Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Notices

View Poll Results: In cine aveti incredere?
Cristian Tudor Popescu 4 26.67%
Ion Cristoiu 0 0%
Cornel Nistorescu 0 0%
Emil Hurezeanu 6 40.00%
Marius Tuca 0 0%
Cristian Ghinea 1 6.67%
Sorin Ionita 2 13.33%
Traian Razvan Ungureanu 2 13.33%
Dan Turturica 0 0%
Ioana Lupea 1 6.67%
Victor Ciutacu 0 0%
Bogdan Chirieac 0 0%
Adrian Ursu 0 0%
Vladimir Tismaneanu 0 0%
Horia Roman Patapievici 2 13.33%
Rodica Culcer 1 6.67%
Stelian Tanase 2 13.33%
Valentin Stan 1 6.67%
Robert Turcescu 10 66.67%
Corina Dragotescu 1 6.67%
Multiple Choice Poll. Voters: 15. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-08-2007, 09:26   #1 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Analisti politici, editorialisti si alti jurnalisti

e plina mass media de oameni care-si dau pompos cu parerea. lista facuta de mine e pur orientativa si deloc exhaustiva. e un punct de plecare.
spuneti care sunt persoanele a caror opinie conteaza pentru voi, din poll sau nu, si eventual explicati alegerea.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 09:46   #2 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

L-am votat doar pe Turcescu, nu neaparat pentru ca opinia lui conteaza mult, dar pentru ca nu ma enerveaza, ceea ce e mare lucru.
In rest, ori cunosc vag, ori nu dau 2 parale pe ei.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 10:04   #3 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Ciutacu FTW !!1111frauda

Eu l-as vota pe Hurezeanu, Turcescu si Ungureanu daca nu mi-ar fi lene. Pe unii nu-i cunosc. Ah, da, i-as vota si pe "Peleşu" si pe Mircea(?) Zamfir ala de la BBC, dar nu i-am gasit.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 11:17   #4 (permalink)
Banned

Turcescu si Ungureanu? Ahahahahahahahahahahahahahah, de ce nu si Elvis Saftoiu cu sotia, eventual si Udrea&Cocos?

Goodkat is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 11:34   #5 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

eu i-am votat pe Emil Hurezeanu, Cristian Ghinea, Sorin Ionita si Horia Roman Patapievici. mi se par lucizi, destul de moderati, fara exaltari gratuite sau atitudini agresive. bine, unii vor gasi si astfel de chestii, dar nu intr-o comparatie cu restul breslei.

CTP-ul mi se pare a fi o cauza pierduta. atitudinea lui din timpul mineriadelor l-a condamnat definitiv in ochii mei. acum e obligat sa-si justifice alegerile de atunci - si asta e deja un balast pentru meseria de jurnalist.

Old 15-08-2007, 11:37   #6 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post

CTP-ul mi se pare a fi o cauza pierduta. atitudinea lui din timpul mineriadelor l-a condamnat definitiv in ochii mei. acum e obligat sa-si justifice alegerile de atunci - si asta e deja un balast pentru meseria de jurnalist.
Un citat te rog, care sa justifice asemenea acuzatii. Sau mergi pe ideea ca mancand mult ... o sa sara cativa stropi si pe altii?

Old 15-08-2007, 11:39   #7 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

pai uite, eu nu-mi aduc aminte sa fi condamnat vehement ce s-a intamplat in '90 si '92 (ma refer la mineriade). si culmea, nici altii nu-si aduc aminte. ma poti contrazice tu cu vreun articol?

dar exista articole mai recente, in care se simte balastul de care ziceam eu mai sus. sigur, tu o sa spui ca CTP-ul are perfecta dreptate si ca nu vezi nimic gresit in atitudinea asta.
in plus, faptul ca nu a colaborat efectiv la mizeria mediatica din acele zile nu inseamna ca e un personaj curat. in jurnalism, astfel de chestii sunt imorale.

si in completare, un citat din CTP: "ziarul Adevarul a facut mult rau atunci, eu mi-am asumat faptul ca eram, ca lucram la acel ziar, dar, intradevar, ziarul Adevarul a facut mult rau atunci. Ziarul Adevarul a mintit."
daca nu ii apartine, atunci sa fiu contrazis cu dovezi. am inteles ca e dintr-un interviu acordat BBC.

Last edited by Strangelove; 15-08-2007 at 11:55..

