Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply
LinkBack (1) Thread Tools
Old 05-09-2009, 19:01   #23381 (permalink)
Registered User

Man Angi's Avatar

The Boat That Rocked (2009) - 10 Un film care are la baza istoria muzicii brit-pop si rock desemenea si aparitia radiourilor "pirat" in Marea Britanie. Actori ce iti transmit efervescenta cu care traiau aceea muzica, scenariu bun, foarte amuzant, nu am nimic rau de spus de acest film.

Cadillac Records (2008) - 9.5 Film ce pune accentul pe purul adevar si anume americanii nu au avut niciodata o vedeta adevarata care sa nu fie de culoare. O Beyonce care e destul de aprope de vocea Ettei, si un scenariu narat foarte bine care cuprinde intr-un mod simplist insa eficient drama traita in acele vremuri dificile.

Urmeaza Lymelife

Man Angi is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 19:23   #23382 (permalink)
Club Fuchsia

isarescu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Man Angi View Post
Cadillac Records (2008) - 9.5 Film ce pune accentul pe purul adevar si anume americanii nu au avut niciodata o vedeta adevarata care sa nu fie de culoare.
Elvis era negru? Johnny Cash?

Cadillac Records (2008) 6/10 O supa lunga scrisa probabil, ca sa ne arate ca Beyonce "poate" sa si joace.

Club Fuchsia (ID:clubfuchsia, 0721.88.24.85)

isarescu is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 19:26   #23383 (permalink)
Grandfather of all Knowledge

C05T1N's Avatar

Dar concluzia e aceeasi: e o actrita foaaaarte slaba

Ofer invitatii pe Lockerz.COM. Dati-mi PM cu adresa de mail.
Schimb: Nokia E65 cu un telefon cu GPS Cumpar: Baterie pentru Nokia 8800 (BL-5X sau BL-6X)

C05T1N is offline    Send Message via Google Talk to C05T1N Reply With Quote
Old 05-09-2009, 20:36   #23384 (permalink)
Banned

Redy's Avatar

Inglorious Basterds - 8/10

Nu sunt un fan al lui Tarantino insa filmul asta mi-a placut. Rolul lui Brad Pitt nu mi s-a parut asa extraordinar cum spuneau cativa mai sus insa rolul facut de austriacul Christoph Waltz a fost cu adevarat extraordinar. Nu credeam ca ma va impresona asa de tare dupa scena de la inceput

Au cateva scene care urcau in intensitatea si supans unde la prima vizionare pareau interesante dar dupa ce se terminau ramaneam putin dezamagit iar rostul lor in poveste era foarte mic odata ce vezi tot filmul. Un exemplu ar fi scena aia din bar

Daca 3D-ul este un gimmick, as zice ca si concentrarea asta de tensiune care se termina in nimic este cam acelasi lucru. Un artificiu interesant insa cam atat. La a doua vizionare i-as da 6/10.

Last edited by Redy; 05-09-2009 at 20:55..

Redy is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 20:59   #23385 (permalink)
Just another nut

Xiboy's Avatar

And here we go:

Before Sunrise 9/10

+uri

Vienna , fiind primul motiv pentru care am continuat sa ma uit la film.
Dialogurile -mai bine zis dialogul- sunt grozave, pe alocuri fiind lansate idei foatre interesante asupra diferitor puncte de vedere asupra vietii. Personajele sunt bine conturate, foarte bine prezentate, cu plusuri si minusuri, foarte realists. Filmul se termina
.

Desi tinde spre, filmul nu devine cliseu, ci reuseste sa prezinte o poveste autentica de dragoste si inedita.

-uri

Nu prea am ce sa-i reprosez, e cu adevarat o poveste frumoasa,

recomand.

Before sunset 8/10

Daca s-ar fi facut in ziua de azi, ar fi iesit 1 an mai tarziu pe motive financiare. Insa aceasta continuare s-a facut 9 ani mai tarziu, scenariul fiind adaptat perfect situatiei.

+uri

In acelasi timp continutul nu lipseste, in alte cuvinte
. Ci, prin acest continut al povestii filmul portretizeatza foarte bine evolutia (sau stagnarea) unor oameni obisnuiti cu un set de complexe date. Compar un acest al doilea film cu o incursiune -oleaca mai credibila, filmul fiind plasat intr-un plan mai apropiat de realitate decat primul unde simteai ca plutesti pe norisori oleaca- foarte interesanta in vietile unori oameni obisnuiti. Personal mi se pare o tema nu numai interesanta, insa si interesant povestita, in majoritatea timpului reusind sa puna punctul pe i.

