Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-04-2008, 14:29   #1 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Limba Română în Ultimul film văzut

Shuyin, imi place ca ai scris mai mult decat altii, probabil argumentandu-ti notele, ceea ce este foarte placut de vazut.

Insa.

Zic "probabil" pentru ca pe barba lui dumnezeu si vesnicia pruncului isus SCRIE OMENESTE. M-am oprit din citit dupa cateva propozitii. Vreau sa iti aflu parerea nu sa muncesc sa descifrez toate literele si combinatiile de litere pe care "k" le inlocuieste, toate scurtaturile folosite si asa mai departe.

Scriitura asta nu iti da decat un aer de pusti nefericit mental care, in loc sa iasa in evidenta prin fond, iese in evidenta prin forma.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 14:38   #2 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shuyin View Post
Cloverfield - 8

@k k k k kre kzul kre kre k ptk knd Dak kre k (kre) Dak kre

kre kuza kre kre k dak kre Kiar kre k kre kre k k k k km k k kzul k daki k k plak
k kuza dak kre k inkdrat k kre kair k kre kre k kre ptk
Quote:
30 days of night - 6
Nu prea imi plac filmele cu vampiri dar asta a fost decent.
ä fost pe dräkÜ.
Offtopÿk: n-äÿ nÿkÿ keä mäÿ vägä ÿdee kÿt poä' sä mä enerveze käkäturÿle ästeä de kÜvinte. ÿti fäk kädoÜ o kolectie de dvd-Ürÿ kÜ ÿstorÿä ZmeÜreÿ de AÜr däkä renÜntÿ la ele.

__

LE: Oh well, Kowboy, eu am elaborat un pic si de-aia am postat in urma ta.

stiller is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 15:21   #3 (permalink)
Registered User

@Cowboy: genul de pusti nefericit mental exemplificat d tine, este exact genul care posteaza comentarii de genul: m'am oprit din citit dupa numai cateva propozitii. Sunt destui pe forumuri. NU zic de tine, si nu vreau sa te simti ofensat, dar hai sa'ti explic de ce descrierea asta se incadreaza perfect in genul de pusti nefericit:
Daca scriam in stilul asta: "Offtopÿk: n-äÿ nÿkÿ keä mäÿ vägä ÿdee kÿt poä' sä mä enerveze käkäturÿle ästeä de kÜvinte. ÿti fäk kädoÜ o kolectie de dvd-Ürÿ kÜ ÿstorÿä ZmeÜreÿ de AÜr däkä renÜntÿ la ele.", a.i. sa'ti fie greu sa descifrezi textul chiar si cu alfabetul cuneiform in fata, as fi inteles. Dar 'k' in loc de 'ca', cu greu se poate spune ca denatureaza textul in asa hal incat sa spui ca muncesti sa descifrezi continutul postului.

@stiller: don't be a smart-ass. Am mai discutat noi in topic-ul "Cloverfield" si pana acum nu te'a deranjat "k"-ul. Acum dintro data ti'a scos ochii si nu mai poti citi. Mi se pare cu atat mai 'jenibil' cu cat vine din partea unuia care foloseste romgleza in posturile proprii.

Cat despre '30 days of night', avand in vedere ca am rezistat pana la sfarsit la un film cu vampiri, pt mine chiar a fost un film decent. Din pctul meu d vedere, isi merita nota.

PS: sper ca acum a inteles toata lumea postul meu, fara sa fie nevoie de Babel Fish.
PPS: loved ur last reply stiller. Unele dintre posturile tele sunt haioase... acum daca ai schimba si poza de la avatar, it could be the beginning of a beautiful friendship
Last Movies Seen: I Am Legend 7/10, El Orfanato 9/10, [REC] 8/10, Requiem for a Dream 8.5/10

Last edited by Shuyin; 11-04-2008 at 15:48..

