Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Notices

Closed Thread

LinkBack Thread Tools
Old 02-08-2007, 13:48   #121 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by low_level_superhero View Post
Cat despre articolele tale, imi place cum incep toate cu refugiile de 100.000 ai avut un articol care se apropia de decent odata?!

Vad ca tu chiar vb. cu bomba si halucinant... Asteptam

Eu te rog sa ma uimesti cu un articol scris de tine . Pune-l aici si discutam pe urma. Iar daca nu pricepi conditionarile impuse de nevoia de a capta atentia unui cititor nu intotdeauna foarte avizat in legatura cu subiectul tratat, asta e.

Chiar, incearca sa scrii mai bine decat Negrutiu articolul ala, in 30 de minute, cat a avut el la dispozitie. Sa radem si noi nitel.

Goodkat is offline   
Old 02-08-2007, 13:56   #122 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

De cand ai mai multe orientari sexuale ... nu.

TheCrusher is offline   
Old 02-08-2007, 13:57   #123 (permalink)
Banned

Daca mai tineti minte articolul in care se vb de refugiile de 100.000 de euro, as vrea sa spun: esti un bun jurnalist pentru ca scrii mai bine decat economistii si inginerii? Bun. Incearca sa te compari cu concurenta, nu cu amatorii.

Nu trebuie sa-l scriu eu mai bine, o face concurenta voastra: http://www.hotnews.ro/articol_80131-...arlamentar.htm

Surprinzator, omul a inteles diferenta dintre venituri si costuri. 30 de minute?! Cred ca i-a luat 25 min numai sa calculeze cati USD inseamna...

low_level_superhero is offline   
Old 02-08-2007, 14:09   #124 (permalink)
Banned

Hotnews n-are deadline impus de plecarea la tipar. Intelege asta inainte sa mai bati campii. Dar hai sa nu discutam despre oameni care nu intra aici si deci nu se pot apara.

Ma compar cu ce concurenta vrei tu, mai tine. Cauta articole scrise de oricine altcineva pe tema refugiilor la pret de vila si hai sa le comparam .

Goodkat is offline   
Old 02-08-2007, 14:22   #125 (permalink)
Banned

Ce ii dai mai inainte cu deadline-ul ala?! Articolul de pe hotnews.ro are de 10 ori mai putine cuvinte, de 5 ori mai putine date, si transmite informatia de 100 de ori mai bine. Acum am vazut ca in minunatul articol al stimatului domn de la gandul, sunt mentionate si niste sume in euro. Macar atat ar putea face: o singura moneda, ca scopul este informarea, nu confuzarea. Sunt niste greseli elementare.

Tu inca nu intelegi ca mi se rupe de subiectele tale. Trebuie sa-mi recunosc subiectivismul: nu iau in serios nicio ancheta din gandul. Nu stiu daca ziar dauneaza reputatiei tale sau invers, dar orice articol din ziarul ala pentru mine este lipsit de valoare. Problema este prezentarea datelor si analiza facuta. De exemplu, spune-mi, cat ar trebui sa coste un refugiu? Care este pretul competitiv, corect? De ce 100.000 este prea mult?

PS: pana la urma cum a ramas cu bordurile alea de marmura? Exista sau nu? Daca da, unde? Daca nu dar au existat, ai vreo poza cu ele?

Old 02-08-2007, 15:11   #126 (permalink)
Banned

Am senzatia ca esti usor confuz. S-o luam de la inceput: un ziar tiparit are ca deadline, in fiecare zi in care apare, ora plecarii la tipar. Daca un ziarist afla o informatie interesanta cu 10 minute inainte de ora respectiva (care difera de la ziar la ziar, in functie de tipografie/tipografii, numarul abonatilor din provincie samd) trebuie sa produca in 5 minute un text utilizabil, care sa fie machetat, paginat samd in restul de 5 min ramase. Evident ca nu poti produce in 5 min un text la fel de bun ca ala pe care l-ai scrie intr-o ora.

Acum, nu stiu cat ti se rupe de articolele mele, dar cu siguranta pe mine nu ma intereseaza catusi de putin parerea ta despre ele. Cu atat mai mult cu cat, din rea vointa am impresia, te faci ca nu intelegi o alta conditionare pe care o impune un ziar tiparit: spatiul. Adauga la articolul meu cu refugiile analiza despre costul real (de altfel perfect inutila in cazul ala, intrucat pretul in cauza e pur si simplu iesit din scara, e ca si cum m-ai intreba de ce-ar fi prea scumpa o paine de doua milioane) si vezi ce hectar de text iese.

Bun, oricum discutia n-are sens, e ca si cum m-as apuca sa-i explic eu unui structurist cum se calculeaza rezistenta la nus ce grinda si ce prost e el ca nu face dupa mintea mea.

Goodkat is offline   
Old 02-08-2007, 15:27   #127 (permalink)
Banned

Aoleooo... na alt articol al unui alt jurnalist, cu deadline, in care nu se confunda costurile si veniturile: http://www.evz.ro/article.php?artid=316574

Analiza este inutila? Macar daca te-ai pricepe la scris suficient de bine incat sa ti se scuze lipsa cunostintelor elementare. Cifrele sunt inutile, indicatorii sunt inutili, atat timp cat nu ai termen de comparatie. Doar aceasta comparatie ar da valoare articolului tau. Fara ea, este doar o suma ce nu inseamna nimic. Daca tot ai facut analiza, spune-mi si mie, te rog, care este pretul mediu in UE, sau intr-o alta tara.

Cat despre spatiu, sunt sigur ca ai fi avut loc de inca o fraza in care sa mentionezi pretul corect.

Goodkat tu crezi ca scrii pentru ziar, eu iti spun ca scrii pentru mine.

Old 02-08-2007, 15:30   #128 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Chestia asta cu "arata-mi ce ai sudat tu inainte sa-mi spui mie ca sudez prost" e prea cheap chiar si pentru gimnaziu. Sudat?! Mane, s-a rupt in doua, wtf?!

Johnny is offline   
Old 02-08-2007, 15:36   #129 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Gandul, dupa ce ca e paginat cu curul (aia cu "Continuarea pe pagina..." e mostenire de la Scanteia, aloooo! nu se mai poarta oribilitatea asta de >10 ani) si e plin de greseli gramaticale, cuvinte stalcite, fonturi alandala puse*, mai au si prostul obicei sa prezinte doar o un punct de vedere in asa zisele articole ancheta. de obicei, cum e si "normal", punctul de vedere al acuzatorului. absolut jenant.
precizez ca primesc zilnic ziarul la birou, cadou de la un cunoscut. asa ca vorbesc in cunostinta de cauza.

*pana si numele CTP-ului e scris porcesc, cu un font cu kerningul bushit, care baga spatii nepermise intre anumite perechi de litere. de obicei asta e efectul cand iei de pe net un font si-l dai unui nepriceput sa-l românizeze.

Strangelove is online now   
Old 02-08-2007, 16:10   #130 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Johnny View Post
Chestia asta cu "arata-mi ce ai sudat tu inainte sa-mi spui mie ca sudez prost" e prea cheap chiar si pentru gimnaziu. Sudat?! Mane, s-a rupt in doua, wtf?!

Gresesti, dupa cum se poate vedea in comentariile de aici, la gazetarie se pricepe toata lumea, ca la fotbal. Prin urmare eu n-aveam de unde sa stiu daca barney nu e cumva vreo valoare care n-a avut ocazia sa se manifeste, si care il critica pe nepriceputul de mine cu toata puterea talentului sau urias. Dupa ce omul si-a declinat competenta, l-am rugat sa-mi citeze articole mai bune ale altor ziaristi pe subiectul tratat de mine. Ghinion, nici asta n-a putut. Nu numai ca subiectul a fost o exclusivitate de-a mea, dar, dupa cum unii mai obiectivi au constatat deja, subsemnatul nu scrie chiar prost, asta pentru a folosi un eufemism

Asadar: pentru a face o analiza completa erau necesare mult mai multe informatii decat prezentarea "pretului mediu din UE". Motivul e simplu: nu exista asa ceva (se poate face o medie, doar ca n-o calculeaza nimeni, ar fi o tampenie), costul unui refugiu pentru pietoni variind semnificativ in functie de amplasare, latimea drumului, echipamente de protectie (balustrade samd) incorporate, materialele de constructie folosite. Dupa cum spuneam din prima, si cum am spus clar si in articol, pretul e iesit din scara, n-are nici o legatura cu cele 2-3-4-5-10 mii de euro cat ar trebui sa coste un refugiu. Nu mai vorbesc ca proiectul la care am avut acces era pentru un refugiu care nu cred ca ajungea nici la 2000 de euro .

Strangelove, fii capitanul nostru . Nus de ce dracu am senzatia ca ai dat o replica demna de un paginator la vreo obscura foaie cu anunturi, sau ceva de genul asta.

Goodkat is offline   
Old 02-08-2007, 16:14   #131 (permalink)
Registered User

Daisy's Avatar

de ce nu ai luat legatura cu mai multe firme care se ocupa cu aceiasi chestie si sa le rogi sa-ti dea un pret general pentru o lucrare de acelasi tip? asa puteai face comparatii.

Daisy is offline   
Old 02-08-2007, 16:15   #132 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

nici eu nu stiu de ce ai senzatia asta. probabil din cauza ca n-ai vazut niciodata un ziar adevarat.
intoarce-te la articolele tale, ziaristule. lol.

Old 02-08-2007, 16:24   #133 (permalink)
Banned

aia care recunoaste valoarea are pupila obiectiva

Trecand peste asta, tu inca nu intelegi ca subiectul este irelevant. Eu vorbesc despre stilul superficial cu care ziaristii gandul trateaza TOATE subiectele.

Singur spui ca pretul variaza si o medie este inutila, apoi spui ca ai avut acces la UN SINGUR PROIECT pentru UN SINGUR REFUGIU, dar in urma rasoirii lui ti-ai format o opinie asupra cat ar trebui sa coste refugiile in general. Bun

Nu mi-ai raspuns vis-a-vis de bordurile de marmura si vad ca ai renuntat sa-l aperi pe colegul tau confuz. Macar un lucru bun ai facut azi.

Old 02-08-2007, 16:27   #134 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

pun pariu ca goodkat il admira pe Cristoiu si e prieten cu Ciutacu. asa s-ar explica multe.

Old 02-08-2007, 16:29   #135 (permalink)
Banned

Eu in locul lui nu as avea cutezanta sa aspir la nivelul de profesionalism al lui Cristoiu...

Old 02-08-2007, 16:32   #136 (permalink)
Registered User

zoso's Avatar

trebe ani de limbi si de bibloteca acolo. dar are sanse, ca e incrancenat rau. asa era si micul analist pana sa o ia in gura si in cur si dupa aia sa devina un catzelus cuminte. asa o sa ajunga si miticul nostru.

zoso is offline   
Old 02-08-2007, 16:35   #137 (permalink)
Registered User

Daisy's Avatar

ai pile la ctp zoso?

Daisy is offline   
Old 02-08-2007, 16:49   #138 (permalink)
Banned

Quote:

Trecand peste asta, tu inca nu intelegi ca subiectul este irelevant. Eu vorbesc despre stilul superficial cu care ziaristii gandul trateaza TOATE subiectele.
Eu inteleg prea bine ce vorbesti tu, doar ca vorbesti prostii Exemplul perfect vine mai jos:

Quote:
Singur spui ca pretul variaza si o medie este inutila, apoi spui ca ai avut acces la UN SINGUR PROIECT pentru UN SINGUR REFUGIU, dar in urma rasoirii lui ti-ai format o opinie asupra cat ar trebui sa coste refugiile in general. Bun
Era vorba, evident, despre proiectul pregatit la CNADNR pentru refugiile despre care era vorba in articol . Adica alea de 100.000 de euro bucata. Daca tot n-ai inteles iti fac un desen

Quote:
Nu mi-ai raspuns vis-a-vis de bordurile de marmura si vad ca ai renuntat sa-l aperi pe colegul tau confuz. Macar un lucru bun ai facut azi.
Nu-ti imagina ca lipsa momentana de timp inseamna ca n-o sa vina dupa tine o jumatate de caramida ceva mai incolo .

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
nici eu nu stiu de ce ai senzatia asta. probabil din cauza ca n-ai vazut niciodata un ziar adevarat.
intoarce-te la articolele tale, ziaristule. lol.
Da-ne tu un exemplu de ziar adevarat . Noi ne multumim cu de 6 ori mai multi abonati decat are Cotidianul, ziar in care a inmormantat Vantu sume colosale .

Goodkat is offline   
Old 02-08-2007, 16:58   #139 (permalink)
Banned

aaa... gata, pricepui: tu ai vazut proiectul unuia dintre refugiile alea si ai presupus ca ar costa 2.000. De unde si pana unde ai presupus? Adica chiar habar n-ai cat costa unul intradevar?

OMG OMG, vine colegul sa-si ceara scuze cu o bordura in gura?

Old 02-08-2007, 17:07   #140 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

1. numarul de cititori nu inseamna ca un ziar este mai "adevarat" decat altul. si oricum, cel mai adevarat ziar e "Adevarul", nu?
2. numarul de abonamente e irelevant. in plus... (propozitia se continua undeva mai jos)

sa dau un search pe google dupa "gandul adevarul abonamente scanteia"?

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Closed Thread

Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Thread Tools

Posting Rules