Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack (1) Thread Tools
Old 28-01-2009, 18:08   #20021 (permalink)
Default User

biosock's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dead Ghost View Post
Te intrebam daca faptul ca ai scris cu bold, te face un "cinefil adevarat". Pt ca sincer, din notarea ta nu reiese lucrul asta:
Nu ma refeream la mine ... daca nu ai inteles din post ... si nu, nu sunt nici un cinefil, nici un "cinefil adevarat" ... ci doar faceam aluzie la unii de p`aci. Ma rog ... cred ca ai vrut doar sa pari insinuant cu raspunsul tau.

Quote:
Daca erai asa un "cinefil adevarat", de ce nu ai explicat si tu mai in detaliu, in loc sa dai o insiruire de elemente ale unui film ("actors play, script, story ... etc") si sa spui ca toate rulzz. Si de ce nu i-ai dat 10? De ce doar 9? Nu ai precizat niciun minus in postul tau, deci de ce 9?
Am facut o medie din totalul partilor care compun o productie in general ... si a iesit nota 9 (pentru mine) ... iar pe langa asta nu ma opun opiniei general acceptate de catre critici (baietii aia 80 si ceva care sunt adunati de pe strada - conform unora) incat sa fie atat de necesara o explicatie a notei mele pe CFG. Pe cand, daca vine "cineva" si zice ca este o "supa reincalzita" il rog ... respectuos sa imi spuna alte "supe" cu acelasi gust "mediocru" cum o numiti.

Quote:
Ce te face sa crezi ca tu esti mai presus de subiectivitatea noastra? Spui ca 98% din posturile de aici sunt subiective. Ok, si alea de 2%, ce le face asa obiective? De unde stii cate filme si ce filme am vazut eu? Sau restul de useri?
Nu stiu, si nici nu ma intereseaza din moment ce notarile tale descriu experientele tale "mediocre" traite cu filmul in general ... daca s-ar lua lumea dupa d`astia ca tine ar pierde multe filme bune ... noroc ca nu faci parte din brand in vreun fel (sper)

Quote:
Si dragule, in caz ca nu te-ai prins, toate notarile de aici sunt subiective. Ca ne mai contrazicem intre noi, asta inseamna schimb de impresii. Ca mai vin unii ca tine si incep sa arunce cu rahat in toti, acuzandu-i de low IQ si orizonturi limitate, asta e partea a doua. Daca aveai putin bun simt in tine si intr-adevar erai un cunoscator al filmelor, in mod sigur posturile tale ar fi aratat diferit.
Inca nu am acuzat pe nimeni de low IQ (te rog sa pui un quote care sa iti sustina afirmatia, poate nu ai citit prea atent ce am scris) ... iar cu rahat ... pardon de expresie - vad ca tu ai folosit-o primul. 2% sunt cei care chiar au de ce sa puna notari pe acest thread, dar din pacate ... nu o fac destul de des ... stai linistit nici tu nici eu nu facem parte din aceasta categorie ... nu stiu despre tine dar eu cel putin - nu am denigrat nici un titlu ... nici macar unu - esti invitat sa reiei toate posturile mele in cadrul acestui thread sa vezi daca e asa. Indiferent de cat de slaba a fost o productie daca am postat notarea ei ... am incheiat pe un ton pozitiv fata de aceasta (adica deloc obiectiv si pertinent - ca sa zic asa), motiv pt care postez foarte rar pe aceasta sectiune.

Quote:
ps: Stii ce ma deranjeaza cel mai tare pe mine? Nu notele de 4 date de cineva unui film pe care eu il consider de 9, ci faptul ca acea persoana care a dat 4, nu a argumentat suficient si clar ce l-a deranjat asa profund la acel film. Si invers. In plus de asta, sunt foarte putini care folosesc notarea de la introducerea threadului.
Fii pe pace ... nu am nimic personal cu tine - folosisem quote (desi nu trebuia cu ID) doar ca sa exemplific punctul de vedere ... sunt convins ca ai orizonturi foarte largi ... chiar te rog sa le exerciti din plin.
Cer scuze fata de admini cu acest post ... e singurul fara notare, doar pt o mica clarificare ... nu se va mai intampla.

PS: Nu ixtl ... LOTR nu a fost un film bun pt ca a luat x premii acordate prin prisma unor critici de film, ci dimpotriva a fost unul foarte slab pentru ca asa se vehiculeaza pe CGF la sectiunea - Ultimul Film vazut!!! C`mon
You`re an inanimate fucking object!

biosock is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2009, 18:12   #20022 (permalink)
Banned

a3ds's Avatar

eu nu stiu cum puteti sa va certati pe un thread unde fiecare gherţoi işi da cu parerea ontopic by default.

ultimul film vazut :

Atonement, inca un film de menopauza sinistra sau ca tratament post avort in 5 luni cu ranga.

nota 5

a3ds is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2009, 18:37   #20023 (permalink)
Default User

biosock's Avatar

Quote:
Originally Posted by a3ds View Post
eu nu stiu cum puteti sa va certati pe un thread unde fiecare gherţoi işi da cu parerea ontopic by default.

Atonement, inca un film de menopauza sinistra sau ca tratament post avort in 5 luni cu ranga.
Pentru ca ... din cand in cand, mai vine unul care din varii motive gen cearta, sau dispute ontopic mai scapa cate o perla ca si cea de sus ... a fost geniala descrierea filmului

Quantum of Solace 6/10 - ma abtin de la comentarii, dar pt cine gusta actiune Bondeasca ... vizionare placuta.
You`re an inanimate fucking object!

biosock is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2009, 18:45   #20024 (permalink)
Registered User

real's Avatar

Bolt - 7 Nu se compara cu Wall-E insa e bine realizat, voice acting deloc rau

Slumdog Millionaire - 9 pt regia superba, coloana sonora, storytelling si pt faptul ca Danny Boyle a facut un film asa bun cu niste actori indieni necunoscuti

Defiance - 7.5 pt atmosfera, coloana sonora si tema

Doubt - 8 in mare parte pentru prestatii. Phillip Seymour Hoffman, Meryll Streep si Amy Adams isi joaca perfect rolurile.

real is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2009, 19:57   #20025 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zarzavat View Post
ce rusineeee!!! adica matale copiezi depe torrentes filmili? tz tz tz, la saracii producatorii aia nu te gandejti? ce faci tu se numeste furt un cinefil adevarat merjea la mall la film sa-si arate aprecierea lu' fatza de uamenii aea care a muncit la muvi
Te chinuie talentul tare de tot, nu ?
Sa zicem ca chiar ar fi un cinematograf decent in oras si nu ar trebui sa ma deplasez 120km pana in cel mai apropiat oras cu multiplex sau 300km eventual pana la Bucuresti...crezi ca nu am dreptul sa aleg pe ce sa dau banii ?

Alexneo is online now    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 28-01-2009, 20:27   #20026 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Vertical Limit - destul de bun pentru anu 2000, asta in baza temei, aka alpinism in conditii extreme. 7/10

Last edited by XSamSung; 28-01-2009 at 22:21..

XSamSung is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2009, 20:42   #20027 (permalink)
mágico!

Cowboy's Avatar

Nu mai stiu daca a pus cineva pana acum filmuletul asta Amuzant si iti arata destul de clar asemanarile structurale dintre Forrest Gump si Benjamin Button - Forrest Button.