Shuyin is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 15:33   #4 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
@stiller: don't be a smart-ass. Am mai discutat noi in topic-ul "Cloverfield" si pana acum nu te'a deranjat "k"-ul. Acum dintro data ti'a scos ochii si nu mai poti citii.
1. But I am a smart ass!
2. M-a deranjat si prima oara, da' nu iei omu' la rost asa, din prima. Sint tolerant, ce naiba.
3. Una e sa-ti piperezi vorbele cu un englezism de balta sau cu o formula mai mult sau mai putin fericita, k asa ti se pare tie la un moment dat k e k lumea, si alta e sa transformi abaterea in regula. Ori dumneata asta faci, Gogule.
4. Pentru restul te iert

Old 11-04-2008, 16:11   #5 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Vad ca nu ai prea reusit sa intelegi ce vroia sa zica stiller. Uite, iti arat si eu din nou, doar ca schimb oleaca aranjarea elementelor, poate ajungi nitel mai usor la concluzia noastra.

Quote:

k
k
k
k
kre
kzul
kre
gajik
kre
k
ptk
originar
d
knd
Dak
kre
k
kre
Dak
kre
kre
kuza
kre
f
f
kre
k
dak
kre
Kiar
kre
k
f
kre
kre
k
k
k
k
km
k
k
c
kzul
k
plak
k
kuza
dak
kre
k
inkdrat
kuza
k
d
kre
kair
k
d
kre
kre
k
d
kre
ptk
Si nu o sa zic prea multe despre review-ul la REC, ce arunca o oarecare lumina asupra a ceea ce se intampla in mintea ta. Ii dai nota 8 si apoi zici ca daca ar fi reusit sa te sperie, i-ai fi dat nota 8.

O rly?
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Last edited by Cowboy; 11-04-2008 at 17:05..

Old 11-04-2008, 16:19   #6 (permalink)
ateu

Colonelu''s Avatar

cowboy, sincer, nu ai sorti de izbanda. te bati cu morile de vant pentru ca are mintea odihnita.

Colonelu' is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 16:26   #7 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Vorba cu mintea odihnita si gustul vinului sunt primele doua lucruri pe care le-am invatat de la maica-mea. Insa nu prea am reusit sa ma tin de nici unul dintre ele, as zice.

Cred ca m-a impresionat mai mult cea cu "muietii-s posmagii", asa ca tot ajut lenesii. Sau incerc.

Lucre Colonist Frame #14

Old 11-04-2008, 17:08   #8 (permalink)
Registered User

Ii dadeam 9, daca reusea sa ma sperie. Si nu, faptul ca am gresit o cifra intrun post relativ lung, nu inseamna nimic. Nu stiu unde ti'ai obtinut diploma in psihologie, dar ar trebui restituita.

Deasemenea, nu'ti face probleme, am inteles atat ce a vrut sa spuna stiller, cat si ce incerci tu sa demonstrezi. Nu scriu estetic, dar nu's singurul... vrei sa scrie lumea politically correct? Atunci sa faca toti paragrafe, sa inceapa fiecare paragraf cu alineat si sa nu prescurteze niciun cuvant; ba mai mult, sa se foloseasca virgule unde e cazul - ai fi surprins cate posturi am citit in care nu era nicio virgula; era in schimb mare nevoie de ele, fara sa se sesizeze niciun mod (a se vedea unele posturi din sectiunea jocuri, chiar in topicul 'Call of Cthulhu' vei gasi niste posturi demne de hall of shame dpdv al esteticii). In conditiile in care toti vor posta respectand regulile de mai sus, mai vorbim... pana atunci nu uita ca esti pe un forum, si nu la catedra de lb romana.
Insa cu toate astea, ma tem ca tu esti cel care ori nu a inteles ce am spus in postul precedent ori o tine una si buna cu a lui, ca un disc stricat. Desi daca n'ai inteles din prima nici n'o sa intelegi vreodata, voi mai preciza odata faptul ca desi inestetic, textul din postul respectiv putea fi inteles cu usurinta (chiar si de tine, daca exista putina vointa). Dar pe tine nu te'a tinut inima si te'ai oprit din citit, dupa cateva propozitii. Exactly the kind of meme popular amongst angsty teenagers.

In alta ordine de idei, merci pt recomandare. Ca atare, dupa acel post am inceput sa scriu estetic, special ca sa'mi poti citi posturile in intregime.
Acum permite'mi si mie o recomandare: in loc sa faci 3 posturi inutile cu offtopic-uri si sa faci atata caz pt forma (in conditiile in care recomandarea a fost aplicata si nu mai era nevoie de inca 2 posturi pe aceeasi tema, decat pt a face pe desteptul), data viitoare sper ca vei fi on-topic si vei comenta fondul, care pana la urma face obiectul topic-ului.
Last Movies Seen: I Am Legend 7/10, El Orfanato 9/10, [REC] 8/10, Requiem for a Dream 8.5/10

Shuyin is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 17:25   #9 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

O sa apara un admin si o sa ne rupa de restul threadului, nu-ti fa probleme.

In rest, un prim pas bun. Legat de argumentatia ta, exista un mic detaliu in posturile mele (sau mai degraba, nu exista) pe care daca l-ai fi observat ai fi realizat ca toata polologhia cu politically correctness si asa mai departe este inutila.

Nu ti-am zis nimic de transformarea cratimei in apostrof.

Ce vreau eu de la tine nu este o aderare stricta la regulile Academiei Romane, ci pur si simplu oleaca de bunacuviinta. Lumea este interesata de ideile tale iar modul in care ai scris statea in calea interesului respectiv.

Iar intepaturile cu teenagers, angsty, off-topic, disc stricat si destept sunt amuzante insa iarasi, usor inutile. Inca nu esti material suficient de bun pentru o cearta, latri prea zgomotos, asa ca nu o sa intru in dans...prea mult

Lucre Colonist Frame #14

Old 11-04-2008, 20:58   #10 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

pt mine e clar: daca dau peste un post cu "k" sau romgleza, trec mai departe, nici nu ma chinui sa-l descifrez.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 21:25   #11 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Exista infractiunea "atentat la limba romana", mai ramane sa fie si aplicata.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 21:38   #12 (permalink)
Registered User

bebe_unik's Avatar

unde e mariko?...i miss her...sau cine modereaza sectiunea aia?

bebe_unik is offline    Send Message via Google Talk to bebe_unik Reply With Quote
Old 11-04-2008, 23:39   #13 (permalink)
Registered User

Ardeth_007's Avatar

una e sa folosesti abrevieri de genu dpdv sau cuvinte din alta limba care intr-un singur cuvant (scuze repetitia) concentreaza o definitie cum ar fi manager (a se revizui faptul ca manager de fapt e un cuvant in engleza care inseamna a conduce sau a administra) si alta e sa biciuiesti cititorul de rand care cauta informatii pe forumuri si vine cate-un wiseguy :P cu k si qm si yo etc... treburi de genu asta, care ma dispera la culme si nu cred ca sunt singurul, bine sa zicem ca inlocuirea cuvantului "ca" cu "k" nu e ceva cu care nu te poti obisnui, dar sa pocesti limba romana cu kre qm ubire etc e chiar nepoliticos. in opinia mea, se da dovada de 0 respect pentru limba romana
@pigbrother - true, but we live in romania and that's all we ever do
Statul Roman = o entitate juridica formata din persoane care isi urmaresc interesele proprii impotriva poporului roman (cea mai recenta dovada este taxa de prima inmatriculare, poate 80% din romani sunt impotriva ei... doar cativa din lumea politica au de castigat de pe urma ei asa ca va fi adoptata pana la urma, acum cea mai mare cretinatate din partea lor fiind marirea taxei pt masinile mai noi si scaderea pt cele mai vechi, cata idiotenie)

Ardeth_007 is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 23:48   #14 (permalink)

Si ce legatura are threadul asta cu aria asta?

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2008, 00:06   #15 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Faptul ca exista o puzderie de agramati, de lenesi si de "interesanti" nu e o scuza.
Pe de alta parte nu sunt de acord nici cu sanctiunea "atentat la limba romana", pentru bunul simt nu pot fi aplicate reguli eficiente.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2008, 00:27   #16 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ardeth_007 View Post
in opinia mea, se da dovada de 0 respect pentru limba romana
Ce inseamna "respect" pentru limba romana?

Eu nu respect limba romana. Uneori imi respect interlocutorul, alteori ma respect pe mine insumi. Cam pe'aici se situeaza motivatia (si uneori obligatia) de a scrie / vorbi corect.

Old 12-04-2008, 00:29   #17 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Nici eu nu puteam s-o spun mai bine
Ba mai mult, pentru partea din limba romana pe nume "disciplina limba romana" am ramas cu oarece ura de prin liceu. Pe mine ma iubesc, desigur.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2008, 01:06   #18 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

> Nu scriu estetic, dar nu's singurul...

1. A te exprima lizibil in scris n-are nici o legatura cu estetica. Nu-ti cere nimeni sa scrii estetic. Treaba asta are de-a face, pe de-o parte, cu caligrafia, un mestesug aproape disparut azi (si, in ultima instanta, inutil, ca mai toate artele), iar pe de alta parte are de-a face cu literatura - ori, nimanui nu i se poate pretinde sa fie poet, ca de unde nu-i...
2. Faptul ca nu esti singurul individ care face o timpenie nu e cea mai fericita justificare. Poate ca undeva in zona asta s-ar putea situa propria-ti motivatie - sint atitia distrusi care scriu cu picioru', incit ti-e teama ca nu vei fi suficient de vizibil, si atunci bagi k-uri la greu, sa se vada nene. Sint aici, sint eu, sint unik !

> vrei sa scrie lumea politically correct? Atunci sa faca toti paragrafe, sa
> inceapa fiecare paragraf cu alineat si sa nu prescurteze niciun cuvant;
> ba mai mult, sa se foloseasca virgule unde e cazul - ai fi surprins cate
> posturi am citit in care nu era nicio virgula;

3. Incearca sa-ti aduci aminte ca la orele de gramatica nu ti-a fost predata corectitudinea politica. Ce legatura exista, dupa dumneata, intre a fi politically correct si a respecta un minim set de reguli care sa asigure, macar in principiu, succesul actului comunicarii?
4. Cei la care faci referire nu sint mai scuzabili decit tine, cu exceptia situatiei in care sint usor semianalfabeti. Ori, dumneata stii sa scrii, dar nu vrei. Ce fel de fronda e asta? Impotriva cui, impotriva a ce?

Retine esentialul: nu-i nici o crima sa mai strecori cite o licenta, pe ici pe colo, daca vrei sa pari interesant. Dar cind numarul de licente (sau frecventa cu care repeti una si aceeasi licenta) introduse intr-un text ajung sa saboteze scopul initial al textului, hiustăn, uiv gat ă prablăm.

Old 12-04-2008, 09:20   #19 (permalink)
Nick anterior: Radiera

Doişpe's Avatar

Ivane, iti dau dreptate in legatura cu avertismentele pentru "Atenta la limba romana". Asta nu este forumul Academiei. Iar uneori, e bine sa-i mai vedem pe altii cat sunt de analfabeti, ne gadila ego-ul.

Doişpe is online now    Send Message via Google Talk to Doişpe Reply With Quote
Old 12-04-2008, 11:07   #20 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Cred ca problema reala a celor care folosesc "k" si alte prescurtari de genul, in mod excesiv este sa nu fie luati in serios de restul cititorilor.

@Shuyin am citit postul tau, in intregime. Chiar daca nu denaturezi limba romana in asa hal incat sa nu poti citi, este foarte obositor acel k. "kiar" ? acolo ce rost are, ca nu inlocuieste "ca".

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules