Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack (1) Thread Tools
Old 20-10-2002, 23:38   #221 (permalink)
Asamblat in Romania

CdinT's Avatar

Nu, le-am citit in romana.
Cind ma refeream la adaptare nu era vorba de adaptatea filmului dupa carte ci de adaptarea diverselor denumiri si nume din engleza in romana.

CdinT is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2002, 23:44   #222 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Hmz..pacat ! Serios, ar trebui neaparat sa le citesti in engleza. Eu mi le-am cumparat in romana doar pentru a-mi arata respectul fata de autoare [si ca sa le poata citi frati-miu].

Unele traduceri sunt decente; oricum insa, stilul lui J.K. nu poate fi tradus -- trebuie sa le citesti in original !

P.S. Am si cele doua carti suplimentare scrise de ea : Quidditch Through the Ages & Fantastic Beasts & Where to Find Them.

Yah, I know. Freak.

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 00:20   #223 (permalink)
Bursucul vesel

Salgado88's Avatar

Am vazut Crouching tiger , hidden dragon ... 8/10 ... poate chiar mai mult, sau poate mai putzin ... in dispozitzia in care ma aflam , ramane 8 ...

The thruth is out there.

Salgado88 is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 01:37   #224 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Jay and silent Bob strike back - 2/10. Am avut rabdarea sa ma uit pana la capat deoarece nu imi place sa vad un film si sa il las neterminat. Niciodata nu mi-au placut comediile caterinca si probabil voi avea aceeasi reactie cand voi vedea Spaceball. Parodiile si comediile caterinca sunt 99% niste rateuri. Poante trase de par - asa e esenta lor. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, nu cre'ca am vazut in ultimii 6-7 ani o comedie la care sa rad (cu lacrimi) - in general, doua-trei rasete asortate cu cateva zambete, cam atat. Mai mult decat atat, nu cred sa imi aduc aminte de o comedie care sa merite 7/10, sa zicem. Chiar si celor bune la vremea lor le dispare farmecu' dupa 2-3 ani, cand le revezi nu mai treci prin aceleasi senzatii.

The Cell - 6/10. Idee interesanta si cam atat. In rest, nimic deosebit.

Collateral Damage - 6/10. Mi-a placut ca Schwarzenegger a jucat in film chiar rolu' unui pompier, adica nu stia arte martiale sau sa traga cu pistolu' ca un zeu, spre deosebire de Van Damme in Sudden Death.

Along Came A Spider - 8/10. Se confirma inca o data ca Morgan Freeman e cel mai bun actor de culoare de la Hollywood. Plus ca rolurile de (co)politist i s-au potrivit mereu perfect. Am remarcat scenariu' cu intorsaturi de situatie, care il ridica deasupra multor filme ale genului, gen Reservoir Dogs.

Crouching tiger, hidden dragon - 5/10. Nici privind filmu' asta n-am inteles dc a fost asa de apreciat (am inteles ca a luat si ceva premii Oscar). Ce tre' sa fie asa de deosebit la el? Muzica? Scenariu' care e absolut insipid? Interpretarea actorilor? Imaginea? Spre deosebire de Reservoir Dogs, a primit un punct in plus deoarece am observat totusi ceva la el mai deosebit, si anume coregrafia unor scene de lupta. Fazele cu chinezii zburatori trag in jos rau de tot "valoarea" de ansamblu a filmului.

Twin Warriors - 7/10. Desi l-am vazut mai demult (acu' o luna si ceva), l-am revazut in urma cu vreo 2 saptamani si mi-a placut la fel de mult ca prima data. Il mentionez d-abia acu', deoarece, cand am vazut Crouching tiger, hidden dragon, instinctiv am facut comparatia cu el. Cu toate ca acest film este mai vechi (1993) si in el joaca aceeasi Michelle Yeoh (protagonista lui CTHD), este mult mai bun. Calitatea scenelor de lupta este mult mai ridicata decat in CTHD (faze zburatoare mult mai rare si mai "realiste") si tot filmu' abunda de astfel de asemenea scene - culmea, majoritatea sunt chiar realiste, adica chiar iti dai seama ca nu sunt trucate. De asemenea, scenariu' este mult mai interesant decat in CTHD, plus ca aici mai avem si umor care lipseste cu desavarsire in CTHD. Sper ca v-am dat suficiente motive pt. a explica atat diferenta de scor dintre cele doua filme, cat si notele pe care le-au primit - asta pt. carcotasii de pe acest topic.

Birthday Girl - 5/10. Nicole Kidman confirma ca ii sta mai bine cu paru' lins decat cu paru' cret. N-am inteles dc personaju' principal nu s-a dus la politie, cateva faze de umor (englezesc) care mi-au smuls niste zambete si cam atat. Scenariu' insipid si haotic.

Gura sobei©

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 01:44   #225 (permalink)
Paranoia is natural

GunX relativ la Vanilla Sky : ellie e gagica blonda de la intrarea in firma (sau asha am dedus).
Shi un element care poate multora le-a scapat, eu l-am prins abia la a doua vizionare - shi in visul de la inceput, shi in momentul trezirii finale vocea care spune "open your eyes, baby" este a lu' Penelope Cruz, asta ca sa mai dea putzin peste cap ce este realitate shi ce vis (De ce ar visa o voce pe care inca nu o cunoashte??? la inceputul filmului, shi cum de il trezeshte vocea tipei la 150 ani dupa "congelare" in finalul filmului??? - deci, ce e vis, ce e realitate??)

In sfarshit, vazut shi eu minority report, un 7, cu tendintze de 8, totushi se simt accentele de phillip k dick.

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 06:33   #226 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Quote:
Originally posted by Assassin
Crouching tiger, hidden dragon - 5/10. Nici privind filmu' asta n-am inteles dc a fost asa de apreciat (am inteles ca a luat si ceva premii Oscar). Ce tre' sa fie asa de deosebit la el? Muzica? Scenariu' care e absolut insipid? Interpretarea actorilor? Imaginea? Spre deosebire de Reservoir Dogs, a primit un punct in plus deoarece am observat totusi ceva la el mai deosebit, si anume coregrafia unor scene de lupta. Fazele cu chinezii zburatori trag in jos rau de tot "valoarea" de ansamblu a filmului.

Twin Warriors - 7/10. Desi l-am vazut mai demult (acu' o luna si ceva), l-am revazut in urma cu vreo 2 saptamani si mi-a placut la fel de mult ca prima data. Il mentionez d-abia acu', deoarece, cand am vazut Crouching tiger, hidden dragon, instinctiv am facut comparatia cu el. Cu toate ca acest film este mai vechi (1993) si in el joaca aceeasi Michelle Yeoh (protagonista lui CTHD), este mult mai bun. Calitatea scenelor de lupta este mult mai ridicata decat in CTHD (faze zburatoare mult mai rare si mai "realiste&quot si tot filmu' abunda de astfel de asemenea scene - culmea, majoritatea sunt chiar realiste, adica chiar iti dai seama ca nu sunt trucate. De asemenea, scenariu' este mult mai interesant decat in CTHD, plus ca aici mai avem si umor care lipseste cu desavarsire in CTHD. Sper ca v-am dat suficiente motive pt. a explica atat diferenta de scor dintre cele doua filme, cat si notele pe care le-au primit - asta pt. carcotasii de pe acest topic.

Assassin, CTHD nu este despre fazele de lupta; iar chinezii zburatori sunt o alegorie...

CTHD a fost unul dintre putinele fime din 2000 care au primit 9/10 de la mine; imi aduc aminte cum eram dupa ce iesisem de la Cinemateca [mandarina, eng. subtitles].

Chiar nu ai vazut nimic in el dincolo de chinezii zburatori?

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 08:34   #227 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Masi27185, chiar te rog sa imi spui despre ce este vorba in CTHD, iar privind faza cu alegoriile, pot lua Twin Warriors si extrage de acolo 'nspe mii de alegorii la fiecare 5 minute din film. Ideea dreptului la fericire a fiecarui om putea fi exprimata in CTHD in n moduri, nu printr-o poveste extrem de subtire si incarcata de "metafore". Daca tot avem nevoie de metafore, e suficient sa ne uitam in jur, fara a ne ancora in supranatural si exagerari. TW dezbate un camp mai mare de sentimente si principii comparabil cu CTHD.

Monet©

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 09:47   #228 (permalink)
Registered User

SPOILER ALERT

Ca tot s-a luat jmf de mine ca nu mi-a placut Hart's War. Sa zic de ce nu mi-a placut??? Pai in primul rind povestea este lipsita de dinamica si sens. Nu stiu de ce au avut nevoie de al 2-lea razboi mondial, ca sa puna in scena povestea aia aiuritoare. Mai mult a daunat filmului. Apoi cliseele. Cliseul cu rasismul. Come on!! Milioane de evrei au fost asasinati in timpul razboiului, milioane de rusi (specie inferioara) si tot ce-au gasit ei este rasismul dintre americani in lagarele nemtesti? Admit ca e un subiect la care nu m-am gindit pina acum, dar...
Apoi cliseul procesului, care iar pica de-an pixu' in conditiile respective. Si substratul, total timpit: fac procesul ca sa-i adoarma pe nemti si sa distruga uzina de armament. Plus cite si mai cite, iar dialogurile dintre Bruce Willis si Marcel Iures (si nu numai intre ei) sint penibile, frizeaza ridicolul, ca intreg filmul de altfel.
Cit despre faza cu romanul, n-am zis ca joaca prost Marcel Iures. Am zis ca filmul e prost, nu pentru ca joaca un roman in el, ci pentru ca pur si simplu e un film de duzina. Si as mai avea si alte cartuse de tras in realizatori, dar cred ca e suficient. 2, o nota pe gustul meu, macar atita satisfactie sa am daca tot am pierdut aproape 2 ore sa vad cum nu se sperie Iures de Willis...

SPOILER ALERT

sradu is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 10:05   #229 (permalink)
Registered User

Assasin, vad ca te-ai pus cu toporul si pe comedii (ma rog, nu chiar pe toate). Dar ma rog, fiecare cu toporul lui, nu?
Bine ca mi-ai adus aminte de Spaceballs ... desi topicul era ultimul film vazut, dar cred ca nu sint singurul care fac selectii... ziceam Spaceballs!! Pai nu pot sa-i dau mai putin de 7 . Pacat ca n-au mai facut o continuare. Sigur ca se putea si mai bine, dar cred ca am vazut filmul asta de vreo 5 ori. Ceea ce pentru mine e mult. Cam tot de atitea ori cit am vazut si Star Wars-urile.
Ca tot ziceai ca-si pierd gustul comediile, pai la Spaceballs am ris si la reluare, ca sa zic asa. Sau o alta comedie trasnita (ca sa nu le mai zicem timpite, ca nu-i frumos) ... Dumb & Dummer
Nu-mi amintesc film la care sa fi ris mai cu pofta ca la asta. Prima data, ce-i drept.
Sau Masca ca tot mi-am adus aminte de Jim Carrey. Nu le mai dau note, mi-e suficient ca m-am distrat la ele.

sradu is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 10:29   #230 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Cei sapte samurai (revazut) primeste 9+ . Stiu ca nota asta nu exista in sistemul de punctare dar este a doua nota pe scara mea de valori, dupa 10- (nu am vazut inca un film de 10 si cred ca nici nu exista). Oricum, sper ca nu este nimeni care nu l-a vazut.
Crouching Tiger Hidden Dragon primeste 5 cu ingaduinta. Poate chiar patru jumate. Poate sunt eu mai putin sensibil dar au fost scene la care nu m-am putut abtine sa rad (nu erau de ras) si scene la care m-a luat somnul.
Secretul din Santa Vittoria (revazut) are nota 8. Am fost influentat probabil si de carte.
What Women Want ia si el un sase. Sub pretextul dezvaluirii felului in care gandesc femeile afli de fapt cum gandesc barbatii.

edit:
Dintre comediile bune imi permit sa amintesc The Party.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 10:48   #231 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

ash fi vrut sa comentez unele din notele date mai sus, dar e inutil .
CTHD e un film de 8-9, mi-a facut placere sa-l revad ieri seara pe HBO.

The Caveman's Valentine -7/10: esti nebun. si stii ca esti nebun. si atunci ce faci atunci cand afli despre o crima intamplata langa tine?
filmul e ushurel dar placut (la asta contribuie si muzica). punctele slabe sunt viziunile cu demoni ale personajului (care arata bine, dar tot timpul mi-am inchipuit altceva atunci cand m-am gandit la demoni interiori), inconsecventza personajului (dar sa zicem ca asta se poate explica prin starea psihica) si nu in ultimul rand, povestea politista pe care e construit filmul. preferam sa vad ceva in genul lui Regelui Pescar.
Samuel Jackson e excelent (mai tineti minte citatul din Ezechiel din Pulp Fiction? ).

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 16:07   #232 (permalink)
Bursucul vesel

Salgado88's Avatar

Sa dai mai mult la What women want decat la CTHD deja pentru mine suna a insulta ... da' in sfarsit, gusturile nu se discuta ...

OFFTOPIC : am vazut acum vreo doi la DaKino un film frantzusesc . "Baise moi" . Vi-l recomand cu cea mai mare caldura

The thruth is out there.

Salgado88 is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 22:08   #233 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Assassin: Jay and Silent Bob Strike Back e o comedie buna doar in contextul in care ai vazut Dogma si Chasing Amy.

jmf is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 22:17   #234 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

offtopic: Dogma e un film pe care nu l-am gustat absolut deloc. n-am reushit , chiar daca mi-am dat toata silintza.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 22:24   #235 (permalink)
Administrator

Andrei [CG]'s Avatar

Road to Perdition - 7

Ce pacat....

Pacat de geniul lui Mendes si de talentul actorilor. Imaginea este exceptionala, sunt cateva scene superbe din punct de vedere vizual. Actorii (Hanks, Law, Newman) sunt excelenti, cum era de asteptat, cu o mentiune speciala pentru Paul Newman. Muzica si sunetul sunt foarte bine facute, dar ce pacat ca povestea este prea subtzire. Asta e.

Sa ma dau si eu putin mare cu vote history-ul meu pe imdb:

(see attachment)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	imdb.jpg
Views:	75
Size:	40.0 KB
ID:	3661  

Andrei [CG] is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2002, 22:34   #236 (permalink)
Paranoia is natural

Jason X, OMFG Vineri 13 in spatziu, exact ce imi doream. 2/10.

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2002, 01:41   #237 (permalink)
Asamblat in Romania

CdinT's Avatar

Quote:
Originally posted by jmf
Assassin: Jay and Silent Bob Strike Back e o comedie buna doar in contextul in care ai vazut Dogma si Chasing Amy.
Lista completa cred ca include Clerks si Mallrats.

CdinT is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2002, 09:24   #238 (permalink)
MMC
Registered User

K-PAX 8/10

Mi-a placut m-a facut sa ma simt mai .... uman.
Ideea ca pt toti mai e o sansa cred ca e grozava.

MMC is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2002, 11:18   #239 (permalink)
Registered User

Haggis McMutton's Avatar

Am reusit sa vad in sfarsit mult laudatul film Crouching Tiger,Hidden Dragon.
Nu imi dau seama de ce a fost asa laudat. A semanat foarte mult cu filmele pe care le vedeam eu in copilarie. Alea cu super-bataie !
Eu il cotez cu nota 7 . Imi pare rau dar mai mult de atat nu pot sa ii dau .

Haggis McMutton is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2002, 12:45   #240 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Good Will Hunting - 8,5. Mi-a placut mult mai mult decat Beautiful Mind.

Salgado88, e insulta sau nu e insulta? Parerea ta...
Haggis, 7 e o nota mare (in general, nu relativ la CTHD).

Ivan is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules