![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Filmele de groaza
De ce se uita lumea la filmele horror ? Polanski spunea ca "(...) spectatorului ii place sa fie speriat. Altfel, n-ar plati biletul de intrare la cinema." Sa fie doar nevoia cathartica la mijloc sau si o dorinta mai perversa (asa) in noi de a vedea ce putem inghiti vizual si emotional ? Marturisesc ca nu am mai gasit in ultima vreme o pelicula care sa ma puna pe ganduri (gen In The Mouth Of Madness) sau sa ma adune cu genunchii la gura admirand totodata ideea si twist-ul final (gen The Others, Shutter sau Janghwa, Hongryeon / A Tale Of Two Sisters). Care e parerea voastra ? | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Probabil nu ai vazut deloc sau la virsta potrivita Evil Dead sau The Exorcist. Cind ai 14 ani si n-ai mai vazut horror pina atunci, efectul este devastator
__________________ Piron Cutrea: "Bucuraţi-vă, să creadă luzerii că am câştigat" ![]() Boloboc: "A câştigat dreapta! Hai să ne dăm cu ea în stângu'!" ![]() | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Join Date: Jul 2001 |
Fuzzy: Pai da, ii recunosc meritele, nu zic ca nu m-a tinut tensionat sau ca nu mi-a placut. Doar ca nu a avut faze care sa ma faca sa dau cu picioru in masa, pe mine cel putin...La The Ring era sa imi rup degetu' mare de la picior, dand din reflex in coltul biroului, la faza cu tipa cu fata scursa din dulap. Iar restul filmului am stat cu inima cat un purice, ca urmare a scenei respective. In The Descent au fost multe scene care m-au facut sa sar din locul unde stateam. Na, classic scary shit, works on me: imagine socanta pt o secunda + sunete puternice => efect garantat. Bine, asta daca filmul per total are si o atmosfera tensionata si ma prinde. La restul de filme asa zise horror, in cel mai bun caz stau f incordat. Mentionez ca eu vad filmele cu lumina stinsa si cu casti pe urechi. Always. ![]() stiller: Cand eram mic mai toate filmele asa zise horror, ma speriau. The Exorcist e unul din ele, asa cum ai zis si tu. Altu pe care mi-l amintesc acum, era The Thing. Aoleu ce teroare era pe mine la filmul ala. Sau la Twin Peaks, la care nu ma uitam decat cu patura pe cap... Deh, vremuri bune, parca imi doresc sa mai am aceleasi reactii si acum, din pacate nu mai merge... | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Ultimul film care pastraza o parte din "farmecul" vechilor filme horror este The exorcism of Emily Rose. Pot spune ca m-a facut sa tresar putin, iar in noptile cand nu prea ai somn, pe la 3 noaptea iti face putin pielea de gaina ![]() Cam atat in ultimul timp. In rest ... in copilarie m-au speriat rau Evil Dead si seria Nightmare on Elm Street (mai putin partea 3 din Evil Dead la care am ras copios ).
Last edited by oga; 03-01-2008 at 05:52.. Reason: Just add something | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Cand eram mic, imi amintesc ca m-am sperat destul de tare la Chucky si la IT. Acum ca le-am revazut nu mi se mai par chiar asa de scary. De asemenea consider ca adevaratele filme horror sunt cele din anii 80-90. Filmele din acea vreme sunt mult mai credibile, acum folosesc multe efecte speciale care pur si simplu nu mai fac dintr-un fil horror credibil. In ultimii ani mi-au placut The Ring, The exorcism of Emily Rose, The Others, poate si Grudge 1, etc | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Am pus aceasta intrebare ("De ce se uita lumea la filmele horror ?") ca sa vad si cum receptioneaza publicul acest fenomen pentru ca sunt convins ca un horror se gusta in functie de educatie, avizare, inteligenta a spectatorului, etc. De exemplu, The Exorcist nu va fi perceput la adevarata valoare niciodata de un pusti de 11-12 ani. Nu era lumea pregatita pentru acest film in 1973, d-apai acum... Si alt exemplu: uitati, mie mi se pare A Tale Of Two Sisters impecabil pentru transmiterea de fiori, un tip de 14-16 ani va pleda insa pentru filme gen Wrong Turn 2. Gusturile nu se discuta, dar se pot educa. ![]() Si da, Eraserhead e spooky, Twin Peaks e spooky (ultimul episod e dementa curata), The Ring e stresant (in sensul bun al cuvantului, daca exista asa ceva ) ), The Exorcism of Emily Rose e admirabil.
| |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Nick anterior: pablobaluba Join Date: Jul 2004 | Quote:
nu situ ce ti s-a parut misto la "in the mouth of madness". mi s-a parut una din cele mai mari porcarii care exista...iar de speriat nici nu e vba. poate n-am inteles eu flmul shutter, grudge 1 si 2, dead birds, the eye, sunt pt cei care vor sa se sperie. un film f tare, in genul alora mai vechi si fara sperieturi si sunete date tare la fiecare 5 minute, e Dead End. mi se pare ca e de un francez facut. oricum. f f tare si fara sange...doar o scena mi se pare. tine si pution filmul ...1:28...deci puteti incerca. mi-a placut in primul rand toata atmosfera de pe parcursul filmului. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|