Old 15-08-2007, 12:07   #8 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Am o atractie irezistibila pentru deja celebrul Stan-laptop, partenerul de politichie al Titanului din Gagesti si al lui Gadea. Nu stiu de ce, poate pt. ca a zis de cateva ori niste lucruri cu care eram de acord. imi place stilul lui exuberant. Mai votez si cu Razvan Ungureanu, de pe vremea cand ascultam BBC la radio de vreo 3 ori pe zi. Pt. restul ma mai gandesc.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 12:11   #9 (permalink)
Banned

Quote:
pai uite, eu nu-mi aduc aminte sa fi condamnat vehement ce s-a intamplat in '90 si '92 (ma refer la mineriade). si culmea, nici altii nu-si aduc aminte. ma poti contrazice tu cu vreun articol?
Hopaaa, deci "atitudinea lui din timpul mineriadelor l-a condamnat definitiv in ochii mei. acum e obligat sa-si justifice alegerile de atunci - si asta e deja un balast pentru meseria de jurnalist. " s-a transformat deja in "nu-mi aduc aminte sa fi condamnat vehement". Ai idee ce functie avea CTP la Adevarul la mijlocul lui 1990, sau bati campii sa te afli in treaba? Stii cine era director, cine era redactor-sef? (ca mineriadele de care vorbim au avut loc in 1990- 1991 nu in 1992, cum ai afirmat, nici nu mai comentez, se vede cat habar ai de evenimentele de atunci)

Quote:
dar exista articole mai recente, in care se simte balastul de care ziceam eu mai sus. sigur, tu o sa spui ca CTP-ul are perfecta dreptate si ca nu vezi nimic gresit in atitudinea asta.
in plus, faptul ca nu a colaborat efectiv la mizeria mediatica din acele zile nu inseamna ca e un personaj curat. in jurnalism, astfel de chestii sunt imorale.
Care chestii, sau ti-ai pierdut complet busola?

Quote:
si in completare, un citat din CTP: "ziarul Adevarul a facut mult rau atunci, eu mi-am asumat faptul ca eram, ca lucram la acel ziar, dar, intradevar, ziarul Adevarul a facut mult rau atunci. Ziarul Adevarul a mintit."
daca nu ii apartine, atunci sa fiu contrazis cu dovezi. am inteles ca e dintr-un interviu acordat BBC.
Afirmatia ii apartine, lucru cu atat mai onorabil. Ce legatura are insa asta cu minciuna sfruntata ca ar fi scris CTP ceva in favoarea mineriadelor?

Old 15-08-2007, 12:19   #10 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

te prefaci ca nu intelegi.
CTP-ul a simtit mizeria care se intampla in jurul lui, in redactia Adevarului (lol, ce nume tare, nu?) si a ales sa taca. a continuat sa lucreze acolo ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
ca ziarist, sa taci in astfel de momente e inadmisibil. faptul ca a tacut inseamna o atitudine, nu lipsa ei, cum spera CTP-ul sa se scoata. si da, faptul ca a tacut si nu a condamnat ce se intampla atunci e de mare, foarte mare cacat. ca jurnalist, ma intelegi.
si da, e vorba de 90 si 91, nu 92. greseala mea. dat fiind ca au fost 6 mineriade si ca s-au intamplat acum 16-17 ani mi se par niste circumstante atenuante.
si ce e onorabil in a recunoaste ca ai participat tacit la o imensa mizerie?

ps: ce minciuna sfruntata? cum adica "care chestii"? bai, tu nu citesti ce scriu sau faci pe prostul?

Old 15-08-2007, 12:25   #11 (permalink)
Banned

Fituitoru terminatoru nu e in lista?! vai vai vai

Turcescu, Ungureanu si Hurezeanu

low_level_superhero is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 12:40   #12 (permalink)
Banned

Quote:
te prefaci ca nu intelegi.
CTP-ul a simtit mizeria care se intampla in jurul lui, in redactia Adevarului (lol, ce nume tare, nu?) si a ales sa taca. a continuat sa lucreze acolo ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
ca ziarist, sa taci in astfel de momente e inadmisibil. faptul ca a tacut inseamna o atitudine, nu lipsa ei, cum spera CTP-ul sa se scoata. si da, faptul ca a tacut si nu a condamnat ce se intampla atunci e de mare, foarte mare cacat. ca jurnalist, ma intelegi.
si da, e vorba de 90 si 91, nu 92. greseala mea. dat fiind ca au fost 6 mineriade si ca s-au intamplat acum 16-17 ani mi se par niste circumstante atenuante.
La momentul ala CTP nu decidea ce apare si ce nu apare in ziar. Avea de ales intre a pleca (unde, la Romania Libera? ) sau a ramane si a incerca sa schimbe ceva. Ceea ce a si reusit.

