![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Forumurile straine - un loc neprietenos ?
Ce parere aveti despre forumurile din alte tari ? Mai ales din america. Eu mereu cand intru pe un forum care nu este romanesc, ajung printre unii care nu se tin minte nici daca scriu de 5 ani pe forumu' ala. Mi se par foarte neprietenoase, si asta nu pentru ca sunt mari. Si CG Forum este mare, si tin minte o groaza de persoane. MonkY, Mika, dtancu, Cris, Silviu, etc. Si pur si simplu incepi sa ii cunosti. De exemplu MonkY e moderatorul ajutator caruia ii este incurcat mereu numele cu Monkey ( ), phat_sua e "proiectorul" Asadar, care e problema forumurilor straine ? :|
__________________ SNAKE KILLED DUMBLEDORE ! | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
mie nu mi se par neprietenoase. plus ca sunt incredibil de manierati fata de noi, nu incep o cearta din orice. la noi ti se atrage atentia, de multe ori intr-un mod nemanierat (si da, ma includ si pe mine aici, mai fac si eu din astea) la orice ambiguitate din post (nu ma refer neaparat la faptul ca ai postat greseli, nu, e suficient sa fie ambiguitati). ca sa nu mai vb ca nu exista sa lase vreunul de la el in discutie si sa cedeze. ce nu imi place deloc la ei e faptul ca au avatarurile alea mari si semnaturi lungi pe nu stiu cate randuri si devine extrem de obositor sa citesti ceva (nu la toate forumurile, dar la destule din cele pe care le frecventez). | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
depinde de varsta participantilor, de tipul discutiilor, de tipul forumului, de moderatori, etc etc ca si la noi, una e pe CG sau alt forum mare si serios in RO si alta e sa intrii pe forumul acasaTV, otv, sau mai stiu eu pe ce bomba din asta. Poate forumurile lor de elita sunt peste ale noastre, si e normal, ei au internet de aproape 20 de ani, la noi inca e un boom al conectarilor. Cei care au net din 2000 si un pic sunt considerati `batrani` pe aici. Aia din `90 deja sunt guru. Defapt uitati-va si pe aici ce atitudine au userii foarte vechi, sunt mai maturi. Si oricum, la ei userii de net nu sunt reprezentati 80% de pustani gameri ca la noi, ca daca intri si la ei pe forumurile de kiddies e jale mare. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
la imbecilism ne putem bate de la egal la egal cu strainii. Insa intr-adevar la maniere ne depasesc. Nici pe CG sau alt forum mare din Romania, din orice discutie nu lipsesc ironia si offtopicul, cel putin. Poate doar la discutii de 3 posturi de pe ariile tehnice, de gen: "cum fac chestia x in photoshop -uite asa! -merci. closed!" sa ii egalam la elaganta discutiei.
__________________ There is no reciprocity. Men love women, women love children, children love hamsters. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Join Date: Jul 2001 |
Nu stiu, sunt activ pe vreo 4-5 forumuri straine si ce am observat e ca sunt mult, dar mult mai manierati. Stiu sa poarte o discutie, nu se iau la misto unii pe altii si se respecta reciproc, chiar daca au opinii care se bat cap in cap. Asta e, sunt mai civilizati ca noi si au alte mentalitati. Sa imi fie cu iertare, dar cand ma uit la ce certuri sunt la noi pe aria Stonehenge spre ex, si cum inteleg unii forumisti ai nostrii sa contraargumenteze...Asta e si unul din motivele pt ca nu sunt activ pe aria aia. ![]() Ma rog, sau poate am nimerit eu pe niste forumuri straine mai alese. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Eu am mai stat pe forumuri in engleza, si, cu mici exceptii (mai mult situatii in care era relevant pentru subiect - sa zicem un fel de bascalie spontana intre vorbitori nativi ai mai multor limbi), limba era limba. Noi ingurgitam multa cultura americana si engleza, dar un nativ al limbii nu ar avea de ce sa caute alta limba in care sa vorbeasca, doar ca sa fie el mai special. Adica treb sa existe un fenomen general. Poate pe site-uri de programatori s-or injura in Delphi, dar nici asta nu se pune | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
eu sunt pe un forum in care majoritatea sunt nord-americani. folosesc aia un limbaj ciudat, mi-a trebuit foarte mult sa ma invat. un fel de slang probabil... in orice caz, mi se par foarte amuzanti si prietenosi... insa nu pot generaliza, mai ales ca forumul e unul pentru oameni 'uniti de aceeasi pasiune'
__________________ Battlecruiser operational. Hailing frequencies open | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Eu am stat 1an de zile atunci cand eram adolescentin (si putin dismorfic) pe un forum american unde toti erau foarte prietenosi + amuzanti, o comunitate chiar placuta. Subiectul comun era marirea penisului/sanatate peniana despre care trebuie sa recunosc ca au fost rezultate excelente. Acum mi-am atins scopul; nu mai am aceeasi pasiune si le-am spus pa .Subscriu la partea cu manierele, o cu totul alta lume si alt nivel de educatie.Sau cel putin e alta mentalitate decat 'mioritica'.E vorba de gigeii astia--->www.thundersplace.org/ foarte ok .
__________________ Setup: Freeride: 32 forecast + K2 cinch +Lib Tech TRS mtx 154 Freestyle: 32 Focus Boa + Flow nxt-at + K2 JIBPAN (limited edition) Rocks board: Burton Cruzer. Last edited by catau; 14-10-2007 at 05:40.. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 |
Eh, sunt forumuri si forumuri. Mai dai peste unele unde nici macar nu se agita o persoana sa raspunda, sau in care aceeasi intrebare apare de mii de ori, moderatorii dormind la datorie. Dar in general la majoritatea m-au impresionat userii, care raspundeau scurt, la obiect. Nu se luau la hartza, in special pe specific hardware. Am patit-o si eu. La noi am facut niste review-uri la anumite componente, si au sarit romanasii nostrii cu chestii gen "bai ce se mai da mare si asta". Acelasi review pe un forum in afara a ajuns la cateva zeci de mii de views si sute de posturi, unde oamenii cereau mai multe date, puneau o intrebare politicos sau recomandau altceva... eventual ziceau un thx si-atat. La noi, a murit subit dupa 2 pagini si 10 flame-uri Dar, nu cred ca se poate generaliza. Numai ca am un feeling ca in afara se lovesc si de reguli mai dure (banarea pe un forum serios inseamna o lovitura grea, mai ales daca esti user mai vechi). In plus, mai au si ideea asta de "clone sux", si daca si-au luat un nickname, pai tin cu dintii de el. Just my 0,5 cents...
| ||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
indie, da, asa e, unde citeam eu erau useri mult mai in varsta. si mult mai civilizati. insa, ma uit pe ubisoft la forumul cu heroes, unde posteaza multi pustani. mai sunt si unii neciopliti, dar per ansamblu sunt mult mai manierati si nu le sare tandara din orice ca sa iti raspunda urat. iti zic eu, ca am fost in vest, sunt mult mai manierati si mai politicosi. si mai e ceva, nu au motive sa nu fie asa, la noi daca vede omul ca prin bune maniere ramane ultimul ca ajung toti prostii si pilosii in fata lui, mai uita de maniere. are de-a face mult cu climatul social. la noi, nu exista valorile lor, s-a inversat complet scara de valori. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|