![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Comentarii Quote:
Pentru a mentine "Ultimul film vazut" curat de comentarii fara note, facem asa. Se ia quote de acolo, se baga aici si te racoresti. Daca ne mentinem sa nu fim porci-magari si nu ne injuram de lucrurile aflate sub catrafusele parintilor, banuiesc ca nu o sa ne certe nimeni, oricat de tare am abera. In modul aceasta, thread-ul acela ramane de note iar noi ne jucam in nisipul din gropita asta. Eventual, daca simtiti nevoia sa trambitati ca aveti ceva de spus, dropati un link acolo. Gentil, cum ar fi pentru inceputul discutiei, nu drept casuta postala de notificari. Spor.
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Merge. Mie-mi trecuse prin cap un "de pe filme adunate". Dar asa e chiar mai ok. Un fel de "mici discutii care nu merita sa aglomereze <ultimul film vazut>, topic renumit pe care se vor putea da in continuare note de 8 filmelor slabe si note de 3, sau de 10, filmelor pe care nu le-ai vazut."
__________________ Piron Cutrea: "Bucuraţi-vă, să creadă luzerii că am câştigat" ![]() Boloboc: "A câştigat dreapta! Hai să ne dăm cu ea în stângu'!" ![]() | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
A si inceput stiller sa comenteze
__________________ Intrati, romani, intrati!http://forum.computergames.ro/7-gene...a/page-10.html Intrati si aici!http://forum.computergames.ro/attach...5&d=1190832593 Asta e cea mai tare! Intrati aici! E totul roz! | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Pai asa scrie sus, nu? Eu sunt cam lenes ca sa comentez altfel decat cu voce tare in fata monitorului, dar este destul de probabil ca vor exista situatii* cand nu voi mai putea suporta un interlocutor de 17 ţoli si voi defula aici. *Adica situatii grave de-a binelea
__________________ The most overlooked advantage to owning a computer is that if they foul up there's no law against wacking them around a little. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Nici nu imi doream altceva de la el Trebuie sa existe cineva care sa agite barca, altfel nu vezi ca e plina de apa - ca sa fiu poet.* Si ca sa deschidem sezonul: Quote:
Focsanenii fac altceva, si anume sunt oameni cu par si sange ca noi toti. Intamplarea face sa fiu relativ legat de zona respectiva - tatal meu s-a nascut in Focsani, si o mare parte din fratii si surorile bunicului meu au trait, traiesc sau au murit deja in aceea zona a Vrancei. Iar eu, copil fiind, cutreieram pe acolo. Si asta este ultima oara cand incerc sa iti ofer explicatii. De aici incolo va trebui sa iti folosesti tot capul. In rest, si on the subject, problema discutiei noastre este faptul ca "punctul 0" al existentei lui Batman pentru tine este...da' chiar, care este? Uite, istoria zice asta (si este o lista legata doar de comics si nu neaparat de stilul vizual, insa iti poate oferi o imagine ca lucrurile sunt olecuta mai complicate). Iar mai departe - ce re-branding bre? Ce schimbare de imagine? S-a terminat tot Batman-ul din lume cu aceasta colectie de scurt-metraje? Realizezi ca este doar o punte intre filmele lui Nolan - care oricum la randul lor fac oleaca de "re-branding" din acela care pare sa iti displaca. Si daca ai avea mintea sa te uiti la toata antologia, ai vedea ca personajul este acelasi Batman pe care il stii. O poti considera o interpretare vizuala, nimic mai mult. Aceeasi Marie, cu alta palarie. Sau poate tu, de cand te stii, ai fost imbracat intotdeauna in acelasi set de haine...
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 Last edited by Cowboy; 08-07-2008 at 13:26.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Quote:
Acum apare si filmul de animatie...sa faca legatura intre filme, sa explice mai bine, sa ofere explicatii prin ce trece omul asta...cum sufera el..demonii pe care ii infrunta...toate bune si frumoase..dar de ce anime? din cauza ca genul castiga popularitate sau din cauza ca sunt mai mici costurile cui ii pasa right? Insa diferenta dintre cele 2 stiluri este imensa si zic eu fara rost. E greu sa explic de ce nu e bine ca a fost aleasa "calea anime" pentru ca ar trebui sa scot in evidenta diferentele dintre cele 2 stiluri...si sincer...nu are sens...prea mult timp pierdut pentru un simplu film. Si afirmatiile de genul "daca ai avea mintea sa te uiti" nu fac decat sa spuna si mai mult cat de fara sens este aceasta discutie. Nu e vorba nici de un mare regizor nici de cine stie ce realizare. E vorba doar de o schimbare mai mare decat ar fi fost recomandata. Dar cine stie..progresul.... | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
Cand l-am vazut prima data "la maturitate" (adica dupa zilele lui ceausescu) n-am avut timp nici sa beau apa si nici prin cap nu mi-a trecut sa-i pun pauza. Dar ajungem la partea a doua care il scoate din imdb top 100 fara argumente (decat lungimea?). Doua vorbe despre topul imdb: am un respect mai curand limitat pentru el. Chiar daca filmele din top sunt in general placute mie, locurile pe care se aseaza sunt de multe ori circumstantiale si ocazional se mai strecoara si cate un film nesuferit pe acolo. Dar sa excluzi samuraii din top 100 cand el ar trebui sa fie in top3 (in loc de Nasul si Shawshank*) e o declaratie de razboi. Sau este urmarea unei cure prea indelungate de megaproductii gen Troia, 300, Die Hard 4, Beowulf and friends. Per total - dezamagit de nota si de explicatii. *Astea erau primele doua pe vremea mea, in ultima vreme n-am mai cercetat.