/ontopic
Am inceput sa ma uit la Mad Men - bun so far (excelent ca si period piece - decoruri, comportamente, totul) insa oleaca cam...neinteresant ca si issues pe care si le ridica - schimbarile sociale ale perioadei respective. Insa, este foarte posibil sa nu fiu eu intr-un mood istoric, asa ca imi cam lipsesc misterele si intrebarile. Exista un story-arc mai "misterios" (trecutul lui Daper si de ce fuge de el) insa este foooooooarte difuz si nefocusat. Mai am ceva mai putin de jumatate din primul sezon de vazut, asa ca nu ma pot pronunta "definitiv" inca.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2009, 20:54   #20028 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by biosock View Post
Merita vazut si este un film deosebit si ca originalitate, actors play, script, story ... etc
De acord e un film original, cu un subiect inedit. Dar sa punctam si chestiile nu atat de reusite, cum ar fi:

- Scenariul slabut. Chiar nu se intampla nimic spectaculos in film. Filmul incepe bine, foarte detaliat, insa pierde din forta pana la sfarsit. Firul narativ devine plictisitor pe undeva pe la jumate. Button se naste, iubeste, si moare. Si cam atat. Faptul ca intinereste in loc sa imbatraneasca, nu schimba cu nimic cursul vietii lui.
- Chimia dintre Brad Pitt si Cate Blanchet lasa de dorit aici. Iti recomand sa vezi filmul "Babel", mult mai reusit la capitolul asta.
-Prestatia lui Brad Pitt este undeva in zona mediocritatii. Nu stiu daca ai observat insa pe tot parcursul filmului joaca tot de parca ar fi in pielea mosneagului de la inceput (unde se descurca foarte bine). Aceeasi voce taraganata si cadenta lenta in vorbe, chiar si cand arata mult mai tanar.

Mesajul pe care ti-l transmite filmul este:....[te las pe tine sa completezi aici, ca doar esti cinefil adevarat, amaze us]

Alexneo is online now    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 28-01-2009, 21:35   #20029 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Quote:
Nu stiu daca ai observat insa pe tot parcursul filmului joaca tot de parca ar fi in pielea mosneagului de la inceput (unde se descurca foarte bine). Aceeasi voce taraganata si cadenta lenta in vorbe, chiar si cand arata mult mai tanar.
Tu nu ai inteles partea asta a filmului. Cand era mosneag, adica in perioada cand a capatat voce, era intr-un scaun cu rotile (bolile batranetii). Mai s-a pus pe picioare si ajutat de intinerire, a inceput sa-si traiasca viata. Cat despre voce si aici vine partea care nu ai inteles-o deloc. In acest film nu e ca in videoclipul lui "Enigma - Return to innocence (nu si-a trait viata, ca in final sa se reverseze procesul)". Personajul principal atunci isi incepe viata, la batranete... atunci isi aduna cuvintele si-si formeaza vocea, creierul lui avand parte de inbunatatiri, dar asta nu-i schimba vocea. Perioada cand era posibil sa-si schimbe tonalitatea, pe la 14, 15 ani (asta difera de la caz la caz), a fost omisa din film.

Quote:
- Scenariul slabut. Chiar nu se intampla nimic spectaculos in film. Filmul incepe bine, foarte detaliat, insa pierde din forta pana la sfarsit. Firul narativ devine plictisitor pe undeva pe la jumate. Button se naste, iubeste, si moare. Si cam atat. Faptul ca intinereste in loc sa imbatraneasca, nu schimba cu nimic cursul vietii lui.
Tu sigur ai vazut filmu, sau te-ai uitat doar la un trailer? Pe langa iubirea dintre personajele principale, mai sunt destule intamplari:

-prima partida de sex,
-prima dragoste,
-primul Job si aici chiar intra in detalii,
-intalnirea cu tatal sau
-s.a.m.d

Tu cred ca ai vazut alt film, nici nu cred ca era cu Brad Pit...

Quote:
Nu mai stiu daca a pus cineva pana acum filmuletul asta Amuzant si iti arata destul de clar asemanarile structurale dintre Forrest Gump si Benjamin Button - Forrest Button.
Interesant, desi au subiecte diferite, sunt cateva asemanari...

