Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-09-2007, 09:00   #1 (permalink)
Solid Shake

ILuigi's Avatar

Forumurile straine - un loc neprietenos ?

Ce parere aveti despre forumurile din alte tari ? Mai ales din america.
Eu mereu cand intru pe un forum care nu este romanesc, ajung printre unii care nu se tin minte nici daca scriu de 5 ani pe forumu' ala. Mi se par foarte neprietenoase, si asta nu pentru ca sunt mari. Si CG Forum este mare, si tin minte o groaza de persoane. MonkY, Mika, dtancu, Cris, Silviu, etc. Si pur si simplu incepi sa ii cunosti. De exemplu MonkY e moderatorul ajutator caruia ii este incurcat mereu numele cu Monkey ( ), phat_sua e "proiectorul" si tot asa mai departe.

Asadar, care e problema forumurilor straine ? :|

ILuigi is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2007, 10:44   #2 (permalink)
Banned

.:indie:.'s Avatar

Nu'i nici o problema. la fel ai sentimentul cand esti printre straini. asa s'ar simti si un american la noi pe forum
englishman on CG©

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2007, 12:55   #3 (permalink)
Registered User

mie nu mi se par neprietenoase. plus ca sunt incredibil de manierati fata de noi, nu incep o cearta din orice. la noi ti se atrage atentia, de multe ori intr-un mod nemanierat (si da, ma includ si pe mine aici, mai fac si eu din astea) la orice ambiguitate din post (nu ma refer neaparat la faptul ca ai postat greseli, nu, e suficient sa fie ambiguitati).
ca sa nu mai vb ca nu exista sa lase vreunul de la el in discutie si sa cedeze.

ce nu imi place deloc la ei e faptul ca au avatarurile alea mari si semnaturi lungi pe nu stiu cate randuri si devine extrem de obositor sa citesti ceva (nu la toate forumurile, dar la destule din cele pe care le frecventez).

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2007, 16:21   #4 (permalink)
Mezzoman

cyfaws's Avatar

Decasy, esti cumva membru al PRM?

cyfaws is offline    Reply With Quote
Old 11-09-2007, 01:39   #5 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
mie nu mi se par neprietenoase. plus ca sunt incredibil de manierati fata de noi, nu incep o cearta din orice. la noi ti se atrage atentia, de multe ori intr-un mod nemanierat (si da, ma includ si pe mine aici, mai fac si eu din astea) la orice ambiguitate din post (nu ma refer neaparat la faptul ca ai postat greseli, nu, e suficient sa fie ambiguitati).
ca sa nu mai vb ca nu exista sa lase vreunul de la el in discutie si sa cedeze.

ce nu imi place deloc la ei e faptul ca au avatarurile alea mari si semnaturi lungi pe nu stiu cate randuri si devine extrem de obositor sa citesti ceva (nu la toate forumurile, dar la destule din cele pe care le frecventez).
depinde foarte mult de forum. pe unele e cum zici tu, pe altele e un imbecilism si un haos total.
depinde de varsta participantilor, de tipul discutiilor, de tipul forumului, de moderatori, etc etc
ca si la noi, una e pe CG sau alt forum mare si serios in RO si alta e sa intrii pe forumul acasaTV, otv, sau mai stiu eu pe ce bomba din asta.
Poate forumurile lor de elita sunt peste ale noastre, si e normal, ei au internet de aproape 20 de ani, la noi inca e un boom al conectarilor.
Cei care au net din 2000 si un pic sunt considerati `batrani` pe aici.
Aia din `90 deja sunt guru.
Defapt uitati-va si pe aici ce atitudine au userii foarte vechi, sunt mai maturi.
Si oricum, la ei userii de net nu sunt reprezentati 80% de pustani gameri ca la noi, ca daca intri si la ei pe forumurile de kiddies e jale mare.

Old 11-09-2007, 02:07   #6 (permalink)
CG Editor

Mika's Avatar

N-am inteles . Ce-i cu mine acolo ? Ai inceput sa ma cunosti sau ce ?

Mika is offline    Reply With Quote
Old 11-09-2007, 16:53   #7 (permalink)
D34dly User

TriggerHappy's Avatar

la imbecilism ne putem bate de la egal la egal cu strainii.

Insa intr-adevar la maniere ne depasesc. Nici pe CG sau alt forum mare din Romania, din orice discutie nu lipsesc ironia si offtopicul, cel putin. Poate doar la discutii de 3 posturi de pe ariile tehnice, de gen: "cum fac chestia x in photoshop -uite asa! -merci. closed!" sa ii egalam la elaganta discutiei.

TriggerHappy is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2007, 09:38   #8 (permalink)
Nick anterior: Agent 47

Bianor's Avatar

Ai dreptate, nu stau la maniere mai bine ca noi, chiar şi membrii foarte vechi.

I don't know if it's art, but I like it.

Bianor is offline    Reply With Quote
Old 29-09-2007, 09:57   #9 (permalink)

Nu stiu, sunt activ pe vreo 4-5 forumuri straine si ce am observat e ca sunt mult, dar mult mai manierati. Stiu sa poarte o discutie, nu se iau la misto unii pe altii si se respecta reciproc, chiar daca au opinii care se bat cap in cap. Asta e, sunt mai civilizati ca noi si au alte mentalitati. Sa imi fie cu iertare, dar cand ma uit la ce certuri sunt la noi pe aria Stonehenge spre ex, si cum inteleg unii forumisti ai nostrii sa contraargumenteze...Asta e si unul din motivele pt ca nu sunt activ pe aria aia.
Ma rog, sau poate am nimerit eu pe niste forumuri straine mai alese.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 13-10-2007, 19:47   #10 (permalink)
Registered User

Mie imi place digital point foarte mult, daca am o intrebare sau o problema, membrii sunt foarte saritori.

alinalin0 is offline    Reply With Quote
Old 13-10-2007, 20:31   #11 (permalink)
Banned

Fuzzy's Avatar

Forumurile in engleza au un avantaj imens fatza de cele in romana (si nu numai): discutiile se poarta intr-o singura limba, nu poate exista pseudo snobismul dintr-un raspuns cu o fraza tip auzita prin nush ce film american.

Fuzzy is offline    Reply With Quote
Old 13-10-2007, 20:33   #12 (permalink)
Banned

Dar exista pseudo snobismul dintr-un raspuns cu o fraza tip auzita prin nush ce film frantuzesc

Old 13-10-2007, 20:35   #13 (permalink)
Banned

Fuzzy's Avatar

Vorbitori de engleza francofonizati ? Unde ?

Old 13-10-2007, 20:38   #14 (permalink)
Banned

Ideea era alta.
In orice limba ar fi forumul se poate creea un pseudo-snobism in alta limba de circulatie mai larga,dar alta decat a forumului.
La noi e engleza.
La englezi poate fi franceza,germana,etc
La francezi poate fi engleza (si esti mort)
etc

Old 13-10-2007, 20:46   #15 (permalink)
Banned

Fuzzy's Avatar

Eu am mai stat pe forumuri in engleza, si, cu mici exceptii (mai mult situatii in care era relevant pentru subiect - sa zicem un fel de bascalie spontana intre vorbitori nativi ai mai multor limbi), limba era limba.

Noi ingurgitam multa cultura americana si engleza, dar un nativ al limbii nu ar avea de ce sa caute alta limba in care sa vorbeasca, doar ca sa fie el mai special. Adica treb sa existe un fenomen general.

Poate pe site-uri de programatori s-or injura in Delphi, dar nici asta nu se pune

Old 13-10-2007, 23:35   #16 (permalink)
OldSchool

gamer555's Avatar

eu sunt pe un forum in care majoritatea sunt nord-americani. folosesc aia un limbaj ciudat, mi-a trebuit foarte mult sa ma invat. un fel de slang probabil...
in orice caz, mi se par foarte amuzanti si prietenosi... insa nu pot generaliza, mai ales ca forumul e unul pentru oameni 'uniti de aceeasi pasiune'

gamer555 is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2007, 04:55   #17 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

Eu am stat 1an de zile atunci cand eram adolescentin (si putin dismorfic) pe un forum american unde toti erau foarte prietenosi + amuzanti, o comunitate chiar placuta. Subiectul comun era marirea penisului/sanatate peniana despre care trebuie sa recunosc ca au fost rezultate excelente. Acum mi-am atins scopul; nu mai am aceeasi pasiune si le-am spus pa .Subscriu la partea cu manierele, o cu totul alta lume si alt nivel de educatie.Sau cel putin e alta mentalitate decat 'mioritica'.

E vorba de gigeii astia--->www.thundersplace.org/ foarte ok .
Rocks board: Burton Cruzer.

Last edited by catau; 14-10-2007 at 05:40..

catau is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2007, 05:06   #18 (permalink)
Registered User

Eh, sunt forumuri si forumuri. Mai dai peste unele unde nici macar nu se agita o persoana sa raspunda, sau in care aceeasi intrebare apare de mii de ori, moderatorii dormind la datorie. Dar in general la majoritatea m-au impresionat userii, care raspundeau scurt, la obiect. Nu se luau la hartza, in special pe specific hardware. Am patit-o si eu. La noi am facut niste review-uri la anumite componente, si au sarit romanasii nostrii cu chestii gen "bai ce se mai da mare si asta". Acelasi review pe un forum in afara a ajuns la cateva zeci de mii de views si sute de posturi, unde oamenii cereau mai multe date, puneau o intrebare politicos sau recomandau altceva... eventual ziceau un thx si-atat. La noi, a murit subit dupa 2 pagini si 10 flame-uri Dar, nu cred ca se poate generaliza. Numai ca am un feeling ca in afara se lovesc si de reguli mai dure (banarea pe un forum serios inseamna o lovitura grea, mai ales daca esti user mai vechi). In plus, mai au si ideea asta de "clone sux", si daca si-au luat un nickname, pai tin cu dintii de el. Just my 0,5 cents...

MonkY is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2007, 15:10   #19 (permalink)
Registered User

indie, da, asa e, unde citeam eu erau useri mult mai in varsta. si mult mai civilizati.
insa, ma uit pe ubisoft la forumul cu heroes, unde posteaza multi pustani. mai sunt si unii neciopliti, dar per ansamblu sunt mult mai manierati si nu le sare tandara din orice ca sa iti raspunda urat.
iti zic eu, ca am fost in vest, sunt mult mai manierati si mai politicosi. si mai e ceva, nu au motive sa nu fie asa, la noi daca vede omul ca prin bune maniere ramane ultimul ca ajung toti prostii si pilosii in fata lui, mai uita de maniere.
are de-a face mult cu climatul social. la noi, nu exista valorile lor, s-a inversat complet scara de valori.

Mandea is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Mass-media

Thread Tools

Posting Rules