Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-02-2006, 12:31   #21 (permalink)
Registered User

Recomand "Bin-Jip" si "Spring, Summer, Autumn and Spring"de Kim Ki-Duk.

pirlinho is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2006, 21:09   #22 (permalink)
Registered User

Terror_IST's Avatar

Adaug la lista initiala:

Happy Times
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 2: Innocence
Three Extremes
Wonderful Days
Zatoichi

Terror_IST is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2006, 21:28   #23 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

2046 e o splendoare vizuala si auditiva (si muzica e f. buna). Nu ma refer la cadre de natura bine alese (ca in Hero sau House of the flying tigers) ci la niste chestii mult mai subtile.
Un film excelent imho, unul din filmele care mi-a placut cel mai mult anul trecut.

Acum incerc sa-mi fac o colectie Takeshi Kitano.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is online now    Reply With Quote
Old 27-02-2006, 00:14   #24 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

2046 l-am revazut ieri, a patra oara cred si m-a prins chiar mai mult ca prima data. E unul din cele mai frumoase filme facute vreodata.

Azi m-am uitat la Art museum by the zoo. E ciudat cum coreenii pot sa faca filme care la suprafata seamana cu cele hollywoodiene, dar in fond iti dau cu totul alta senzatie. Privita in linii generale povestea e lipsita de originalitate, dar cand intram in detalii lucrurile se schimba.

Ea e o virgina de 26 de ani, dezordonata, fara bani, indragostita in secret de un barbat mai in varsta, asistentul unui senator. In timpul liber, adica cand nu filmeaza la nunti, scrie un scenariu ridicol. Printr-un concurs improbabil de imprejurari ajunge sa imparta temporar apartamentul cu el - un tip in permisie din armata care tocmai a fost parasit de iubita. El pare genul de barbat practic, simplu, cu picioarele pe pamant, dar care la fel de improbabil se pricepe la calculatoare si ajunge sa rescrie scenariul impreuna cu ea.

Suna a naibii de siropos, dar nu e chiar asa, pentru ca lasand la o parte improbabilitatile, personajele sunt surprinzator de umane si reale. Nici comedia si nici drama nu sunt exagerate, iar filmul are maturitate si bun gust. Nu exista glume fizice, nuditate, vulgaritate. Unele cadre si scene amintesc de filmele de arta - de altfel cred ca titlul nu e ales intamplator, asta isi si doreste sa fie Art museum by the zoo - o combinatie de divertisment si arta. Eun-ha Shim e o actrita excelenta, a jucat si in Christmas in August, unul din cele mai bune filme coreene.

Adin is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2006, 03:52   #25 (permalink)
Registered User

Mustafa's Avatar

Fist Of Legend
Twin Warriors
Ambele cu Jet Li si ambele merita vazute.

Mustafa is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2006, 04:49   #26 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Oameni buni, nu mai bagati manga/anime-uri in lista, ca nu cred ca se califica la ce vrea original posterul. Filme, nu desene animate.
Imo.

Viracocha is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2006, 07:31   #27 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Anime-urile sunt tot filme asiatice, asa ca nu e nici o problema. Manga sunt benzile desenate.

Old 27-02-2006, 11:46   #28 (permalink)
Registered User

de vazut sunt clar shutter-film thailandez avand avatajul unui final socant si the eye tot horror cam la fel de bun (ambele obligatorii pentru orice fan al filmelor horror). o sa revin dupa ce vad si a tale of two sisters.

zalmoxes is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2006, 21:25   #29 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Ca tot a venit vorba de filme anime, voiam de mult sa recomand Haibane Renmei, una din cele mai originale si frumoase animatii pe care le-am vazut vreodata. In esenta e vorba de angoasa existentiala provocata de maturizare. Solutia sugerata e mai degraba religioasa, dar nu e vorba de propaganda pentru vreo biserica sau doctrina. Desi e mini-serial, poate fi considerat un film mai lung, avand in total ceva peste 4 ore.

Haibane sunt fiinte asemanatoare la infatisare cu ingerii care traiesc intr-un oras inconjurat de ziduri peste care se poate trece o singura data, fara a putea reveni inapoi. Ei sau ele se nasc dintr-un cocon, dar nu ca sugari, ci cu varste de la copii pana la tineri adulti, continuand o existenta anterioara de care nu isi mai aduc aminte, asa cum nu stiu nici ce se gaseste dincolo de ziduri. E o lume aparent idilica, dar in care in care aripi frumoase cresc dureros si ciori negre croncane ironic peste pajistile inflorite. Exista destule simboluri si material oniric in Haibane Renmei ca sa permita o multime de observatii si analize, dar filmul nu-si propune sa fie un puzzle intelectual ci sa transmita niste experiente si sentimente.

Stilul vizual e foarte relaxant, oraselul in culori pastelate pare a fi inspirat din cele europene. Intreg serialul da pe ansamblu o stare de pace deosebita, in pofida unor momente dramatice. Dati-i o sansa si s-ar putea sa va surprinda. Mie mi-a placut foarte mult, mai ales dupa prima treime, care e un pic lenta in comparatie cu restul.

Old 27-02-2006, 21:42   #30 (permalink)
Registered User

Mustafa's Avatar

Nu stiu cum de am uitat de Ong Bak
E un Must have.

Mustafa is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2006, 00:07   #31 (permalink)
Misa
Guest

Shinobi !!! Masterpiece

Reply With Quote
Old 28-02-2006, 11:07   #32 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Memories of a Murder - excelent.
Suicide Club - de asemenea excelent, insa trebuie sa reusesti sa vezi nitel printre randuri.

Un lucru de altfel adevarat pentru o mare parte din filmele asiatice, mai ales cele care primesc stampila de "extreme".

Adin, ar trebui sa treci peste ce ai auzit si sa te uiti la Ichi si Audition. Amandoua au mesaje foarte puternice si importante in spatele "extremismului" de care vorbesti.

Ichi intr-adevar, poate ar fi nitel overkill pentru cineva care considera Oldboy o ocazie de refulare pentru sangerosi, insa Audition este mai usor de digerat si inteles.

Bineinteles, parerea mea (Audition oricum este unul din cele 5 filme de care nu m-as desparti).
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2006, 19:34   #33 (permalink)
Hatamoto

Hideyoshi's Avatar

Musa
Kumunosu Jo
Furin Kazan

Hideyoshi is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2006, 20:00   #34 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cowboy
Adin, ar trebui sa treci peste ce ai auzit si sa te uiti la Ichi si Audition. Amandoua au mesaje foarte puternice si importante in spatele "extremismului" de care vorbesti.

Ichi intr-adevar, poate ar fi nitel overkill pentru cineva care considera Oldboy o ocazie de refulare pentru sangerosi, insa Audition este mai usor de digerat si inteles.
Nu ma deranjeaza filmele cu scene dure, atat doar ca 95% din ele sunt doar atat, violenta de dragul de a soca. Sigur, in multe mai e si un "mesaj" de forma, ca sa exista o scuza pentru producatori si fani. N-ar suna bine sa zica: "imi place la nebunie cum il bate pe ala de-i scoate dintii din gura", e mult mai acceptabil sa vorbeasca de "revenge drama". Oldboy are stil, dar as fi curios sa aflu ce mesaj important are in spate. Mie cu siguranta mi-a scapat.

Suicide club l-am vazut si sunt de acord ca a incercat sa fie si artistic, cu rezultate deseori hilare. Dar avea oarecum mesaj si, cel mai important, reusea sa socheze. Nu m-am uitat la el asteptand sa vad o capodopera, asa cum nu ma uit la pr0n pentru poveste.

Memories of a murder place la foarte multi si nu e extrem, dar nu m-a prins deloc. Nu-mi dau seama de ce, pentru ca e bine facut. Poate pur si simplu subiectul, o serie de crime rurale, m-a lasat complet rece. Nu mi s-a parut destul de puternic din punct de vedere psihologic.

Am sa incerc odata Audition, mai ales ca n-am vazut inca nimic de Takashi Miike si aud mereu de el.

Old 28-02-2006, 20:46   #35 (permalink)
Registered User

vladcm's Avatar

7 Samurai, The Twilight Samurai - super filme. In general filmele facute de japonezi sunt foarte bune(parerea mea).

vladcm is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2006, 21:05   #36 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

La Memories of a Murder am avut puternica impresie ca de fapt ma uit la un film cu romani doar ca au ochii migdalati si vorbesc funny.

In acelasi timp, trebuie sa admit ca nu urmaresc mai niciodata mesajul din spatele filmelor, sau cel putin nu asta culeg la o prima trecere. Ma intereseaza mult mai mult povestea propriu-zisa, modul in care a fost povestita, stilul in care a fost facut etc si abia apoi ma uit daca avea si un mesaj. Superficiala metoda de a te uita la filme poate, insa nu ma deranjeaza.

Quote:
Originally Posted by Adin
Nu mi s-a parut destul de puternic din punct de vedere psihologic.
Asta nu prea inteleg cum vine Dezvolta nitel ca sa nu consider ca iti place sa arunci cuvinte rotunde in fraze patrate.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2006, 21:59   #37 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Quote:
La Memories of a Murder am avut puternica impresie ca de fapt ma uit la un film cu romani doar ca au ochii migdalati si vorbesc funny.
Si eu am uneori impresia asta la filmele coreene.
Quote:
Dezvolta nitel ca sa nu consider ca iti place sa arunci cuvinte rotunde in fraze patrate.
Povestea nu m-a atras, are acelasi gen de senzational ca si stirile de la ora cinci. Prin urmare as fi vrut niste personaje interesante care sa compenseze faptul ca ma uit la crimele din satu' Flamanzi. Din pacate filmul merge mai degraba pe critica sociala, folosind niste tipuri clasice de politisti in situatii familiare (interogatoriu cliseu cu good cop/bad cop, reconstituri etc) ca sa ilustreze incompetenta din sistem. Si reuseste cu brio, dar pe mine personal ma intereseaza destul de putin ca politia coreeana e incompetenta.

Old 05-03-2006, 02:03   #38 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

A tale of two sisters

Chiar acum l-am terminat de vazut si nu pot sa zic decat: ce a fost ASTA?? Cu siguranta unul din cele mai creepy si interesante filme de groaza pe care le-am vazut vreodata. Atmosfera si stil din belsug, poveste cu adevarat ciudata si complexa, chiar daca imprumuta si elemente din alte filme. N-are rost sa-l povestesc, pe de o parte pentru ca va trebui sa-l revad ca sa-l inteleg in intregime, iar pe de alta pentru ca e cel mai bine sa-l vezi fara sa stii nimic despre el. E fascinant modul in care se joca cu privitorul, desi pe unii s-ar putea sa-i piarda twisturile, poate un pic prea multe, si ritmul oarecum lent, mai ales la inceput. Merita din plin incercat.

Old 12-03-2006, 16:40   #39 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Tokyo story

Un film despre relatiile intre parinti si copii si despre egoismul uman. Doi batrani de la tara isi viziteaza copiii in Tokyo, dar acestia, desi in general politicosi, ii privesc mai mult ca o povara si isi gasesc cu greu timp pentru ei. Filmul construieste cu rabdare personajele si relatiile dintre ele, reusind sa gaseasca esenta fiecaruia, fara nici un fel de detalii inutile. In stil japonez, multe lucruri sunt doar sugerate si exista un formalism care pentru cultura noastra pare excesiv, dar si interesant. Desi in esenta e trist, Tokyo story nu e depresiv, emana o stare de calm si resemnare.

Old 15-03-2006, 14:08   #40 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

www.asiandb.com
www.ampdb.com
www.loveasianfilm.com
www.moviereviewindex.com
www.kfccinema.com/links/links.html

yorks6 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply