![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| No Country for Old Men
consider ca merita un thread separat un film bun cum demult nu am mai vazut, actorii bine alesi si foarte bine regizat din cate am inteles este un favorit la oscar 2008 parerea mea este ca fratii Cohen au creat inca un classic ![]() http://www.nocountryforoldmen-themovie.com/ | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Din câte am mai văzut și pe alte forumuri lumea e împărțită în două. Cei care-l laudă la maxim și ce-i care-l disprețuiesc. Eu fac parte din a 2-a categorie. Ce mă intrigă la maxim este cum de așa mulți oameni îl văd ca fiind o capodoperă a cinematografiei ?!? Mie mi se pare un film groaznic de plictisitor, greu de înțeles, cu o grămadă de găuri în scenariu, un film ce nu-mi spune nimic, cu un final care mai degrabă lipsește. Ce are deosebit acest film pentru voi ? Nota 4 cu indulgență ! Sorry ! | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
nota 4 zici a? .... si presupun ca 300 si Shoot'em Up au 10 in topu tau nu? pey doar Javie Bardem singur face filmu de 9 ..... si daca u zici ca e plictisitor zi-ne si noua macar ce e entertaining pentru tine .... mie unu No Country For Old Men imi pare a fi filmu anului , are o poveste captivanta , dialoguri de nota 10 , actorii fac o treaba excelenta , peisaje frumoase , si regia cu siguranta o sa ia oscaru | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 |
Ce rahat de film .Explicatimi ce v-a placut? | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Quote:
Pana acum fratii Coen nu m-au dezamagit cu nimic din ce am vazut. Sper sa nu o faca nici acum. ps: a nu se intelege ca am ceva cu Hannibal. Doar ca vreo 2 din serie sunt extrem de proaste.
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Vazut. Slabut. Nimic special. Jocul actorilor nu m-a incantat cu nimic, e ok si atat. Scenariul banal, dialoguri in sictir (exceptie facand momentul din benzinarie, cu baiatul rau tinand teoria chibritului, scena e amuzanta, merita un punct in plus). Peisajele alea frumoase mentioante mai sus de Silvy Gangsta sunt un desert noaptea si un desert ziua, pietre, tufe. Nici macar un apus de soare. Deci nu. Poveste captivanta? Da, sa zicem, desi nu e cu nimic superioara altor filme "prafuite" (in sensul de pline de praf, hot-road, western-desert-money-bank-bobbery style). Bani ciorditi si goana dupa ei. Unicul moment mai dragut e un filaj pe timp de noapte si impuscatul pe strazi, cu mici scene old-school de asteptare si panda, si-atat. Killerul e oarecum original, sahist, e un personaj dragut si cu stil, insa in nici un caz nu exceleaza ca personaj, nu infioara cu nimic, nu impresioneaza. Tommy Lee Jones nu straluceste nici el, Woody Harelson da bine in peisaj, parca e de-acolo, dar are un rol secundar si nu scoate parleala. In rest, cateva momente de umplutura cu personaje si filosofii redneck-whitetrash-trailer-park. N-am simtit suspansul. Nu mi-a placut ceva anume in tot filmul, n-am gasit nimic de care sa ma agat si sa zic "da domne, superb gandit/facut/vorbit etc!" E un fel de western mai modern asa. Nu e prost, dar nici foarte bun, cu atat mai putin de Oscar. E bunicel spre fad. 6,5/10 (pentru killer, ca e un caracter misto, fara el filmul ar fi mediocru, de dat vinerea pe Antena 1)
__________________ Pentru coc Pentru copc Pentru copaic PENTRU COPACI!!! Last edited by altceva; 02-01-2008 at 06:55.. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Join Date: Jul 2001 |
Foarte bun filmu, dar nu e pt oricine, asta e clar. Cei mai de sus in mod sigur nu cred ca s-au prins de ce se cheama filmul asa, sau nici macar nu si-au pus intrebarea asta. Pt ca daca s-ar fi prins, at nu mai spuneau ca scenariu sucks, ca nu are nicio noima si ca nu are un inceput si un sfarsit ca in filmele cu pac pac, la care se asteptau ei. ps: astept avalansa de note de 0 si 1, CG style. pss: 42, nu-l rata. Vezi ca a aparut un dvd screener, care se vede f bine si fara blur, daca nu mai ai rabdare pana apare in cinematografe (eu n-am avut ).
| ||
|
| | #11 (permalink) | ||
Filmul este centrat pe personajul serifului Ed (Tommy Lee Jones) si tot filmul trebuie privit prin ochii lui (de altfel el deschide si tot el inchide filmul). Este vorba in esenta de felul cum inaintarea in varsta iti schimba perceptia asupra vietii si asupra valorilor. Cam asta ar fi pe scurt, de restul ar trebui sa iti dai seama daca il urmaresti cu mai multa atentie. Eu oricum nu am cum sa te iluminez mai mult de atat (no pun intended), filmul ar fi trebuit sa te faca de la bun inceput. Daca nu te-a facut, oh well, asta e, fiecare cu ale lui. | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Cu alte cuvinte, asa cum am zis, filosofii de taran texan. Nu e vreun simbol ascuns, nu e ceva profund, faptul ca lumea se duce dracului si ca unii sunt depasiti de situatie e pur si simplu o concluzie trasa de seriful Ed spre final. In restul filmului Tommy Lee Jones e secundar, stii bine. Actiunea propriu-zisa si pac-pac-ul de rigoare sunt baza filmului, cu accent pe ucigas si pe stilul lui. Discutiile n-au farmec, sau ma rog, poate sunt eu superficial si nu vad sensuri alegorice intr-un dialog de duzina. Parerea mea este ca e un film supraestimat, chiar nu are nimic valoros in el, nimic care sa ramana, nimic care sa te faca sa-ti doresti sa revezi filmul cand mai auzi de el peste o luna, doua, un an.
__________________ Pentru coc Pentru copc Pentru copaic PENTRU COPACI!!! | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
Nu am zis ca-s cine stie ce filosofii adanci sau mai stiu eu ce. Dar nici sa zici ca-s de "taran texan", n-as exagera chiar asa. Nici n-as zice ca e filosofie, dar ma rog...Ideea e ca filmul mi-a transmis f bine un anume feel, mi-a placut antiteza dintre actiunile unor personaje din film si momentele, scenele in care Ed era pe ecran, calmul acestuia si detasarea cu care privea tot ce se petrece in jurul lui. Na, ce pot sa zic, asa cum pui tu problema, poti sa faci cam cu orice film, il demolezi din cateva cuvinte care sa descrie actiunea si ii faci schema logica. E clar ca nu te-a prins filmul si cand se intampla asa, n-ai ce face. Toti suntem subiectivi intr-o mai mica sau mai mare masura, asa ca asta e situatia.
| ||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
de acord cu altceva. film facut bine, dar cam atat. Si nici punctul de plecare al filmului nu mi-a prea placut: adica nu iti dai seama ca cineva o sa vina dupa banii sau drogurile respective, si te duci sa ii dai apa unuia care are shanse de 99% sa fie mort pana la acea ora. De ce nu un telefon anonim la politie si salvare, in pana mea.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
P.S. Filmul e bun... peisajele, lipsa unui soundtrack, prestatia lui Javier Bardem il recomanda. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Mie mi-a placut foarte mult filmul, din toate punctele de vedere. Ok sfarsitul nu e foarte user-friendly, dar asta e unul dintre riscurile de a fi original. Puteau sa arate mai clar Pentru cei care cred ca filmul este despre personajul lui Josh Brolin: link . Totusi, macar pentru faptul ca au adaptat foarte bine cartea si tot merita un premiu sau ceva (tot respectul pentru cei care sunt fideli materialului sursa si nu il macelaresc in stil I am legend). | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: Bucuresti |
Misto rau filmul, pacat de sfarsit. Nu mi-a placut in special Ii dau doar 8/10 din cauza finalului.. cred ca e si ceva foarte rar, sa ai un film reusit cu un final asa slab. Inteleg ca au incercat sa faca un final cat mai original, dar asta nu inseamna neaparat ca e si bun. Last edited by slick; 03-01-2008 at 22:53.. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|