Quote:
si ce e onorabil in a recunoaste ca ai participat tacit la o imensa mizerie?

ps: ce minciuna sfruntata? cum adica "care chestii"? bai, tu nu citesti ce scriu sau faci pe prostul?

Degeaba o dai la intors, prima ta formulare sugera extrem de clar ca ar fi scris CTP in favoarea mineriadelor. Cand ti-am cerut link ai incercat sa te scoti.

Old 15-08-2007, 12:41   #13 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Turcescu şi Hurezeanu şi eu.

Pe CTP îl simpatizam cândva, dar mai nou nu-mi place ce angajaţi ţine pe-acolo

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 12:43   #14 (permalink)
Banned

nm, asta chiar nu merita bagat in seama de nici o culoare.

Old 15-08-2007, 12:52   #15 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by Goodkat View Post
La momentul ala CTP nu decidea ce apare si ce nu apare in ziar. Avea de ales intre a pleca (unde, la Romania Libera? ) sau a ramane si a incerca sa schimbe ceva. Ceea ce a si reusit.
schimbarea a venit la presiunea pietei si a publicului. e meritul lui ca a acceptat-o, dar asta nu-l face un model de shef de publicatie.
si da, putea sa se care de la Adevarul. Romania Libera ti se parea o publicatie mai murdara decat Adevarul?
Quote:
Originally Posted by Goodkat View Post
Degeaba o dai la intors, prima ta formulare sugera extrem de clar ca ar fi scris CTP in favoarea mineriadelor. Cand ti-am cerut link ai incercat sa te scoti.
n-am incercat nimic, citeste mai atent postul meu. insist: tacerea e, in cazul unui jurnalist, o atitudine.
daca asisti la o mizerie si taci din gura atunci esti, intr-un fel, partash la respectiva mizerie. e clar acum?

Old 15-08-2007, 13:01   #16 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove
...insist: tacerea e, in cazul unui jurnalist, o atitudine.
daca asisti la o mizerie si taci din gura atunci esti, intr-un fel, partash la respectiva mizerie. e clar acum?
De acord, dar poate omul s-o fi simtit si el cu musca pe caciula. Alti colegi de breasla s-au scandalizat si ulterior s-a demonstrat ca fraternizasera si ei cu dusmanul, mai mult sau mai putin. Sa nu dramatizam, totusi.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 13:10   #17 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

a, pai nu dramatizez, totul a plecat de la postul meu in care spuneam ca nu il plac pe CTP. ziarist bun, plin de balast.

l-as mai fi trecut si pe Carol Sebastian in poll, dar a fost linshat public. din pacate.

Old 15-08-2007, 13:46   #18 (permalink)
Banned

Quote:
n-am incercat nimic, citeste mai atent postul meu. insist: tacerea e, in cazul unui jurnalist, o atitudine.
Ma refeream la primul tau post despre CTP, pe care l-am si citat, nu la al doilea . Repet, tacerea e o atitudine in cazul in care ai posibilitatea sa decizi ce apare in ziar. Altfel poti doar sa-ti dai demisia, iar la cum arata presa in 1990 s-ar fi avut grija ca demisia lui CTP sa treaca neobservata. Omul a ales corect.

Old 15-08-2007, 15:06   #19 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

si ca sa vezi, i-a displacut atat de mult ce a facut Adevarul in zilele alea incat anul viitor i-a devenit redactor şef adjunct. si apoi redactor shef plin, prin 96 cred. fara scuze publice, fara demiterea unor eventuali vinovati sau "imorali" etc.

iti zic eu: a tacut, a lucrat in spate si drept multumire a fost promovat intr-un un post de conducere.

Old 15-08-2007, 15:08   #20 (permalink)
Banned

Quote:
si ca sa vezi, i-a displacut atat de mult ce a facut Adevarul in zilele alea incat anul viitor i-a devenit redactor şef adjunct. si apoi redactor shef plin, prin 96 cred. fara scuze publice, fara demiterea unor eventuali vinovati sau "imorali" etc.

iti zic eu: a tacut, a lucrat in spate si drept multumire a fost promovat intr-un un post de conducere.
Eu zic ca mananci cu polonicul . Inainte de a continua discutia, cati ani ai? Vreau sa ma lamuresc daca e simpla ignoranta sau rea credinta.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Thread Tools

Posting Rules