Old 28-01-2009, 22:44   #20030 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by XSamSung View Post
Tu nu ai inteles partea asta a filmului. Cand era mosneag, adica in perioada cand a capatat voce, era intr-un scaun cu rotile (bolile batranetii). Mai s-a pus pe picioare si ajutat de intinerire, a inceput sa-si traiasca viata. Cat despre voce si aici vine partea care nu ai inteles-o deloc. In acest film nu e ca in videoclipul lui "Enigma - Return to innocence (nu si-a trait viata, ca in final sa se reverseze procesul)". Personajul principal atunci isi incepe viata, la batranete... atunci isi aduna cuvintele si-si formeaza vocea, creierul lui avand parte de inbunatatiri, dar asta nu-i schimba vocea. Perioada cand era posibil sa-si schimbe tonalitatea, pe la 14, 15 ani (asta difera de la caz la caz), a fost omisa din film.
Nu amice, tu n-ai inteles nimic din ce am vrut eu sa zic.
Ma refeream la felul cum a inteles domnul Pitt sa interpreteze personajul. Si anume ca undeva spre mijlocul vietii, singura perioada cand varsta fizica corespunde celei mentale, el vorbeste tot de parca ar avea 75 de (sau 5, depinde cum o iei). Adica e batran de la inceput pana la sfarsit.

Quote:
Originally Posted by XSamSung View Post
Tu sigur ai vazut filmu, sau te-ai uitat doar la un trailer? Pe langa iubirea dintre personajele principale, mai sunt destule intamplari:

-prima partida de sex,
-prima dragoste,
-primul Job si aici chiar intra in detalii,
-intalnirea cu tatal sau
-s.a.m.d
Asa si ...? Ce se intampla deosebit in film fata de viata obsinuita a oricarui alt om de pe planeta asta ?

Old 28-01-2009, 23:01   #20031 (permalink)
Registered User

n-ai inteles alexneo,
mr. button e defapt venit din spatiu impreuna cu animalul sau de companie gort , si sunt pusi pe curatat.
au un plan verde pentru terra.

Cum fac poll ?
Care animal tace mai mult ?

1. Benjamin
2. Klaatu
3. amandoi

pelinca is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2009, 23:36   #20032 (permalink)
Registered User

Auggie's Avatar

Am avut febra deci nu am fost cinefil constant, am ales in schimb sa fiu unul de ocazie asa ca am vazut urmatoarele filme notate la pachet
1) Captive Wild Woman
2) Tobor the Great
3) Cat-Women of the Moon
---------------------------------------------------------------------------------------
toate 5/10 - So bad that is good

4) Metropolis (Restored Authorized Edition) 8/10 - pentru ca are mesaj chiar daca a trecut ceva vreme de cind a fost facut (a da si e dvd adevarat)

Auggie is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2009, 00:34   #20033 (permalink)
Registered User

Pablos's Avatar

Australia 8/10....Dupa criticile oarecum negative, am ramas mai mult surprins de respectiva pelicula. Pentru sunet si imagine ii dau 10/10. Va recomand sa il vedeti la ceva mai mult decat "calculator"

Pablos is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2009, 00:46   #20034 (permalink)
Moderator

vicky cristina barcelona 7/10 ole! are un stil cam ciudat de a pune personajele in situatii oarecum neplauzibile, insa le si rezolva frumos pe urma. locuri de-ti lasa gura apa, bardem de umplutura.

gran torino 7/10 tata clint a tras un loz mediu-castigator. placandu-mi grumpy old guys care nu se sfiesc sa le spuna astora mai tineri ca sunt niste tonti (mare nevoie e de asta!)... a iesit de un 7.

nothing but the truth 6/10 din ce vad nu urmeaza in multe aspecte desfasurarea faptelor, insa e close enough. anti government people will love this one.

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2009, 01:23   #20035 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Quote:
Nu amice, tu n-ai inteles nimic din ce am vrut eu sa zic.
Ma refeream la felul cum a inteles domnul Pitt sa interpreteze personajul. Si anume ca undeva spre mijlocul vietii, singura perioada cand varsta fizica corespunde celei mentale, el vorbeste tot de parca ar avea 75 de (sau 5, depinde cum o iei). Adica e batran de la inceput pana la sfarsit.
Tot nu intelegi... El nu a avut niciodata 75 de ani, pentru el viata a inceput la varsta respectiva. Asa a invatat el sa vorbeasca, tonalitatea se mai schimba putin (nu mai e pitigaiata ca la 75 de ani aka 5 ani), deja pe la mijlocul vietii cum zici tu, are o tonalitate mai ferma, chiar daca dictia e similara. Caracterul sau, nu se mai schimba doar se pierde odata cu perioada pubertatii, care a cam lipsit din film. El s-a nascut si bolnav (d'aia vorbea asa cand era copil la minte, cu fizicul unui batran bolnav) si s-a vindecat pe parcurs, dar a ramas cu dictia respectiva (lupu's schimba blanda, dar naravu ba). Sunt persoane in lumea reala care-si pastreaza tonalitatea si dictia (felul de a vorbi), pana la capatul vietii.

Quote:
Asa si ...? Ce se intampla deosebit in film fata de viata obsinuita a oricarui alt om de pe planeta asta ?
Vorbesti serios?

Si sa exclud "THE CURIOUS CASE" ... sa fie doar BENJAMIN BUTTON, un om normal ca si restul lumii, nu as putea zice ca a avut o viata obisnuita ca oricare alt om de pe planeta asta. Poate nu-l agreezi pe Brad Pitt si d'aia pentru tine si cei au un fel de invidie fata de acel om, sau ceva in genu... nu au cum sa intre in pielea personajului, privesc cu dezgust filmele unde joaca Brad Pitt ca si actor. Nu-ti place un actor nu-i urmari filmele, sau daca le urmaresti tocmai din acest motiv, ca sa ai ce comenta la adresa lui...

Pe tine nici nu te intereseaza daca am dreptate, nu-i asa? Ti-ai facut o parere si ai batut-o in cui, fie ca zici rau sau ba, tu-ti pastrezi pozitia. Si nu esti singurul, dar nu cred ca mai are rost. Tocmai mi-am amintit de functia "ignore" pe viitor o sa o folosesc cu mai multa incredere.

Old 29-01-2009, 01:28   #20036 (permalink)
Banned

a3ds's Avatar

ati ajuns rau, va explicati filmele unu' altuia. si nu ati gasit alt film de explicat decat mizeria aia cu benjamin. macar daca va certati pe NCFOM intelegeam but cmmon.

a3ds is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2009, 08:29   #20037 (permalink)
Nick anterior: philips za kid

LordPhilips's Avatar

Vicky Cristina Barcelona 9/10 In general nu-mi place genul asta de film,insa asta parca a avut ceva special ce a reusit sa ma impresioneze.Sa fie imaginile superbe,sa fie atmosfera excelenta sau actingul reusit,cert este ca filmul mi-a placut foarte mult

LordPhilips is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2009, 09:33   #20038 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Choke: 7/10
mi-a placut dar trebuie sa-l revad cu subtitrare in romana si la o calitate mai buna pentru ca am impresia ca am pierdut niste chestii pe drum. e un fel de Fight Club, asa cum The Curious Case of Benjamin Button e un fel de Forrest Gump.
as fi preferat sa citesc cartea inainte de a vedea filmul.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2009, 09:51   #20039 (permalink)
Just another nut

Xiboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
Choke: 7/10
mi-a placut dar trebuie sa-l revad cu subtitrare in romana si la o calitate mai buna pentru ca am impresia ca am pierdut niste chestii pe drum. e un fel de Fight Club, asa cum The Curious Case of Benjamin Button e un fel de Forrest Gump.
as fi preferat sa citesc cartea inainte de a vedea filmul.
Intradevar e asemanator cu Fight Club (considerand ca e scrisa de acelasi autor
si eu ma asteptam sa fie precum Fight Club, pe parcursul primei jumatati il comparam cu Fight Club), insa e destul de diferit, as zice ca e oleaca mai subtil. Trebuie sa-l mai revad cel putin odata ca sa ii dau o nota.

Xiboy is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2009, 11:01   #20040 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

e mai subtil decat Fight Club, dar regia il trage mult in jos.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules