Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Notices

Closed Thread

LinkBack Thread Tools
Old 06-02-2007, 08:14   #41 (permalink)
Registered User

cred ca toti ne dorim dovezi concrete, si de la noi din tara, ca blogurile nu sunt caracteristica unor pierde-vara cu prea mult timp liber.

argumentul "nu ma duc la scoala/munca, prefer sa bat mingea in spatele blocului ca ia uite de ex la Hagi" este o copilarie. un job zdravan si un fotbal in weekend este cu totul si cu totul altceva.

GunX is offline   
Old 06-02-2007, 08:18   #42 (permalink)
Registered User

Evil Canevil's Avatar

Simpatici, nesimpatici, mi se pare de bun simt articolul respectiv. Indiferent daca s-a vrut aruncarea cu noroi in bloggeri, situatia prezentata este un semnal de alarma. Se pare ca normele de conduita morala s-au alterat destul de mult si in numele acestei libertati de expresie si free your mind s-a ajuns la chestii care socheaza.
Intr-adevar stirea nu face deloc cinste unui cotidian dorit a fi serios, s-ar potrivi mai mult unui tabloid gen "Libertatea". Ceea ce este intr-adevar revoltator, este tocmai faptul ca subiectul articolului se preteaza mai degraba unui tabloid, unde apar tot felul de pipite siliconate din show-biz si tot felul de parveniti post-decembristi care isi etaleaza burtile in mertane. Un profesor ar trebui sa aiba o imagine de necontestat, sa fie un exemplu de conduita morala si de decenta, tocmai pentru ca meseria pe care si-a ales-o presupune asta. El are rolul de formator, de indrumator pentru mintile tinere si nedezvoltate complet. Evident ca si el este om pana la urma, dar asta nu inseamna ca in momentul in care pleaca de la catedra e ok daca are un comportament neadecvat normelor sociale si de bun simt. Pai la ce respect se asteapta domnul din partea celorlalti cand el isi pune pe blog asemenea poze? Cum sa-l mai priveasca studentii la fel la cursuri cand l-au vazut in pielea goala? Veti zice ca nu are nicio legatura, dar are. Pai daca e normal sa se afiseze pe pagina de internet asa, de ce nu vine si la cursuri fully naked?

Evil Canevil is offline   
Old 06-02-2007, 09:35   #43 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Nush. Eu am fost si raman de principiul ca nu oricine ar trebui sa aiba o parere. De-aia exista cenzura in orice ramura a spectrului media, ca sa filtreze gunoiul. Gunoi care poate fi printre altele daunator celor care nu sunt capabili sa discearna intre bun si rau, educational si pervertitor etc
Ca 90% din bloguri sunt maculatura ieftina, ca nimanui nu ii pasa ca Andreea_4yousad_69 ne spune cum sufera din dragoste, sau ca pe mine ma plictiseste blogul lui zoso, asta e mai putin important. Pentru ca preferintele mele nu impiedica pamantul sa se invarta si de fapt nimeni nu o impiedica pe Sandra Brown sa publice.
Ceea ce ar fi important, ca porcariile cu adevarat daunatoare sau stricate din punct de vedere moral, sa poata fi scoase din uz. Atunci cand vom putea vorbi de cenzura, de un tip de garantie ca cel care scrie e selectionat (asa cum este mai mult sau mai putin valabil in presa scrisa) si nu in ultimul rand de un format care sa ii permita cititorului sa isi aleaga usor ce sa citeasca, vom putea vorbi de o concurenta serioasa jurnalismului pe foi volante. Pana atunci e doar o adunatura haotica de oameni cu IQ-uri variabile care se bucura de libertate maxima de expresie. Iar pe mine ma lasa rece.

Roadkill is offline   
Old 06-02-2007, 09:56   #44 (permalink)
Intuitive Investigator

Evil Canevil, si eu sunt destul de "old fashioned" ca sa mi se para deplasat ca un cadru didactic sa se prezinte studentilor in ipostaza asta si mi se pare normal din partea conducerii universitatii sa-i ceara sa-si scoata link-ul spre blog din pagina oficiala a facultatii, daca si-a facut blogul atat de intim; insa pe de alta parte mi se pare deplasat si ca ziarul sa scrie cu litere mari in titlu ca tipul facea "Kama Sutra" (pozitia 59 dupa cum precizeaza in articol) cand el facea doar nudism pe plaja la mare.
"Purtam masti. Unii dintre noi le purtam din cauza unor frustrari sau complexe, altii pentru a ne apara de imperfectiunile lumii in care traim. Purtam masti pentru a ne ascunde defecte fizice sau, mai ales, pentru a ne masca vulnerabilitati psihice. Suntem slabi si stim asta. Insa suntem slabi doar in anumite puncte. In altele, excelam." (© Andrei Rosca de la bookblog)

Mercutio Benvolio is offline   
Old 06-02-2007, 10:07   #45 (permalink)
Registered User

Evil Canevil's Avatar

Mercutio, nu e vorba de old fashioned, ci de bun simt. Intr-adevar, e aiurea titlul, dar s-a vrut a fi ceva care sa atraga atentia, se intampla si la case mai mari ca titlul sa nu corespunda cu articolul in sine. Pana la urma ce e de condamnat mai mult, fapta in sine si subiectul articolului sau alegerea unui titlul neinspirat pentru senzational?

Evil Canevil is offline   
Old 06-02-2007, 10:26   #46 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

Serios ... alea sunt poze de articol de ziar? Cele de la mare sunt cuminiti pentru niste poze cu oameni dezbracati ... si cele cu ea insarcinata sunt chiar fotografii .... nu poze. Am vazut poze cu conotatii mai mari dpdv sexual de cat ce au cei doi pe blog.

Poate daca era profesor de alta disciplina .... reactionam si eu la fel ... dar filozofie? Hai ma .. cred ca e singura materie care chiar implica o gandire libera.

nihasa is offline    Send Message via Google Talk to nihasa
Old 06-02-2007, 10:43   #47 (permalink)
Registered User

Evil Canevil's Avatar

Pai la cate Andreea Banica in chilotii vezi prin ziare sau cine stie ce alte parasute blonde, incep sa ti se pare cuminti pozele alea...Acum mai depinde si ce citesti, ca daca dormi cu Playboy-ul sub perna...

Btw, se scrie filosofie !

Evil Canevil is offline   
Old 06-02-2007, 10:53   #48 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

http://dexonline.ro/search.php?cuv=filozofie (+noul doom )

Sunt cu totul de acord cu ceea ce ai spus. Dar asa de curiozitate ... ai vazut pozele de care e vorba? Ti s`au parut deplasate? meritau scandalul asta?

nihasa is offline    Send Message via Google Talk to nihasa
Old 10-02-2007, 12:04   #49 (permalink)
Registered User

jet li's Avatar

Quote:
Originally Posted by Roadkill View Post
Nush. Eu am fost si raman de principiul ca nu oricine ar trebui sa aiba o parere. De-aia exista cenzura in orice ramura a spectrului media, ca sa filtreze gunoiul. Gunoi care poate fi printre altele daunator celor care nu sunt capabili sa discearna intre bun si rau, educational si pervertitor etc
Ca 90% din bloguri sunt maculatura ieftina, ca nimanui nu ii pasa ca Andreea_4yousad_69 ne spune cum sufera din dragoste, sau ca pe mine ma plictiseste blogul lui zoso, asta e mai putin important. Pentru ca preferintele mele nu impiedica pamantul sa se invarta si de fapt nimeni nu o impiedica pe Sandra Brown sa publice.
Ceea ce ar fi important, ca porcariile cu adevarat daunatoare sau stricate din punct de vedere moral, sa poata fi scoase din uz. Atunci cand vom putea vorbi de cenzura, de un tip de garantie ca cel care scrie e selectionat (asa cum este mai mult sau mai putin valabil in presa scrisa) si nu in ultimul rand de un format care sa ii permita cititorului sa isi aleaga usor ce sa citeasca, vom putea vorbi de o concurenta serioasa jurnalismului pe foi volante. Pana atunci e doar o adunatura haotica de oameni cu IQ-uri variabile care se bucura de libertate maxima de expresie. Iar pe mine ma lasa rece.
"Nu sunt de acord cu cea ce spui dar as apara pana la moarte dreptul tau de a o spune" - Voltaire

Roadkill daca gandesti asa ai putea si sa interzici oamenilor "prosti" sa aiba copii sau sa voteze - "ca sa nu aleaga vreun dictator", si ajungi la cea ce cred ca urasti :dictatura. Oamenii trebuie sa fie liberi sa vorbeasca despre orice le face lor placere sa vorbeasca, internetul asigura informatie cum nu a fost vreodata, cui cauta, cea ce e bine. Oameni informati = societate mai buna
Intr-o zi o sa fie asa de multe case incat oamenii o sa locuiasca in corturi. "De ce stati pe-afara, nu sunt destule case ?" "Ba da, dar ne jucam de-a Economia, acum avem Criza ! Sunt prea multe case ! Housing bubble ! Asa ca stam pe-afara. Da, suntem nebuni, nu se vede ?

jet li is offline   
Old 10-02-2007, 16:09   #50 (permalink)
DANemarca + indonEZIA

danezia's Avatar

pana la urma nu e vorba de presa vs bloguri... mi se pare o aberatie idea ca intre aceste medii de comunicare exista vreo "concurenta" directa. Jurnalismul clasic evolueaza catre internet si blogurile bune... evolueaza catre jurnalism serios.

Pana la urma, increderea cititorului se va transfera treptat de la institutia de media catre autorul de articol. Si asta e bine... pentru ca ar implica o mult mai mare responsabilitate asupra a ceea ce scrii.

Pe de alta parte, era jurnalismului cetatenesc... o sa faca macel prin randul mediocritatii din presa... pentru ca oricand un necunoscut o sa reuseasca sa se gaseasca primul la locul unei stiri bomba (de preferat si cu un telefon capabil de inregistrari)... sau sa scrie un articol superb despre o tema mai obscura, dar pe care o cunoste la perfectie.

(al naibii virgule )

My blog

danezia is offline   
Old 14-03-2007, 22:51   #51 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

internetul nu prea e credibil, e mai mult o bursa a zvonurilor.
Eu cel putin nu am descoperit un blog serios de analize politice, economice, sociale asemenea unui ziar serios.
Would you get behind them if you could only find them?

.:indie:. is offline   
Old 15-03-2007, 06:45   #52 (permalink)
Registered User

zoso's Avatar

http://www.cristianbanu.ro/

zoso is offline   
Old 15-03-2007, 08:14   #53 (permalink)
astro

ok,dar totusi are 1 articol pe zi si e o analiza personala mai mult.

Old 15-03-2007, 08:23   #54 (permalink)
Registered User

zoso's Avatar

e un inceput.

zoso is offline   
Old 15-03-2007, 08:24   #55 (permalink)
astro

E munca unui singur om totusi.
Nu cred ca se va compara niciodata cu un ziar unless isi face echipa

Old 15-03-2007, 08:38   #56 (permalink)
Registered User

zoso's Avatar

tii mortis sa ai ultimul cuvant?

ti-am spus ca e un inceput, las-o asa, nu tre sa subliniezi aiurea chestii evidente...

zoso is offline   
Old 15-03-2007, 10:23   #57 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

si alternativa la cristian banu?

Strangelove is offline   
Old 15-03-2007, 10:28   #58 (permalink)
astro

Nou e ca blogul accepta comentarii (sau poate nici asta nu`i nou), in rest nu`i nimic nou ca un om are un website unde isi exprima parerile.

Au existat demult (chiar si in romania), inainte de chestia asta cu web 2.0 websiteuri ale diferitilor oameni unde isi exprimau in scris parerile despre politica de exemplu.

Old 19-03-2007, 17:32   #59 (permalink)
astro

ceva despre online vs offline
http://www.hotnews.ro/articol_67757-...-asteptate.htm

Old 19-03-2007, 19:13   #60 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Quote:
Originally Posted by jet li View Post
"Nu sunt de acord cu cea ce spui dar as apara pana la moarte dreptul tau de a o spune" - Voltaire

Roadkill daca gandesti asa ai putea si sa interzici oamenilor "prosti" sa aiba copii sau sa voteze - "ca sa nu aleaga vreun dictator", si ajungi la cea ce cred ca urasti :dictatura. Oamenii trebuie sa fie liberi sa vorbeasca despre orice le face lor placere sa vorbeasca, internetul asigura informatie cum nu a fost vreodata, cui cauta, cea ce e bine. Oameni informati = societate mai buna
Bine dar, din nefericire, ai inteles gresit. Faptul ca oamenii prosti posteaza e trist, dar necorijibil. Mai ales ca si in presa scrisa se intampla acelasi lucru.
Pe de-alta parte lucrurile care trebuie taiate de la radacina (and now I'll just quote myself) sunt "porcariile cu adevarat daunatoare sau stricate din punct de vedere moral". Sau poate iti imaginezi ca democratia inseamna libertate totala de expresie? Caci daca da, atunci ar trebui sa le spui si americanilor, care se lauda cu cea mai democrata tara din Univers sa scoata cenzura de la teve si din presa. Sau celorlalte 200 de natii din lumea civilizata. Carevasazica pentru ca pur si simplu inteleg ei gresit libertatea.

Roadkill is offline   
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Closed Thread

Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Thread Tools

Posting Rules