registered User

Question

And, f.misto postu' tau , chiar instructiv, mai ales ca eu sunt un paladin incepator, level22 ;-))

pls spune ce inseamna toate prescurtarile astea: CLVL, SLVL, etc

merci

si cand ma gandesc ca am bagat 9 la prayer .. lol

don King is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2000, 14:56   #4 (permalink)
Registered User

Question

Daca nu te superi.. Bagi o poveste asemanatoare shi la Barbar???

Mad_Dog[SB] is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2000, 14:57   #5 (permalink)
Registered User

Question

N-am jucat decat cu amazoana si cu barbarul si intentionez sa joc cu toate, asa ca este foarte UTIL.

Merci.

------------------
Ravager

freewill is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2000, 15:06   #6 (permalink)
Registered User

Question

Paladin , 50 , act3 Hell
Foarte bine pus topicul asta , paladinu` chiar merita ceva serois , in afara de " are aure".
Ai studiat bine problema ( shi eu , crede-ma).
Eu insa m-am hotarat catre charge+ holly freeze...zeal-sacriface + thorns . Totul e ok , shi ma simt chiar un paladin bazat.
Am bagat in total 3 puncte la mana , shi am 180...manushile alea unice RULES !
pentru totzi cei care s-au dus pe charge , shi tre sa bage mana non-stop , 4% per hit furt de mana e deajuns ca sa nu mai scada .

GL ALL , nice topic , again , And.

[Ntt]Skippy is offline    Reply With Quote
Old 16-08-2000, 11:30   #7 (permalink)
Member

Piticot's Avatar

Nu prea ramin multe de adaugat la cele spuse de And. Citeva banalitati din experienta caracterului meu (lvl 55):

- Exista stiluri diferite de a aborda paladinul. Indiferent de alegere, activ sau pasiv, atac sau defence, importanta este consistenta in alegerea skill-urilor si a item-urilor, eficienta acestora influentindu-se reciproc. Puncte bagate 'de incercare' se pot evita cu item-uri '+skill'. Cu un colier +1 si Sigon's Guard se poate aprecia deja destul de bine eficienta unui skill, cu numai un punct investit. In rest, recomand si eu in orice caz 'specializarea' pe 3/4 skill-uri/aure, in detrimentul incercarii de a 'echilibra' paladinul imprastiind puncte peste tot. 1/2 puncte ajutatoare in Vigor (pentru comfort), Salvation (numele spune tot) si Redemption (tot pentru comfort, mai ales dupa un mana steal) sint in orice caz binevenite.

- Un 'set' pentru rezistente este obligatoriu, cel tirziu in Nightmare/IV sau Hell! Cel putin un colier prismatic, un shield cu 3 diamante si Salvation, pentru cei mai norocosi si armura (unica) Goldskin cu +30 la toate rezistentele, ar trebui sa aiba orice paladin in inventar.

- La alegerea echipamentului nu trebuie uitat ca plusurile date de items la Strength, Dex., Vitality, Energy, sau direct la Attack Rating, Defence samd., se pot da si prin ridicarea nivelului caracterului. Alte caracteristici insa, de exemplu fastest hit recovery, replenish life, mana steal samd. nu se obtin decit prin item-uri. Deci nu va lasati orbiti de +20 Strength sau +15 Dexterity, in afara de cazul in care valorile sint necesare pentru folosirea unui item.

- Incercati cu incredere si un sceptru, exista unele cu adevarat puternice SI rapide. Arata si suna ca naiba, e drept

- Un ultim sfat, nu muriti inutil Prin inutil inteleg recuperarea cadavrului din situatii disperate, numai pentru a nu pierde banii. Riscul de a o lua din nou pe coaja si a pierde experienta nu e deloc justificat (pe NM/Hell).

Piticot is offline    Reply With Quote
Old 16-08-2000, 18:39   #8 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Thumbs up

Ai mare drepate in tot postul care l-ai pus... Eu sunt paladin level 35 shi sunt in actul 3 pe nightmare shi cu toate plangerile care le-au facut unii: "ca e nashpa", "ca ma omoara flayerii aia mici", "ca la duriel mori de 2-3 ori", io cu paladinu pana acum pe nighmare am murit doar o data shi totul a fost din cauza mea... Pe duriel l-am batut imdediat cu thorns(level 6) shi cu zeal(3 lovituri), m-am dus in fatza lui shi am dat ca rumanu .
Ca skiluri folosesc hoky freeze + ZEAL, sau conversion + thorns, shi cand am nevoie un defiance sau un concentration...
Am acum de la un imbue un sceptru:
Stone Mallet>Divine scepter
damage: 32 to 81
Very fast attack speed
+1 to light radius
+2 to paladin skill levels
+98 to attack rating
+9 to dexterity
150% damage to undead
+1 to holy bolt
Deocamdata ma descurc de minune cu el..Am shi sigon's guardul care e super de-abia ma ating aia.. deci am automat +3 paladin skill level.
Am shi Prismatic Amulet of Fortune cu :
Poison resistance 21%
Cold resistance 20%
Lightning resistance 16 %
Fire resistance 24 %
Inele am cu atribute shi la resistentze ceea ce ma ajuta f mult..
Am shi gold skin plate-ul dar sa nu mi se pare ca am prea putzin defense shi folosesc una cu 414 defense - Armageddon Shroud:
Poison lenght reduced by 75%
Requirements - 40%
Lightning resist - 22%
Fire resist 5 %
+9 to life
Am un Spirit Casque:
def 71
poison resist 7%,
fire resist 26 %
fastest hit recovery,
+7 to life
Ca belt am rune fringe:
cold resist 22%
fire resist 24%
+53 to life
+11 to strenght
97% extra gold from monsters
dar am shi bladebuckelu ( care mi-l recomandatzi? )
Am strenght 127, dexterity 117, vitality 60, energy 20.
Defensul normal il am 645 shi cu defience am 1225.
Shi acum vreau sa vad cum este pe hell, deocamdata nightmare-ul nu mi-a facut probleme..

SpEEdY is offline    Reply With Quote
Old 16-08-2000, 18:41   #9 (permalink)
And
Registered User

Question

Quote:
Originally posted by don King:
pls spune ce inseamna toate prescurtarile astea: CLVL, SLVL, etc
CLVL=Character level
SLVL=Skill level

Old 16-08-2000, 19:03   #10 (permalink)
And
Registered User

Question

UPDATE, SACRIFICE VS VENGEANCE

Am facut un mic test, adica am urcat pe rind ambele skilluri la +22 (20+2). In dreapta nu am folosit nici o aura de marire a damage-ului sau AR-ului.
Cu Sacrifice am damage 344 -779, AR 1161.
Cu Vengeance damage 337 -765, AR 619, mana cost 14.
Acum este super clar, Sacrifice nu poate fi folosit ca main-attack. CU 4% life steal aproape te sinucizi din 4-5 lovituri (nici nu vreau sa ma gindesc ce se intimpla cu CONCENTRATION in drapta). Ce sa mai zic de sacrifice aplicat pe monstrii lightning&cold enchanced pe hell!
Vengeance ajunge cu un damage foarte apropiat si ar avantajul "elemental". Attack Rating-ul nu creste pe masura dar cu 4% mana stolen poate fi folosit ca atac principal pe hell si credeti-ma, rupe.
Am vazut ca s-a discutat problema Duriel. Pe hell evitati sa alergati pe linga el aiurea pentru ca in cazul asta il provocati la "charge attack". Acest atac este fatal, va omoara dintr-o lovitura chiar daca aveti 500 viata. Daca va bateti "parte-n parte" veti primi lovituri dar de intensitate mult mai mica.
DISTRIBUTIE PUNCTE
Ma refer la distributia punctelor dupa ce se atinge 140 la STR. Eu am pornit cursa 170 STR dar poate ar fi mai util ca cele 30 pcte sa se transforme in +90 to life. Asta se traduce in 500 HP (cu modificatori, bineinteles) la CLVL 50. E discutabil ..
Si o corectie la primul meu post, barbarul are la fel ca amazoana 25% base blocking. Deci paladinul ramine singurul cu 30%. Asta se vede foarte clar la http://www.battle.net/diablo2/items/sets3.shtml
cind te uiti la Sigon's Guard.

[This message has been edited by And (edited 16 August 2000).]

Old 17-08-2000, 09:35   #11 (permalink)
Registered User

Question

Merci pt raspuns, And. vreau sa iti spun ca am luat-o de la zero cu paladinu meu lol , vechiul era CLVL23 insa bagasem f.mult la thorns si prayer; acu's CLVL12 cu cel nou si nu mi-am bagat decat SLVL1 la MIght si Zeal, astept CLVL18 pt a plusa la skiluri mari (am parca vreo 8 skiluri in buzunar nefolosite)

sunt f.grabit sa salvez inainte de imbue, cred ca voi gasi ceva "adevarat" dupa ce termin pe normal..
inca o data , merci pt lamuriri si pt postul tau, pt mine a fost realmente instructiv

Old 17-08-2000, 12:48   #12 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Question

And ai mare dreptate deoarece pe nightmare cand m-am batut cu duriel daca incercam sa fug de el imi dadea charge attackul shi imi lua super multa viatza, apoi am incercat sa ma bat corp la corp cu el(sau ea) shi l-am spart imediat folosind shi thorns...
Acum sunt in actul 4 pe nightmare.. Ce strategie trebuie folosita cel mai bine pana ajung la diablo, ma refer la magii aia care itzi dau cu curse, iron maiden shi alte alea cum ar fii shi ala "Lord de Seis" care am auzit ca e nashpa pe nightmare dar pana acum nu am avut incredere in ce au spus altzii...
CE COMBINATZIE DE AURA + ATTACK ?

Old 17-08-2000, 13:32   #13 (permalink)
And
Registered User

Question

Speedy_GC,

Magii aia ...
Nu exista o solutie unica dar iti fac niste recomandari. Nu stiu cum faci dar e bine sa ai ALL Resist MAX (mai putin poison). Nu-i subestima sub nici o forma chiar daca ti se pare ca ai putea lichida 3-4 fara probleme, e mult mai sigur sa ii tratezi individual si mare atentie la globul de viata.
Cind sint grupuri >2 magi nu recomand charge-ul pentru ca daca te nimereste in timpul asta un COLD attack ai toate sansele sa nu scapi viu (asta e valabila si pentru Lord de Seis).
Eu am folosit din plin Vengeance + Concentration (sau Conviction pentru a fi sigur ca nu ratez nici o lovitura) pentru toti magii, inclusiv pentru Lord. Lordul e parsiv, iti fura potiuni de la centura de aceea e bine sa-l lichidezi cit mai repede. Cum ? In primul rind ii transezi toti companionii apoi te ocupi si de el. Important e sa te feresti de COLD-uri si odata ce te-ai apropiat din max 2-3 lovituri e down. Nu ar strica o potiune de full rejuvenation pentru o rezolvare cit mai rapida a situatiei. E bine sa "inveti" si blestemele adica in functie de grafica sa constientizezi imediat de ce "boala" suferi.

Old 17-08-2000, 13:53   #14 (permalink)
Member

Piticot's Avatar

Question

Quote:
Originally posted by And:
Lordul e parsiv, iti fura potiuni de la centura
Hehe, asa e, prima oara cind am dat de el m-am panicat vazindu-ma fara potiuni . Insa el nu fura decit health potions, deci rejuvenation potions sint binevenite. Fa citeva cu cubul, eventual si full, ca alta folosinta pentru gem-uri e greu de gasit.

Piticot is offline    Reply With Quote
Old 17-08-2000, 14:10   #15 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Smile

Sa shtii ca shi eu m-am speriat prima oara cand m-am batutu cu Lord de Seis cand am ramas fara viatza shi am incercat sa fol. potziunea shi nu am observat ca nu mai aveam.. O sa folosesc strategia care mi-ai zis-o tu shi o sa revin dupa aceia cu detalii

Old 17-08-2000, 18:57   #16 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Question

Gata!! in sfarshit am terminat shi eu NH-ul shi m-am apucat de hell.. Am murit o data la lord de seis ca m-a luat prea tare dar in rest a fost simplu, mai ales cu diablo. Spunetzi-mi shi mie ce nivel sa mai fac ca sa mai fac experientza: sunt de-abia level 37 shi nu prea vreau sa incep hellu' asha... deja am gasit nishte itemuri care imi cer super strenght ceva gen 165 shi io am de-abia 137 ... Ashtept sfaturi..

Old 18-08-2000, 05:55   #17 (permalink)
KDP
Registered User

KDP's Avatar

Question

Si ziceti mah, dupa atata filozofie, nu se merita sa vi-l luati original si sa jucati pe bnet? Ca io m-am saturat sa ma tot joc cu nemtzi si americani.

KDP is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2000, 09:20   #18 (permalink)
Registered User

Question

Man, nu toti au o legatura buna la net, si nici banii necesari. La urma urmei, nu e decat un joc.

Old 18-08-2000, 14:01   #19 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Question

Zicetzi-mi shi mie in ce skilluri shi aure sa investesc acum... Chiar nu mai shtiu in ce sa bag ca sa nu am probleme pe hell shi oricum trebuie sa ajung shi eu un level 40 pana incep hellu...

Old 19-08-2000, 15:07   #20 (permalink)
And
Registered User

Question

Quote:
Originally posted by Speedy_GC:
Zicetzi-mi shi mie in ce skilluri shi aure sa investesc acum...
HELL
Iti recomand CONVICTION & CHARGE dar nu exagerat.
Dar lasa skill-urile si aurele, gindeste-te foarte bine la echipament. Incearca sa obtii resist lightning&fire MAX, altfel s-ar putea sa vrei sa abandonezi jocul.
Eu pe hell, actul I am murit de 4 ori. Sa iti explic cum si de ce (pe Andariel am facut-o zob cred ca in mai putin de 30 de secunde echipat cu Undead Crown - 50% poison resist si manusile din setul Death - 50% poison resist, 75% poison length reduction).
In catacombe am intilnit un nenorocit de paianjen lightning&cold Enchanted, mana burn care m-a enervat rau de tot. Cred ca ma apuc sa studiez serios chestia cu lightning Enchanted pentru ca efectul lightning mi se pare extrem de disproportionat fata de valoarea monstrului si variaza enorm de la monstru la monstru! (de exemplu bossul din Questul 1, actul II era la rindul lui lightning Enchanted dar lightning-ul lui nici vorba sa ma afecteze) Pe scurt, l-am lovit o singura data si am murit! A doua oara cam la fel. Singura metoda a fost charge-ul, dupa lovitura fugeam de rupeam pamintul sa nu cumva sa ma atinga lightning-ul ala blestemat. Pentru monstrii de genul asta deja ma gindesc sa arunc de la distanta potiuni explozive sau cutite, ma mai gindesc. Bineinteles ca in toate aceste situatii aveam resist lightning max.
A treia moarte: am avut ghionionul sa fiu lovit in acelasi timp de 3 ghouls (aici a fost in intregime vina mea, lipsa de prudenta).
In fine, a patra moarte a venit cind am omorit un monstru cold Enchanted, pe final am primit o lovitura care a coincis cu lovitura mea decisiva. Damage-ul incasat + frost nova + -33 resist cold au condus inevitabil la o noua pierdere uriasa de experienta (tot imprudenta, aveam in inventar cizme cu +40 resist cold dar mi-a fost lene sa le folosesc).
Deci problemele nu au fost legate de damage-ul pe care l-am produs sau defense prea mic ci mai degraba de aceste efecte magice (lightning&cold).

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > RPG > Diablo

Thread Tools

Posting Rules