__________________ The most overlooked advantage to owning a computer is that if they foul up there's no law against wacking them around a little. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Nu-mi dati in cap, dar Nasul e un mare fas! Cine e de acord cu mine? ![]() ...well, nu i-as spune film prost, dar daca luam actorii separat au jucat in filme mooooolt mai grave decat Nasu'...
__________________ I tell Miguel to be inconspicuous and what does he do? Shows up looking like the Unibomber | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Ivan, nu am vazut filmul il am (hd chiar), dar nu am apucat pentru ca nu mi-am gasit timp suficient. Am browsat putin prin el si ce pot sa spune ca valoarea cinematografiei lui (spre exemplu) e ca a fost revolutionara la vremea lui. In momentul de fata e mult depasita (calitatea inregistrarii, miscarea camerei, cadrele, sunetul), lucru care contribuie la nota finala pentru cineva care il vede ACUM. Nu neg ca e un film foarte bun pentru ca nu l-am vazut, dar are cateva minusuri clare si care il devalorizeaza putin. Chiar si faptul ca a fost ca multe din ideile filmului atunci revolutionare (dupa cum am auzit) au fost preluate de cinematografia moderna, inseamna ca probabil acele idei au fost si polishate si perfectionate si ce a urmat dupa a fost mai reusit decat originalul. Pentru mine chestia asta se aplica la majoritatea filmelor vechi pe care le-am vazut in prezent, imi trebuie o scara de valori si stiintific-istorica ca sa le pot da note de 9-10. Ori eu ma uit la un film fara nostalgie, fara idei preconcepute si cu o tona de filme moderne extrem de bine lucrate datorita evolutiei tehnologice, a stilurilor de filmare, etc.
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Normal, nu neg. Dar pana acum toate filmele vechi extraordinar de apreciate nu au reusit sa treaca in vreun fel pe scara mea de valori in fata filmelor bune noi. Din motive absolut evidente, incontestabile si de inteles, motive pe care le-am enumerat mai sus.
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2006 |
In primul rand, salut ideea de a crea un topic pt comentarii. Astfel nu va mai fi poluat topicul de note. Acum, referitor la Funny Games US, o sa incerc sa detaliez pt megalomaniac de ce mi s'a parut prost, dar sincer nu prea stiu de unde sa incep. Pt inceput o sa ma leg de ce ai spus tu: "Daca e pentru ca ti-a dat peste cap orizontul de asteptare in ceea ce priveste thriller-ul - unde bad guy(s) sunt mereu pedepsiti la final - atunci filmul si-a atins scopul." Nu aveam asteptari de la el, ba mai mult printro greseala am ajuns sa cred ca e horror nu thriller. Faptul ca bad-guys nu sunt pedepsiti la final nu e o problema, ba chiar prefer genul asta de ending clasicului happy-ending. Orizontul meu de asteptare de la un thriller nu se rezuma la a avea un ending cliseu asa cum se pare ca iti imaginezi. Una dintre problemele filmului, la modul cel mai subiectiv posibil, este faptul ca la final nu mi'a pasat. Nu a reusit sa ma implice deloc (daca in alte filme imi doream ca familia sa traiasca sau poate imi doream sa ii omoare sau mai stiu eu ce), in FG pur si simplu la final deja mi'era totuna ce se intampla, desi (si sper ca o sa sesizezi usoara ironie) filmul nu se abate de la a avea un final complet previzibil. Si nu unul inteligent; nici n'ar avea cum sa fie inteligent doar pt ca nu e happy ending ci doar unul in care deja stii cum se termina, orizontul de asteptare cu privire la ending al unei persoane ce urmareste filmul fiind confirmat ( Experiment cinematografic? Altii il vad ca pe un film de arta. O sa fiu sincer, nu ma consider genul de tip care gusta un film de arta (nici n'as avea cum avand in vedere ca nici macar nu stiu ce presupune un film de arta. Am o amica ce a facut regia in Bucuresti, poate o sa o intreb). Dar daca FG este arta, atunci arta cinematografica inseamna un film care nu transmite niciun mesaj, care este la fel de subtil in exprimare ca un elefant, care are un plot simplu si dialoguri less than brilliant (dialogurile fiind un aspect important in mentinerea gradului de curiozitate) si care nu ofera niciun pic de food-for-thought, nereusind sa fie provocator in niciun fel (nu stiu ce ai gasit tu provocator), cu atat mai mult sa bulverseze...(chiar asa, in halul asta te'a uimit experienta? Te'a bulversat filmul asta? It didn't really manage to knock my socks off ). Asta am dedus eu in urma vizionarii Funny Games US.Probabil ca multi vor spune ca nu sunt eu in stare sa apreciez arta filmului. Si eu voi spune ca sunt snobi, asa ca nu va fi o problema ![]() Sincer am incercat, dar nu am reusit sa gasesc ceva de apreciat. Am trecut peste slow pacing, la urma urmei am savurat filme koreene gen Bin-Jip care avanseaza chiar mai incet decat FG, insa nu am reusit sa gasesc vreun mesaj (daca nu cumva mesajul filmului a fost regizorul spunand: stiu ce vreti sa vedeti dar nu veti primi asta - cu referire la faptul ca audienta vroia ca familia sa scape - ). Daca asta a fost mesajul, ar cam fi trebuit sa incerce sa transmita mult mai mult, nu doar dorinta regizorului de a pacali audienta (si o pacaleste, insa la modul dirty-cheat, nu la modul 'oh wow it fooled me in an intelligent way'). Deasemenea, am incercat sa apreciez intentia regizorului de a sparge al 4'lea zid, insa executia mi s'a parut cea mai proasta alegere, simpla si deloc sofisticata. Adica dintre toate modurile inteligente de a sparge al 4'lea zid autorul a ales.... [suspans, sunet de tobe..]: personajele vorbesc cu audienta. Cum as putea sa apreciez un lucru la care s'ar fi putut gandi si fetita de 2 ani a verisoarei mele? Pt exemple de moduri inteligente in care un regizor sparge al 4'lea zid recomand filmele lui John Carpenter. Am apreciat regia, la modul cum sunt filmate unele scene. Insa nu este de ajuns. Asta este parerea mea vis'a'vis de film si cam asta ar fi cumulul de motive pt care il consider cel mai prost film pe care l'am vazut anul asta. Ar fi interesant de vazut argumentele pt care megalomaniac si rhadookoo5 il considera un film asa bun (si putin dezvoltate, nu doar sa spui ca a fost provocator sau ca te'a bulversdat). Poate nu am inteles eu ideea din spatele filmului (la urma urmei, nu toata lumea intelege toate filmele...la fel cum filmele lui David Lynch sunt enigme pt unii, poate este cazul si cu FG pt mine) de aceea v'as ruga sa'mi explicati ce ati inteles voi si ce ar fi trebuit sa inteleg eu.
__________________ Currently playing: Lost in Blue 2 (NDS), Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (PC) Last finished game: Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates (NDS), Overclocked (PC) Currently reading: The Shadow Over Innsmouth - H. P. Lovecraft Last Movies Seen: I Am Legend 7/10, El Orfanato 9/10, [REC] 8/10, Requiem for a Dream 8.5/10 | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Quote:
Personal, filmul lui Kurosawa care imi produce cea mai multa placere si pot sa il urmaresc relaxat in mod regulat si bucurandu-ma ca un copchil, fara sa il judec prea mult, este Sanjuro. Inca nu stiu de ce. Probabil din cauza tonului, usor mai relaxat. O sa iti raspund la postul cu Batman diseara, daca ajung acasa la o ora decenta. Work, work, work.
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
Ghilimele, ghilimele...nu-i o porcarie, dar majoritatea-l dau in capul filmelor cu gangsteri. Asta nu concep, asa cum nu concep ca Madonna e cantareata si ca U2 castiga premii la Cea mai buna trupa rock.In fine, mai discutam...
__________________ I tell Miguel to be inconspicuous and what does he do? Shows up looking like the Unibomber | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Pai doar pe Pacino daca-l luam, fiindca a facut si gangsteri non-italieni, avem: Scarface, Dog-Day Afternoon, Carlito's Way etc. Eu n-am vibrat la Nasul, sunt ca Peter Griffin.
|
| | #19 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Jun 2008 Location: bla bla bla |
Dog-Day nu e tocmai film cu gangsteri; e bun, dar nu se incadreaza, iar Carlito's Way, oh god, numai ca portorican nu-l vedeam pe Pacino. Tot rolul ala mi-a sugerat o tentativa nereusila la un Tony Montana melancolic.
| ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|