-uri

Ideile discutate nu mai sunt la fel de inedite, sunt in continuare interesante, insa nu mai atrag asa de mult.
. E oleaca prea scurt pentru gustul meu. Prefer Viena

In concluzie, ''seria'' primeste 8.5, atragand foarte mult prin prezentarea lucida si realista a doua perspective complet diferite asupra vietii/relatiilor/dragostei aflate la numai 9 ani diferenta.

recomand

Alien 9/10

Exceptional, un film reprezentativ pentru categoria horro/SF. Atmosfera de nota 10, o Sigourney care joaca surprinzator de bine, efecte foarte bune -vazut in context evident- care pentru mine sunt mai credibile decat tot CGIul facut in ziua de azi. Poate are de-a face cu faptul ca in pofida faptului ca stiu ca este un SF, stiu si ca acel Alien exista -in lumea materiala-, in opozitie cu -de exemplu- Hulk sau transformers sau altele, unde stiu ca sunt facute pe Calculator. Din acest punct de vedere efectele adauga mult atmosferei. Nu am decat doua lucruri de reprosat, si
. Insa aceste minusuri palesc in fata calitatii filmului.

M-a intrebat cineva daca nu m-am speriat la acest film, acum nu, insa daca l-as fi vazut acum 7-8 ani as fi murit de frica -desi , lucru care ii adauga calitatii-.

Din pacate acum accentul se pune mai mult pe poveste/efecte/personaje, si atmosfera se uita, sau se vrea facuta in 3 minute in loc sa fie cladita si intretinuta pe tot parcursul filmului, pacat

Rushmore 7/10

Pe parcurs ce ma uitam la el realizam ca il mai vazusem, insa uitasem de el.

+uri

Inedit, cu o poveste amuzanta prin ridicolul situatiilor prezentate. Bill Murray, personalitatea personajului -foarte interesant- Max Fischer care este ingenios construita. Un mesaj interesant, usor de inteles cu care multi se pot identifica.

-uri

Nu prea poti indentifica -cel putin eu nu am reusit- principalele puncte ale filmului -desfasurarea actiunii, punct culminant etc-, filmul se prelinge mai de graba decat sa prezinte o intamplare -izolata- specifica din vietile unor oameni. Din cauza acestei continuitatii da un pic in banalitate/mediocritate -in totala opozitie cu povestea/personajele-. Acest lucru sincer m-a deranjat/plictisit la un anumit moment.

Daca doriti ceva inedit care sa va lase un gust amar, incercati, eu personal prefer ciocolata cu lapte

Big Fish 6/10

+uri

Imagini frumoase integrate oarecum ok intr-o atmosfera de basm. Ewan McGregor care este unul din actorii mei preferati -dupa Trainspotting si Star Wars E1 -. Trateaza o problema la ordinea zilei care apare din ce in ce mai frecvent intr-o societate capitalista.

-uri

Prea mare tam-tam, prea concentrat pe ''magie'' mai de graba decat
.

Pe de-o parte a lipsit ''rezolvarea'', pe de alta parte Tim Burton nu ar fi trebuit sa fie regizor, nu pentru ca nu ar fi bun, el este, insa actiunea acestui film este intotdeauna la limita dintre real si imaginar, incercand sa mentina acest balans pe toata durata sa, asta il inhiba pe Burton sa-si arate adevaratul talent cand vine vorba de imaginar.

E ok, insa nu sa sari in sus de entuziasm.

I sell the Dead 8/10

Mi-a placut fara rezerve. Filmul e pur si simplu o comedie/parodie neagra-a genului horror mai mult decat a vreunui film in mod special-. Nu contine nici un mesaj profund, e pur si simplu un film simpatic, care isi cunoaste limitele si nu incearca sa fie ceva ce nu este -producatorii nu au aspiratii marete, se multumesc sa faca bine ce fac-. Actori simpatici, poveste ok, cu un final previzibil, insa placut de urmarit. Zambesti pe mai tot parcursul filmului, si razi bine la cateva faze.

recomand
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	415px-Before_Sunrise_film.jpg
Views:	17
Size:	49.3 KB
ID:	520168   Click image for larger version

Name:	Big Fish (2003) 1280x688 HD x264 English 6ch surround AAC.jpg
Views:	7
Size:	178.5 KB
ID:	520170   Click image for larger version

Name:	Alien.jpg
Views:	12
Size:	49.2 KB
ID:	520172   Click image for larger version

Name:	istdpostweb.jpg
Views:	20
Size:	78.9 KB
ID:	520173   Click image for larger version

Name:	Rushmore - DVD Cover.jpg
Views:	11
Size:	50.5 KB
ID:	520180  

Last edited by Xiboy; 05-09-2009 at 21:14..

Xiboy is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 21:35   #23386 (permalink)

C05T1N's Avatar

Monsters vs. Aliens - 5/10 Umorul a fost de calitate, dar restul nu. Povestea a fost banala, grafica mi s-a parut la nivelul anului 2000... Un film potrivit pentru copii, mai mult.
Anyway, mai bine nu cheltuiau asa multi bani pe vocile vedetelor si 3D stereoscopic si investeau mai mult in scenaristi/graficieni - Pixar e cu vreo 20 de ani inaintea acestor fosile de la Dreamworks, calitativ vorbind.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	monsters_vs_aliens_ver7_xlg.jpg
Views:	19
Size:	150.8 KB
ID:	520189  

Schimb: Nokia E65 cu un telefon cu GPS Cumpar: Baterie pentru Nokia 8800 (BL-5X sau BL-6X)

Old 05-09-2009, 21:36   #23387 (permalink)
Nick anterior: klaus4

GaMeR's Avatar

Nu am vazut inca filmul,dar am jucat jocul,si este o totaka dezamagire.E distractiv,si odata inceput,cum o fi el,dar creeaza dependenta,m-am pus in pat,i-am dat play,si nu m-am mai putut opri.Dar daca joci jocul,e ca si cum ai avea 2 nivele si l-ai juca pe primul,dupaia pe al 2-lea ,dupaia iar pe primul si tot asa.

GaMeR is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 21:38   #23388 (permalink)

C05T1N's Avatar

Poate rar mai vezi TU oameni care sa scrie asa de mult. Generatia ta are niste dificultati in a scrie cuvinte cu mai mult de 3 litere, dar sa nu generalizam

LE: Vad ca ai editat repede. Te-ai speriat?

Last edited by C05T1N; 05-09-2009 at 21:49..

Old 05-09-2009, 21:46   #23389 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

The Women (Intrigi Parfumate)

A trebuit sa merg cu cineva la filmul asta - Doamne, imi pare rau ca am fost, am ramas traumatizat - si eu care credeam ca filmele de Uwe Boll sunt proaste.

Ce ii trebuie unui film ca sa fie prost? Femei care vorbesc mult, un subiect lipsit de orice urma de originalitate, glume rasuflate, divort, casnicie, sex si femei lesbi.

Deci mi se parea ca nu se termina! Daca ar fi sa il descriu intr-un cuvant, cuvantul acela ar fi

0/10 - NU MERGETI LA CINEMA, INCHIRIATI, LUATI DE PE NET SAU VORBITI DESPRE ACEST FILM. Singurul lucru care m-a tinut in cinema a fost bunul simt.

-V

Carpe diem quam minimum credula postero!

Sunt primul care s-a lasat de Lockerz. W00t!!

Venah is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:01   #23390 (permalink)
Registered User

D3faul7's Avatar

Mda distractiv post.
Remarc o puzderie de note mari in ultima perioada si din cauza ca toata lumea vede District 9, mi-am intrerupt seria de comedii banale.
Asadar District 9 - 8.5/10 - Raportat la alte SF-uri este in varf, dar in comparatie cu alte filme, sunt multe care in depasesc. Adica acelea care dupa vizionarea lor ramai socat, nu te mai poti gandii la altceva o perioada, cele care cand le vezi te rup total de realitate. Este ceva nou si tocmai de asta cred ca toata lumea il noteaza sus, rar mai poti sa zici asta acum. Are intradevar o oarecare asemanare la tehnica de filmare cu Cloverfield dar este totusi diferit aici chiar as avea o mentiune
. In rest, un film de must see.

D3faul7 is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:06   #23391 (permalink)
Nick anterior: philips za kid

LordPhilips's Avatar

Quote:
Originally Posted by C05T1N View Post
Poate rar mai vezi TU oameni care sa scrie asa de mult. Generatia ta are niste dificultati in a scrie cuvinte cu mai mult de 3 litere, dar sa nu generalizam

LE: Vad ca ai editat repede. Te-ai speriat?
Dar tu cum erai la 13 ani?Sau poate ca erai vreun copil precoce...

LordPhilips is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:18   #23392 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Quote:
Originally Posted by Megalomaniac View Post
Tehnica cinematografica si modalitatea de introducere in scena a alienului. Nu se mai uzeaza senzationalul, nu stim de unde vine, nu ne intereseaza, pur si simplu it happens, face parte din cotidian si focusul ramane aici.
Mă bucur că nu sunt singurul care a văzut filmul din această perspectivă obiectivă.

Quote:
Originally Posted by Venah View Post
[B]0/10 - NU MERGETI LA CINEMA, INCHIRIATI, LUATI DE PE NET SAU VORBITI DESPRE ACEST FILM. Singurul lucru care m-a tinut in cinema a fost bunul simt.
Bunul simţ nu trebuia cumva acordat la genul feminin?

Snow Angels 7/10. O dramă destul de reuşită cu Sam Rockwell şi Kate Beckinsale. Nu mi-a plăcut faptul că au dorit să-l încadreze şi în categoria filmelor romantice, alternând subiectul matur al filmului cu o idilă adolescentină, paralelă care a reuşit să separe filmul în două, făcându-l să pară mai scurt decât este.

Lymelife 7/10. Într-un orăşel liniştit, Alec Baldwin îl interpretează pe taurul satului, familiile implicate beneficiind de repercusiunile acestui fapt, de unde şi metafora cu boala Lyme. Are şi câteva momente amuzante, însă filmul este în mare parte o dramă, nu neapărat o dramedie aşa cum l-au încadrat.

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:45   #23393 (permalink)
Registered User

un simt
doua simturi
= neutru

OT. Final destination 4 -- 5/10
ramane in sentimentul celorlalte din serie insa asemanarile se opresc aici .. scenariul mi s-a parut prost .. jocul actorilor mediocru[nu inteleg dupa ce ca le`a murit prietenul acum cel mult 5 ore ei se duc la cafenea si beau moccacino or what],cgi depasit .. exploziile zici ca sunt din joc pe televizor deala

DOAR PT FANII GENULUI[Seriei]

Meredith is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:46   #23394 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

Quote:
Lymelife 7/10. Într-un orăşel liniştit, Alec Baldwin îl interpretează pe taurul satului, familiile implicate beneficiind de repercusiunile acestui fapt, de unde şi metafora cu boala Lyme. Are şi câteva momente amuzante, însă filmul este în mare parte o dramă, nu neapărat o dramedie aşa cum l-au încadrat.
nu e prea lent? si cam fara substanta? eu am evitat sa ii dau o nota inca. pendulez intre 7-5-3.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:50   #23395 (permalink)
Registered User

Banzay's Avatar

District 9 - 8.5 - Mi-a placut ca a fost filmat ca un documentar si ca povestea nu e una tipica de popcorn-SF in care aliens sunt neaparat aia rai si noi aia buni in frunte cu presedintele SUA invingem.

Sleep Dealers - 9 - Unul din SF-urile mai originale aparute in ultima vreme care prezinta un viitor nu foarte indepartat si foarte probabil.
Recomand.

Banzay is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:51   #23396 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

Quote:
Originally Posted by FieryLoki View Post
Bunul simţ nu trebuia cumva acordat la genul feminin?
Huh? Cand zic "bunul simt" nu cred ca ma refer la "buna vestire".

-V

Carpe diem quam minimum credula postero!

Sunt primul care s-a lasat de Lockerz. W00t!!

Venah is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:52   #23397 (permalink)
Registered User

district 9, district 9, district 9.

N-am putut sa-l mai astept la cinema dupa toate nebunia creata aici.
Cred ca sunt singurul dezamagit.

Astept lamuriri in privinta notelor de 9-10 date AICI, altfel vreau cele doua ore pierdute inapoi.

pelinca is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:54   #23398 (permalink)

C05T1N's Avatar

Ce lamuriri vrei? Fiecare si-a spus parerea.

Quote:
Originally Posted by LordPhilips View Post
Dar tu cum erai la 13 ani?Sau poate ca erai vreun copil precoce...
Eh, nu eram eu vreun mic Eminescu, dar nu ma entuziasmam asa usor cand vedeam pe cineva scriind 10 randuri fara sa se plictiseasca

Old 05-09-2009, 22:57   #23399 (permalink)
Registered User

D3faul7's Avatar

lamuriri, uite de exemplu

ok continuam aici

D3faul7 is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2009, 22:59   #23400 (permalink)
Registered User

scuze am uitat sa pun link, hai sa continuam discutia AICI
lectura placuta.

pelinca is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules