Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-07-2006, 20:58   #61 (permalink)
Registered User

Umbra[cc]'s Avatar

ARAGAMI - un film cu actiune rapida are si poveste super

Umbra[cc] is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2006, 15:36   #62 (permalink)
Qualitative Methods

White Lilith's Avatar

Dupa ce am vazut 2046 am inceput sa caut filmele lui Kar Wai Wong, desi ce am gasit nu s-a ridicat la nivelul primului. In the mood for love "pacatuieste" printr-o expresivitate mai redusa a personajelor si imaginilor (in comparatie cu 2046), Fallen Angels, e ceva mai dinamic, personajele mai au si ceva umor (nu poti sa nu il iubesti pe zaludul care "imprumuta" locurile de munca ale altora pe timpul noptii si sufera din dragoste). Aceeasi muzica obsedanta ca in celelalte doua.
Nota 8/10.

White Lilith is offline    Reply With Quote
Old 19-07-2006, 09:36   #63 (permalink)
Registered User

guest007's Avatar

Anna and the King
Filmul este inspirat dupa o poveste de dragoste adevarata(1860)intre regele Siamului (Mongkut )si o invatatoare britanica Anna Leonowens

In rolurile principale Jodie Foster si Yun-Fat Chow

Se merita vazut,de la mine nota 10!

guest007 is offline    Reply With Quote
Old 24-07-2006, 15:52   #64 (permalink)
Registered User

rudot3l's Avatar

Shaolin Soccer
Pentru mine incontestabila cea mai tare comedie a ultimilor ani. NU vreau sa stric surpriza nimanui care ar dori sa il vada, daca nu va place va rog sa ma injurati pe privat ...
Am mai zis-o pe un thread , in viata mea nu am vomat din cauza spasmelor provocate de ras, si faza cu oul ( una tot mi-a scapat ) merita revazuta de cel putin 30 de ori pana prindeti TOATE aspectele ( fundal , reactii , mimica, si gestica ) la faza respectiva am oprit filmul pentru ca ne era rau de la atat ras si am luat o pauza de revenire .... ENJOY!

rudot3l is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2006, 22:21   #65 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Well, de mult voiam sa incerc Shaolin Soccer, avand in vedere ca mi-a placut Kung-Fu Hustle, facut tot de Stephen Chow. Reactia mea e exact invers decat a lui rudot3l - dezamagire totala. Dupa trei sferturi de ora in care n-am ras o singura data, n-am mai rezistat si l-am oprit. In timpul asta "umorul" a constat in diverse scene de umilire si violenta si efecte speciale de mana a doua.

Adin is offline    Reply With Quote
Old 27-07-2006, 10:04   #66 (permalink)
Registered User

rudot3l's Avatar

Trebuia sa ai rabdare pana isi fac aia echipa ...
Durerea incepe dupa ce canta schilodu ala in piatza...

rudot3l is offline    Reply With Quote
Old 03-08-2006, 17:04   #67 (permalink)
Registered User

cipiamon's Avatar

Criminal film Shaolin Soccer, aceleasi spasme de ras le-am avut si eu, sper ca ati vazut si continuarea, Kung Fu Hustle (ma rog, impropriu spus continuarea, doar ca joaca multi din vechii actori) am ras sa-mi sara ochii

cipiamon is offline    Reply With Quote
Old 03-08-2006, 17:37   #68 (permalink)
Registered User

The Nemesis's Avatar

Scuze dar nu am citit tot topicu si deci nu stiu daca s0a mai vb despre filmul OLDBOY. Cum vi se pare ce parere aveti de el? Mie mi s-a parut genial. Dar ICHI the Killer?

The Nemesis is offline    Reply With Quote
Old 13-08-2006, 01:42   #69 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Kairo

Exista un singur mesaj in filmul asta, unul foarte simplist: tehnologia distruge sufletul si legaturile umane, iar noi toti ne transformam incet in fantome singuratice, umbre a ceea ce ar trebui sa fie un om. Pe de alta parte intr-un film de groaza nu te astepti la mesaje prea profunde. Ceea ce il face deosebit e intensitatea unei viziuni artistice autentice - Kairo e departe de a fi unul din seria de horrors-by-the-numbers care ies pe banda rulanta atat din Hollywood cat si din industria asiatica. Exista destule filme cu teme sociale si povesti mai complexe, care vorbesc despre alienarea in lumea moderna, dar Kairo te face sa o simti, o emana cu fiecare imagine. Cei care il incearca asteptand actiune multa si usor de urmarit se vor plictisi rapid, dar pentru cei care apreciaza originalitatea si stilul e o experienta interesanta. Evident, americanii au sarit sa-l copieze, desi e unul din cele mai profund japoneze filme pe care le-am vazut vreodata. Cred ca sa ma uit la remake, Pulse, cand am chef de o comedie.

Old 15-08-2006, 17:52   #70 (permalink)
SPUTZER

d0n_z3m3's Avatar

filmele asiatice sunt praf ..prea multa bezna ...in general personajele au un caracter bun pt a-si da kill in consola ...mult respect in skimb pt filmele p0rno asiatice ^^

d0n_z3m3 is offline    Reply With Quote
Old 20-08-2006, 04:03   #71 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Hana & Alice
April Story
Love Letter

Trei filme de dragoste frumoase realizate de Shunji Iwai. Iwai are un succes deosebit printre tinerii din Japonia, dar in vest nu s-a auzi aproape nimic de el. Pacat pentru ca as zice ca e unul din cei mai buni cineasti japonezi la ora actuala, filmele sale au personalitate, stil si o frumusete aparte. Swallowtail, capodopera lui, mi se pare unul din cele mai bune filme asiatice facute vreodata.

Old 06-09-2006, 23:07   #72 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

Akage

Akage

Un film de Kihachi Okamoto (Zatôichi to Yôjinbô) cu Toshirô Mifune in rolul cel mai amuzant din cariera sa. Ca deobicei, el joaca rolul unui luptator. In filmul acesta, joaca rolul unui taran de la tara inrolat in armata imperiala care se intoarce in satul natal pentru a-i convinge pe consateni sa suporte trupele in lupta lor impotriva Sogunului (la vremea respectiva Sogunul pusese mana pe putere iar imparatul nu era suportat decat de o mica parte a populatiei).

Filmul combina intr-un mod excelent drama si comedia. Pentru mine, filmul acesta e de acelasi nivel ca Ran (Akira Kurosawa).

PS: Toshirô Mifune este probabil cel mai cunoscut actor japonez. A avut roluri in majoritatea filmelor lui Kurosawa. Probabil l-ati vazut in Shichinin no samurai ("Cei 7 samurai") jucand un rol tragi-comic (Kikuchiyo - samuraiul care se comporta ca o maimuta).

NutsOfSteel is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2006, 23:22   #73 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

The Bird People in China

The bird people in China (Chûgoku no chôjin)

Un film de Takashi Miike, renumit probabil pentru Ichi the Killer (Koroshiya 1). Filmul nu are absolut nimic de a face cu Ichi, insa, si este un gen absolut diferit.

Unicul film cu care probabil exista o anumita asemanare este Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring. Actiunea filmului este foarte lenesa. Este un film mai mult despre izolare atat metaforica cat si fizica. Actiunea filmului este surreala, si pentru a aprecia acest film, trebuie sa il vedeti fara a avea (la inceput) pretentia de a vedea nimic.

Recomandat.

Old 06-09-2006, 23:34   #74 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

Last Life in the Universe

Last Life in the Universe

De data aceasta e vorba de un film tailandez. Este vorba de un alt film alegoric in care povestea pare un pic traznita: un japonez obsesiv-compulsiv care a ajuns intr-o stare in care este gata sa se sinucida, este fortat de imprejurari (de moartea fratelui sau car era Yakuza) si de un lant de intamplari ciudate sa se ascunda in casa unei tailandeze de pe malul marii.

Filmul este defapt despre singuratea in societatea moderna ultra-urbanizata

Recomandat, de asemenea

Old 06-09-2006, 23:39   #75 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

Suicide Club

Suicide Club (Jisatsu saakuru)

Acesta este un prim exemplu de film de groaza care s-a transformat intr-o super-comedie in mod absolut neintentionat.

Recomandat pentru toti cei care sunt interesati de filme care sunt atat de proaste incat trec de absurd. De asemenea pentru fanii Mystery Science Theatre 3000.

Old 06-09-2006, 23:42   #76 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

Fullmetal Yakuza

Fullmetal Yakuza (Full Metal gokudô)

Inca un exemplu de film care incearca sa fie serios, dar care isi rateaza obiectivul atat de rau incat devine absolut hilar.

Daca filmul ar fi fost facut in America probabil ca nu ar fi fost chiar atat de amuzant, pentru ca ar fi avut efecte speciale mai bune (ceea ce ar scadea considerabil numarul scenelor care ar fi absolut ridicole).

Oricum, MST3000 fans rejoyce, here's another winner for ya!

Old 06-09-2006, 23:51   #77 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

The King of Masks

The King of Masks (Bian Lian)

"O poveste despre ultimul practicant al unei arte muribunde."

Filmul este despre un batran care are nevoie sa isi gaseasca un fiu pentru a-l invata arta schimbatului rapid al mastilor (stiu ca suna ciudat si e!). Problema este ca in China in perioada respectiva, oamenii nu considerau ca femeile au dreptul sa fie actrite (sau "street performers"), asa ca batranul trebuie sa isi gaseasca un baiat pe care sa il invete. Prin niste imprejurari ciudate, cumpara un copil, iar povestea continua de aici

Recomandat (nu excelent, insa). Va trebui sa aveti ceva rabdare. Povestea se desfasoara extrem de incet, in traditia filmelor bune asiatice.

Old 06-09-2006, 23:56   #78 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

The Isle (a nu se confunda cu filmul american!)

The Isle (Seom)

De la regizorul care a facut "Spring... Summer... <titlu lung taiat aici>."

Filmul se petrece nu intr-o insulita, ci intr-o casa plutitoare (90% din film, cred!). Este un film foarte ciudat, si care creeaza o atmosfera extrem de intensa. Probabil este echivalentul unei adaptari cinematografice a "Lostritei" (daca cineva isi mai aduce aminte de Lostrita, puncte in plus).

Film recomandat clar, insa, (cu riscul de a fi absolut enervant cu urmatoarea fraza) trebuie sa il vedeti avand absolut nici o idee preconceputa, fara sa vreti nimic de la film, si fara sa aveti pretentia de a vedea prea multa actiune (practic cerintele astea sunt necesare pentru aprecierea multor filme bune).

Not for people with ADD.

Old 07-09-2006, 00:55   #79 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

Sympathy for Mr. Vengeance

Sympathy for Mr. Vengeance

Inainte de a scrie ceva despre acest film, vreau sa va spun ca ceea ce veti citi va imparti cititorii in doua grupuri: (1) cei care vor fi deacord cu ceea ce am zis si (2) cei care vor zice ca ceea ce am scris e blasfemie.

Pentru categoria 1: Totala dezamagire. Probabil am vrut prea mult de la filmul acesta dupa ce am vazut Oldboy, care mi s-a parut genial. Sunt prea multe probleme cu scenariul filmului pentru a le lista! Mi s-a parut absolut aberant.

Pentru categoria 2: OMGWTFBBQLOL. Da. Nu e Oldboy, si oricat de mult veti vrea sa fie de calitatea lui Oldboy, nu e! Exista un motiv pentru care filmul acesta nu a fost cunoscut inaintea lui Oldboy: it sucks!

Pana si cei de pe IMDB se pare ca sunt impartiti in doua grupe - cele doua mentionate mai sus!

Old 07-09-2006, 01:02   #80 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

Ichi the Killer

Ichi the Killer (Koroshiya 1)

Bazat dupa manga Koroshiya, este o adaptare a lui Takashi Miike. Miike este unul dintre cei mai renumiti regizori japonezi, insa nu este renumit in sensul in care Kurosawa este renumit. Miike este probabil renumit in sensul in care David Cronenberg este renumit, adica, faima provine de la filmele de "groaza" pe care le-a facut. Am zis de "groaza" pentru ca in mod evident, filmele lui nu sunt neaparat filme de groaza in genul obisnuit al cuvantului (cititi mai departe ca sa intelegeti ce vreau sa spun).

Practic filmul acesta este un vis devenit realitate pt Miike: a putut sa puna scene de masochism si sadomasochism cu carul! Asta e specializarea lui Miike, insa, pe de o alta parte, asta e probabil si motivul pentru care marea majoritate a oamenilor nu vor vedea mai mult de primele 45 de minute ale filmului.

In teorie, filmul este un soi de shock fest. Asta a fost intentia clara a regizorului. Problema care nu a prevazut-o, insa, este ca violenta este atat de prost facuta incat filmul este un candidat sigur pentru un "Bad movie night" sau pentru oamenii care apreciaza MST3000!

Recomandat? NO frigging way, decat pentru a se face misto de el.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules