Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-01-2008, 21:31   #1 (permalink)
Registered User

helium's Avatar

serialul Dr. House

nu de mult timp am vazut pe Tvr 1 cateva episoade din acest serial si pot spune ca mi-a placut foarte mult. Prima data cand l-am vazut am spus ca va fi o noua serie asemenea "Spitalului de urgenta" in care totul decurgea liniar, doctorii fiind intotdeauna persoanele salvatoare...bla bla bla...
In acest serial salvatorul ia forma unui personaj cinic, arogant, dependent de calmante si care la inceput iti da impresia unui incurca-tot...
Acest serial prezinta si o latura reala a ceea ce se intampla in spitale, asa zisele erori ale medicilor(in unele cazuri neexperimentati) dar in majoritatea cazurilor intervine salvator acest dr. House care ascunde o personalitate bine conturata si un contrast uimitor in pofida trasaturilor sale...

enjoy...din cate am inteles e si pe axn...anyway am sa-l caut pe tvtorrents asta daca-mi "permite" si net-ul...

helium is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2008, 21:42   #2 (permalink)
ptz
fii capitanu nostru!

ptz's Avatar

House md , e printre cele mai tari seriale pe tv deocamdata, Hugh Laurie e zeu.

ptz is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 12:14   #3 (permalink)
Registered User

misumisul's Avatar

eu as merge mai departe decat ptz si as zice ca e cel mai tare...singurul serial care pentru mine nu a avut episoade moarte sau momente de umplutura, si asta tinanand cont ca primele doua sezoane leam vazut in 4 zile...pe mine ma prins rau de tot

misumisul is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 12:25   #4 (permalink)
Registered User

jamesbond007.5's Avatar

Un serial super excelent , care nu respecta naratiuni tipice Hollywood-ului si care are in atentie un grup de medici condusi de un tip (poate) arogant , poate lisit de scrupule dar care stie sa rezolve situatii de criza chiar daca si greseste de multe ori.Hugh Laurie este excelent si de la rolurile din Naparca Neagra cu Rowan Atkinson la acest rol dificil pentru el a fost o joaca de copil.
Datorita serviciului in fiecare noapte ma trezesc la doua fara douazeci sa vad reluarea serialului pe AXN.

jamesbond007.5 is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 12:46   #5 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

my 2 cents...plistisitor si repetitiv...de fiecare data se intampla sa se gasesca cineva care are "n" boli..sau o boala care este asemanatoare cu "n" altele.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 12:48   #6 (permalink)
Registered User

jamesbond007.5's Avatar

Da...probabil ca de aia a si luat atatea premii de prestigiu...tocmai fiindca este repetitiv si plictisitor !

Old 10-01-2008, 13:05   #7 (permalink)
ptz
fii capitanu nostru!

ptz's Avatar

flame este un serial axat nu pe un scenariu elaborat si care duce la dezastru cand ramai in pana de idei gen pb, heroes, lost si altele. Nu te tine legat de scaun sa vezi ce mai inventeaza baietii next.
In schimb e un serial care exceleaza prin dialoguri, prin personaje si relatiile dintre ele si nu in ultimul rand prin jocul actorilor. Nu cred ca a fost episod in care sa nu rad sau in care sa nu gasesc minim 3-4 replici geniale.
Recunosc ca pentru unii poate fi boring si repetitiv ca script, mereu unu pateste ceva, ii gresesc primu diagnostic si il fac mai rau, gresesc iar si pe finalake vin cu solutia. Totusi daca tu doar asta vezi la serial, e trist

ptz is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 13:42   #8 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

Posibil sa ai dreptate in legatura cu replicile nu am vazut multe episoade, iar in cele pe care le-am vazut recunosc ca se gaseau acele replici.
Sunt de parere ca e ok de vazut din an in paste dar de urmarit episod cu episod il gasesc plictisitorm, si fals. E doar parerea mea.
Inainte sa ma uit la el am auzit foarte multe lucruri de bine despre el..ca e asa si pe dincolo, dar dupa ce am inceput sa il urmaresc m-a ajus mai repede plictiseala decat incantarea.

Cat despre comentariul precedent, ma lasa total rece..mai ramane sa spui ca are nu stiu ce nota pe imdb si pe mine m-ai convins.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 13:49   #9 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

House MD seamănă foarte mult cu MDI, un alt serial cu boli ciudate şi o echipă de medici care se chinuie să le dea de cap, descoperind adevărata boală în minutul 35 al episodului, întotdeauna. Cu diferenţa că în timp ce MDI e foarte plictisitor şi dacă ai văzut un episod chiar le-ai văzut pe toate, House MD chiar e plăcut de urmărit, având personaje bine conturate, dialoguri inteligente şi intrigi paralele. Am văzut tot serialul şi nu m-am plictisit.
House and Cuddy ftw.

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 13:54   #10 (permalink)
Registered User

Oricum, rupt de realitate, aici totul e cu happy end, este un serial care se vinde, asta e important.
Of topic: ce bine ar fi in viata reala (ma refer la clinicile/spitalele din ro), ca sa se rezolve fericit, toate incidentele majore din serial.

RossoNerro is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 13:54   #11 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Daca esti in domeniu (medical) e chiar interesant sa vezi daca ghicesti inainte lui House&Co diagnosticul. Chiar daca poate parea plicticos, cu un script oarecum repetitiv pt. neavizati, asta e, fiecare episod se bazeaza pe un caz (mai complicat) la care diagnosticul nu e pus din prima si House&Co sunt solicitati la maxim in gasirea tratamentului salvator (oricum au fost si episoade in care nu au reusit sa salveze pacientul).
Excelenta prestatia lui Hugh Laurie dar si restul actorilor joaca ft. bine.
RossoNerro nu are cum sa semene cu situatia din RO dotarea spitalului din New Jersey e de exceptie nici o sansa sa poti face intr-un spital multe din analizele care aia le fac de rutina. Nici sansa sa vezi in RO un departament de diagnostic in care sa se lucreze in echipa pt. cazurile deosebite. In RO zici mersi daca te interneaza cineva.
Interesat e totusi cum echipa House e buna la toate ei fac si analizele de laborator, ei fac si imagistica si intra chiar si in operatii (Chase dar si House ocazional)

Last edited by Drankon; 10-01-2008 at 14:19..

Drankon is online now    Reply With Quote
Old 10-01-2008, 23:35   #12 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

RossoNero, nu, nu se termină fiecare episod cu happy end, uită-te la mai mult de trei episoade.

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 11-01-2008, 10:49   #13 (permalink)
Registered User

jamesbond007.5's Avatar

Excelent episodul de aseara de pe AXN in care s-a gasit rezolvarea crizei spitalului.Si as vrea sa vad si in viata reala tipi neciopliti si aroganti care spun totul pe fata dar care isi fac meseria cu brio ! Fata de ER (parca asa se numea si la care nu am rezistat mai mult de doua episoade) Doctor House este de nota zece si in general este foarte bine structurat,iar cat despre finaluri fericite in fiecare episod ,nici nu se pune problema ! Ce alegere ai face ?... sa iti moara sotia si sa se nasca un copil sau sa traiasca sotia si sa moara copilul ?!
Iar cat despre ruperea de realitate nimic mai fals...serialul are la baza numai cazuri reale !!!

Old 11-01-2008, 16:56   #14 (permalink)
Registered User

ingerul's Avatar

Pentru cei care vor sa urmareasca serialul si sa vada cat de acurat este din punctul de vedere al medicinii pot sa o faca la urmatoarea adresa:
http://www.politedissent.com/house_pd.html

La fel cum au zis si altii consider ca serialul este de nota 10 si este mult peste alte seriale care sunt in voga acuma.

ingerul is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2008, 00:10   #15 (permalink)
Registered User

dizzee's Avatar

Imi place ca in trei sferturi din episoade apare dialogul:
- hey, it could be lupus!!!
- nope, it's not lupus because <insert medical reason nobody understands>
- oh noes, what could it be then?!...

dizzee is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2008, 12:08   #16 (permalink)
Registered User

sub

stiti cumva de unde pot sa iau subtitrare in romana ??am vazut deja primul sezon aproape fara subtitare si ma cam oboseste ....daca stii pm si datimi si mie un link ceva....10x

stanmircea is offline    Reply With Quote
Old 19-01-2008, 02:31   #17 (permalink)
imun bunului simt

I_eat_brains's Avatar

Quote:
Originally Posted by dizzee View Post
Imi place ca in trei sferturi din episoade apare dialogul:
- hey, it could be lupus!!!
- nope, it's not lupus because <insert medical reason nobody understands>
- oh noes, what could it be then?!...

I_eat_brains is offline    Reply With Quote
Old 19-01-2008, 11:28   #18 (permalink)
Registered User

jamesbond007.5's Avatar

Cand incepe AXN, difuzarea serialului din nou ?! Ei au ramas pe primul loc tot cu imbecilitatea aia de " LOST ".

Old 19-01-2008, 14:53   #19 (permalink)
Registered User

Dynamix's Avatar

Nu pot sa fie toate serialele de calibrul lui "House".

Dynamix is offline    Reply With Quote
Old 19-01-2008, 14:58   #20 (permalink)
combat chicken

bau_bau646's Avatar

dap, e un serial foarte bun, unul dintre putinele care m-au captivat

bau_bau646 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules